Υπάρχουν δύο Ελλάδες ή και περισσότερες ; Της Αναστασίας Σταματοπούλου

αρχείο λήψης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Υπάρχουν δύο Ελλάδες ή και περισσότερες ;

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

Αφορμή για αυτό το σχόλιο είναι η τραγωδία με τις φωτιές που καίνε  ακόμα ανθρώπους , δάση και περιουσίες και βάζουν σε τεράστια  περιπέτεια εκατοντάδες συνανθρώπους μας

Ποιος δεν αισθάνεται όλον αυτό τον καιρό απροστάτευτος, σε μια  πανέμορφη χώρα που κυβερνάται από ένα σύστημα εξουσίας, που χάνει  τη φωνή τους, ή ψελλίζει  ανοησίες έως  προκλητικές δικαιολογίες σε  όλες τις τραγωδίες που μας έχουν βρει.

Υπάρχει η Ελλάδα των ηρωικών πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων  που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Υπάρχει η  Ελλάδα των ρατσιστών, φασιστών που επιχαίρουν γιατί καίγονται  μετανάστες η Ρομά.

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας,  παντελώς αδιάφοροι , αρκεί , ένα μικρό τους μέρος να πλουτίζει  ασύστολα, με τη συνδρομή και την κάλυψη της κυβέρνησης και το χειρότερο να επιβραβεύει την πολιτική των επιδομάτων ως  ελεημοσύνη που παγιώνεται.

Υπάρχει επίσης το μαύρο χρήμα, που ρέει άφθονο για τους επιτήδειους.

Υπάρχει και η κυβέρνηση, που ενώ είναι καθ’όλα προετοιμασμένη για τις  πυρκαγιές – έτσι τουλάχιστον ανερυθρίαστα διατείνεται από τις αρχές του  καλοκαιριού – αποτυγχάνει παταγωδώς στην αντιμετώπισή τους.

Ποια κυβέρνηση; Αυτή που μπορεί και παρακολουθεί και  ελέγχει με όλα τα σύγχρονα μέσα πολιτικούς της αντιπάλους και όχι  μόνο και παρόλα αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες της  δεν παίρνουν  χαμπάρι;

Που άραγε χωλαίνει ο μηχανισμός πρόληψης; Λείπουν 3.500  πυροσβέστες από το σώμα!

Υπάρχει τέλος και η Ελλάδα των εκατοντάδων χιλιάδων αποσβολωμένων και  χαμένων στην οικονομική δυσπραγία, στην αγωνία για το πως θα βγάλουν το  μήνα , η Ελλάδα των νέων που οι γονείς τους εύχονται να μεταναστεύσουν προκειμένου να  βρουν έναν αξιοπρεπή μισθό.

Ενδεικτικά είναι όλα αυτά. Ο καθένας η καθεμία έχει πολλά να  προσθέσει. Μια δυστοπία μας έχει τυλίξει , μια εθνική κατάθλιψη που έχει  αρχίσει κοντά 13 χρόνια τώρα και δεν λέει να καταλαγιάσει.

Ωστόσο που υπάρχει η άλλη Ελλάδα που αισιοδοξεί και ελπίζει; Η Ελλάδα που έχει   όραμα! Που νιώθει την ανάγκη να αντιδράσει να διεκδικήσει τα  αυτονόητα!  Που έχει ακόμα σφυγμό;

Μέλλει να απαντηθεί!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.