«Στρατόπεδα» μεταναστών στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ! / Παραιτήθηκε ο Τσουράκης από το ΕΣΡ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

«Στρατόπεδα» μεταναστών στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ!

Θα διαθέσει η ΕΡΤ τις εγκαταστάσεις για τη δημιουργία των Κέντρων παράνομων μεταναστών. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει αίτημα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την άμεση, δωρεάν παραχώρηση των οικοπέδων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής!

Στην Κατεχάκη η ΕΡΤ έχει σε λειτουργία 2 νέα ψηφιακά στούντιο, και λοιπές υπηρεσίες. Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ για την ανακατασκευή των στούντιο διέθεσε 2,5 εκατ. ευρώ, και πως το μεγάλο ψηφιακό στούντιο στην Κατεχάκη που κατασκευάστηκε την εποχή του Χ. Παναγόπουλου, μπορεί να παράγει και πρόγραμμα.

Στην περίπτωση που υλοποιηθεί το μέτρο, η ΕΡΤ θα πρέπει να «ξεχάσει» τα στούντιο της, αλλά και το κομμάτι των διοικητικών υπηρεσιών και να τα διαθέσει, δωρεάν για τη μετατροπή τους, σε κέντρο παράνομων μεταναστών.

Οι πίεσες του υπ.ΠΡΟΠΟ είναι μεγάλες, με το επιχείρημα πως ως τις 8 Οκτωβρίου που έρχεται η αρμόδια επίτροπος πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις, αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις στην κυβέρνηση για τη σκοπιμότητα του εγχειρήματος όταν σε πολύ κοντινή ακτίνα βρίσκονται κλειστά στρατόπεδα που ανήκουν στο υπ. Εθνικής Άμυνας με έτοιμες υποδομές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους.

Επιπλέον, για να αλλάξουν οι χρήσεις γης πρέπει να τροποποιηθεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής, ώστε να μπορεί να λειτουργήσουν ο χώρος, επί της ουσίας, ως στρατόπεδο.

Το δεύτερο ζήτημα είναι το αίτημα για δωρεάν παραχώρηση των εκτάσεων, το οποίο δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που η ΕΡΤ, είναι ανώνυμη εταιρεία.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22854#more-22854

Παραιτήθηκε ο Τσουράκης από το ΕΣΡ

Την παραίτησή του από μέλος του ΕΣΡ, υπέβαλε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο Κωνσταντίνος Τσουράκης επικαλούμενος την εύρυθμη λειτουργία του οργάνου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Επαφές Μαρινάκη με Κυριακού και Κυριακού με Κοντομηνά

Εντονη κινητικότητα στο χώρο των media από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρή Κυριακού σε κεντρικό εστιατόριο του Κολωνακίου.

Το «μενού» περιελάμβανε τα ΜΜΕ καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχεδιάζει δυναμικά την είσοδό του (από την αρχή του 2013) στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης καθώς πέρα από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο, επιδιωκεί και συμμετοχή σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μεριδίου σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό ή την απόκτηση μεριδίου σε μεγάλο κανάλι ή την απόκτηση εξ ολκλήρου περιφερειακού σταθμού συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα, καθημερινές είναι οι επαφές του Θοδωρή Κυριακού με το αφεντικό του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, με θέμα συζήτησης τεχνικά ζητήματα. Προφανώς οι δύο άνδρες διαβλέπουν πως αφού Mega και Star μπορεί να συγχωνευτούν μπορούν κι αυτοί να προετοιμάζονται για συνεργασία.

Πηγές: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_30.html / Το Παρόν

Λαζόπουλος εις τριπλούν στον Alpha

Όχι έναν ή δύο, αλλά τρεις ρόλους θα έχει ο Λάκης Λαζόπουλος στον Alpha τη τηλεοπτική φετινή χρονιά.

Ο ηθοποιός, εκτός από το «Αλ Τσαντίρι», ανέλαβε εκ νέου το ρόλο συμβούλου για το πρόγραμμα. Παράλληλα, ετοιμάζει και μια κωμική σειρά συναφή προς τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», η οποία θα λέγεται «Δέκα Μικρά Αμαρτήματα».

