Ξάνα στο Γ. Φιλιππάκη η “Espresso” / Επιστρέφει στις ειδήσεις η Έλλη Στάη

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ξάνα στο Γ. Φιλιππακή η Espresso

Αγόρασε πίσω την “Espresso” ο Γιάννης Φιλιππάκης από τον όμιλο Κυριακίδη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies

Επιστρέφει στις ειδήσεις η Έλλη Στάη

Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την προσεχή Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. «Το δελτίο της ΝΕΤ την χρειάζεται. Δεν υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι σαν την κυρία Στάη. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη» δήλωσε στο vima.gr ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμ. Λιάτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση της ΕΡΤ επιπλήττει με ήπιο τρόπο την κυρία Στάη, καταλογίζοντάς της «συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του μηχανισμού ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης».

Πηγή: http://newpost.gr/post/161818/i-elli-stai-epistrefei-stis-eidiseis-tis-net/

Για το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χ. Μιχαηλίδης 

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχαηλίδης, φαίνεται πως προκρίνεται για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, . Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκσυγχρονιστικών διαθέσεων δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας”προωθείται για το ΑΠΕ, αφού το σενάριο για τον Αντώνη Σκυλλάκο δεν έχει προχωρήσει.

Η επιλογή αυτή στην πιο κρίσιμη του ΑΠΕ, θα είναι καθοριστική και συνεπώς πρέπει να επιλεγεί πρόσωπο που να έχει τουλάχιστον προηγούμενη εμπειρία στη λειτουργία πρακτορείου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Νίκος Σίμος: “Ήταν λογοκρισία” το κόψιμο του φιλιού

“Αδειάζει” πλήρως το γενικό διευθυντή τηλεόρασης, Κώστα Σπυρόπουλο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος, για την κόψιμο του φιλιού των δύο ανδρών στη σειρά “Downton Abbey”. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ πριν από λίγη ώρα, αναφέρει πως η διοίκηση της εταιρείας “ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης” και συστήνει “αντιλαμβανόμενη τη σημασία του ατυχούς περιστατικού“, “ την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων ενεργειών”. Είναι φανερό πως μετά το διασυρμό της ΕΡΤ, εντός και εκτός χώρας από το “ψαλίδι” του Κ. Σπυρόπουλου, εμμέσως ζητείται η παραίτηση του.

Όλη η ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου, έχει ως εξής:

“Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, που με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο καταγγέλλουν την ΕΡΤ για λογοκρισία σκηνής ερωτικού περιεχομένου μεταξύ δύο ανδρών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής :

Τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των γεγονότων, δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν.

Επισημαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης. Αντιλαμβανόμενη τη σημασία του ατυχούς περιστατικού έχει συστήσει την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων ενεργειών και την ενημέρωση είτε του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου είτε του αρμόδιου με την εποπτεία του προγράμματος εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ, πριν από κάθε απόφαση που επηρεάζει το πρόγραμμα και την εικόνα της ΕΡΤ γενικότερα.”

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23277#more-23277

Κυκλοφόρησε το νέο HOT DOC

Με το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας και τη μυστηριώδη «αυτοκτονία» του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη, κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό HOT DOC….

Και ακόμη τα έγγραφα για τα νέα golden boys, τα δικά τους (τριτο-κομματικά) παιδιά στην ΕΡΤ.

Στο νέο τεύχος του δεκαπενθήμερου HOTDOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη:

-Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο Διοικητής του ΙΚΑ έκανε ρυθμίσεις σε 53 επιχειρήσεις εκτός νόμου
-ΤΑΙΠΕΔ. Οι ίδιες εταιρείες που εδώ και χρόνια αμείβονται πλουσιοπάροχα από το ελληνικό δημόσιο καλούνται να μας σώσουν και πάλι με το αζημίωτο
-Golden Hall. Έδωσαν κοψοχρονιά στο Λάτση το πρώτο ακίνητο φιλέτο του Δημοσίου
-Διαχείριση απορριμμάτων . Βρώμικες ιστορίες πίσω από τη διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα, με ανθρώπους της νύκτας, πιστόλια και εργολάβους που κυνηγούν αστυνομικούς με φορτηγά μες στο σκοτάδι
-Αρχαία Ολυμπία. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας εργοδότης του κατασκευαστή συνεταίρου του
-Νάπολη. Όταν η μαφία ταυτίζεται με την εργασία, την προστασία και την κοινωνική σταθερότητα
-Ισραήλ . Indignados made in Israel σε μια χώρα που δεν θυμίζει σε τίποτα τη Γη της επαγγελίας
-Βλασφημία και Μισαλλοδοξία. Όταν τα σύμβολα της πίστης ανάβουν φυτίλια και φωτιές ανεξέλεγκτης διάστασης

