Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

neo_mouseio_akropolis_glypta1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους από 11 έως 14 Οκτωβρίου

Ένα τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού, από τις 11 έως και 14 Οκτωβρίου, με δράσεις σε 147 μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της επικράτειας.

Ο τίτλος των εκδηλώσεων «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»’, παραπέμπει κατ’ αρχήν, στον στίχο από τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και οι δράσεις, στοχεύουν στην ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία της φύσης και των μνημείων.

Τις εκδηλώσεις – περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες- διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Συντονίζει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012. Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, οι συμμετέχοντες φορείς θα υποδέχονται σχολικές μονάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.