Η Στάη δεν παρουσίασε το χθεσινό δελτίο της ΝΕΤ / Golden προσλήψεις στην ΕΡΤ με “άνωθεν” εντολή

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η Στάη δεν παρουσίασε το χθεσινό δελτίο της ΝΕΤ 

Γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ αποφάσισε να την αντικαταστήσει…

Ο τσακωμός της Έλλης Στάη με τον διευθυντή ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλο, ήταν η αιτία σύμφωνα με την οποία, η γνωστή άνκοργούμαν δεν κάθησε στην καρέκλα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ απόψε (03/10/2012).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Στάη απαίτησε να μην βρίσκεται στο κοντρόλ των ειδήσεων ο Θωμόπουλος, την ώρα που η ίδια θα εκφωνεί το δελτίο! Αυτό μεταφέρθηκε, φυσικά στον Αιμίλιο Λιάτσο, ο οποίος με τη σειρά του το συζήτησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στο Ραδιομέγαρο.

Βάσει αυτής της παρεξήγησης, ο διεύθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος, αποφάσισε να τοποθετήσει την Πηνελόπη Γαβρά στο αποψινό δελτίο και να εξετάσει αύριο (04/10/2012) το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα… Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ZAPPIT, αύριο θα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της Έλλης Στάη, στο Ραδιομέγαρο, το συμβόλαιο της οποίας λήγει σε περίπου 4 μήνες…

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Πηγή: http://www.zappit.gr/default.php?pname=Article&cat_id=8&art_id=18242

Golden προσλήψεις στην ΕΡΤ με “άνωθεν” εντολή

Συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Σε αναμονή του ψηφίσματος που θα βγεί, αναφέρουμε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις νέες προσλήψεις των ΠΕΘ (προσωπικό ειδικών θέσεων) με παχυλές αμοιβές και επιφορτισμένους να «σπρώξουν» επικοινωνιακά την κυβερνητική-τροϊκανή πολιτική, την ώρα που οι απλοί μισθωτοί και στην ΕΡΤ και αλλού πένονται.

Ταυτόχρονα, οδηγούνται στη λήξη τους οι συμβάσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τομείς που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, με δεδομένο ότι παράλληλα υπάρχουν και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά την ίδια ώρα ξαναρχίζει το πάρτυ των ΠΕΘ.

Όπως έγινε γνωστό, στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις golden προσλήψεις ΠΕΘ, η απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ, ήταν ότι προήλθαν από «άνωθεν» εντολές. Όσοι έχετε απορίες για το «άνωθεν», πληροφορίες στον κυρ Αντώνη, τον κυρ Βαγγέλη και τον κυρ Φώτη, της συγκυβέρνησης, όσο αυτή παραμένει στη θέση της.

Ακούστηκαν επίσης, επισημάνσεις για τις κρατήσεις για το επίδομα ανεργίας, που δεν γίνονται για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, οι ανησυχίες για το τί μπορεί να σημάνει μια συγχώνευση με το ΑΠΕ, όταν ήδη έχει ληστευθεί το ανταποδοτικό τέλος, κλπ

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Προσωρινή διαταγή υπέρ της Multichoice

Κέρδισε την προσωρινή διαταγή η Multichoice στην αντιπαράθεση της με την ΕΡΤ για την πληρωμή των συχνοτήτων. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και πλέον αναμένεται η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων. Η Multichoice υποστηρίζει πως με το νόμο περί ψηφιακής μετάβασης δεν είναι πλέον υποχρεωμένη να πληρώνει για το αναλογικό δίκτυο το οποίο και δεν χρησιμοποιεί πλέον αφού δημιούργησε, δικό της επίγειο ψηφιακό. Από την πλευρά της η ΕΡΤ υποστηρίζει πως η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει το τίμημα των περίπου 3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Νέα στάση εργασίας στο Flash

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 21.00 της Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου 2012 και από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH».

Ο Όμιλος Κυριακίδη εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων.

Στάση εργασίας στο Κανάλι 1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΡΑΠ «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ»

Στην Επιθεώρηση Εργασίας η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΕΡ για τους εργαζόμενους στο «Κανάλι Ένα».

Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προσέφυγαν σήμερα η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΕΡ καταγγέλλοντας την διοίκηση της ΔΗΡΑΠ και τον Δήμο Πειραιά για τους οφειλόμενους μισθούς 3,5 μηνών στους εργαζόμενους. Αύριο Πέμπτη 04/10 οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 07.30 π.μ έως 10.30 π.μ.

