Δυναμική συμμετοχή της ΕΡΤ3 στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Με το ντοκιμαντέρ της Τάνιας Χατζηγεωργίου «Καλημέρα γειτόνισσα», συμμετέχει η ΕΡΤ3 στο επίσημο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ενότητας «Μικρές αφηγήσεις», έχουν προγραμματιστεί οι προβολές του ντοκιμαντέρ για το  Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στις 20:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας  στο Ολύμπιον και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 στις 15:00, στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη στην Αποθήκη Δ΄ στο Λιμάνι.

Το ντοκιμαντέρ «Καλημέρα γειτόνισσα» ταξιδεύει το θεατή στη νησίδα του Αιγαίου Πελάγους, Κίναρο, 18 ναυτικά μίλια ανατολικά της Αμοργού, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Τρεις άνθρωποι, ένας τόπος, ένα όνειρο. Η Ρηνιώ δίνει μία υπόσχεση: να μην αφήσει τον τόπο όπου γεννήθηκε μόνο του. Στο «ταξίδι» της επιστροφής την ακολουθούν ο άνδρας και ο γιος της. Η ζωή όμως, έχει άλλα σχέδια… Ο φακός παρατηρεί την καθημερινότητα και τον αγώνα της Ρηνιώς να κρατήσει ζωντανά τα χώματα όπου γεννήθηκε και περπάτησαν οι άνθρωποί της.

Η σκηνοθέτις Τάνια Χατζηγεωργίου καταγράφει μέσα από τη δική της ματιά, ενσωματώνοντας την κάμερα στη σχέση της με την πρωταγωνίστρια και αφήνει τα γεγονότα να κυλήσουν μέσα σε πραγματικό χρόνο. Το μοντάζ είναι της Σόνιας Μπρέλλου και η πρωτότυπη μουσική του Κώστα Βαπορίδη.

Να σημειωθεί, ότι καθημερινά στις 19:45, από το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 έως τη λήξη της διοργάνωσης, θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ3 δεκαπεντάλεπτο αφιέρωμα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με προτάσεις για ντοκιμαντέρ, νέα και συνεντεύξεις, σε επιμέλεια και παρουσίαση Θανάση Γωγάδη και Φωτεινής Γιολτζίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και η παραγωγή των Γιάννη Γκρισπάνη, Αργύρη Δούμπλατζη και Γιώργου Τζιρμάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.