Η πρεμιέρα για το «Αλ Τσαντίρι» αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, ενώ το συμβόλαιο του Λαζόπουλου με το σταθμό λήγει το 2013.

Πηγή: http://newpost.gr/post/157404/triplos-lazopoylos-ston-Alpha/

Πέθανε ο Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ, πρώην εκδότης της εφημερίδας New York Times 

Ο πρώην εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας New York Times Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ πέθανε σήμερα (30/09/2012) στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακρά ασθένεια.

Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα, ο Σουλμπέργκερ, η οικογένεια του οποίου είχε αγοράσει την New York Times το 1896, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης.

Ο Σουλτσμπέργκερ ή “Παντς”, όπως ήταν το παρατσούκλι του, υπήρξε εκδότης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας επί 34 χρόνια. Ανέλαβε τις τύχες της εφημερίδας το 1963, σε μια εποχή που η New York Times αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, και προώθησε βαθιές αλλαγές, μετατρέποντάς την σε μια εκδοτική επιχείρηση αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την προσθήκη και άλλων εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Μετά τη δεκαετία του 1980 παρέδωσε σταδιακά τα ηνία στο γιο του, Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ: το 1992 αποχώρησε από τη θέση του εκδότη και πέντε χρόνια αργότερα του παραχώρησε και την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Σουλτσμπέργκερ η εφημερίδα κέρδισε 31 βραβεία Πούλιτζερ.

“Ο Παντς, που τον λάτρευαν οι συνάδελφοί του, ήταν ένα από τα πλέον περίβλεπτα στελέχη του τομέα” ανέφερε ο γιος του σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πηγή: http://newpost.gr/post/157308/pethane-o-proin-ekdotis-tis-efimeridas-New-York-Times-arthoyr-soyltsmpergker-/

Τρελό πανηγύρι τριτοκομματικής φαυλοκρατίας στην ΕΡΤ

Της Μ.Παπαχριστούδη

(αναδημοσίευση από στήλη Media-λογώντας στο Δρόμο της Αριστεράς)

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην κρατική, αυτή που όλοι θα θέλαμε να είναι δημόσια, τηλεόραση είναι αδύνατον να περιγραφούν. Από την αλλαγή της διοίκησης ως και την πρόσληψη των γενικών διευθυντών, των δεκάδων συμβούλων σε θέσεις Π.Ε.Θ με ειδικό καθεστώς μισθοδοσίας μεταξύ 2.000 και 4.000 ευρώ, στο εσωτερικό του ραδιομεγάρου εκτυλίσσεται μια γιγάντια, χαοτική και απόλυτα καταστροφική για την ίδια την κρατική τηλεόραση, επιχείρηση χειραγώγησης. Του ιδίου του Μέσου καταρχήν. Με στόχο την ένταξη του στον επίσης γιγάντιο μηχανισμό του Μουεζίνη της μνημονιακής ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ ωστόσο αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η παρεχόμενη ενημέρωση προς το κοινό.

Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν οι ρόλοι, οι θέσεις, τα πρόσωπα, ευθέως ανάλογα με τη δύναμη και την παρέμβαση που απαιτούν και έχουν τα τρία κόμματα της μνημονιακής κυβέρνησης, η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Με απλά λόγια, αφενός ισχύει η ποσόστωση στο διορισμό γενικών διευθυντών, διευθυντών, προϊσταμένων, συμβούλων, γραμματέων, και λοιπών σε ποσοστά που συμφωνήθηκαν κεντρικά. Αφετέρου κάθε νεο-προσληφθείς, ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι, έχει ρόλο φερέφωνου προς το κόμμα που τον επέλεξε και τον διόρισε. Ίσως για αυτό με τόσο μεγάλη ευκολία, χωρίς καμία ανησυχία πως θα χαρακτηριστούν «εγκάθετοι», ακούγονται δημόσια σε συσκέψεις εκπομπών και δελτίων ατάκες όπως «να μεταφερθεί στη Ρηγίλλης πως τον αποδόμησα τον Βενιζέλο»… Δηλαδή με άλλα λόγια, άξιος ο μισθός τους.

