Επίκαιρη ερώτηση από τον Τέρενς Κουίκ για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ στη ΛΑΓΗΕ / «Ψυχάρης Media Group» ο νέος ΔΟΛ!

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Επίκαιρη ερώτηση από τον Τέρενς Κουίκ για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ στη ΛΑΓΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, συνεχίζει την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών, αυτή τη φορά μέσω της μεταφοράς 75.000.000 ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ Α.Ε στην Εταιρία Ενέργειας ΛΑΓΗΕ Α.Ε., προκειμένου να κλείσει μαύρες τρύπες της συγκεκριμένης εταιρίας η οποία χρωστάει τεράστια ποσά σε παραγωγούς Αναλώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Την πρωτοφανή αυτή κυβερνητική κομπίνα καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου και τον Υπουργό Π.Ε.ΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει οριστεί από το Κίνημα να εποπτεύει και να ελέγχει κοινοβουλευτικά και τα κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ αλλά και καταγγελία-εξώδικο της ίδιας της ΠΟΣΠΕΡΤ, «υπογράφηκε και προωθείται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τη διάθεση ποσοστού 25% του ανταποδοτικού τέλους, στην εταιρία ΛΑΓΗΕ Α.Ε».

Με λίγα λόγια, ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει από την τσέπη του το κρατικό ραδιόφωνο και τηλεόραση, στην ουσία, καλύπτει τις μαύρες τρύπες μίας εταιρίας Ενέργειας, γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Π.Ε.ΚΑ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ

ΘΕΜΑ: ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

Πληροφορηθήκαμε από εξώδικο – καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ότι υπογράφηκε και προωθείται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τη διάθεση ποσοστού 25% του Ανταποδοτικού Τέλους του άρθρου 14 Ν.1730/1997 της ΕΡΤ Α.Ε., ήτοι 75.000.000 €, στην εταιρεία ΛΑΓΗΕ Α.Ε..

Δηλαδή ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει από την τσέπη του για να βλέπει/ακούει Δημόσια Τηλεόραση/Ραδιόφωνο, τα χρήματα αποδίδονται σε μία άσχετη εταιρεία για να αντιμετωπίσει ζητήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως. Και μάλιστα μίας εταιρίας που συστήθηκε το 2011 με μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο και που ήδη έχει περιέλθει σε οικονομική ασφυξία και καθυστερεί τις πληρωμές παραγωγών ΑΠΕ.

Με λίγα λόγια, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, με κομπίνα «κλέβει» πάλι λεφτά από τους Έλληνες, αυτή τη φορά μέσω της ΕΡΤ, για να μην εμφανίσει νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θέλοντας να βουλώσει άλλες μαύρες τρύπες.

Μας προξενεί δε μεγάλη κατάπληξη με ποιο νομικό τρόπο θα υπερβεί η Κυβέρνηση τη συνταγματική πρόβλεψη και θα παραβιάσει την αντίθετη ισχύουσα νομοθεσία, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ – ΑΕ από τη στιγμή που ΔΕΝ υπερασπίζονται τα ταμειακά συμφέροντα της Εταιρίας τους με όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, τύποις και ουσία αποδέχονται τις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις, για τις οποίες θα ελεγχθούν στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας ποινικές ευθύνες και κινδυνεύοντας να έχουν στο τέλος σοβαρές κυρώσεις.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Γιατί η κυβέρνηση βάζει μέσω ΕΡΤ νέο χαράτσι στον ελληνικό λαό υπέρ της ΛΑΓΗΕ;
Πώς θα καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα που θα προκύψει στην ΕΡΤ –ΑΕ και ποιοι θα κληθούν να καταβάλλουν τη διαφορά;
Ο ερωτών βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22288

«Ψυχάρης Media Group» ο νέος ΔΟΛ!

Από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη στην Psycharis Media Company. Ο Σταύρος Ψυχάρης, παίρνει όλο το ΔΟΛ και μαζί και το όνομα του το οποίο και αλλάζει βάζοντας στην ταμπέλα το δικό του, σε ένα δημοσιογραφικό συγκρότημα που ξεκίνησε το 1922, από το Δημήτρη Λαμπράκη όταν και κυκλοφόρησε το «Ελεύθερον Βήμα». Ο Σταύρος Ψυχάρης ετοιμάζεται για την επόμενη κίνηση που θα τον φέρει πιο κοντά στο στόχο του, τη μετατροπή του ΔΟΛ στη Psycharis Media Company.

