Γαρδουμπάκια – Η πιο νόστιμη συνταγή από την Μαίρη Παναγάκου

Recipe main gardoumpakia ladorigani 15 4 20 site
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Μαίρη Παναγάκου μας παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι μας.

Έρχεται το Πάσχα και η μέρα δεν επιβάλλει μόνο κοκορέτσι και αρνί αλλά και νόστιμα Γαρδουμπάκια. 

Η Μαίρη Παναγάκου μας παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι μας.

Γαρδουμπάκια

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνίσιες ή κατσικίσιες συκωταριές
  • μερικά νεφράκια και γλυκάδια
  • 1/2 κιλό εντεράκια
  • 1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
  • 8 φρ κρεμμυδάκια
  • 3 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ σ χυμό λεμόνι
  • 1 φλ τσ νερό ή ζωμό κρέατος ή χυμό ντομάτας
  • αλάτι και πιπέρι
  • ρίγανη
  • ξύδι

Γαρδουμπάκια – Τρόπος παρασκευής

1.    Πλένετε καλά τα διάφορα εντόσθια και τα κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια. Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Πλένετε καλά τα εντεράκια μέσα και έξω, γυρίζοντας τα
μέσα προς τα έξω με τη βοήθεια μιας βελόνας πλεξίματος ή ενός κινέζικου τσοπστικ. Τα αφήνετε μετά για μερικά λεπτά σε μπολ με ξύδι.
2.    Τυλίγετε και δένετε με τα εντεράκια κομμάτια από διάφορα εντόσθια, βάζοντας τα μαζί και σχηματίζοντας μικρά, χοντρά δεματάκια. Για να μη γλιστράνε, ζεματίστε τα ελαφρά.
3.    Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού, το νερό ή την ντομάτα.
Αραδιάζετε τα γαρδουμπάκια σε ένα βαθουλό πυρέξ και περιχύνετε με τη σάλτσα.
4.    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου και τα σερβίρετε ζεστά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.