Νέα πρόσωπα στην ΕΡΤ / Απολύσεις στον Alpha

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Νέα πρόσωπα στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Αποφάσισε την απαλλαγή του τακτικού υπαλλήλου κ. Ευάγγελου Λουριδά από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Επίσης, αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Πέτρου Μάη και την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Αποφάσισε την απαλλαγή του τακτικού υπαλλήλου κ. Νίκου Μιχαλίτση από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Επίσης, αποφάσισε την τοποθέτηση του τακτικού υπαλλήλου κ. Κωνσταντίνου Τσακίρη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Βασίλη Θωμόπουλου ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ) με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους και με καθήκοντα Διευθυντή Ειδήσεων.

Αποφάσισε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Μανώλη Κοττάκη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ) με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους, με αντικείμενο την οργάνωση, προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ.

Αποφάσισε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Μενέλαου Σεβαστιάδη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ) με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους, με αντικείμενο τον συντονισμό για την κάλυψη της καθημερινής αθλητικής ειδησεογραφίας, την αρχειοθέτηση όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού αθλητικού υλικού, την αναζήτηση αθλητικών προγραμμάτων και την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής ραδιοφωνικών αθλητικών εκπομπών.

Αποφάσισε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Αντωνίου Λιάρου ως Ειδικού Συμβούλου με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους. Αντικείμενο της απασχόλησής του θα είναι θέματα συμβούλου προγράμματος – ενημερωτικών εκπομπών.

Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Σταύρου Οικονομόπουλου ως Ειδικού Συμβούλου για θέματα Ραδιοφωνίας, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους.

Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Ευσταθίου Μιχαήλ ως Ειδικού Συμβούλου για θέματα Πληροφορικής, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους.

Αποφάσισε την πρόσληψη της κυρίας Ματίνας Ρέτσα ως Ειδικού Συμβούλου για θέματα επικοινωνίας, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους.

10. Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Γεωργίου Μπράμου ως Ειδικού Συμβούλου με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους. Αντικείμενο της απασχόλησης του θα είναι θέματα συμβούλου ψυχαγωγικού και πολιτιστικού προγράμματος.

11. Ενέκρινε την αποδοχή της αίτησης επαναπρόσληψης του κ. Παναγιώτη Πέτσαλη, που είχε ζητήσει τη συνταξιοδότησή του, η οποία όμως δεν κατέστη εφικτή λόγω μη εκπλήρωσης των προβλεπομένων από τον νόμο προϋποθέσεων.

12. Ενέκρινε την επαναφορά στην ΕΡΤ Α.Ε. της δημοσιογράφου κυρίας Χρύσας Αράπογλου.

13. Ενημερώθηκε από το μέλος του Δ.Σ. κ. Αρίστονα Κοντιζά, για την τελευταία του παρουσία στο Δ.Σ., ύστερα από την τοποθέτησή του στη θέση του Διευθυντή Λειτουργίας Τηλεόρασης.

14. Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κώστα Σπυρόπουλο για την πορεία εκπόνησης του νέου προγράμματος της ΕΡΤ.

15. Ενέκρινε την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων αγώνων ποδοσφαίρου Super League Ελλάδος των ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, SKODA Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Βέροια και Ατρόμητος Αθηνών, για τη μετάδοση από την ERT WORLD.

16. Εξουσιοδότησε τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιο Λιάτσο, να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ στην υπόθεση του EURONEWS, καθώς και να δημιουργήσει τριμελή επιτροπή συζήτησης για το θέμα.

17. Ενέκρινε την παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας σε δικηγόρους για τον χειρισμό νομικών υποθέσεων της εταιρείας.