Η απόκτηση των μετοχών από το χρηματιστήριο με δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 7,5 εκατ. ευρώ και η έξοδος του από το χρηματιστήριο. Το επόμενο βήμα θα είναι η σύναψη της συμφωνίας με τους δύο επενδυτές, παράλληλα όμως με την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. Τομείς όπως η ενέργεια, το στοίχημα και το πετρέλαιο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο το επόμενο διάστημα , σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις,.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22274#more-22274

Τα πρόστιμα του ΕΣΡ στα κανάλια

Ο Alpha είναι ο σταθμός που έχει πληρώσει τα υψηλότερα πρόστιμα στο ελληνικό δημόσιο, μετά από τις αποφάσεις του ΕΣΡ, μεταξύ των καναλιών που συνεχίζουν ως και σήμερα να εκπέμπουν. Το ύψος των προστίμων, τα τελευταία χρόνια , για τον Alpha ανέρχεται σε 6.380.000 ευρώ , και σε αυτά περιλαμβάνεται κι εκείνο του 1,5 εκατ. ευρώ για «παράνομο δανεισμό» της εταιρείας από θυγατρική της. Από αυτό το πρόστιμο πληρώθηκαν 927.790 ευρώ.

Δεύτερος στη λίστα των προστίμων που έχουν επιβληθεί είναι ο ΑΝΤ1 με 4.605.000 ευρώ και ακολουθεί το Star με 2.459.000 ευρώ. Στο Mega έχουν επιβληθεί από το ΕΣΡ , πρόστιμα ύψους 1.995.000 ευρώ ,στο Σκάι 247.500.000 ευρώ, ενώ πρόστιμα έχουν πέσει και στην ΕΡΤ ύψους 340.00. στην πλειονότητα τους οι χρηματικές αυτές ποινές, όπως προκύπτει κι από τη λίστα του ΕΣΡ στην ερώτηση του βουλευτή, Στάθη Παναγούλη, πληρώνονται.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22270#more-22270

Νέος γενικός διευθυντής ενημέρωσης ο Α. Λιάτσος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενέκρινε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Αιμίλιου Λιάτσου και την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Ενέκρινε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Γεώργιου Αντωνίου και την τοποθέτησή του στη θέση του συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΝΕΤ FM και της ΕΡΑ σπορ.

Ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων κυρία Φωτεινή Γιαννουλάτου για τη λειτουργία του Euronews και την πορεία των διαδικασιών για τη σχεδιαζόμενη μετάδοση του ελληνικού προγράμματος του δικτύου.

Θωμόπουλος για νέος διευθυντής ειδήσεων στη ΝΕΤ;

Κι όμως αλλάζει ξανά η θέση του διευθυντή ειδήσεων στην ΕΡΤ. Ο Βασίλης Θωμόπουλος προορίζεται για τη θέση στην οποία ορίστηκε πριν από μια βδομάδα ο Στρατής Μπαλής. Φαίνεται πως οι πιέσεις του ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο της ενημέρωσης στην ΕΡΤ είχαν αποτέλεσμα και ως την Παρασκευή θα έχει γίνει η αλλαγή. Ο Β. Θωμόπουλος ήταν διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ την εποχή του Χρήστου Πρωτόπαπα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Αλλάζει όνομα και ίσως και ιδιοκτήτη ο «ΑΝΤ1 97.2»

Ελάχιστα είναι τα εναπομείναντα άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΝΤ1 97.2», γύρω στα είκοσι περίπου. Λογικά αυτά δεν κινδυνεύουν να απολυθούν και εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξουν άλλες καρατομήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με το σχεδιασμό του Αλέξη Καρακατσάνη, του νέου διευθυντή προγράμματος του σταθμού (από τη Θεσσαλονίκη προέρχεται, διευθυντής προγράμματος ήταν του Star 97.1 και του Heart 93.1) δρομολογούνται ήδη αλλαγές. Άμεσα. Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο ραδιοσταθμός του Αμαρουσίου θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα όνομα (το ΑΝΤ1 97.2 θα αποτελεί σύντομα… ιστορία), θα παραμείνει βέβαια ενημερωτικός αλλά σε πιο χαλαρό πλαίσιο, ενώ η μουσική του πρόταση θα είναι κάτι ανάμεσα σε Red, Δίεση κ.ά.

