Εμπλοκή μελών της ΕΣΗΕΑ εναντίον απεργίας της ΕΤΕΡ / Το σχέδιο για «συνεργασία» ΕΡΤ-ΑΠΕ επανέρχεται

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Εμπλοκή μελών της ΕΣΗΕΑ εναντίον απεργίας της ΕΤΕΡ

Θέμα δημιουργήθηκε με την εμπλοκή μελών της ΕΣΗΕΑ εναντίον απεργίας άλλου κλαδικού σωματείου (ΕΤΕΡ) και τις χωρίς εισαγγελική εντολή προσαγωγές απεργών και τα «όμορφα» συνεχίστηκαν και εντός του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Για την ιστορία: την πρόταση να κληθεί ο Δ. Βερύκιος για να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη με την αστυνομία στον Alpha, με τις προσαγωγές απεργών της ΕΤΕΡ και το ρόλο μελών της ΕΣΗΕΑ, έκανε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή και την αποδέχτηκαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, άρα η πρόσκληση ήταν της ΕΣΗΕΑ και όχι ατομική.

Ο κ. Βερύκιος προσήλθε και υποστήριξε ότι δεν κάλεσε αυτός της αστυνομία, αλλά η ασφάλεια του κτηρίου, το οποίο ανήκει στην Αττική οδό. Εκείνη την ώρα προσήλθε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μαζί με τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλο, την πρόσκληση του οποίου δεν γνώριζαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.. Το γεγονός αυτό οδήγησε στις έντονες διαμαρτυρίες του Χ. Κυρίτση με εκφράσεις του τύπου «εδώ δεν είναι δικαστήριο», που έδειξε ενοχλημένος και αρνητικός με την παρουσία του προέδρου της ΕΤΕΡ. Δημιουργήθηκε ένταση με τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ τον οποίο προφανώς ο κ. Κυρίτσης δεν ήθελε να ακούσει, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Καμαρινόπουλου με τη δήλωση ότι δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει σε όσους δεν επιθυμούν να τον ακούσουν.

Για την ιστορία, η ΕΤΕΡ καταγγέλλει ότι τα μέλη της που βρισκόταν νομίμως ως προσωπικό ασφαλείας μέσα στο ραδιόφωνο του Alpha, δέχτηκαν την επίσκεψη του Δ. Βερύκιου που τους είπε ότι άλλαξε το πρόγραμμα και το προσωπικό ασφαλείας (δεν έχει δικαίωμα, το προσωπικό ασφαλείας το ορίζει η απεργούσα συνδικαλιστική οργάνωση) και ότι φώναξε την αστυνομία. Στη συνέχεια οι απεργοί προσήχθησαν στο Α.Τ. Παιανίας, ενώ ο Δ. Βερύκιος έχει μηνυθεί από την ΕΤΕΡ.

Το γεγονός να μην θέλει κάποιος να ακούσει τον πρόεδρο του θιγόμενου σωματείου, με το οποίο υπογράφουν από κοινού απεργίες και παρεμβάσεις σε ραδιόφωνα για ένα σοβαρό θέμα δεν πρέπει να μας ξενίζει. Είναι η φυσιολογική συνέπεια του να κάνει κανείς πολύ πολιτική παρέα με το κυβερνών κόμμα που ψεκάζει απεργούς με χημικά, δέρνει τον κόσμο με ανάποδα γκλόμπ και ψηφίζει μνημόνια, τι περιμένεις μετά, να θελήσει να ακούσει απεργούς?

Υ.Γ. στη δίκη της ΕΤΕΡ εναντίον του Αlpha την Παρασκευή, που τελικά ανβλήθηκε και έγινε το Σάββατο (η απόφαση θα βγει μέσα στις επόμενες μέρες) προσήλθε με το δικηγόρο του Αlpha σαν μάρτυρας υπέρ του ραδιοφώνου και εναντίον της ΕΤΕΡ άλλο ένα μέλος της ΕΣΗΕΑ ο κ. Χαριτάτος (εκτός αν πήγε στα δικαστήρια για βόλτα).

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Το σχέδιο για «συνεργασία» ΕΡΤ-ΑΠΕ επανέρχεται

Συναγερμός σήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από τα σενάρια ενοποίησης του εθνικού πρακτορείου με την ΕΡΤ. Η καταγγελία έγινε από την παράταξη των Κίνησης Επαγγελματιών δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ σύμφωνα με την οποία υπάρχει ήδη έτοιμη νομοθετική ρύθμιση και έγκριση της από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους την οποία μελετούν τα νομικά γραφεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με αυτήν αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ και προβλέπεται η ενοποίηση του με άλλη ΔΕΚΟ, δηλαδή την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα στην εν λόγω ρύθμιση δημιουργούνται δυο θέσεις, μια προέδρου και μια διευθύνοντα συμβούλου, αλλάζει η σύνθεση του ΔΣ σε 7μελή, προβλέπεται η συγχώνευση του ΑΠΕ με άλλη ΔΕΚΟ, όπου ο διευθύνων σύμβουλος, μπορεί, κατ΄ εξαίρεση να συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ ή και αντίστροφα.

