«Μια τρελή – τρελή σαραντάρα» με Βίκυ Σταυροπούλου στο μικρό Παλλάς {Συνέντευξη τύπου}

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού 

Πάνε 52 χρόνια από τότε που το έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Σαράντα και …», είχε ανέβει στο θεατρικό σανίδι του Ακροπόλ,  από το Θίασο της Μαίρης Αρώνη.  Το συγγραφικό δίδυμο της εποχής που χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές γέλιου στο κοινό,  έγραψε την κωμωδία το 1957, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία,  όταν μεταφέρθηκε στις κινηματογραφικές  αίθουσες με τον τίτλο «Μια τρελή – τρελή σαραντάρα» με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου.

 

Εφέτος, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης,  αποπειράται, μεταφέροντας  το έργο στη σκηνή του μικρού Παλλάς, με την επιτυχημένη επιλογή της Βίκυς Σταυροπούλου στο ρόλο της Τζένης Πετρομιχάλη. 

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου μίλησε για  το έργο λέγοντας «προσπάθησα  να κρατήσω τη νοοτροπία της  τότε εποχής – η 40άρα γυναίκα του τότε απέχει από τη 40άρα γυναίκα του σήμερα, στην ουσία δεν λειτουργεί το ίδιο. Γι αυτό δημιούργησα τη σύγκρουση του χθες με του σήμερα. Ήθελα να δώσω βάση στο κείμενο και στους ηθοποιούς, γι αυτό κράτησα το κλασσικό έργο και τους χαρακτήρες της παλιάς εποχής – με την αυθόρμητη ατάκα και το γέλιο.   Ο κάθε ένας από τους χαρακτήρες που βρίσκεται πάνω στη σκηνή, δημιουργεί από μόνος του.  Έτσι την ίδια ώρα που γεννιέται – την ίδια ώρα πεθαίνει» 

Image_0527

Η Βίκυ Σταυροπούλου με τη σειρά της, μίλησε με ενθουσιασμό γι αυτή τη νέα της δουλειά, αν και στο παρελθόν της είχε προταθεί ξανά ο ρόλος και επειδή δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή το αρνήθηκε. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα και νιώθει αρκετά χαρούμενη που της συμβαίνει. Το έργο αποτελεί για την ίδια «μια γλυκιά ανάμνηση», ενώ όταν είδε «Το θέατρο της Δευτέρας με την Μαίρη Αρώνη, της έφυγαν όλοι οι φόβοι. Η  συνεργασία της  με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη αλλά και με  τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης, ήταν κάτι πολύ ωραίο και ευχάριστο. Η Γρηγοράδα – το ταλέντο και η αποτελεσματικότητα του Βλαδίμηρου, ήταν ένας τρόπος δουλειάς που της έγινε μάθημα.  Η διασκευή του Θεοδωρή Πετρόπουλου, τόνισε, είναι καταπληκτική μιας και πάντρεψε τον κινηματογράφο με το θέατρο, κάνοντας κάτι πολύ ξεχωριστό.. 

{youtube}vsZlWF2GH-A{/youtube}

Στην παράσταση συμμετέχει και  ο  Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο οποίος υποδύεται τον αδερφό της ‘’Πετρομιχάλη’’. Ο ηθοποιός μας μίλησε για  το πόσο εντυπωσιασμένος  από την σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου που είναι στην ανθρώπινη διάσταση του. Ενώ ο Στράτος Χρήστου συμπλήρωσε ότι «οι άνθρωποι έπαιζαν με τα αισθήματα και τις παραδόσεις τότε. Τώρα, είναι ένα παράθυρο στο παρελθόν».

STAVROPOULOU_SARANTARA1

Το λόγο  πήρε η Βάσω Γουλιελμάκη, η οποία  υποδύεται την κολλητή της ‘’Τζένης Πετρομιχάλη’’. Εξέφρασε την ευχαρίστηση της που βρίσκεται στο θίασο αυτό.  Πηγαίνει στο σπίτι της ήρεμη και σκέφτεται πως μπορεί  να γίνει  καλύτερη». 

Την πέτρα του Σκανδάλου υποδύεται ο Κωνσταντίνος Κακούρης, ο οποίος δήλωσε το πόσο ευχαριστημένος και τυχερός είναι  που βρίσκεται σε μία ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών. «Είμαι νέος ηθοποιός και μαθαίνω από αυτούς»

Τα λόγια είναι περιττά, μιας και  όλα όσα μας εκμυστηρεύτηκαν οι συντελεστές της παράστασης, από 5 Οκτωβρίου, το θεατρόφιλο κοινό  θα έχει την ευκαιρία να τα βιώσει  στο Μικρό Παλλάς. 

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος

Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης

Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: 

Τετάρτη 20:00

Πέμπτη 21:00 

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00

Κυριακή 18:00 & 21:00

*Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μόνο η βραδινή παράσταση.

Τιμές Εισιτηρίων: 

Πλατεία: 20 €   Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €

Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.