Απολύσεις στον Alpha

Οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στον Alpha… σε όσους αρνηθηκαν να υπογράψουν περικοπή μισθού

Οι ομαδικές απολύσεις ξεκίνησαν στην τηλεόραση του Alpha, σε μια προσπάθεια δήθεν οικονομικής εξυγίανσης, ενώ όπως φαίνεται ο τελικός σκοπός της διοίκησης Κοντομηνά που ακόμη συνεργάζεται με τους Γερμανούς, είναι να γκρεμίσουν τις εργασιακές σχέσεις και να επιβάλουν τις ατομικές συμβάσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα «θύματα» της σκληρής πολιτικής της διοίκησης του καναλιού μέχρι σήμερα πλησιάζουν τα 10 την τελευταία εβδομάδα είναι εκείνοι που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση με περικοπές μισθών που έφθαναν και το 25% των αποδοχών τους, και όπως φαίνεται θα προστεθούν και άλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί και οι οποίοι είναι πιθανόν αν ξεπεράσουν τους 15%.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι από τον Alpha παρελθόν αποτελεί ο επί χρόνια πολιτικός συντάκτης του καναλιού Γιώργος Βλάχος, ο οποίος έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ για το κανάλι και ο οποίος έχει «πληρώσει ακριβά» τα συμφέροντα του Κοντομηνά.

Επίσης, επειδή δεν έβαλαν την τζίφρα τους στις ατομικές συμβάσεις και στις περικοπές των μισθών, η διοίκηση του Alpha απέλυσε τον Δημήτρη Κουτουφά, ένα από τους βασικούς σκηνοθέτες του Σταθμού (κεντρικά δελτία ειδήσεων καθημερινά και Σαββατοκύριακο με τον Νίκο Μάνεση καθώς και σε πολλές από τις γνωστές ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού), δυο οπερατέρ, τον Μιχάλη Μποζονέλο και τον Νίκο Βακόνδιο, τον τεχνικό βίντεο στο κοντρόλ Αποστόλη Ζαπουνίδη, ο οποίος δημιουργεί και τα βίντεο για την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου και, όπως λέγεται στο κανάλι, η απόλυση του θα φέρει γκρίνιες και φωνές καθότι είναι απαραίτητος για το τηλεοπτικό τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου, και τη δημοσιογράφο Ευγενία Χριστιανούδη.

Προσλήψεις απο το παράθυρο

Οι «ομορφιές» μάλιστα συνεχίζονται από την στιγμή που, όπως λένε οι πληροφορίες, η διοίκηση του Alpha θα δώσει τις αποζημιώσεις των απολυμένων σε 7 διμηνιαίες δόσεις και δεν θα τις καταβάλλει άμεσα, γεγονός που δείχνει ότι το κανάλι πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού οι αποφάσεις του για τις περικοπές είναι αλλοπρόσαλλες… Είναι χαρακτηριστικό ότι απολύουν ένα από τους βασικούς σκηνοθέτες και προσλαμβάνουν απέξω αντί να αξιοποιήσουν το δυναμικό του σταθμού, ενώ τινάζονται στον αέρα οι εργασιακές σχέσεις.

Ολοι λένε πλέον ότι είναι αργά και τούτο γιατί ακόμη και αυτοί που έχουν ήδη υπογράψει και παρέμειναν στο κανάλι, τόχουν αφού με το που έπεσαν οι υπογραφές η διοίκηση και οι επικεφαλής των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών τμημάτων άρχισαν να στέλνουν μηνύματα ότι πλέον δεν υπάρχει ωράριο, ότι δεν υπάρχουν ρεπό, ότι δεν υπάρχουν υπερωρίες και φυσικά δεν υπάρχει φραγμός με πόσες εκπομπές θα ασχολείται ο καθένας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στα καθήκοντα που αναθέτει ο ενημερωτικός τομέας είναι και τα τρεϊλερ των κινηματογράφων του Village συμφερόντων Κοντομηνά!!! που μπήκαν και αυτά στο μύλο… για «λόγους οικονομίας»!!!

Παράλληλα, μόνο (πικρά) χαμόγελα φέρνει η πληροφορία που θέλει τη διοίκηση του καναλιού να δίνει, ως κίνηση καλής θέλησης!!!, περιθώριο να υπογράψουν τελικά όσοι είχαν αρνηθεί.

