Μια παράσταση χωρίς ταξιθέτες

gi_kai_eleutheria_dimosio_sima_metaksourgeio1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο Σαββατοκύριακα με υπαίθρια καλλιτεχνικά δρώμενα σε κεντρικά σημεία της πόλης

Πρωτότυπα καλλιτεχνικά δρώμενα αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Όσοι βρεθούν το απόγευμα του Σαββάτου (20/10) στον αρχαιολογικό χώρο του «Δημόσιου Σήματος» στο Μεταξουργείο, στο χώρο όπου τον 5ο και 4ο π.Χ. αιώνα ενταφιάζονταν οι επιφανείς Αθηναίοι, πιθανότατα θα ξαφνιαστούν ευχάριστα.

Η ομάδα «58 + 3» και η κολεκτίβα Belleville διοργανώνουν την δράση «γη και ελευθερία». Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπαίθρια παραστατική δράση που συνδυάζει την κίνηση, το λόγο, τη γραφή, την εικαστική και ψηφιακή τέχνη.

«Στόχος μας, πέρα από την προσοχή των ανθρώπων που θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν τη δράση, είναι να ασχοληθούμε με και την έννοια της ελευθερίας στο αστικό τοπίο, καθώς και το επιτρεπτό και μη επιτρεπτό στον δημόσιο χώρο», λέει ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κολεκτίβας Belleville στην οποία συμμετέχουν συνολικά εννέα άνθρωποι, σπουδαστές και επαγγελματίες ηθοποιοί και χορευτές. «Η προετοιμασία περιλάμβανε βιωματικά εργαστήρια, πορείες και επισκέψεις σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και συζητήσεις και προβολές».

Η δράση «γη & ελευθερία» γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Δράση και Δημιουργία, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελείται από μικρά επεισόδια και εξελίσσεται σε διάφορα υπαίθρια σημεία με στόχο, όπως λέει η ομάδα, «να διαταράξει τον ρυθμό της πόλης».

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί πέρα από το Δημόσιο Σήμα στο Μεταξουργείο είναι η Ακαδημία Πλάτωνος και η πλατεία Συντάγματος.

Το ραντεβού στο Δημόσιο Σήμα έχει οριστεί για τις 5.30 το απόγευμα. Το «γη και ελευθερία» θα συνεχιστεί την Κυριακή (Πλατεία Συντάγματος), αλλά και το επόμενο Σάββατο (Ακαδημία Πλάτωνος – Μοναστηρίου & Τηλεφάνους) και Κυριακή (Μεταξουργείο) πάντα την ίδια ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.