Μπιενάλε της Βενετίας -Εγκαινιάθηκε το Ελληνικό Περίπτερο ΞΗΡΟΜΕΡΟ/DRYLAND

1 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

  Biennale di Venezia –  Μπιενάλε της Βενετίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις   σύγχρονης Τέχνης  στην Ευρώπη. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια .Το ελληνικό περίπτερο  εγκαινιάσθηκε την Πέμπτη και για το κοινό θα λειτουργήσει  θα λειτουργήσει από το Σάββατο 20 Απριλίου έως τις 24 του μηνός.

Το ΞΗΡΟΜΕΡΟ/DRYLAND  που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην φετινή Διεθνή Έκθεση Τέχνης είναι ένα  συλλογικό έργο σε σύλληψη των Θανάση Δεληγιάννη και Γιάννη Μιχαλόπουλου με συνδημιουργούς την Έλια Καλογιάννη, τον Γιώργο Κυβερνήτη, τον Κώστα Χαϊκάλη και τον Φώτη Σαγώνα. Επιμελητής της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Πάνος Γιαννικόπουλος.

Αποτελείται από ένα αγροτικό μηχάνημα άρδευσης το οποίο συντονίζει σε πραγματικό χρόνο τον ήχο, την κινούμενη εικόνα, και το φωτιστικό περιβάλλον της εγκατάστασης. Η ελληνική εκπροσώπηση εξετάζει την εμπειρία ενός πανηγυριού, παρακολουθώντας μια διαδρομή από την πλατεία του χωριού έως τις παρυφές του γεωργικού τοπίου που το περιβάλλει. Συγκεκριμένα, αντλεί έμπνευση από τα πανηγύρια της ηπειρωτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της περιοχής του Ξηρομέρου στην Δυτική Ελλάδα, που δανείζει τον τίτλο στο έργο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.