Η αλλαγή των όσων προβλέπει το καταστατικό λειτουργίας του ΑΠΕ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μετατροπή του σε ΔΕΚΟ ενώ η ένταξη των υπηρεσιών του στην ΕΡΤ είχε προταθεί επί υπουργίας Ηλία Μόσιαλου. ΟΙ εργαζόμενοι από τη δική τους πλευρά με ψήφισμα τους τάσσονται κατά της ΔΕΚΟποίησης του ΑΠΕ και ζητούν άμεσα παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23025#more-23025

Το μενού είχε Μακεδονία TV

Το Μακεδονία TV, είχε το «μενού» στο γεύμα του Β. Μαρινάκη με το Θ. Κυριακού; Πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν αναφέρουν πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 ζήτησε 30 εκατ. ευρώ για τον τηλεοπτικό σταθμό. Ο Β. Μαρινάκης πάντως δεν έχει Σταματήσει τις συναντήσεις και έχει στόχο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο σε τηλεοπτικό σταθμό, ως το Δεκέμβριο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Επανέρχεται δυναμικά η “Άργος”

Μετά από ένα πραγματικά δύσκολο επτάμηνο όπου αμφισβητήθηκε η ικανότητα της εταιρείας να επιβιώσει, η «Άργος Πρακτορείο Διανομής Τύπου» επανέρχεται δυναμικά σε θέση ισχύος στην αγορά διανομής ελληνικού Τύπου.

Αν και οι πωλήσεις περιοδικών και εφημερίδων ακολούθησαν ραγδαία καθοδική τροχιά στους πρώτους μήνες του 2012, με πτώση της τάξεως του 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, το πλάνο αναδιάρθρωσης που εκτέλεσε με συνέπεια η νέα διοίκηση της εταιρείας, της επέτρεψε να επανέλθει σε λειτουργική κερδοφορία το τελευταίο δίμηνο και να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τον δύσκολο χειμώνα που προοιωνίζεται για τα media εφέτος.

Το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος», παραμένει σταθερά η πρώτη επιλογή για τις εκδοτικές επιχειρήσεις, που τους διασφαλίζει οικονομική ασφάλεια, ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες και βέβαια διαθέτει εμπορικά την μεγαλύτερη επιρροή στο δίκτυο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23029#more-23029

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” για το Alter

…ανακοίνωση με αφορμή τη δίκη στις 10 Οκτώβρη…

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός εκατοντάδων εργαζομένων στον Τ/Σ ALTER, που μετά από μήνες απληρωσιάς, βρίσκονται στα δικαστήρια με την αφερρέγυα εργοδοσία του καναλιού.

Στη σωρεία εργασιακών παραβιάσεων που έχουν συμβεί στο Alter, η πολιτεία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήταν απούσα, ανιθέτως ήταν εκεί παρούσα, αλλά υπέρ της προκλητικής εργοδοσίας. Νομοθέτησε στα πλαίσια των τροϊκανών την αποδόμηση των ΣΣΕ, την μειωμένη αποζημίωση όταν η απόλυση γίνει με προειδοποίηση, ετοιμάζει νέα σειρά αντεργατικών νομοθετημάτων και μέτρων κοινωνικής αναλγησίας.

Στήριξε τη Digea στο «κατέβασμα» του σήματος του Alter όταν οι εργαζόμενοι πήραν το κανάλι στα χέρια τους. Σήμερ απροωθεί με golden μισθούς κάθε τροϊκανό φερέφωνο στα κανάλι για να συκοφαντήσει απεργίες και διεκδικήσεις.

Πόση εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι σε μια δικαιοσύνη που γρήγορα αποφασίζει (ακόμα και νύχτα Σαββάτου προς χαράματα Κυριακής) όταν είναι να βγάλει «παράνομες» απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας, όταν είναι να ασχοληθεί με διεκδικήσεις εργαζομένων ?

Έξω από νομικίστικα παιχνίδια και εργοδοτικές κωλυσιεργίες, έξω από «πτωχεύσεις» επιχειρήσεων που αφήνουν πλούσιους εργοδότες και πένητες εργαζόμενους

Έξω από τις προτάσεις παγίδα του Κουρή για «εξασφάλιση των θέσεων εργασίας»στο νέο κανάλι που θα προκύψει με ατομικές όμως συμβάσεις της τάξης των 600 -700 ευρώ.

Διεκδικούμε: Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα,με τους νόμιμους τόκους, όλες οι ασφαλιστικές εισφορές. Να μην υποχρεωθεί κανένας εργαζόμενος να αλλάξει εργασιακό καθεστώς.
Το Alter ή όποια διάδοχη μορφή του, έχει μια και μόνη καρδιά ,ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με ΌΛΑ τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Ανένταχτοι, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Financial Crimes)

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.