Απλήρωτοι δυο μήνες οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

kratiko_theatro_voreiou_hellados1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Δύο μήνες απλήρωτοι συμπλήρωσαν ήδη οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Espresso”, κι ακόμα δεν βλέπουν φως. Για το Καλλιτεχνικό δυναμικό και τους διοικητικούς υπαλλήλους του θεάτρου είναι στον αέρα οι μισθοδοσίες των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη άρχισε να μετρά και ο Οκτώβριος. Το γεγονός έχει δημιουργήσει προβλήματα πάσης φύσεως στους εργαζομένους στη δεύτερη κρατική σκηνή, αφού δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, που λόγω των χαρατσιών είναι αυξημένες. Παρόλα ταύτα συνεχίζουν με αυταπάρνηση να υπηρετούν το σκοπό του θεάτρου, ο καθένας από το πόστο του, και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις παραστάσεις, που τυγχάνουν της θερμής ανταπόκρισης του θεατρόφιλου κοινού.

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ , ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Σωτήρης Χατζάκης που βρίσκεται στην Αθήνα επισκέφθηκε, όπως μάθαμε, τον υπουργό Πολιτισμού και του ζήτησε να μεσολαβήσει στον ομότιμό του των Οικονομικών, ώστε να εκταμιευθεί το συντομότερο το ποσόν που δίνεται ανά δίμηνο από την ετήσια επιχορήγηση του ΚΘΒΕ , που ανέρχεται στο ποσόν των 8 εκ. 200 χιλιάδων ευρώ, που προορίζεται για τις μισθοδοσίες του προσωπικού .Δεν είναι η πρώτη φορά που ήρθαν σε αυτή τη θέση οι εργαζόμενοι στο θέατρο . Και βεβαίως, ποτέ δεν έχουν φθάσει σε αδιέξοδο λόγω του καλού κουμάντου που κάνει ο Σωτήρης Χατζάκης εκεί, που έχει καταφέρει με σκληρή δουλειά να αναδείξει το ΚΘΒΕ όχι ως θέατρο της περιφέρειας αλλά ως κεντρική σκηνή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Αν καθυστερήσουν τα χρήματα περισσότερο μπορεί να υπάρξει κίνδυνος ματαίωσης παραγωγών του χειμώνα. Και βέβαια, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργηθούν , αν υπάρξει μείωση του κρατικού προϋπολογισμού. Τότε ίσως το θέατρο οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.