Τα καπρίτσια

Πάντως γενικά στο κανάλι υπάρχει μεγάλη δυσφορία και ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων…και γιατί οι αποφάσεις που περνώνται από την ιδιοκτησία Κοντομηνά και την διοίκηση δείχνουν αλλοπρόσαλλες. Από την μια πλευρά κάνουν απολύσεις και από την άλλη δείχνει να δίνουν ανεξέλεγκτα λεφτά για νέα ονόματα του σταθμού, τα οποία όσο και να υπάρχει κρίση, υπέγραψαν μεγάλα συμβόλαια. (Αννίτα Πάνια και Νικολούλη)

Ενώ φαίνεται να ικανοποιούνται χωρίς καμία αντίρρηση και αίσθηση οικονομίας τα καπρίτσια στις βεντέτες του Σταθμού Μενεγάκη και Πάνια που απαιτούν να έχουν δικό τους προσωπικό σκηνοθέτη και επιτελείο, καπρίτσια που τελικά θα χρηματοδοτηθούν από τα λεφτά των απολύσεων…

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι εντύπωση έχει κάνει η σιωπή του διευθυντή του Σταθμού Βασίλη Παπαδρόσου που ουσιαστικά παριστάνει τον ανήξερο.. αλλά και των συνδικαλιστικών ενώσεων δημοσιογράφων και τεχνικών, οι οποίες έχουν σιωπούν ή έχουν κάνει δήθεν συμφωνίες…

Πηγή: http://topontiki.gr/article/40361

Εκτός Alpha ο Γ. Βλάχος

Εκτός Alpha ο Γιώργος Βλάχος, αρνούμενος να υπογράψει τη νέα σύμβαση που προτείνει ο Alpha.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο Λιαρέλης αναβαθμίζεται στον ΑΝΤ1

Οι αλλαγές στην ηγεσία του ΑΝΤ1 με την προώθηση του Στρατή Λιαρέλη στη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης, θέση που παρέμενε κενή μετά την αποχώρηση του Γ.Λεβέντη, έχουν στενή σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις και όσα αναμένονται για το χώρο των ΜΜΕ.

Αυτό που φημολογείται ότι η αναβάθμιση του δημοσιογράφου διευθυντή ειδήσεων θα μπει σφήνα στις αποφάσεις συρρικνώσεων του Γερμανού, Αλεξάντερ Χόλαντ, το πιθανότερο είναι ότι διοχετεύεται για εσωτερική κατανάλωση.

Γεγονός είναι ότι η επιστροφή του ΑΝΤ1 στις τηλεοπτικές ειδήσεις, άρα και στο παιχνίδι επικοινωνίας με την κυβέρνηση και τα πολιτικά στελέχη, θα πρέπει να έχει Έλληνα διαχειριστή, γνώριμο και συνομιλητή των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Το ρόλο αυτό ειδικά το επόμενο διάστημα όπου αναμένεται να προωθηθούν οι αλλαγές στο χώρο των media( ψηφιακές τηλεοπτικές άδειες, κ.λ.π) δεν μπορεί να τον αναλάβει ο Αλεξάντερ Χόλαντ.

Η διαπραγμάτευση για τις ακριβείς αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο Στρατής Λιαρέλης κατά πληροφορίες βρίσκονται εξέλιξη και το αγκάθι, όπως λέγεται, είναι οι απαιτήσεις για νέο κύμα περικοπών και απολύσεων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22498#more-22498

Εκσυγχρονίζεται η “Αυγή”;

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η αποκάλυψη του σχεδίου εκσυγχρονισμού και ανανέωσης της «Αυγής». Στην εφημερίδα το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετές προσλήψεις συντακτών που κάλυψαν τις θέσεις όσων δημοσιογράφων αποχώρησαν για να αναλάβουν άλλα πόστα

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

ΕΡΤ: Χωρίς κόστος για την ελληνική πλευρά η συμφωνία με τo Euronews

“Χωρίς κανένα απολύτως κόστος για την Ελληνική πλευρά” είναι η συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο Euronews για τη δημιουργία του Euronews Greece δηλώνει η ΕΡΤ σε ανακοίνωση της. Η ΕΡΤ σημειώνει ακόμη πως είναι «αβάσιμος είναι ο ισχυρισμός περί « παράνομης ένταξης του καναλιού υψηλής ευκρίνειας ,ERT HD, στην πλατφόρμα της NOVA” , καθώς αυτός διέπεται από τη νομοθεσία και αντίστοιψα αιτήματα υπάρχουν από τον ΟΤΕ TV και την Hellas on Line).

