Αλ Πατσίνο: “Ο σημαδεμένος” που σημάδεψε το Χόλυγουντ – Του Γιάννη Κουτσοκώστα

Αλ Πατσίνο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Αλ Πατσίνο γεννήθηκε στο ανατολικό Μπρονξ της Νέας Υόρκης από Ιταλούς γονείς, ο παππούς του καταγόταν από το Κορλεόνε της Σικελίας, με τον Αλ Πατσίνο να εμφανίζεται με αυτό το όνομα «Ντον Κορλεόνε» στη θρυλική ταινία «Ο Νονός 2».

Κείμενο και σκίτσο Γιάννης Κουτσοκώστας

Από το Χόλιγουντ πέρασαν πολλοί μικροί και μεγάλοι αστέρες και αστερίσκοι, πολύ μεγάλοι ηθοποιοί όμως είναι λίγοι. Ένας από αυτούς, ίσως ο κορυφαίος, είναι ο Αλ Πατσίνο, που γεννήθηκε στις  25 Απριλίου το 1940.

Κορυφαίες στιγμές σε μια καριέρα που διαρκεί έξι δεκαετίες, είναι οι ερμηνείες του στις ταινίες “Άρωμα γυναίκας”(1992) για την οποία κέρδισε Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, “Ο Νονός 2” (1974), “Σέρπικο” (1973) με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, εξ ου και το σκίτσο μου, “Σκυλίσια μέρα” (1975), “Δικαιοσύνη για όλους” (1979), “Ο Σημαδεμένος” (1983), “Υπόθεση Καρλίτο” (1993), “Ένταση” (1995), “Ο δικηγόρος του διαβόλου” (1997) και πολλές άλλες.

Αλ Πατσίνο

Ο Αλ Πατσίνο γεννήθηκε στο ανατολικό Μπρονξ της Νέας Υόρκης από Ιταλούς γονείς, ο παππούς του καταγόταν από το Κορλεόνε της Σικελίας, με τον Αλ Πατσίνο να εμφανίζεται με αυτό το όνομα «Ντον Κορλεόνε» στη θρυλική ταινία «Ο Νονός 2». Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο αγαπημένο του, όπως έλεγε, Μπρονξ, στα 17 του εγκατέλειψε το σχολείο και στα 26 μπήκε στον χώρο του σινεμά. Αν και δεν παντρεύτηκε ποτέ έχει τρία παιδιά ενώ στη ζωή του είχε σχέσεις με πολλές ηθοποιούς μεταξύ των οποίων και με την συμπρωταγωνίστριά του στον Νονό Νταϊάν Κίτον.

Στην πολυετή και πλούσια καριέρα του προτάθηκε άλλες 8 φορές για Όσκαρ, κέρδισε 4 Χρυσές Σφαίρες, 2 βραβεία Έμμυ, ένα βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, 2 SAG και 2 θεατρικά βραβεία Tony, διακρίσεις που τον κατατάσσουν στους ελάχιστους ηθοποιούς, που κέρδισαν το τρεμπλ της υποκριτικής

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 1997 ψηφίστηκε από το περιοδικό Empire, στο νούμερο 4 της λίστας με τους 100 καλύτερους κινηματογραφικούς ηθοποιούς όλων των εποχών. Και έτσι είναι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.