Ο Π.Κυριακίδη μεταβιβάζει την Espresso και χορηγεί φαρμακευτική έδρα στη Ρουμανία! / Κινδυνεύει με αποπομπή το ΑΜΠΕ από τα Ευρωπαϊκά Πρακτορεία

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Απεργία στις 17 και στάση εργασίας στις 18 Οκτωβρίου για τα ΜΜΕ

Απεργία στις 17 Οκτωβρίου αποφάσισαν τα σωματεία των ΜΜΕ ,πριν από λίγη ώρα, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Στις 12.00 το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κυριακίδη και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ημέρα απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί, ως τις 3.00 το μεσημέρι . Θα επιτραπεί μόνο η μετάδοση προγράμματος που θα καλύπτει τις κινητοποιήσεις.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο Π.Κυριακίδη μεταβιβάζει την Espresso και χορηγεί φαρμακευτική έδρα στη Ρουμανία!

Επίτιμος καθηγητής Ρουμανίας ο Π.Κυριακίδης με χειροκρότημα υπουργών

(αναδημοσίευση από το mediaproject)

Την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πέτρου Κυριακίδη. Στα ΜΜΕ του συγκροτήματος της ΝΕΠ, του εκδότη, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις γιατί δεν πληρώνονται οι μισθοί. Ο εκδότης όμως ασχολείται με άλλες πια δραστηριότητες. Εκτός Ελλάδος, όπως αποκαλύπτεται. Εντός Ελλάδος προσπαθεί να μεταβιβάσει την Espresso, στα πρότυπα της Ισοτιμίας. Με εταιρεία -φάντασμα δηλαδή που θα αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας με το μισό προσωπικό.

Στο media project έφθασαν πληροφορίες πως ο εκδότης της ΝΕΠ, ο Πέτρος Κυριακίδης της Espresso, του Flash, της Athens news, κ.λ.π. προτίθεται να ιδρύσει έδρα φαρμακευτικού κλάδου στο πανεπιστήμιο της Ρουμανίας Τίτου Μαϊορέσκου! Η είδηση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πέτρο Κυριακίδη την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα σε μια τελετή στην οποία ο ίδιος αναγορεύθηκε επίτιμος καθηγητής Ιατρικής του ρουμάνικου πανεπιστημίου.

Το “ευτυχές” για τον εκδότη γεγονός συνέβη με την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, απλήρωτων βεβαίως, από τα Μέσα που κατέχει. Παρών στο γεγονός της αναγόρευσης του και ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός Σίμος Κεδίκογλου.

Ναι, ο υπουργός που δήλωσε στη Βουλή πως το κράτος δεν εισπράττει χρήματα για τις συχνότητες επειδή φοβάται πως θα γίνουν απολύσεις. Για τους απλήρωτους του Π.Κυριακίδη προφανώς δεν έκανε καμία δήλωση. Είναι και οι σχέσεις που είχαν πριν τις εκλογές μιας και το εργοστάσιο της Alapis βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του νυν υπουργού.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στην εν λόγω εκδήλωση συντονιστής παρουσιαστής ήταν ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Και εκεί απεργούν γιατί δεν πληρώνονται. Μετείχε πλήθος δημοσιογράφων, ο εκτελών χρέη διευθυντή στην Espresso, Β.Ιωάννου, η Ματίνα Ρέτσα του Flash-ΕΡΤ αλλά και πολιτικοί. Εκτός του Σ.Κεδίκογλου όπως η Έ.Κουντουρά, ο Α. Λοβέρδος, ο Α. Γεωργιάδης, κ.ά. Και φυσικά πλήθος εκπροσώπων της εκκλησίας αφού οι σχέσεις του Π.Κυριακίδη με την εκκλησία είναι γνωστές.

Ο Πέτρος Κυριακίδης που για τους γνώστες της υπόθεσης Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, ήταν (είναι;) ο προσωπικός θεραπευτής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ανακοινώνοντας την ίδρυση πανεπιστημιακής έδρας φαρμακευτικής στο ρουμάνικο πανεπιστήμιο, είπε πως θα συνεργαστεί με τον Ρώσο νομπελίστα Ζόρες Ιβάνοβιτς Αλβέροφ για πειράματα στην επίδραση ενέργειας σε υψηλές ταχύτητες στο ανθρώπινο σώμα!