Οι αμοιβές στην ΕΡΤ

Με βάση τις ανακοινώσεις στη Διαύγεια, αλλά και τις εισηγήσεις που έχουν συνταχθεί για τις προσλήψεις ως τώρα η σχετική λίστα έχει ως εξής:

Γιώργος Νταούλης, σκηνοθέτης (ΠΕΘ, 4.000 ευρώ μικτά),

Γιώργος Μπράμος συντονιστής ΕΤ1 (ΠΕΘ, 4.000 ευρώ μικτά),

Βασίλης Θωμόπουλος, (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ μικτά),

Μενέλαος Σεβαστιάδης ως συντονιστής αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ μικτά),

Μανόλης Κοττάκης, παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ μικτά),

Χριστίνα Αρμάνη, δημοσιογράφος (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ μικτά),

Αντώνης Λιάρος σύμβουλος προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών (3.000 ευρώ μικτά),

Σταύρος Οικονομόπουλος, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας (3.000 ευρώ μικτά),

Ματίνα Ρέτσα (ΠΕΘ, 3.000 ευρώ μικτά), 

Ευστάθιος Μιχαήλ, ειδικός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής, (3.000 ευρώ μικτά),

Γιώργος Κουβαράς (3.500 ευρώ μικτά),

Ανθή Σαλαγκούδη (3.500 ευρώ μικτά),

Μανούσος Καμπανέλης (3.500 ευρώ μικτά),

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (3.500 ευρώ μικτά),

Γιώργος Αντωνίου αναπληρωτής διευθυντής Ραδιοφωνίας.

Στην ΕΡΤ επιστρέφει τελικά και ο Πέτρος Μάης, αναλαμβάνοντας τη γενική διεύθυνση οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, στη θέση του Εύαγγελου Λουριδά, και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, ως γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στη θέση του Νίκου Μιχαλίτση. Οι δύο νέοι γενικοί διευθυντές έχουν περάσει από αντίστοιχες ή και τις ίδιες θέσεις, στο παρελθόν.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22486#more-22486

Απεργία στο ΔΟΛ την Τετάρτη

24ωρη προειδοποιητική απεργία με κλιμάκωση του αγώνα, αποφάσισε το Διασωματειακό για την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 σε όλες τις επιχειρήσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ΑΕ.

Α. Αφορμή η αναίτια παράνομη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου διοικητικού.
Όλες οι Ενώσεις στα ΜΜΕ με αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα, θα απαντήσουν στη νέα πρόκληση της διοίκησης του Ομίλου.

Β. Το Διασωματειακό αποφάσισε επίσης:
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Σεπτεμβρίου 2012 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ και την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτεμβρίου 2012 στάση εργασίας και συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Σωματεία.

Ακύρωση απόλυσης στην “Metrosport”

ettth_dikaiosi_synadelfou1

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Ερώτηση Π. Χαϊκάλη για το ΕΣΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση και γνωστοποίηση εγγράφων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΡ, της υφιστάμενης ονομαστικής κατάστασης των μονίμων και μετακλητών υπαλλήλων, το μισθολογικό κόστος και την συνολική δαπάνη της λειτουργίας, που επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τις διαρκείς παρεμβάσεις και τα πρόστιμα που ανακοινώνει και επιβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η ύπαρξη και λειτουργία του, συνίσταται στον ραδιοτηλεοπτικό έλεγχο με στόχο την προστασία των Ελλήνων τηλεθεατών.

Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να ενημερωθούν για τα δεδομένα λειτουργίας του οργάνου. Ποιοι εργάζονται σε αυτό, με ποιες διαδικασίες προσελήφθησαν και πως επιβαρύνεται ο Έλληνας Πολίτης για την διατήρηση του οργάνου αυτού.

Ζητείται να καταθέσει ο κ. Υπουργός:

1. Έγγραφα, ονομαστικά, μονίμων και μετακλητών υπαλλήλων, τον αριθμό τους, την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον τρόπο πρόσληψής τους και την υφιστάμενη υπηρεσιακή τους κατάσταση.

