« Μαίρη Λίντα» Μια Κυρία στο Ηρώδειο – Συνέντευξη τύπου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Της Λαμπριάνας Κυριακού

Όταν μια προσωπικότητα συνεχίζει μετά από 60 χρόνια καριέρας να παραμένει άνθρωπος, τότε είναι εκεί που συνειδητοποιείς ότι συναντάς τον κόσμο.   Έτσι αντικατοπτρίζεται στα δικά μου μάτια  η μεγάλη κυρία του Ελληνικού τραγουδιού Μαίρη Λίντα “Ένας μεγάλος κόσμος” Είτε «νέος» δημοσιογράφος είσαι είτε παλιός σε αντιμετωπίζει το ίδιο και μπορείς να πάρεις ένα όμορφο λόγο  από αυτήν.
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου, λίγο πριν το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συναυλία αφιέρωμα που θα γίνει στις 25 Ιουνίου 2014 στο Ηρώδειο. Ένα οδοιπορικό στα εξήντα χρόνια  καριέρα της Μαίρης Λίντας. Ένα ταξίδι στη μουσική πορεία που χάραξε με τόση επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.  Από το Χιώτη στο Θεοδωράκη στο Χατζιδάκι.

«θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπημένο μου πρέσβη Ρόμπερτ Πεκ  ο οποίος μου έδωσε απλόχερα την αγάπη του και αυτός και η σύζυγος του. Με ταξίδεψαν στον Καναδά που αυτές οι συναυλίες δόθηκαν για τα ελληνικά σχολεία  – για τα ελληνικά γράμματα. Εκείνος και ο κύριος Λούκος  είναι και η αιτία που βρίσκομαι σήμερα εδώ, είναι η αιτία που θα τραγουδήσω στο Ηρώδειο.  Θα ακούσετε τραγούδια που άλλα τα έχετε ξεχάσει, άλλα δεν τα έχετε ακούσει. Πιστεύω θα κάνω το καλύτερο γι αυτήν την βραδιά γιατί για μένα  είναι σταθμός στη ζωή μου. Θέλω να έχει επιτυχία.» Αυτά ήταν τα λόγια της Μαίρης Λίντα, απλά και αισθηματικά.
Η  συναυλία, εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και  είναι  η συνέχεια από συναυλίες που έγιναν στον Καναδά, με προτροπή του Πρέσβη του Καναδά, Ρόμπερτ Πεκ.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Θωμάς Μοσχόπουλος «Αυτές  οι συναυλίες  – αφιερώματα είναι για ανθρώπους  που έχουν παρελθόν. Η Κυρία Λίντα έχει απόλυτο παρόν στη μουσική   και έχω μείνει έκθαμβος γνωρίζοντας την και ακούγοντας την. Είναι τόσο ζωντανή αυτή η παράσταση που ξεπερνάει τη νοσταλγία που θέλουμε να συνδυάσουμε σ αυτού του  τύπου τις εκδηλώσεις.   Καταρχάς σηκώνεσαι από το κάθισμα την ώρα που τους ακούς.» τόνισε.

Μαζί στη σκηνή,  σε μια συνομιλία με τη νεώτερη μουσική γενιά, εμφανίζονται οι Apurimac, Gadjo Dilo και Imam Baildi.

Ένας από τους μαγαλύτερους  θαυμαστές  της Μαίρης Λίντα είναι ο πρέσβης του Καναδά, Ρόμπερτ Πεκ, οποίος εκτός από το θαυμασμό του στο πρόσωπο της  δήλωσε ότι η συναυλία θα ηχογραφηθεί από την ΜΙΝΟS EMI για τους θαυμαστές της στο εξωτερικό.

25 Ιουνίου 2014, ραντεβού στο Ηρώδειο.  Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη θέση 40, Ζώνη Α 35, Ζώνη Β κανονικό 30, Ζώνη Γ κανονικό 25, φοιτητικό 15, Άνω Διάζωμα κανονικό 15, φοιτητικό 10, ανέργων 5, ΑμεΑ 10 ευρώ

ΥΓ:

Σήμερα ΔΕΝ έχω φωτογραφίες, ούτε βίντεο. Είναι αυτά τα απρόοπτα που σε κάνουν να εκνευρίζεσαι γιατί στα καλά καθούμενα είναι αδιανόητο μια καινούργια κάρτα μνήμης έχει χαλάσει.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσικός συντονισμός: Κορνήλιος Σελαμσής
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ηχητικός σχεδιασμός: Αλέξης Πολίτης
Λαϊκή ορχήστρα
Πιάνο, Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παγιάτης
Τύμπανα: Νίκος Καπηλίδης
Κοντραμπάσο, Ηλεκτρικό Μπάσο: Άγγελος Παπαδάτος

Ξυλόφωνο, Μεταλόφωνο, Μαρίμπα, Κρουστά: Μιχάλης Διακογιώργης
Κρουστά: Αλέξανδρος Ρούπας

Ακουστική Κιθάρα: Χριστόφορος Κροκίδης

Κλασική ορχήστρα έγχορδων: Σύνολο 18 άτόμων
Συμμετέχουν:
Apurimac
Gadjo Dilo
Imam Baildi
Φωνητικό τρίο: Νίκος Κοτενίδης,  Αρκάδιος Ρακόπουλος, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος
Ακουστική, Δωδεκάχορδη Κιθάρα: Σπύρος Βλάχος
Πλήκτρα, Ακορντεόν: Σπύρος Παγιάτης
Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο Tenor: Γιώργος Χαλκιαδάκης
Κλαρινέτο, Σαξόφωνο Alto: Αλέξανδρος Μανάτος
Τρομπέτα, Φλικόρνο: Νίκος Σακελαράκης
Μπουζούκι: Μανώλης Καραντίνης
Μπουζούκι: Θανάσης Βασιλάς

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.