Και ενώ η μετατροπή της ΕΡΤ από Μέσο κρατικής (και όχι δημόσιας) ενημέρωσης σε παραμάγαζο βολέματος των τριών πολιτικών κομμάτων της κυβέρνησης έχει καταγγελθεί εντός και εκτός Βουλής, μένει εκτός αντιπολιτευτικής ατζέντας τόσο για τα κόμματα της αριστεράς όσο και για τους ίδιους του εργαζόμενους και τους φορείς τους, η παρουσία και ο ρόλος της ΕΡΤ. Ως Μέσο εξυπηρέτησης της δημόσιας ενημέρωσης, ουδέτερης, αποστασιοποιημένης. Αλλά και ως Μέσο ψυχαγωγίας. Η σαρωτική τριτοκομματική επέλαση στο ραδιομέγαρο έχει ήδη σφραγίσει την προηγούμενη περίοδο διοίκησης (επί Θ. Παπαγεωργίου Λ.Ταγματάρχη) σαν το ολιγόχρονο διάλειμμα στην ιστορία των ομφάλιων λώρων της ΕΡΤ με την κυβερνητική εξουσία.

Πολύ σύντομα θα αναφέρουμε πως η κρατική τηλεόραση ως εταιρεία όχι μόνο έχασε τα κέρδη των 60 εκατ. ετησίως που παρουσίασε στην τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών τα δυο τελευταία χρόνια (κέρδη προερχόμενα από απολύσεις, μειώσεις μισθών, εξαφάνιση τηλεοπτικού προγράμματος, καθυστέρηση πρόσληψης συμβασιούχων). Αλλά θα εμφανίσει στο τέλος του έτους ζημιές εξαιτίας της «κλοπής» των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος ύψους 75 εκατ. ευρώ. Κυοφορείται νέα μείωση αποδοχών στο τακτικό προσωπικό, τη στιγμή που συνεχίζονται οι προσλήψεις γενικών και διευθυντών, όπως και των γραμματέων τους, με αμοιβές άνω των 2.000 ευρώ. Σχεδιάζεται η υφαρπαγή και λεηλασία των κτιριακών υποδομών και της ακίνητης περιουσίας της, όπως το κτίριο στην Κατεχάκη, ναι αυτό με τα υπερσύγχρονα ψηφιακά τηλεοπτικά στούντιο που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια με κόστος άνω των 2 εκατ. ευρώ. Προγραμματίζεται η αφαίρεση συχνοτήτων από την κρατική τηλεόραση προς όφελος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Πολλοί παρατηρούν πως με τα νέα πρόσωπα που προσλαμβάνονται ή επιστρέφουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καταγράφεται και η επιστροφή στην προηγούμενη «αμαρτωλή» και πολλαπλώς ελεγχόμενη από εισαγγελείς και δικαστήρια, περίοδο διοίκησης επί Ν.Δ και Θ.Ρουσόπουλου. Μάλλον δεν είναι τόσο απλό. Στον τομέα της ενημέρωσης εντολείς είναι πλέον στελέχη τριών κυβερνητικών κομμάτων με τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και φατρίες. Στον τομέα της ψυχαγωγίας κυριαρχούν ομάδες και συμφέροντα. Και στον τομέα της λειτουργίας εξαφανίζεται σταδιακά η ανεξαρτησία της κρατικής τηλεόρασης ως αυτόνομου Μέσου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, τηλεοπτικών και άλλων.

Μετά από αυτή την επέλαση φοβούμαστε πως η ΕΡΤ θα παραμείνει ένα άδειο κέλυφος χωρίς δραστηριότητες και υπηρεσίες. Εύκολο θύμα στην τροικανή πολιτική να βάλει λουκέτο. Αφού πλέον θα είναι αχρείαστη.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/09/blog-post_30.html#more

Ακροδεξιά δημοσιογραφος της ΕΡΑ στη Θράκη ξεπέρασε το Μιχαλολιάκο!