2. Τις μισθολογικές καταστάσεις των πέντε τελευταίων ετών

3. Βεβαίωση δαπάνης που προκύπτει για τον Κρατικό προϋπολογισμό τα πέντε τελευταία έτη

Ο ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Βράβευσε την ΕΡΤ3 η HELEXPO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ3

Ειδικό βραβείο διοργανωτή απονεμήθηκε στην ΕΡΤ3 από τη Διοίκηση της HELEXPO για την υποστήριξη και την οργανωμένη παρουσία της στην 77η ΔΕΘ. Η ΕΡΤ3 έδωσε και φέτος δυναμικό «παρών» στο κορυφαίο οικονομικό γεγονός της χρονιάς, τόσο με το δικό της εκθετήριο χώρο 180τμ, όσο και με την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της.

Το θεματικό Περίπτερο της ΕΡΤ3 για τον «Αιώνα της Θεσσαλονίκης» αποτέλεσε πόλο έλξης των επισκεπτών της 77ης Δ.Ε.Θ, εντυπωσιάζοντας με την αισθητική και τη λειτουργικότητά του. Συγκεκριμένα, άνθρωποι όλων των ηλικιών πήραν μία γεύση από τις μεγάλες παραγωγές της ΕΡΤ3 με ειδικές προβολές και έντυπα, αλλά και με τη διαμόρφωση του Περιπτέρου, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, εκθέματα από το Μουσείο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 και εφημερίδες από το αρχείο Κιώτη, ενώ αξιοποιείται και υλικό που παραχώρησε η Διεύθυνση Μουσείου-Αρχείου της ΕΡΤ. Σε ότι αφορά τα ιστορικά ντοκιμαντέρ, σε ειδικό χώρο έγιναν οι προβολές των παραγωγών «Τα μεγάλα γεγονότα της Θεσσαλονίκης» (Α & Β΄ μέρος), «Ταξίδι στις ράγες του χρόνου- Από το τραμ στο μετρό», «Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές- Ιστορικές στιγμές της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη», «Ο Τσιτσάνης της Θεσσαλονίκης», «Ντίνος Χριστιανόπουλος – Θεμέλιος Θεσσαλονίκης Λίθος», «Ο Μελίκης της παράδοσης» καθώς και αποσπάσματα από τις σειρές «Εκατογραφία» και «Μικρά Κομμάτια Ιστορίας» κ.ά.

Απονέμοντας το βραβείο στον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Κώστα Μπλιάτκα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO Πάρις Μαυρίδης ευχαρίστησε για τη διαχρονική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι στο χώρο αυτό έχει φιλοξενήσει η HELEXPO και η Δ.Ε.Θ. το Μουσείο για το Αρχείο της ΕΡΤ3.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της HELEXPO Γιώργος Μαραντέλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους βραβεύτηκε η ΕΡΤ3, τονίζοντας ότι με την παρουσία της πέτυχε σε εκπληκτικό βαθμό το τρίπτυχο εξωστρέφεια – ευρηματικότητα – διαδραστική συμμετοχή στα εκθεσιακά γεγονότα.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Μπλιάτκας ευχαρίστησε για την τιμή και αναφέρθηκε στον τετραπλό χαρακτήρα που έχει η παρουσία της ΕΡΤ3 στη Δ.Ε.Θ. Όπως είπε: «Πρώτα απ’ όλα είναι οι ξεναγήσεις, με τις οποίες ο κόσμος ενημερώνεται για την Ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου. Το δεύτερο είναι ότι ο χώρος λειτουργεί και ως στούντιο, οπότε γίνονται από εδώ απευθείας συνδέσεις με εκπομπές. Υπάρχει και ένα διαδραστικό κομμάτι με τους νέους που δημιουργούν τη δική τους τηλεοπτική εκπομπή. Επίσης, μαζί με τα εκθέματα από παλιές συσκευές, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες προβάλλουμε τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που έχουμε ετοιμάσει για τον ‘‘Αιώνα της Θεσσαλονίκης’’. Είναι μία ‘’κυψέλη πολιτισμού’’. Η ελάχιστη προσφορά μας στη Θεσσαλονίκη, την Ιστορία και τους ανθρώπους της».

Ο πολυχώρος της ΕΡΤ3 λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου μετά από συνεννόηση. Για τις δωρεάν ξεναγήσεις και προβολές οι υπεύθυνοι Σχολείων και φορέων θα πρέπει να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ3 στα τηλ. 2310299541 και 2310299586.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.