Κυκλοφορούν και κάποιες φήμες για αλλαγή ιδιοκτησίας αλλά δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Πηγές:
http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/1-972.html
e-tetradio.gr

Υποσχέσεις για μισθούς στον Flash και εκβιασμοί στον Sentra

Διέκοψαν οι εργαζόμενοι την απεργία στον ραδιοσταθμό «Flash 96» καθώς έλαβαν διαβεβαίωση από την ιδιοκτησία πως σήμερα θα εξοφληθούν το υπόλοιπο του Ιουνίου και μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα πληρωθούν και τους δύο καθυστερούμενους μισθούς για Ιούλιο και Αύγουστο. Ελπίζω βέβαια ταυτόχρονα να λαμβάνουν και τους μισθούς του φθινοπώρου -Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο- και όχι μόνο εκείνους του καλοκαιριού. Η αλήθεια είναι πως δεν τους το διευκρίνισαν αυτό. Θεωρητικά κάτι τέτοιο θα ήταν αυτονόητο, αλλά εδώ που φτάσαμε τίποτε δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται πια… αυτονόητο.

Σκεφτείτε πως ο όμιλος Μπόμπολα επαναλειτουργεί από σήμερα ξανά τον «Sentra 103.3» και τον ανοίγει τζάμπα! Εκβιαστικά για όσους αθλητικούς συντάκτες δουλεύουν στον Πήγασο. Ή δουλεύεις στο σταθμό χωρίς να πληρώνεσαι ή απολύεσαι.

Υπάρχει και μία τρίτη -ας πούμε- επιλογή: η εθελουσία έξοδος. Ακόμα χειρότερη, δηλαδή. Η ΕΣΗΕΑ καιροφυλαχτεί και, όπως λέει, «ας περιμένουμε να ανοίξει ο σταθμός και θα τον κλείσουμε»…

Πηγές:
http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/flash-sentra.html
e-tetradio.gr

Δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Αγωνιστικό «παρών» στη μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8/9, έδωσαν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης με το μπλοκ που συγκροτήθηκε από τις ομοσπονδίες του κλάδου, μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ.

Εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών –ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ-, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τις ενώσεις και τα σωματεία των ΜΜΕ διαδήλωσαν την αντίθεσή τους τόσο στα εφαρμοζόμενα σκληρά μέτρα, όσο και στα σχεδιαζόμενα.

Με κεντρικό σύνθημα «Τα Μνημόνια εξοντώνουν τον Τύπο και τους ανθρώπους του» πορεύτηκαν επί ώρες στο κέντρο της πόλης συμμετέχοντας στη μεγαλειώδη εργατική διαδήλωση, που σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι του Τύπου που έχουν υποστεί από τους πρώτους τις συνέπειες των Μνημονίων με την κατάρρευση της σταθερής εργασίας, την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων, τις εκατοντάδες απολύσεις, την μετατροπή των ΜΜΕ σε μια ιδιόμορφη ζώνη εφαρμογής όλων των αντεργατικών νόμων και επιλογών (μαύρη εργασία – ειδικά στο Διαδίκτυο, δουλειά με «μπλοκάκι», εκ περιτροπής εργασία, πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές αποδοχών, «λουκέτα» με την εφαρμογή πτωχευτικών διαδικασιών, ατομικές συμβάσεις κ.ά.) οργανώνουν την δική τους αντίσταση. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και εν αναμονή των νέων σκληρών περικοπών που συναποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα αντιτάσσουν την αγωνιστική διάθεσή τους για τα συλλογικά και ατομικά τους δικαιώματα.

Η συμμετοχή της ΠΟΕΣΥ στη διαδήλωση της ΔΕΘ συμβολίζει και εκφράζει αυτό που οι εργαζόμενοι συντάκτες περιφρουρούν αποφασιστικά: την εργασιακή τους αξιοπρέπεια και την ατομική – πνευματική τους ελευθερία να τηρούν την δεοντολογία στην άσκηση του επαγγέλματός τους.

Η ΠΟΕΣΥ έχει δρομολογήσει ένα κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς, για τα άμεσα θέματα που απειλούν την εργασία, τους μισθούς, τις συντάξεις και την υγείας τους, με το «πλιάτσικο» που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου, υπό την απειλή νέου κουρέματος των αποθεματικών και τις δαπάνες για την υγεία.

Παράλληλα στο επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία από κοινού με τις Ενώσεις– μέλη της θα συνεχίσει με συντονισμό και ενημέρωση στην κατεύθυνση οργάνωσης ενός αγωνιστικού μπλοκ δυνάμεων που θα διατυπώσει και θα παλέψει για να επιβάλει μια άλλη εργασιακή πραγματικότητα, κόντρα στην πολιτική των Μνημονίων, της μονόπλευρης λιτότητας εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και της εξυπηρέτησης ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.