Ο Πέτρος Κυριακίδης είχε χαιρετήσει την επίσκεψη του Ρώσου νομπελίστα στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο. Όπως επίσης είχε υποδεχθεί δυο χρόνια πριν, το 2010 πάλι στην Αθήνα, έναν κορυφαίο γενετιστή για τη συνεργασία με την Alapis. Την περίοδο εκείνη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είχε ακόμη πρόβλημα, ούτε βρίσκονταν στο στόχαστρο οικονομικής έρευνας. Και η εταιρεία Alapis κυριαρχούσε στον τομέα των φαρμακευτικών. Αργότερα με την πτώση της Alapis και του μεγαλοεπιχειρηματία της Proton, (υποτίθεται πως) οι σχέσεις Λ. Λαυρεντιάδη με Κυριακίδη έσπασαν. Κι όμως, πριν δέκα μέρες και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της ΝΕΠ απεργούν διεκδικώντας τους μισθούς τους, ο Λ.Λαυρεντιάδης έκανε επίσκεψη στο κτήριο της εταιρείας στη Θησέως.

Η εκδήλωση της Παρασκευής, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι άλλη μια γιορτή τιμητικών τίτλων και αβρότητας ανάμεσα στην εκδοτική, πολιτική και εκκλησιαστική ελίτ.
Η ALAPIS μπορεί να κατέρρευσε στην Ελλάδα. Μήπως όμως έχει μέλλον σε άλλη χώρα των Βαλκανίων; Το ερώτημα προς τα παρόν είναι ρητορικό. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι από τους απλήρωτους δημοσιογράφους των ΜΜΕ του Π.Κυριακίδη παρακολουθούν τα επόμενα βήματα του εκδότη. Εντός και εκτός Ελλάδας. Και όλοι οι άλλοι, επίσης απλήρωτοι δημοσιογράφοι ή διοικητικοί λιμοκτονούν. Περιμένοντας το “θαύμα” μιας ενεργειακής παρέμβασης από τον θεραπευτή εκδότη τους.

Πηγές: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/espresso-o.html#more / http://www.themediaproject.gr/

Κινδυνεύει με αποπομπή το ΑΜΠΕ από τα Ευρωπαϊκά Πρακτορεία

Της Αγγέλας Νταρζάνου

Ο κίνδυνος να αποπεμφθεί το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) από την Ευρωπαϊκή ένωση ειδησεογραφικών πρακτορείων, διαγράφεται σοβαρός, μετά την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση την Παρασκευή και αλλάζει τον συσχετισμό στη διοίκησή του.

Στην προσπάθειά της να ελέγξει πλήρως το 7μελές Δ.Σ του ΑΜΠΕ, η κυβέρνηση με την τροπολογία αντιστρέφει την αριθμητική αναλογία που υπήρχε υπέρ των εκπροσώπων των αιρετών οργάνων και προβλέπει πλέον πλειοψηφία στο Δ.Σ. των διορισμένων κυβερνητικών: 4 μέλη διορισμένα από την κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, έναντι 3 μελών από αιρετά όργανα. Η αναλογία αυτή αφαιρεί από το ΑΠΕ ακόμη και τον τυπικό όρο της αυτονομίας του από την κυβέρνηση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποπομπή από την European Allianz of National Agencies (Ευρωπαϊκή Συμμαχία Εθνικών Πρακτορείων), η οποία θεωρεί προϋπόθεση την ανεξαρτησία της διοίκησης του Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το ΑΜΠΕ εντάσσεται στο νόμο περί ΔΕΚΟ και θα διοικείται από 7μελές Δ.Σ. περιλαμβανομένων των θέσεων προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, με θητεία τριών χρόνων και δυνατότητα ανανέωσης. Η θέση του προέδρου /γενικού διευθυντή καταργείται “αζημίως”, όπως και του αναπληρωτή του.

Από το 7μελές Δ.Σ.: ένα μέλος ορίζεται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ή εκπρόσωπός του. Δεύτερο μέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) ή εκπρόσωπός του.