Η ΔΟΔ συμπαρίσταται στην 24ωρη απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των Ελλήνων δημοσιογράφων:

«Στις 17 Οκτωβρίου στην Ελλάδα απεργούν οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. για 24 ώρες σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την καταστρατήγηση των εργατικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και τις άνευ προηγουμένου απολύσεις.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) από κοινού με τις συνεργαζόμενες Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο, φωτορεπόρτερ, τεχνικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής, απεργούν σε όλα τα Μ.Μ.Ε. μια μέρα πριν στις 17 Οκτωβρίου και πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας στις 18 Οκτωβρίου, την ημέρα της γενικής απεργίας.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) από κοινού με τις άλλες Ενώσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), καλούν τους συναδέλφους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν για:

Να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε..
Να προασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Να τερματισθούν οι περικοπές των μισθών των δημοσιογράφων σε ιδιωτικά και δημόσια Μ.Μ.Ε..
Να διευθετηθούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα διαδικτυακά Μ.Μ.Ε..

Ο κύριος λόγος είναι οι δημοσιογράφοι να συμβάλουν με την κάλυψη των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στις 18 Οκτωβρίου και να διαδηλώσουν την αντίθεση των Ελλήνων δημοσιογράφων στα μέτρα, τα οποία επέβαλε η τρόικα, και οδήγησαν στην κατάρρευση των εργασιακών συνθηκών επηρεάζοντας την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Το τέλος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και αλλού. Την κατάρρευση των κρατικών κοινωνικών παροχών και των δημοσιογραφικών Ταμείων συντάξεων και υγείας με το υποχρεωτικό «κούρεμα» του PSI από το οποίο κινδυνεύουν οι συντάξεις και η υγειονομική κάλυψη εκατοντάδων δημοσιογράφων και των οικογενειών τους.

Να αποσυρθεί ο νόμος, που επιτρέπει τη χρηματοδότηση εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το ανταποδοτικό τέλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Να δοθεί τέλος στις απολύσεις στα Μ.Μ.Ε. και στην πρακτική εξαναγκασμού των δημοσιογράφων σε ατομικές συμβάσεις με αμοιβές πείνας και δραστικές περικοπές μισθών και εργασιακών επιδομάτων».

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23286#more-23286

Συμπαράσταση από Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία για την 24ωρη απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας απέστειλαν τα ακόλουθα μηνύματα συμπαράστασης στην 24ωρη απεργία και τη στάση εργασίας των Ελλήνων δημοσιογράφων:

«Συνάδελφοι,

Η Γαλλική Ένωση «Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων» SNJ – CGT στηρίζει την απεργία ενάντια στην πολιτική λιτότητας της Τρόικας. Στη Γαλλία, επίσης, όλο και περισσότερο αντιμετωπίζουμε ανόητα ευρωπαϊκά μέτρα. Δυστυχώς, η κυβέρνησή μας, που υποσχέθηκε μια καινούργια πολιτική μετά την πολιτική Σαρκοζί, δεν προχώρησε σε ανάλογες αλλαγές.

Μετά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία ποιο θα είναι το επόμενο θύμα των μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Ένας κοινός αγώνας όλων των Ενώσεών μας είναι απαραίτητος για να τερματισθεί η πολιτική λιτότητας, που σκοτώνει τη δημοσιογραφία, την ποιότητα της ενημέρωσης και τον πλουραλισμό.

Η Δημοκρατία, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, θα πεθάνει στην Ευρώπη, αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Αλληλεγγύη στους Έλληνες δημοσιογράφους, στις Ενώσεις τους και στον ελληνικό λαό.

