Η διεθνής αναγνώριση της Ελένης Καραϊνδρου

helene_karaindrou1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Η Ελένη Καραΐνδρου δεν προλαβαίνει να δέχεται τιμητικές προσκλήσεις στο εξωτερικό .Μετά την επιτυχία της στο Théâtre de la Ville του Παρισιού τον Ιούνιο με τη συμμετοχή της στη δραματοποιημένη παρουσίαση του σεναρίου «Η σκόνη του χρόνου», βρέθηκε ξανά στο Παρίσι πριν λίγες μέρες ως μέλος Κριτικής Επιτροπής για το Βραβείο Καλύτερης μουσικής κινηματογράφου που απονέμεται για 7η φορά από την France Musique και την SACEM στις 12 Νοεμβρίου.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Ισραήλ για συναυλία που θα δώσει σήμερα ( 1η Οκτωβρίου) με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Χάιφα υπό τον Rafi Kadiszon, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χάιφα, που περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Αμέσως μετά, στις 6 Οκτωβρίου η Ελένη θα δώσει συναυλία στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη, στη περίφημη αίθουσα συναυλιών Lufti Kirdar, χωρητικότητας περίπου 1800 ατόμων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Akbank Jazz Festival, με Τουρκική συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Ender Sakpinar συμμετέχοντας μαζί με 4 κορυφαίους Έλληνες σολίστ-συνεργάτες της: Βαγγέλη Χριστόπουλο, όμποε, Ντίνο Χατζηϊορδάνου, ακορντεόν, Άρη Δημητριάδη, μαντολίνο και Ναταλία Μιχαηλίδου πιάνο.

Στις 9 Νοεμβρίου η Ελένη δίνει μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου τιμώντας την μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και με συμμετοχή 4 σολίστ-συνεργατών από την Αθήνα, τη Δήμητρα Γαλάνη, και το Τζαζ Τρίο των David Lynch, Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου.

Και έπεται συνέχεια με προσκλήσεις στο εξωτερικό: Εσθονία τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Ταλίν και Βρυξέλλες, στις 24 Ιανουαρίου προσκεκλημένη από την ορχήστρα Musiques Nouvelles και τον μαέστρο Jean-Paul Dessy.

Ενδιάμεσα τον Νοέμβριο, η Ελένη θα ηχογραφήσει την μουσική που έγραψε για την νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Η κοιλάδα των ρόδων», ενώ η ECM θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου χρόνου τη νέα δισκογραφική της εργασία με τον Jan Garbarek και την Kim Kashkasian. Άλλωστε ο Manfred Eicher ιδρυτής και διευθυντής της ECM και παραγωγός της Ελένης, έρχεται στην Ελλάδα στο τέλος Οκτωβρίου για τη μίξη της μουσικής της Ελένης για τη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, που θα είναι ο επόμενος δίσκος της σε παγκόσμια κυκλοφορία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.