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη αλλά και στο δημοσιογραφικό κόσμο της Θράκης η ραδιοφωνική συνέντευξη-ποταμό του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που μεταδόθηκε από την ΕΡΑ Κομοτηνής, όπου την παράσταση δεν έκλεψε ο ακροδεξιός Μιχαλολιάκος αλλά η ακόμη πιο ακροδεξιά δημοσιογράφος (φωτ.) που πήρε τη συνέντευξη !

Θα μπορούσε να είναι…

φάρσα ή επιθεωρησιακό νούμερο αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν αλληθινή καθώς η συνέντευξη που έγινε ζωντανά– σύμφωνα με πληροφορίες εν αγνοία της διεύθυνσης του σταθμού- ανέδειξε τον συνεντευξιαζόμενο ως «μετριοπαθή» μπροστά σε όσα εκστόμισε η δημοσιογράφος , ξεπερνώντας σε ακρότητα το Ν. Μιχαλολιάκο.

Οι ακροατές του δημόσιου ραδιοφώνου στην Κομοτηνή άκουσαν έκπληκτοι, μεταξύ άλλων, τη δημοσιογράφο να επιδίδεται σε εθνικιστικό παραλήρημα – και μάλιστα στη Θράκη- διατυπώνοντας θέσεις που υπερβαίνουν ακόμη και τη ρητορική της Χ.Α.

«Να κλείσετε το Προξενείο»

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος εκτός από τα ηθελημένα η ακούσια λάθη, στα οποία τοποθέτησε τη Χ.Α. ως τρίτο κόμμα της Ελληνικής Βουλής ή ως 2ο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, ζήτησε από τον Ν. Μιχαλολιάκο στην επικείμενη κυβέρνηση στην οποία θεωρεί πιθανό ότι θα συμμετάσχει (!), να καταργήσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με τον καλεσμένο να επιφυλάσσεται και τη δημοσιογράφο να επιμένει ότι αφού αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας, μπορεί να κάνει τα εξής: «μπορείτε να κλείσετε το προξενείο την άλλη μέρα, να τους πείτε “παλικάρια κλείνει, δεν ξέρω τι θα κάνετε, κλείνει”»!

Σε ότι αφορά στα τοπικά θέματα και τις σχέσεις με τη μειονότητα επέμεινε ρωτώντας το Ν. Μιχαλολιάκο αν πρέπει αυτός που αισθάνεται Τούρκος να μένει στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ή να φεύγει και εξέφρασε την ευχή της να υπάρξουν εθνικιστικές εξάρσεις γιατί «πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες»

Στη συζήτηση ενεπλάκησαν τα συνδικαλιστικά της ΕΡΤ και οι σχέσεις της με τους συναδέλφους της (οι οποίες φυσικά είναι ανύπαρκτες και έχουν απασχολήσει πολλάκις την οικεία Ένωση Συντακτών) με τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής να ασκεί κριτική και στην ίδια την Κρατική Ραδιοτηλεόραση, παρά τις θετικές κρίσεις του καλεσμένου της, υποστηρίζοντας ότι “υπάρχει θέμα” στην κρατική τηλεόραση αφού «κάποιοι θέλουν την Ελλάδα να χάνεται»! Από τα σχόλιά της δεν ξέφυγαν ούτε αριστεροί δημοσιογράφοι ή άλλοι αντιπαθείς και ασύμφωνοι με το πνεύμα της ελληνικής ακροδεξιάς, την οποία φαίνεται ότι εκπροσωπεί στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

«Τα Ίμια να τα κάνουμε κατοικήσιμα με τσαμπουκά;

Στις πιο μετριοπαθείς στιγμές της ήταν όταν έκανε τη χάρη να συμφωνήσει με τις ακραίες θέσεις της Χρυσής Αυγής στο μεταναστευτικό ενώ επιχείρησε και πάλι να υπερβεί την εθνικοφροσύνη του Ν. Μιχολιάκου με την αμίμητη ερώτηση: « Τα Ίμια να τα κάνουμε κατοικήσιμα με τσαμπουκά;» Τέλος έκλεισε την κουβέντα με μια μνημειώδη ερώτηση για το δικαίωμα ή μη των κρατούμενων μεταναστών, στη σίτηση, αναφερόμενη σε κάποιους –περίεργους προφανώς- πολίτες που «λένε ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι» αφού προφανώς κάτι τέτοιο αντίκειται στις αντιλήψεις του δημόσιου ραδιοφώνου.