Τρίτο μέλος ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΜΠΕ που ψηφίζεται απευθείας. Τέσερα μέλη διορίζει η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη θέση του προέδρου προωθείται πρόσωπο επιλογής της Συγγρού, ενώ στη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου θα διοριστεί πρόσωπο επιλογής της ΔΗΜΑΡ -ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου Βαγγέλη Σιαφάκα- η οποία θεωρείται “ριγμένη” στους διορισμούς της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι για τη Δευτέρα έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΑΜΠΕ (εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Τύπου), προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία του Πρακτορείου τα περασμένα χρόνια.

** Για την “κομματική άλωση” των κρατικών ΜΜΕ και ιδίως για τη “διχοτόμηση της ηγεσίας του ΑΜΠΕ, ώστε να ικανοποιηθούν οι βλέψεις τόσο της ΝΔ όσο και της ΔΗΜΑΡ”, κατέθεσαν ερώτηση στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Σ.Κεδίκογλου, η βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου. Οι βουλευτές ρωτούν επίσης εάν έχει περατωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος επί διευθύνσεων Ταμπακόπουλου και εάν έχουν καταλογιστεί ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Πηγές: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8317.html#more / http://www.avgi.gr/

Αντικαταστάθηκε ο Μάτσικας

Την αντικατάσταση του Ηλία Μάτσικα από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποφάσισε η κυβέρνηση. Αναμένεται η τοποθέτηση του νέου προσώπου που θα έχει θέση πρόεδρου-διευθύνοντος συμβούλου και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του πρακτορείου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Προσφυγή της Multichoice Hellas για τις συχνότητες

Εναντίον του ελληνικού δημοσίου ετοιμάζεται να στραφεί η Multichoice Hellas.Ο λόγος είναι τα χρήματα που κατέβαλε τα προηγούμενα χρόνια, από την έναρξης της ψηφιακή μετάβαση, στην ΕΡΤ για τη χρήση των συχνοτήτων της. Η Multichoice διεκδικεί ακόμη να απολαμβάνει το ίδιο καθεστώς με τα εθνικής εμβέλειας κανάλια που στο διάστημα της ψηφιακής μετάβασης, δεν καταβάλουν τέλη για τις ψηφιακές συχνότητες που χρησιμοποιούν.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή προσπάθησε να περάσει «όπλο» στην Ευελπίδων

Δημοσιογράφος του ALPHA συνελήφθη διότι προσπάθησε, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, να περάσει «όπλο» μέσα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, λίγες ώρες μετά την αιματηρή βεντέτα μεταξύ αθίγγανων στο κτίριο εννέα των δικαστηρίων.

Η ρεπόρτερ οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Πηγή: http://newpost.gr/post/161133/dimosiografos-synelifthi-epeidi-epixeirise-na-perasei-oplo-stin-eyelpidon/

ΕΡΤ: Τα απότελέσματα της συνεδρίασης υπ’ αριθμ. 1058

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., στην υπ’ αριθμ.1058 συνεδρίασή του (Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 κ. Νικόλαο Σωτηριάδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Μπλιάτκα, για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ΕΡΤ3.

Ενέκρινε την προκήρυξη για την κάλυψη επτά (7) θέσεων μουσικών και χορωδών, για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.

Ενέκρινε την πρόσληψη του κ. Γεωργίου Τσάμπρα στη θέση του Ραδιοφωνικού Παραγωγού με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου.

Ενέκρινε την απόσπαση τακτικού υπαλλήλου της ΕΡΤ στον Δήμο Χανίων για διάστημα δύο ετών. Επισημαίνεται ότι η μισθοδοσία του δεν θα βαρύνει την ΕΡΤ Α.Ε.

