Ηθοποιοί στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων

theatrikes_maskes
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Δεκαπέντε Έλληνες ηθοποιοί μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην αναγκαία, έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των συσσιτίων, που δίνει ο Σύλλογος Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Μια φορά το μήνα οι εν λόγω ηθοποιοί παίρνουν στην πόρτα τους, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρύζι, μακαρόνια, ελαιόλαδο, αλεύρι, καφέ, ζάχαρη ντοματάκια, πάνες γάλα και σχολικά είδη για τα παιδιά τους.

Κατάθεση πράξης αλληλεγγύης χάρη στην άψογη διαχείριση της υπεύθυνης του Συλλόγου Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων της κας. Μαρίας Σούρδη, η οποία δίνει κυριολεκτικά την ψυχή της για να βοηθήσει από αυτή την θέση ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Με την βοήθεια του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης της Αμερικής και συγκεκριμένα από τη Νέα Υόρκη είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, σαν να τους έχουμε υιοθετήσει» σχολιάζει η κα. Σούρδη και συνεχίζει να μιλάει για αυτή τη σπουδαία δράση που είναι άγγιγμα ψυχής.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 380 οικογένειες και κάθε μήνα τους δίνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας. Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε συμπεριλάβει και 15 ηθοποιούς και βεβαίως δεν ζήτησα από τη διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών να μάθω αν είναι γνωστοί ή όχι. Το στομάχι δεν έχει επωνυμία. Είμαστε όλοι σε μια κατάσταση και προσπαθούμε όσο μπορούμε. Δεν δίνουμε τρόφιμα μόνο στην Αθήνα, αλλά στο πέραμα, στο Κερατσίνι, στον Ταύρο σε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων. Μακάρι, στο μέλλον να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε κι άλλους σε ένα – δυο μήνες.»

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας με την ιδιότητά του ως ταμίας του ΣΕΗ που έχει βάλει κι αυτός το χέρι για να υπάρξει αυτή η συνεργασία βοηθάει και ο ίδιος στην διανομή πηγαίνοντας τις σακούλες ο ίδιος στις πόρτες των συναδέλφων του.

«Με τη συνεργασία μας με τον Σύλλογο Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων που προΐσταται η κα. Σούρδη στην προσπάθεια έχει εξασφαλίσει να συμπεριληφθούν στα συσσίτια 15 ηθοποιοί, οι οποίοι είναι άνεργοι, δεν έχουν κανένα εισόδημα, πληρώνουν τα χαράτσια, αλλά δεν έχουν ούτε να φάνε. Στον κλάδο μας υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που έχουν φθάσει στην απόλυτη ένδεια, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε σε όλους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.