Στη σημερινή τους συνέλευση αποφάσισαν την επόμενη εβδομάδα να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» και της «Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας»

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΚΑΝΑΛΙ 1 ”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Ε.Ρ. αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στη Δημοτική ραδιοφωνία Πειραιά «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM » από τις 07.30 το πρωί έως τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου 2012. Η ιδιοκτησία του Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» εξακολουθεί να μην καταβάλει στους συναδέλφους τις δεδουλευμένες οφειλές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (και σε κάποιους ακόμη και το υπόλοιπο του μηνός Απριλίου).

Οι Ενώσεις ζητούν:

* Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους δημοσιογράφους και τεχνικούς, που εργάζονται στο Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1». Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ προσέφυγαν επίσης στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καταγγέλλοντας την εργοδότρια εταιρεία για την οφειλή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Τα Μέτωπα στα ΜΜΕ ενόψει της δόσης του και των τραπεζών

Η είδηση και το σχόλιο κρύβεται πίσω από τις γραμμές στο ενδιαφέρον άρθρο του Marketing week της εβδομάδας με τίτλο “Ανέγγιχτες οι σχέσεις διαπλοκής Κράτους, Τραπεζών και ΜΜΕ”. Στην ουσία γράφεται πως τα ΜΜΕ αναμένουν την ανακεφαλαίωση για να λάβουν τα πολυπόθητα δάνεια τους, ομολογιακά ή άλλα. Για τα πολλά εκατομμύρια μιλάμε γιατί αν δεν κάνουμε λάθος, κάτι μικροποσά, 3, 4, 5 εκατ. τα έχουν ήδη λάβει. Για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων για παράδειγμα, για τα λειτουργικά έξοδα π.χ. και πάει λέγοντας.

Όλη η ουσία κρύβεται στη φράση <<Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν κι αν με το καλό γίνει η ανακεφαλαίοποίηση, η διανομή στην αγορά της επιπλέον ρευστότητας που θα προκύψει, περιλαμβανόμενης και της αγοράς των ΜΜΕ, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να γίνει με κριτήρια εγχώριου πολιτικού συστήματος και όχι με αντικειμενικά τραπεζικά κριτήρια>>.

Κάπως έτσι κατανοούμε πλήρως και τον σφοδρό πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία παρατάσσουν και παρατάσσονται μπροστά και πίσω από media.

Ανέγγιχτες οι σχέσεις διαπλοκής Κράτους, Τραπεζών και ΜΜΕ

Οι τρεις όμιλοι μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις 60 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχουν με βάση στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Ναυτεμπορική, συνολικά δάνεια 415 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 317 εκατ. αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ τα ίδια κεφάλαιά τους αθροιστικά είναι λιγότερο από το 1/10 του συνολικού τους δανεισμού.

Η εικόνα αυτή αντανακλά την πραγματική κατάσταση όχι μόνο στους συγκεκριμένους ομίλους, αλλά και σε πολλά ακόμα ΜΜΕ στη χώρα. Τι συνεπάγεται η σχέση αυτή δανείων, ιδίων κεφαλαίων και τζίρου; Σημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν καταστεί κυρίαρχοι συνέταιροι στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Αν τώρα εξετάσει κανείς τους ισολογισμούς των τραπεζών μετά το PSI, δηλαδή την «εθελοντική» κρατική χρεοκοπία, αλλά και με δεδομένους τους δραματικούς ρυθμούς αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον ιδιωτικό τομέα, προκύπτει αβίαστα ότι και οι παλαιοί μέτοχοι των τραπεζών στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν έχουν πλέον τα κεφάλαια για να ελέγξουν τις τράπεζές τους.

Η σχέση δανείων- καταθέσεων είναι τέτοια ώστε χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή την είσοδο κεφαλαίων από την Ευρώπη, δεν μπορούν να λειτουργήσουν, συνεπώς και αυτοί εξαρτώνται από τα χρήματα των ευρωπαίων, με ενδιάμεσο το κράτος – δηλαδή το πολιτικό σύστημα -, εφόσον η ανακεφαλαιοποίηση τελικά συμπεριληφθεί στο δημόσιο χρέος.

Συνεπώς μεταξύ Κράτους (πολιτικού συστήματος), Τραπεζών και ΜΜΕ, έχει δημιουργηθεί μια σχέση διαπλοκής που είναι σχεδόν αδύνατον στα επόμενα χρόνια να διαχωριστεί. Τα ΜΜΕ εξαρτώνται από τις τράπεζες, οι τράπεζες από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, τα οποία διαχειρίζεται το εγχώριο πολιτικό σύστημα και το εγχώριο πολιτικό σύστημα από τα ΜΜΕ. Ο κύκλος αυτός, ο οποίος αποτελεί προφανώς ανωμαλία για την εύρυθμη λειτουργία τόσο των ΜΜΕ, όσο και του πολιτικού συστήματος, θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρραγεί αν οι ευρωπαίοι αποφάσιζαν να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση άμεσα και χωρίς την διαμεσολάβηση του ελληνικού δημοσίου, του οποίου το δημόσιο χρέος είναι ούτως ή άλλως μη διαχειρίσιμο, όπως διαφαίνεται από όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην σχετική έκθεση του ΔΝΤ.

