Όταν το Chicago ανοίγει αυλαία στη σκηνή του Παλλάς {Συνέντευξη τύπου}

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού 

Το πόσο ταιριάζει στον καθένα ο ρόλος  είναι κάτι που σπας το κεφάλι και λες  δεν μπορεί να συμβεί πολλές φορές. Κι  όμως είναι αυτό που θα φέρει την επιτυχία φέτος στο Παλλάς. Γιατί η σωστή επιλογή των ηθοποιών, είναι η αρχή του παντός –  γιατί  δε μιλάμε για μια απλή  ιστορία, μιλάνε για το έργο που είχε σπάσει τα Αμερικάνικα ταμεία, έχει παιχτεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου,  είναι η ταινία που έχει πάρει 6 όσκαρ και ακόμη υπόσχεται πολλά. 

«Βέλμα Κέλυ η Τάνια Τρύπη,  Ρόξυ Χάρτ η Σμαράγδα Καρύδη, Μπίλυ Φλυν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Εϊμος Χάρτ ο Αντώνης Λουδάρος  και στο ρόλο της Μάμα Μόρτον η Μαρινέλλα»  

Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει!!!  

Ο Σταμάτης Φασουλής τολμά  φέτος και  σκηνοθετεί, το μιούζικαλ Chicago. Ποιος άλλος μπορεί να το τολμούσε, να φέρει την Αμερικάνικη πραγματικότητα σε ένα Αθηναϊκό πλατό. Να σπρώξει τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να βγουν στη σκηνή και να τραγουδήσουν και να δώσει σ τη Μαρινέλλα  το  ρόλο που ίσως κανείς να μην είχε φανταστεί.  Κι όμως όλα είναι γεγονός.   

Ήτανε περασμένες  δυο, στο φουαγέ του Παλλάς. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης ήταν στις θέσεις του.  ο Σταμάτης Φασουλής, πήρε πρώτος το λόγο και μας μίλησε για το πόσο πολύ ήθελε πάντα να κάνει αυτή την παράσταση και πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει και έγινε. Είναι ένα έργο που φλερτάρει με την επιθεώρηση του 1930 αλλά και με τον Μπρεχτ, δείχνει την εγκληματικότητα και την παρανομία, είναι πάντα επίκαιρο αφού έχει γραφτεί σε άλλη εποχή και μιλάει για άλλη εποχή.  Επίσης μας είπε ότι είχε την τύχη να συνεργαστεί με άτομα που αγαπάει πολύ και μένει κατάπληκτος για  τις ικανότητες όλων των παιδιών.    

chicago_synenteuxi_typoy2_lambriana_Kyiacou_avecnews

Τη σκυτάλη πήρε, η Σμαράγδα Καρύδη, όμορφη όσο ποτέ, δήλωσε πόσο ευτυχής είναι που συνεργάζεται  με όλο αυτό το θίασο,  με άλλους πρώτη φορά και με άλλους για δεύτερη και Τρίτη.  Ήταν φανερά συγκινημένη που είναι με την παιδική της φίλη Τάνια Τρύπη.  Είχε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια μαθήματα τραγουδιού, μην ξέροντας αν θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά έλα που τώρα της ήρθε και η ευκαιρία που δεν περίμενε ποτέ στη ζωή της. Όπως επίσης  δεν  φαντάστηκε ποτέ  ότι θα συνεργαζόταν με την Μαρινέλλα. «Η Μαρινέλλα είναι πολύ εργατική, έχει φοβερή ενέργεια» μας δήλωσε.

Η Τάνια Τρύπη, λιγομίλητη όσο ποτέ, αλλά με μάτια που τα λένε όλα, μας έιπε ότι ήταν μεγάλη της χαρά που πήρε  αυτό το ρόλο, μιας τον επιθυμούσε πολύ.       

 Η Μαρινέλλα, ευδιάθετη όπως πάντα  και με πολλή χιούμορ παίρνει το λόγο και λέει «Εγώ μπήκα στην ομάδα από το παράθυρο μιας και αυτόπροτάθηκα μόνη μου. »  Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν είχα σκεφτεί τι θα κάνω. Άκουσα ότι ο Σταμάτης Φασουλής θ’ ανεβάσει το «Chicago» κι όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο τον ρώτησα ποιοι θα παίζουν. Όταν δεν άκουσα να λέει για την ‘μάμα Μόρτον, τον ρώτησα ποια θα κάνει αυτό τον ρόλο και μου λέει δεν έχω σκεφτεί. Τότε του λέω: «Και εγώ εδώ τι κάνω; Εμένα με σνομπάρεις;». Έτσι και ο Σταμάτης πήρε την απόφαση, μιας και ο ίδιος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Μαρινέλλα ήταν η καλύτερη επιλογή για το ρόλο της μαμά Μόρτον, αν και δεν τολμούσε να της προτείνει να παίξει το ρόλο.

