Σαμαράς: Έργο μεγάλης σημασίας το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται εργασίες για την ανέγερση της νέας Εθνικής Βιβιλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς ο οποίος συνοδευόταν από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, έκανε λόγο για ένα μεγάλης σημασίας έργο το οποίο κατέστη εφικτό με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το οποίο χρηματοδότησε τη μελέτη αλλά και την κατασκευή του έργου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το έργο θα έχει πολλαπλή ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό στην οικονομία και το περιβάλλον ενώ αναφέρθηκε εκτός από το νέο κτίριο της βιβιλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής και στο πρωτοποριακό διεθνώς βιοκλιματικό πάρκο το οποίο θα κατασκευαστεί σε έκταση 170 χιλιάδων τμ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 566 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία δώρησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αναμένεται να συνεισφέρει άμεσα 160 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ενώ εκτιμάται ότι στις αρχές του 2016 όταν και θα παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο θα έχει περίπου 1,5 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

ΣΚΑΙ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.