Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για τον ΕΔΟΕΑΠ / Παράταση 3 μηνών στη θητεία των μελών του ΕΣΡ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για τον ΕΔΟΕΑΠ

Πόρισμα ελέγχου ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2011

…Οι εκθέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής και η απάντηση της διοίκησης ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ στο πλαίσιο της συστηματικής ενημέρωσης όλων των ασφαλισμένων μας και της διαφάνειας,

Δημοσιοποιεί το Πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών της Σ.Ο.Λ. Α.Ε. και την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, για τη χρήση του έτους 2011, τα οποία κατατέθηκαν στην Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουνίου 2012. Επισημαίνεται, για μια ακόμη φορά, ότι ο Ισολογισμός του ΕΔΟΕΑΠ από το 2009 και για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού ελέγχεται από Ορκωτούς Ελεγκτές και καμία παρατήρηση κακοδιαχείρισης ή επιλήψιμων λαθών από την Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Οργανισμού δεν καταγράφεται.

Οι παρατηρήσεις των Ορκωτών Ελεγκτών αφορούν σε οργανωτικά και άλλα θέματα. Η ΣΟΛ Α.Ε., τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διαχείριση του Αγγελιοσήμου που τηρείται από το 1967 εξωλογιστικά. Ήδη, από το Δ.Σ. και τις Υπηρεσίες έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες λογιστικοποίησής του.

Παραδίδει στη δημοσιότητα και στην κρίση όλων των μελών, την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το Α΄ τρίμηνο του 2012 (Ιανουάριος- Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012), η οποία κατατέθηκε στις 22-6-2012,μία ημέρα πριν τη Γενική Συνέλευση , επί της οποίας ουδεμία παρατήρηση της Εξελεγκτικής Επιτροπής υπάρχει.

Η Εξελεγκτική Επιτροπή προέβη στον τακτικό έλεγχο του Β΄ τριμήνου του 2012 (Απρίλιος– Μάιος – Ιούνιος 2012) σύμφωνα με το Καταστατικό και παρέδωσε την Έκθεση της, με Παρατηρήσεις στις 17-9-2012. Κείμενα, που, επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει και να αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Οι απαντήσεις του Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ, επί των παρατηρήσεων της Ε.Ε, επίσης,δημοσιοποιούνται σύμφωνα με την πάγια τακτική της Διοικήσεως.

Είναι σημαντικό για την ενημέρωσή σας ,τη διαφάνεια και τη διαμόρφωση ορθής κρίσης επί θεμάτων ελέγχου , να διαβαστούν προσεκτικά από όλα τα μέλη μας.

Ακολουθούν:

Ø Πόρισμα Ορκωτών Ελεγκτών Σ.Ο.Λ Α.Ε της χρήσης του έτους 2011.
Ø Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής της χρήσης του έτους 2011,χωρίς παρατηρήσεις.
Ø Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Α΄τριμήνου 2012,χωρίς παρατηρήσεις
Ø Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Β΄ τριμήνου 2012
Ø Παρατηρήσεις Εξελεγκτικής Επιτροπής επί του ελέγχου του B΄ τριμήνου 2012
Ø Απαντητική επιστολή Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ στις Παρατηρήσεις της Ε.Ε επί του ελέγχου του Β΄ τριμήνου 2012.

Διαβάστε το πόρισμα

Πηγή: http://www.enimerosi24.gr/

Παράταση 3 μηνών στη θητεία των μελών του ΕΣΡ

Για ακόμη 3 μήνες παρατείνεται η θητεία του ΕΣΡ. Σύμφωνα με το Ν.4081/2012 (άρθρο 12, παρ. 3) όπως ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες από τη Βουλή. παρατείνεται τη θητεία των Μελών των Διοικήσεων των Ανεξαρτήτων Αρχών ,που έληξε σύμφωνα με τον Ν.4055/2012 στις 2 Οκτωβρίου κατά 3 μήνες. Η ακριβής διατύπωση είναι: ” Η προθεσμία του τρίτου εδαφίου της παρ. 12 του άρθρου 110 του ν. 4055/2012 παρατείνεται από τη λήξη της για διάστημα τριών (3) μηνών.” Με αυτή τη διάταξη θα πορευτεί το 6μελές πλέον Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά και την παραίτηση του Κ. Τσουράκη, την οποία αποκάλυψε το”Π”.

Ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, μετά και τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και τις εισηγήσεις περί αντισυνταγματικότητας του Νομου στην εκδίκαση της υπόθεσης εταιρειών καζίνο κατά NovaΣπορ FM(δικηγόρος Κ. Γιαννόπουλος) η θητεία του είχε λήξει στις 9.11.2009, χωρίς να ανανεωθεί και πλέον οι αποφάσεις της τελευταίας 3ετίας μπορούν να καταπέσουν στο ΣτΕ, εξαιτίας της μη νόμιμης σύνθεσης της Αρχής. Αντίστοιχα η θητεία των Ι. Λασκαρίδη, Ε. Δεμίρη, Γ. Παπακώστα και Κ.Αποστολά, η θητεία των οποίων έληξε στις 28 Φεβρουαρίου 2012 και είχε παραταθεί με το ν.4055/2012 ως τις 2 Οκτωβρίου και πλέον ανανεώνεται με τον 4081/2012 ως τις 2 Ιανουαρίου 2012. Διαφορετική είναι η περίπτωση των Λ. Αλεξίου και Γ. Στεφανάκης, η θητεία των οποίων ξεκίνησε στις 27.1.2011 και έχουν μπροστά τους άλλα 2 ½ χρόνια παραμονής στο ΕΣΡ

“Το ΕΣΡ επιβάλλει τα πρόστιμα και τα διαβιβάζει στις αρμόδιες ΔΟΥ. Από καμία διάταξη νόμου δεν δικαιούται και ποτέ δεν παρακρατεί ούτε ένα ευρώ από το πρόστιμο” δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ. Δεν διευκρίνισε όμως τι έχει συμβεί με τα πρόστιμα των 10 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ και κατέπεσαν στην πορεία από την κρίση του ΣτΕ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23113#more-23113

Κάτι για να απασχολείται η Σαλαγκούδη!

Αυτό που γίνεται στην ΕΡΤ με την Ανθή Σαλαγκούδη δεν έχει προηγούμενο! Η κοπέλα δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά και αυτοί παιδεύονται να βρουν κάτι να την απασχολήσουν. Και δικαίως κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί:

Γιατί σώνει και καλά να υπάρχει κάποια Σαλαγκούδη στην Αγία Παρασκευή που θα πρέπει να της βρούν να κάνει κάτι, επειδή λέει την ακριβοπληρώνουν;

Ποιος την πήρε και γιατί; Ποιες ανάγκες στην κρατική τηλεόραση έπρεπε να καλύψει;

Προφανώς καμμία!..

Για τη Σαλαγκούδη που προσελήφθη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων στην ΕΡΤ αναζητείται τώρα εναγωνίως κάποια (ό,τι νάναι) «ειδική θέση» καθως η πρώτη προσπάθεια να συμπαρουσιάζει εκπομπή στην πρωινή ζώνη απέτυχε ενώ η μετέπειτα απόπειρα να συμμετέχει σε εκπομπή το απόγευμα, σκόνταψε σε ενστάσεις και αντιδράσεις για την..καταλληλότητά της.

Στη Σαλαγκούδη τώρα δίνεται, λέει, μια τρίτη ευκαιρία καθώς εξετάζεται η πιθανότητα να επανέλθει το νυχτερινό δελτίο των 11.00 στην ΕΤ-1 το οποίο είχε καταργηθεί πριν ένα χρόνο. Στο δελτίο ειδήσεων αυτό για τη θέση του παρουσιαστή, αν προχωρήσει το σενάριο, προορίζεται η θυγατέρα του πρώην υφυπουργού του Καραμανλή.

Τελικά κουτσοί, στραβοί στον «Αγιο Παντελεήμονα» της ΕΡΤ; Και δεν νομίζουμε να έχει καμμία ανάγκη η κοπέλα. Ισα-ίσα…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_11.html

Αδιέξοδο με το Alter

Πλήρες το αδιέξοδο για το Alter. Κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης ο δικαστικός διαμεσολαβητής Γ. Καταγής. Παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξυγίανσης και για το λόγο αυτό παραιτήθηκε από το αίτημα παράτασης της προθεσμίας για την υπαγωγή στο άρθρο 99 προσθέτοντας πως η τελευταία η τελευταία επίσημη συνάντηση που είχε με τους μετόχους του Alter ήταν στις 6 Μαρτίου 2012.