Π. Καμενκά,

Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων- SNJ – CGT »

«Συνάδελφοι,

Ως μέλος της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (Ηνωμένου Βασίλειου και Ιρλανδίας)- NUJ και εκπροσώπου στη Διευθύνουσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, θέλω να σας συγχαρώ, όπως και όλους τους συναδέλφους, για τις δράσεις, που έχετε αναλάβει να πραγματοποιήσετε σήμερα και αύριο και να δηλώσω ότι στηρίζω τα πέντε σημεία των απαιτήσεων σας. Η λιτότητα δεν είναι αποτελεσματική, επειδή υποχρεώνονται να πληρώσουν, όσοι δεν ευθύνονται για την κρίση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το φοβερό τίμημα από την απώλεια των θέσεων εργασίας, τη μείωση των εισοδημάτων, τη μείωση των κοινωνικών υπηρεσιών και επιδομάτων, πληρώνουν οι εργαζόμενοι και όσοι εξαρτώνται από αυτούς. Καταστρέφονται οι ζωές των ανθρώπων. Πρόσφατα, ακόμη και το ΔΝΤ δήλωσε ότι η λιτότητα πλήττει την παγκόσμια οικονομία (προσωπικά δεν θεωρώ ότι τους ενδιαφέρουν οι απλοί άνθρωποι).

Το Σάββατο στη Βρετανία θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας (όχι όμως και απεργία), ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις οικονομικές περικοπές, οι πορείες και οι διαδηλώσεις διοργανώνονται από το συντονιστικό όργανο των συνδικαλιστικών ενώσεων TUC . Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, η αλληλεγγύη που απλώνεται και εκτός των εθνικών συνόρων έχει βαρύνουσα σημασία.

Με συναδελφική αλληλεγγύη,

Μπάρι Γουάιτ,

Εκπρόσωπος NUJ στη Διευθύνουσα Επιτροπή της

Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23289#more-23289

Ο.Α.Τ.Υ.Ε.:” Όχι στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ”

Ανάκληση της απόφασης που αφανίζει υγιή Ταμεία, ζητά η Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να μην ενταχθεί το ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, γιατί αυτό θα σημάνει την υποβάθμιση υγιούς Ταμείου, ζητά η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.). Η Διοίκηση της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις που φέρουν τον Κλάδο Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Αυτοαπασχολούμενων, ερήμην της Διοίκησης και των ασφαλισμένων του, να εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ και εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τη Διοίκηση, το προσωπικό και τους ασφαλισμένους του Ταμείου, δηλώνοντας πως σχετικό εγχείρημα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και τον ίδιο τον τόπο.

Πρόκειται για ανάγκη επιβίωσης, καθώς η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, ένα σύστημα με συσσωρευμένα προβλήματα και ελλειμματικό προϋπολογισμό, δεν μπορεί να προσφέρει εγγύηση Υγείας και Περίθαλψης για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ και αποτελεί πρόχειρο συμβιβασμό με τις επιταγές της Τρόικας. Το σχέδιο ένταξης δεν συνοδεύεται από καμία στρατηγική, ούτε προκύπτει ως αποτέλεσμα αναλογιστικής μελέτης, συνεπώς προκαλεί μόνον ανασφάλεια και περιβάλλον κινούμενης άμμου.

Ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, στην υποστήριξη της Πολιτείας και στη σώφρονα διαχείριση, ώστε να επιβιώσει, ως μέλος ενός υγιούς Ασφαλιστικού Συστήματος.

Το ΕΤΑΑ, που δεν λαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις, όπως και στην περίπτωση των Ταμείων-μελών της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., ( ΕΔΟΕΑΠ,ΤΥΠΑΤΕ, ΑΤΠΣΥΤΕ, ΤΥΠΕΤ) ΔΕΝ επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και αποτελεί υπόδειγμα φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για τη χώρα. Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, το Ταμείο αγωνίζεται για τη διατήρηση των ποιοτικών παροχών περίθαλψης και υγείας προς τους ασφαλισμένους του.

