Δυο παραιτήσεις στου Μαξίμου…Παραιτήθηκαν ο Διοικητής της ΕΥΠ κ.Κοντολέων και ο Γ.Γ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης

Kontoleon dimitriadis 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», όπως τονίζεται σε κυβερνητική ενημέρωση. Στη θέση του ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Η παραίτηση  του Παναγιώτη Κοντολεών, ήρθε ,μόλις μερικές μέρες μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων. Στον (πρώην πλέον) διοικητή της ΕΥΠ αποδίδονται από το Μέγαρο Μαξίμου «λανθασμένες ενέργειες» που διαπιστώθηκαν «στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων».

Ο Γιάννης Μπρατάκος, μέχρι τώρα πρόεδρος του ΕΒΕΑ, αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η παραίτηση ήρθε όχι λόγω Predator, υποκλοπών και παρακολουθήσεων αλλά γιατί εκτιμήθηκε πως, καθώς είχε στοχοποιηθεί και ο ίδιος, η τοξικότητα του κλίματος θα προκαλούσε κακό στην κυβέρνηση. Και ο ίδιος ο Γρηγόρης Δημητριάδης αποφάσισε πως αυτός ήταν ο ενδεικτικός τρόπος να προστατεύσει τον πρωθυπουργό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.