Πορτοκαλόπιτα

Oip (2)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Μαίρη Παναγάκου μας παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή Πορτοκαλόπιτας που θα απολαύσουν και μικροί και μεγάλοι.

Η Πορτοκαλόπιτα είναι από τα γλυκά που ταιριάζουν σε κάθε εποχή! Το Μαίρη Παναγάκου μας παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή Πορτοκαλόπιτας που θα απολαύσουν και μικροί και μεγάλοι.

Καλή Επιτυχία!

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 4 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια μεγάλα, (χυμός και ξύσμα)
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 φάκελλο μπέκιν πάουντερ
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ τσ νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Πορτοκαλόπιτα – Τρόπος παρασκευής

1.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο. Κόβετε τα φύλλα
κρούστας σε μέτριες λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια. Χτυπάτε στη
δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αυγά
μέχρι ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν. Προσθέτετε το ξύσμα του
πορτοκαλιού.
2.    Ρίχνετε, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια και
το μπέκιν πάουντερ. Αφού αναμειχθούν καλά προσθέτετε το ηλιέλαιο, στο
τέλος. Χτυπάτε καλά μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3.    Με 2 πιρούνια αναμειγνύετε τα κομμένα φύλλα κρούστας, από κάτω
προς τα πάνω μέχρι να “βουλιάξουν” μέσα στο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα
της πορτοκαλόπιτας
σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 45′-50′.
4.    Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, τον
χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας, για 3′ από τη
στιγμή που θα πάρουν βράση. Αφήνετε
το σιρόπι να κρυώσει και όταν βγάλετε καυτή την πορτοκαλόπιτα
την σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι, ή το ανάποδο.
Καλή επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.