Η Διοίκηση της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. στηρίζει τον δίκαιο αγώνα όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ για την ανακεφαλαιοποίησή του, μετά και την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους του αποθεματικού του εξαιτίας του καταστροφικού PSI, καθώς και τη μη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ και καλεί τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν την απόφαση και να έλθουν σε βήμα διαλόγου με τους θεσμικούς εκπροσώπους του ΕΤΑΑ, των επιμέρους Ταμείων του (ΤΣΜΕΔΕ/ Μηχανικών & ΕΔΕ, ΤΣΑΥ/ Υγειονομικών, ΤΑ.Ν/Νομικών, ΤΑΣ/ Συμβολαιογράφων, ΤΠΔΑ/ Δικηγόρων Αθηνών, ΤΠΔΘ/ Δικηγόρων Θεσ/νίκης, ΤΥΔΠ/Δικηγόρων Πειραιά, ΤΥΔΕ-ΤΠΔΕ/ Δικηγόρων Επαρχιών & Δικαστικών Επιμελητών, ΤΠΕΔΕ/Προνοίας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), καθώς και των επίσημων συλλόγων και των κλαδικών τους ενώσεων (ΤΕΕ, Ιατρικοί Σύλλογοι, Δικηγορικοί Σύλλογοι, κλπ), που από την πρώτη στιγμή έχουν δηλώσει τη δυναμική θέση τους με κοινό μέτωπο και κοινούς αγώνες, προκειμένου να προασπισθεί και να ενισχυθεί ο σημαντικότερος αλλά και πιο ευαίσθητος όλων Τομέας της Υγείας, ενάντια σε κάθε απόφαση που μπορεί να προκαλέσει ισοπέδωση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Για το Δ.Σ. της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

Η Πρόεδρος

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23291#more-23291

Οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ είναι έξαλλοι με την ΕΣΗΕΑ για τον Μάτσικα

Άγνωστες πτυχές της διοίκησης του Ηλία Μάτσικα στο ΑΠΕ έρχονται στη δημοσιότητα με την επιστολή που υπογράφουν οι τρεις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Το περιεχόμενό της, πάντως, πόρρω απέχει από αυτό της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ την Τρίτη.

Ανακοίνωση συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΑΜΠΕ

«Η κυβέρνηση απομάκρυνε από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΑΜΠΕ, Η. Μάτσικα. Ωστόσο η αντιστροφή της πραγματικότητας δεν συνάδει με τη δεοντολογία που πρέπει να διακρίνει το επάγγελμά μας.

Στη σύντομη θητεία του κ. Μάτσικα στο ΑΜΠΕ ενέσκηψαν πολλά και εξαιρετικά αρνητικά φαινόμενα, τα οποία δεν είχαν συμβεί ποτέ στην υπερ-εκατονταετή λειτουργία του εθνικού πρακτορείου της χώρας.

Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποβεί καταστροφικά για την ίδια τη φύση και τη λειτουργία του ΑΜΠΕ, ωστόσο ευτυχώς αυτό αποσοβήθηκε χάρη στη σθεναρή και διαρκή αντίσταση των εργαζομένων. Απαριθμούμε μόνο μερικά από τα πρωτόγνωρα γεγονότα με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στο ΑΜΠΕ επί των ημερών του Η. Μάτσικα:

– Απειλές εκ μέρους του γενικού διευθυντή για προσφυγή στον εισαγγελέα προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαν κηρύξει οι Ενώσεις μας. – Συλλογή υπογραφών –και μάλιστα με τρόπο παραπλανητικό για τους υπογράφοντες– ενάντια στην απεργία που είχε αποφασίσει η συνέλευση και είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ.

– Εισαγωγή στο «ψυγείο» για πολύ σημαντικά στελέχη του ΑΜΠΕ, τη στιγμή μάλιστα που το πρακτορείο δεν έχει τη δυνατότητα προσλήψεων. Αποκορύφωμα αυτών υπήρξε ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του διευθυντή Σύνταξης Ν. Βουλέλη.

– Τιμωρητικός εξαναγκασμός των εξωτερικών συντακτών σε τακτική παρουσία στο κτίριο του ΑΜΠΕ, χωρίς να τους δίνεται συγκεκριμένη δουλειά να κάνουν.

– Διαρκείς απόπειρες απομάκρυνσης του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΜΠΕ.

– Αποστολή από αγνώστους ανώνυμων e-mails με τα οποία επιχειρήθηκε η σπίλωση δεκάδων συναδέλφων. Δεδομένων όλων αυτών με κατάπληξη είδαμε μια εντελώς ακατανόητη ανακοίνωση σκοπιμότητας εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Ζητάμε από το ΔΣ να αναλογιστεί τα παραπάνω γεγονότα και να μπορέσει να διακρίνει μεταξύ, πολιτικής σκοπιμότητας από τη μια και στήριξης της ανεξαρτησίας και της εγκυρότητας του ΑΜΠΕ, καθώς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από την άλλη.

Συναδελφικά,

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΑΜΠΕ Πέτρος Τσάγκαρης, μέλος του Μικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ
Μαρία Λάζου, μέλος Μικτού Συμβουλίου ΕΠΗΕΑ
Μιχάλης Ψύλος, εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του ΑΜΠΕ».