Ενέκρινε την ανανέωση 25 επεισοδίων της εκπομπής «Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» για την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο. Το μέγιστο προβλεπόμενο κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 13.395 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Επισημαίνεται ότι το κόστος της εκπομπής είναι μειωμένο κατά 5%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ενέκρινε την ανανέωση 18 επεισοδίων της εκπομπής «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 27» για την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο. Το μέγιστο προβλεπόμενο κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 12.578,07 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Επισημαίνεται ότι το κόστος της εκπομπής είναι μειωμένο κατά 10%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ενέκρινε την ανανέωση έξι (6) επεισοδίων της εκπομπής «ΕΞΑΝΤΑΣ» για την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο. Το μέγιστο προβλεπόμενο κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 34.292 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Επισημαίνεται ότι το κόστος της εκπομπής είναι μειωμένο κατά 15%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ενέκρινε την ανανέωση 10 επεισοδίων της εκπομπής «ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» για την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο. Το μέγιστο προβλεπόμενο κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 25.512,88 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Επισημαίνεται ότι το κόστος της εκπομπής είναι μειωμένο κατά 20%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ενέκρινε το πόρισμα της Επιτροπής Επιλογής Αξιολόγησης, η οποία εξέτασε τις ενστάσεις που κατετέθησαν σχετικά με τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 350 εργαζομένων στην ΕΡΤ, βάσει της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.19/9/1852/2.2.12. Το Δ.Σ. απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής για τα κριτήρια πρόσληψης, λαμβάνοντας υπόψη τη διακήρυξη και το σχετικό νόμο, βάσει των οποίων δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψη κανένα άλλο πρόσθετο κριτήριο, μεταξύ των οποίων και το καλλιτεχνικό έργο.

10. Ενημερώθηκε για το θέμα του Euronews από την αρμόδια Επιτροπή που συγκρότησε η ΕΡΤ για να εξετάσει το ζήτημα. Επίσης, ενημερώθηκε και για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, η οποία εξετάζει τις παραμέτρους του θέματος.

11. Ενέκρινε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τον ΕΣΑΚΕ, για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Α1 Ανδρών. Η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης (και για την ERT World) έναντι του ποσού των 2.908.000 € και 600.000 € σε διαφημιστικό χρόνο (σύνολο 3.508.000 €), ποσό μειωμένο κατά 20% από την αντίστοιχη περσινή συμφωνία.

12. Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1026/9.1.12, Θ. 15ο, για τη συμμετοχή της ΕΡΤ σε συμπαραγωγή ταινίας μικρού μήκους, λόγω παραίτησης του αρχικώς ορισθέντος εκτελεστή παραγωγής και συμπαραγωγού. Την παραγωγή αναλαμβάνει άλλη εταιρεία.

13. Ενέκρινε την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κολύμβησης LEN την περίοδο 2013 – 2016. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ (δηλαδή, 25.000 ευρώ ανά έτος).

14. Ενέκρινε την επέκταση πληρεξουσίου σε συνεργαζόμενους δικηγόρους .

Συμμετέχουμε στην 24ωρη των ΜΜΕ την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση του κλάδου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με την απόφαση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να κηρύξουν 24ωρη απεργία κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία. Ταυτόχρονα, καλεί τις Ενώσεις να κηρύξουν 4ωρη στάση εργασίας, από 11.00 έως 15.00, την επομένη, 18 Οκτωβρίου 2012 –ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα της απεργίας.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει τη θέλησή του για κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της Eνημέρωσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.

Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας Ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI , κατ’ εντολή της τρόικας.

Τη διατήρηση του αυτόνομου, αυτοδιοίκητου, με αιρετή διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ και τη διαφύλαξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από τα διαλυτικά-αρπακτικά «μνημονιακά» σενάρια.

Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.

Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

* Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων της Ενημέρωσης.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Διαδήλωση σήμερα στον Alpha

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ διασωματειακού

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την καταδίκη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που για άλλη μια φορά αποφασίστηκε από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Έτσι με την απόφαση υπ’ αρ. 1646 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών:

• αναγνώρισε ως παράνομη την πρόσληψη απεργοσπαστών από την ΑΕ ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της ΕΤΕΡ (26/9/2012-11/10/2012) στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό

• υποχρεώνει την εργοδότρια εταιρεία να παραλείψει την απασχόληση απεργοσπαστών και την συνέχιση τέτοιων προσλήψεων μέχρι τη λήξη της απεργίας.

• κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή κατά την προηγούμενη διάταξή της.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων:

• διαμηνύει προς τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει τον κατήφορο της άκριτης στήριξης της εργοδοσίας και να επαναφέρει αμέσως σε ισχύ την επέκταση των ΣΣΕ, να επανέλθει η μετενέργεια στους 6 μήνες και να δύνανται οι εργατικές Ενώσεις να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία.

• καλεί όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00 έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ρ/σ ALPHA 98,9 (στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού ΣΕΑ Μεσογείων 1) για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας και να διαδηλώσουμε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα

Νέα απεργία σε «ESPRESSO» και «FLASH»

Ανακοίνωση

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 16 Οκτωβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας.

Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία.

Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων μας.

24ωρη απεργία σε «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», «DERTI 98,6» και «NITRO 102,5»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 16 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από επτά μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 16 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «DERTI 98,6».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο και αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές στους συναδέλφους μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 16 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «NITRO 102,5».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από τέσσερις μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

Στάση εργασίας στο Sport TV

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «SPORT TV» για αύριο Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές σε όλους στους εργαζόμενους. Επίσης, αθέτησε την υπόσχεση της ότι θα κατέβαλε ένα μισθό, αφού αυτό δεν έγινε στο σύνολο των εργαζομένων, ενώ η καταβολή που πραγματοποίησε δεν αποτελεί εξόφληση, καθώς εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη σε μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι σήμερα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων μας.

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών.

Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΕ

Τους 100.000 συνδρομητές ξεπέρασε ο ΟΤΕ TV

Τις 100 χιλιάδες ξεπέρασε η συνδρομητική βάση του ΟΤΕ TV, με την υπηρεσία να κερδίζει σταθερά την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών.

«Η τηλεόραση αποτελεί βασικό πυλώνα της εμπορικής στρατηγικής του ΟΤΕ. Επανατοποθετηθήκαμε στην αγορά περίπου ένα χρόνο πριν με την εμπορική διάθεση της δορυφορικής υπηρεσίας, προσφέροντας πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο, τιμές προσιτές σε όλους, εύκολη πρόσβαση από παντού και αλλάξαμε τα δεδομένα στην αγορά εξασφαλίζοντας περισσότερες επιλογές για τους τηλεθεατές. Η δυναμική ανάπτυξη που καταγράφει η υπηρεσία και η ενίσχυση της συνδρομητικής μας βάσης αποδεικνύει ότι ο OTE TV κερδίζει σταθερά έδαφος στην ελληνική αγορά. Επιπλέον επιβεβαιώνει ότι, παρά την ύφεση, η συνδρομητική τηλεόραση έχει ακόμη σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας. Αξιοποιώντας αυτή τη δυναμική, δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την υπηρεσία με ποιοτικότερο περιεχόμενο και προηγμένες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας ακόμη πλουσιότερη τηλεοπτική εμπειρία για τους συνδρομητές μας», δήλωσε σχετικά ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης.

Η δυναμική ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης του OTE TV ακολουθεί τη συνεχή ενίσχυση της πλατφόρμας με νέα κανάλια, προηγμένες υπηρεσίες και περιεχόμενο σε υψηλή ευκρίνεια. Σήμερα, η συνδρομητική υπηρεσία του OTE TV προσφέρει περισσότερα από 55 θεματικά κανάλια και κανάλια ελεύθερης μετάδοσης, καθώς επίσης το πλουσιότερο περιεχόμενο HD στην αγορά χωρίς επιπλέον χρέωση. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας μπορούν να απολαμβάνουν κινηματογραφικές ταινίες και σειρές σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, αποκλειστικές μεταδόσεις από κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και αθλητικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα, μουσική, lifestyle και ειδησεογραφία, σε τιμές που ξεκινούν από 14,90 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσίες on demand και catch-up για πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα προγράμματα και μεγαλύτερο έλεγχο περιεχομένου.

Αποκλειστικά για τους συνδρομητές του, ο OTE TV σύντομα θα εμπλουτιστεί με επιπλέον κινηματογραφικά και αθλητικά κανάλια αλλά και νέες υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.