Ευχαριστώ του Πάπα στον Πρωθυπουργό για την προστασία των αδύναμων…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνομιλία είχε ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Βατικανό, στο περιθώριο της υποδοχής των ευρωπαίων ηγετών στην έδρα της καθολικής εκκλησίας, ενόψει της αυριανής συνόδου για τα 60 χρόνια από τη διακήρυξη της Ρώμης. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ποντίφικας ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για όλα όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς, για τον αγώνα που δίνει για την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύει στην επίσκεψή του στη Ρώμη, η Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο Πάπας Φραγκίσκος, στην ομιλία που απηύθυνε στους ευρωπαίους ηγέτες προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να πεθάνει, εάν δεν βρει ένα νέο όραμα για το μέλλον, που να βασίζεται στην αλληλεγγύη.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter ότι οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία των αδυνάμων και ιδιαίτερα των προσφύγων τον έκαναν να αισθανθεί υπερήφανος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.