Τo δικαστήριο θα αποφασίσει για το αίτημα παράτασης της προθεσμίας Αν είναι αρνητικό, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της πτώχευσης με τον παράλληλο έλεγχο από τη ραδιοτηλεοπτική Αρχή, αφού η παραγωγή και η μετάδοση προγράμματος έχει σταματήσει προ πολλού.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/

Πρώτο το δελτίο ειδήσεων του Mega

Εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση οι ειδήσεις του Mega και το Σεπτέμβριο με ποσοστό 31.4%, έχοντας το μοντέλο των σχολιαστών και της μετάδοσης των ειδήσεων του μνημονίου. Στη δεύτερη θέση είναι το δελτίο του ΑΝΤΕΝΝΑ 22,7% και τη Μαρία Χούκλη, και το Σ.Λιαρέλη και στην Τρίτη θέση με 15,7% ο Alpha. Το Star είναι στο 11,4%, ενώ ο Σκάι ξεπέρασε με 7,6% στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη ξεπέρασε τη ΝΕΤ που έμεινε στο 7,1%. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι μετά από τις αλλαγές στη δομή του δελτίου ειδήσεων του Σκάι, ο σταθμός την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου κατάφερε να περάσει στην τρίτη θέση της θεαματικότητας με ποσοστό 8%. Το δελτίο εκείνη τη μέρα έφτασε στο 10,5%

Θεαματικότητα δελτίων είδησεων

1-30 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα- Παρασκευή)

ΔΕΛΤΙΟ // Μ.Ο. // Αρ.Τηλεθεατών

MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ // 31,4 // 836.000

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 // 22,7 // 599.000

ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 15,7 // 347.000

STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 11,4 // 290.000

ΣΚΑΙ // 7,6 // 259.000

ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 7,1 // 242.000

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23110#more-23110

Νέα 15νθήμερη απεργία στον Alpha 989

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Συνεχίζει η Διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 την προκλητική της στάση απέναντι στους απεργούς τεχνικούς. Παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας 1646/2012 όπου:

«…Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη στον ραδιοφωνικό ενημερωτικό σταθμό της «ALPHA 98,9» κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, που πραγματοποιεί η ενάγουσα από ώρα 6.00 της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 6.00 ώρα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2012, είναι παράνομη.

Υποχρεώνει την εναγομένη να παραλείψει την απασχόληση απεργοσπαστών και να συνεχίσει τέτοιες προσλήψεις μέχρι τη λήξη της απεργίας.

Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή κατά την προηγούμενη διάταξή της», δεν επέτρεψαν χθες το βράδυ την είσοδο στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού, της συναδέλφου που ήταν εξωδίκως ορισμένη ως βάρδια ασφαλείας.

Μετά και την άρνηση της διοίκησης του ALPHA 98,9 να παραστεί στη διαδικασία Δημοσίου Διαλόγου στον ΟΜΕΔ το Διοικητικού Συμβούλιο προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 26ης Οκτωβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:

1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας οι οποίοι απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012 και τρεις εξ αυτών επιπροσθέτως διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9.

2. Την καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Σεπτεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

3. Να απέχει η διοίκηση του ραδιοσταθμού από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με την χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων- δανειζόμενων ή με όποια άλλη μορφή ατόμων που δεν έχουν προσληφθεί ως ηχολήπτες στον ραδιοσταθμό, κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παρεμπόδισης αυτών καθώς και της παρεμπόδισης εισόδου στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 όσων εκτελούν χρέη διατιθέμενου προσωπικού ασφαλείας και για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

4. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA 98,9» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας και των τρομοκρατικών πιέσεων στους εργαζόμενους. Επίσης τονίζουμε την ασέβεια και την μη συμμόρφωσή της στο διατακτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας 1646/2012.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να παρέμβουν δραστικά, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία και των εκδικητικών απολύσεων που παραβιάζουν κατάφωρα το γράμμα, αλλά και το πνεύμα των αποφάσεων των αρμόδιων φορέων και τέλος ζητάμε την εφαρμογή του Νόμου και τον σεβασμό τύποις και ουσία της Δικαστικής Απόφασης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.