Αναστάτωση του δημοσιογραφικού κόσμου

Οι συνάδελφοί της στη Θράκη έχουν αναστατωθεί με το πολλοστό αλλά εκρηκτικό κατόρθωμα της συναδέλφου τους και ζητούν άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών. Κάποιοι, πιο μετριοπαθείς, επισημαίνουν ότι ως δημοσιογράφος ή ως πολίτης μπορεί να έχει την ιδεολογία που επιθυμεί αλλά είναι τεράστια ντροπή για την ΈΡΤ και την περιοχή να συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κάνει εκπομπές, φτάνοντας στη μεγίστη πρόκληση της συνέντευξης του Ν. Μιχαλολιάκου, τον οποίο συναγωνίστηκε και ξεπέρασε σε ακραίες θέσεις.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις στην ακριτική Κομοτηνή, αναφέρουν ότι πρόκληση είναι ότι συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημοσιογραφεί σε κρατικό μέσο, πόσο μάλλον μετά το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε ανατριχίλα στην κοινωνία, αναμένουν ότι η ΕΡΤ θα φροντίσει να απαλλάξει το κοινό από αυτές τις πρακτικές.

Αντιγραφή απο την ηλεκτρονική εφημερίδα Χρονικά (http://xronika05.blogspot.gr/2012/09/blog-post_29.html)

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Οι Κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων

«Κόλλησε» στα 100.000 φύλλα το Βήμα – στην πέμπτη θέση κι αυτή την Κυριακή

Tελικά δεν πούλησε το «πραξικόπημα» της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ. Και αυτή την Κυριακή «κόλλησε» στα 100.000 φύλλα και έμεινε στην πέμπτη θέση. Οσο ο Ψυχάρης και τα στελέχη του επιμένουν κόντρα στην πραγματικότα να εκδίδουν κάθε Κυριακή μια πολυσέλιδη «ΕΣΤΙΑ», υποδυόμενοι ότι μόνο αυτοί κατέχουν τα μυστικά της «σοβαρής» δημοσιογραφίας -όπως γράφει ο Μπόνιος στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»- τόσο η εφημερίδα δεν θα ανεβαίνει κυκλοφοριακά.

Αν και στο άλλοτε κραταιό συγκρότημα υπάρχουν ικανοί και έμπειροι ρεπόρτερς, ταλαντούχοι γραφιάδες και νέα παιδιά με όρεξη, το «βυζάντιο» των στελεχών επιμένει να βγάζει μια εφημερίδα για τα ΚΑΠΗ της Αθηναικής Λέσχης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τώρα σχετικά με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων αυτής της Κυριακής και σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων, στην πρώτη θέση σταθερά είναι το «Πρώτο Θέμα» με πωλήσεις πάνω από 180.000 φύλλα και ακολουθεί η ανεβασμένη «Καθημερινή» με 136.000 φύλλα και το «Εθνος» με 120.000 φύλλα.

Ο Χατζηνικολάου αυτή την Κυριακή δεν πούλησε τα αναμενόμενα παρά τις πολυδιαφημισμένες «νέες αποκαλύψεις» για τον Μεϊμαράκη κλπ και η Real News έμεινε κυκλοφοριακά κοντά στις 106.000 φύλλα.

Στην πέμπτη θέση (κι αυτή την εβδομάδα) όπως αναφέραμε το «Βήμα» με κυκλοφορία κοντά στις 100.000 φύλλα κι ακολουθούν ο Ελ. Τύπος με 38.000 φύλλα και η «δημοκρατία» με 22.000 φύλλα.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/100000.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.