CHICAGO__5

Από την Ιοκάστη στον    Μπίλυ Φλυν  ο  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μας μιλάει για ένα ρόλο πρόκληση, ήθελε πολύ να συνεργαστεί με το Σταμάτη Φασουλή. Ο κάθε ηθοποιός έχει πάρει το ρόλο που του αξίζει. Και είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται κανείς στη σκηνή του Παλλάς.

  


Ένας από τους συντελεστές που επίσης αυτοπροτάθηκαν μόνοι τους, είναι και ο Μιχάλης Ρέππας, που έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών. «Πάντα ήθελα να γράψω τους στίχους αυτού του μιούζικαλ, στην ουσία τους είχα έτοιμους. Είναι ένα έργο που αγαπώ ιδιαίτερα. Είναι το πιο διεισδυτικό έργο που  δεν το χωράει το μυαλό μου ότι γράφτηκε από Αμερικάνο, αν και πιστεύω ότι είναι έργο Ευρωπαϊκό. »   

Και τον τελευταίο λόγο τον έχει άρει ο Αντώνης Λουδάρος, γνωστός για τις φωνητικές του ικανότητες, στο ρόλο του Εϊμος Χάρτ. Ο ηθοποιός όπως και οι υπόλοιποι,  εξέφρασε την ευχαρίστηση του που δουλεύει ακόμη μια φορά με το Φασουλή, όπως και με τη Μαρινέλλα και τα άλλα παιδιά.  Kλείνοντας είπε ότι το ‘’Chicago’’ είναι μια παράσταση με υψηλή αισθητική»


DSCF4287
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους 14 νέους καλλιτέχνες που απαρτίζουν την ομάδα του Chicago,  είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο.  Αντιγόνη Ψυχράμη, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Άντεια Ολυμπίου, Δήμητρα Σιγάλα, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Μανόλης Θεοδωράκης, Χρήστος Σπανός, Άρης Πλασκασοβίτης, Αρετή Πασχάλη, Λίνα Εξάρχου, Κωνσταντίνος Καϊκής, Χρήστος Γεωργαλής, Γιάννης Αθητάκης 

Όπως επίσης τη  10μελή ορχήστρα με τους: 

Αγαλιανό Διονύση –  τρομπέτα 

Βογιατζή Νίκο – πιάνο

Γάτσιος Κώστα – Κλαρινέττο, Σαξόφωνο

Ζαφειρόπουλο Παναγιώτη – τρομπόνι

Κασαβέτη Νίκο – Drums

Κατσαρό Μιχάλη – Keyboards

Κίτσο Παρασκευά –  Μπάσο

Μωραϊτη Γιάννη – Tρομπέτα

Σιώρα Παναγιώτη – Κλαρινέτο, Σαξόφωνο

chicago_1_pallas_avecnews

Οι συντελεστές

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Ενορχήστρωση – Μουσική Διδασκαλία: Αλέξης Πρίφτης

Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενουβία

Βοηθοί σκηνογράφου: Αλίκη Κυλίκα, Μιχάλης Σαπλαούρας

Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Τσακότα

Βοηθός χορογράφου: Αναστάσης Δεληγιάννης

Τι πρέπει να ξέρετε για το έργο:

 Το CHICAGO είναι μια αυθεντική «τζαζ» ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», «τον κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής! Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες που έμειναν στην ιστορία είχαν την υπογραφή του Bob Fosse. Το κοινό το χειροκρότησε με ενθουσιασμό για δύο χρόνια και λόγω αυτής της μεγάλης του επιτυχίας ανέβηκε και πάλι το 1996 και το 1997 σε δύο σκηνές του Broadway κατακτώντας τον τίτλο του 4ου μακροβιότερου μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway! Την ίδια εξαιρετική διαδρομή είχε και στο West End του Λονδίνου αφού παιζόταν από το 1997 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2012 που δόθηκε η τελευταία παράσταση!  

Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998.

Είχε  συμπληρώσει ήδη  6,472 παραστάσεις και σήμερα συνεχίζεται  στο Ambassador Theatre στη Νέα Υόρκη.

Το 2002 έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η Queen Latifah.

Έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο από την πόλη του Μεξικού μέχρι τη Μόσχα και από το Σάο Πάολο μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Ημέρες παραστάσεων:

Τετάρτη 20:00

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

Κυριακή 20:00 

Τιμές εισιτηρίων: 50€, 40€, 35€, 30€, 25€, 20€, 15€.

  Φοιτητικό 20€, ανέργων 15€ μόνο από το ταμείο.

Αγορά εισιτηρίων: 

Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3213100

Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.