Για την ώρα όμως κάποιου είδους προτεσταντική ιδιαιτερότητα εμποδίζει τους ευρωπαίους να κάνουν το λογικό και αυτονόητο, αφού διατηρούν την πεπλανημένη άποψη ότι το ελληνικό δημόσιο τους προσφέρει μεγαλύτερη εξασφάλιση για τα κεφάλαιά τους, απ’ ότι ο άμεσος μετοχικός έλεγχος των τραπεζών που κεφαλαιοποιούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν κι αν με το καλό γίνει η ανακεφαλαίοποίηση, η διανομή στην αγορά της επιπλέον ρευστότητας που θα προκύψει, περιλαμβανόμενης και της αγοράς των ΜΜΕ, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να γίνει με κριτήρια εγχώριου πολιτικού συστήματος και όχι με αντικειμενικά τραπεζικά κριτήρια.

Τι θα σημαίνει αυτό για τις παραγωγικότερες και πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, περιλαμβανόμενων και των παραγωγικότερων και ανταγωνιστικότερων επιχειρήσεων ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο της οικονομίας, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να υποθέσει, αξιοποιώντας την συνολική γνώση και πληροφόρηση την οποία έχει για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα το πολιτικό μας σύστημα.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3335.html#more

ΑΠΕ-ΜΠΕ ήρθε η ώρα;

Προσθετικά στα ρεπορτάζ για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το Αθηναϊκό πρακτορείο, ακούγεται και καταγγέλλεται πως άνοιξαν πάλι τα σενάρια για ένταξη, απορρόφηση ή ενοποίηση του Πρακτορείου με την ΕΡΤ. Ένα παλαιότερο σενάριο επί υπουργίας Ηλία Μόσιαλου που παρέμενε σε κλειστά συρτάρια και όπως φαίνεται βγήκε στην επιφάνεια εξαιτίας της κυβερνητικής εμμονής να μπει λουκέτο σε επιχειρήσεις του δημοσίου.

Κρατικά ΜΜΕ: Πού θα κάτσει η μπίλια; Της Αγγέλας Νταρζάνου
(αναδημοσίευση από τον “Επενδυτή”)

Το παζάρι της τρικομματικής κυβέρνησης περιμένει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) προκειμένου να τοποθετηθεί η νέα διοίκησή του, με βάση τους συσχετισμούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να σπάσει στα δύο τη θέση του Προέδρου/ Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ – θέση που μέχρι σήμερα κατέχει ο Ηλίας Μάτσικας- σε θέση Προέδρου και ξεχωριστή θέση Διευθύνοντος Συμβούλου, με το επιχείρημα της μετατροπής του ΑΜΠΕ σε ΔΕΚΟ. Η τροπολογία αναμένεται να περάσει στη Βουλή στο επόμενο διάστημα.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δημιουργεί μία παραπάνω θέση, αλλά φιλοδοξεί και να απαλλαγεί από τον σημερινό πρόεδρο Η.Μάτσικα, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης – αφού τυπικά καταργείται η θέση του στο οργανόγραμμα- πολύ δε περισσότερο που ο ίδιος αρνείται να παραιτηθεί παρότι η θέση του είναι πολιτική.

Στις καραμπόλες που δημιουργούνται στη μοιρασιά των ανώτατων θέσεων σε καμιά 70αριά ΔΕΚΟ, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για το ΑΠΕ, δεδομένου μάλιστα ότι έχει πάρει τον Πρόεδρο της ΕΡΤ (Ν.Τέλλη) και τον διευθυντή Ειδήσεων (Β.Θωμόπουλο). Αντίθετα, η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί τη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Σιαφάκα, παλαιότερα αρχισυντάκτη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η θέση του Προέδρου του Πρακτορείου θεωρείται δεδομένη, στην επιλογή της Ν.Δ. – αν και εδώ τελευταίως προκύπτει το ερώτημα εάν θα είναι επιλογής του υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου ή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ.Μουρούτη.

Το ΑΜΠΕ επιχορηγείται από το κράτος με 10 εκ.ευρώ το χρόνο και απασχολεί 270 εργαζόμενους εκ των οποίων 245 δημοσιογράφους. Από αυτούς οι15 είναι ανταποκριτές στο εξωτερικό και άλλοι 15 στην επαρχία. Εκδίδει δελτία στα αγγλικά και γαλλικά και ιστοσελίδες στα κινέζικα, αλβανικά και ρώσικα.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.