Πηγή: http://newpost.gr/post/161799/eksalloi-oi-ergazomenoi-toy-ape-me-tin-esiea-gia-ton-matsika/

Ομαδική καταγγελία φαρμακοποιών σε ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ εναντίον του ΑΝΤ-1 και δημοσιογράφου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Μετά από απαίτηση τουλάχιστον 447 συναδέλφων φαρμακοποιών(υπογραφές των οποίων μαζεύτηκαν σε διάστημα μόλις 72 ωρών οπότε και σταμάτησε η συλλογή τους ενώ η δυναμική έδειχνε ότι ο τελικός αριθμός μάλλον θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, συνημμένο Νο. 1 και εναλλακτικά στο εξής link: https://docs.google.com/ file/d/ 0B48yTqiiwPdcMXFMby1ORkNlMlk/ edit?pli=1, σας αποστέλλουμε (ως συνημμένο Νο. 2) κείμενο το οποίο αφορά το Κεντρικό Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 και προβλήθηκε στις 27-6-2012. Θα βρείτε το ίδιο κείμενο και στο εξής link: http://farmakopoioi. blogspot.gr/2012/06/1-video. html, μαζί με video του επίμαχου σημείου του Δελτίου Ειδήσεων που πυροδότησε τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών.

Σας αποστέλλουμε επίσης το κείμενο της γραπτής ερώτησης που υπέγραψαν ομαδικώς οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί (ως συνημμένο Νο. 3), όπως αναφέρεται παραπάνω, ερώτηση η οποία εστάλη στον τηλεοπτικό σταθμό αλλά ουδέποτε απαντήθηκε επισήμως ούτε από αυτόν ούτε από τη δημοσιογράφο που εργάζεται σε αυτόν και ενεπλάκη στο θέμα. Εναλλακτικά βρίσκεται και στο εξής link: http://farmakopoioi. blogspot.gr/2012/06/1.html.

Το επίμαχο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κας. Φωτεινής Γεωργίου στο συγκεκριμένο Δελτίο Ειδήσεων θεωρήθηκε άκρως προσβλητικό, συκοφαντικό, απειλητικό και αντιδεοντολογικό ως προς το ύφος και τα λεγόμενά του.

Ειπώθηκαν μειωτικές και συκοφαντικές για τους φαρμακοποιούς εκφράσεις και διεσπάρησαν μέσω του καναλιού (Τύπου) ψευδείς ειδήσεις και εντυπώσεις εναντίον των φαρμακοποιών, χαρακτηριστικά που θεωρούμε ότι υπερβαίνουν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας,

αλλά και πολύ πιθανόν οδηγούν την κοινή γνώμη να σχηματίζει παραπλανητικώς αρνητική εικόνα σε βάρος μας εγείροντας εμμέσως άδικη και ψευδεπίγραφη αντιπάθεια προς εμάς, ίσως και παρασέρνοντας τον κόσμο ή μερίδα του σε αντανακλαστικό (τυφλό ενδεχομένως ή άκριτο) μένος εναντίον μας σαν να βρισκόμαστε υπό διωγμόν ως ομάδα επιστημόνων.

Προς αποκατάστασης της τιμής και υπόληψης του συνόλου των φαρμακοποιών της χώρας, και προστασίας του ανυποψίαστου κοινού των ελλήνων πολιτών από τέτοιες ανησυχητικές μεθοδεύσεις ολοκληρωτικού-οργουελικού χαρακτήρα, όπως συλλογικά ως φαρμακοποιοί πιστεύουμε ότι είναι,απαιτούμε από το συγκεκριμένο κανάλι, τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο, τον προϊστάμενό της, και την συγκεκριμένη εκπομπή να δώσουν εξηγήσεις και να αποκαταστήσουν την αλήθεια καθώς δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα περιφρονώντας πλήρως τις αιτιάσεις μας για την αδικία και τη ζημία που μας προκάλεσαν, παρόλο που τους ζητήθηκε ομαδικά και γραπτώς από εμάς να το πράξουν.

Εκ μέρους των 447 φαρμακοποιών, Με Εκτίμηση,

Δαγρές Γιάννης – Φαρμακοποιός
Μέλος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
Φ.Σ.Α. – Ν.Π.Δ.Δ.
http://farmakopoioi.blogspot.gr/2012/10/1.html
http://www.youtube.com/watch?v=bVbntK3SmiQ&feature=youtu.be

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.