Νύχτα υπέγραψαν συμβάσεις στην “νέα” Espresso / «Όλα τα έχει ο μπαξές» …στην ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Νύχτα υπέγραψαν συμβάσεις στην “νέα” Espresso

Όταν λέμε ότι πιάστηκαν στον ύπνο, αυτό ακριβώς εννοούμε. Τη στιγμή που η ΕΣΗΕΑ προειδοποιούσε την ιδιοκτησία της ΝΕΠ και τον εκδότη Μ. Κυριακίδη να δώσει στοιχεία για τη μεταβίβαση της Espresso στον Γ. Φιλιππάκη της Δημοκρατίας, στο Παγκράτι δεκάδες εξαθλιωμένων εργαζομένων από την απληρωσιά του πρώην εκδότη τους, υπέγραφαν τις νέες συμβάσεις με τη νέα εταιρεία της εφημερίδας.

Βράδυ έγιναν οι συναντήσεις και φυσικά όχι με όλους. Το νούμερο “40” φαίνεται τελικά που έχει μια αλήθεια. Και τα μηνύματα, οι πληροφορίες ότι κάτι ετοιμάζεται υπήρχαν από το Καλοκαίρι. Ως συνήθως όμως κάποιοι θυσιάζουν την συνδικαλιστική παρέμβαση στους εκδότες έναντι της διατήρησης θέσεων εργασίας. Κι ας είναι απλήρωτες. Τι (τους) πειράζει;

Αιφνιδιαστικά λοιπόν όπως λένε, έγινε η μεταβίβαση τίτλου. Και τα χρέη έμειναν στην παλιά εταιρεία που κάποτε πρόσφερε θέσεις εργασίας. Τι θα γίνει με όσους δεν υπέγραψαν νέα σύμβαση με τη νέα “Espresso”; Ε, θα περιμένουν να πάρουν τα χρωστούμενα από τον παλιό εκδότη. Εμένα μου λές. Ο εκδότης χορηγεί ήδη έδρα φαρμακευτικής στη Ρουμανία. Νέες αγορές, νέα Μέσα!

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την αιφνιδιαστική κίνηση Πέτρου Κυριακίδη( στην οποία υπάρχει η λέξη “ισχυρίζεται”. Την ίδια ώρα στο Παγκράτι υπέγραφαν οι πρώτοι….)

Η εκδότρια εταιρεία της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.) ισχυρίζεται από χθες ότι απέκτησε, με άγνωστο σε εμάς ως τώρα τρόπο, τον τίτλο της «ESPRESSO» και μυστικά επιλέγει ορισμένους από τους εργαζόμενους να εργαστούν υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους υπεύθυνους της εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. (κυρίους Φιλιππάκη και Μαργωμένο) και απέστειλε πρόσκληση και προς τους εκπροσώπους της ΝΕΠ Α.Ε. (Κυριακίδης) απαιτώντας και από τις δύο πλευρές των εργοδοτών να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων στην «ESRPESSO».

Έως ότου διευκρινιστούν όλες οι παράμετροι της μεταβίβασης του τίτλου το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους:

Να μην υπογράψουν με τη νέα εταιρεία κανένα ατομικό συμφωνητικό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης.

Να επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους στη ΝΕΠ Α.Ε., ώστε να αποτραπεί ο όποιος ενδεχόμενος σχεδιασμός των κυρίων Κυριακίδη και Φιλιππάκη σε βάρος των δικαιωμάτων τους και των θέσεων εργασίας τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/espresso.html#more

«Όλα τα έχει ο μπαξές» …στην ΕΡΤ

«Όλα τα έχει ο μπαξές» των προσλήψεων της τρικομματικής κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Από βουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, και πρώην αποτυχημένα στελέχη της τηλεόρασης, έως και πρόεδρο ομάδας στην Εύβοια.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως μέσα σε διάστημα δύο μηνών, τα τρία κόμματα ασκώντας πιέσεις στη διοίκηση διόρισαν 28 πρόσωπα με μέσο όρο μισθού τα 2.900 ευρώ (μικτά).

Άλλοι λαμβάνουν 4.000 ευρώ (μικτά) για να συντονίζουν και άλλοι 3,5000 ευρώ (μικτά) για να συμβουλεύουν, ενώ οι γενικοί διευθυντές προσέλαβαν νέες γραμματείς, με 2.000 ευρώ (μικτά) αποδοχές, καθώς προφανώς δεν υπάρχουν αρκετές στο Ραδιομέγαρο.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης καταδικάζουν τις προσλήψεις των ειδικών συμβούλων και ζητούν να βρεθεί μια λύση για τις συμβάσεις των εργαζομένων, που λήγουν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2705.html

Πρώτος, με απώλειες ο Real FM

Απώλειες καταγράφει ο Real . Στην τελευταία μέτρηση ακροαματικότητας από τις 2 Ιουλίου ως τις 14 Οκτωβρίου, ο σταθμός διατηρεί την πρώτη θέση με 13%, αλλά έχει χάσει 2 ½ ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ρεκόρ της του 15,6% κατά το διάστημα 26.03-01.07.2012, όταν και διενεργήθηκαν οι δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Το ενδιαφέρον της μέτρησης που διενεργεί η Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ είναι ο μεγάλος ο αριθμός των ακροατών που ακούν άλλους σταθμούς , δηλαδή όσους δεν περιλαμβάνονται στη μέτρηση (π.χ Βήμα FM) που φτάνει , στο 24,3%.

Ο Σκάι παραμένει δεύτερος με 11,1% (11,2%) χωρίς να καταγράφει άλλες απώλειες, ενώ ο Μελωδία συνεχίζει ανοδικά με 9,6% (8,9%). Στο 8,1% (7,1%) ανέβηκε ο Δίεση , στο 7,8% ο Ρυθμός (8,5%) και με 7,2% ο Athens Radio DJ. Στο 7,1% (6,5%) ο RED, με 7% ο NovaΣπορ FM και με 6,9% ο Kiss FM. Στον υπόλοιπο ανταγωνισμό, ο Sfera και ο Rock FM έχουν από 6,1% ο καθένας, ο Δρόμος 5,9%, η Λάμψη 5,7%, ο Galaxy 5,4%, ο Best 5,1% ο V FM 4,9% , ο Love 4,5% , ο Εν Λευκώ 4,2% ο Music 4,1% και το MAD Radio 4% . Ο Peper ανεβαίνει σταδιακά και βρίσκεται στο 3,5%, όπως και ο Oasis 3,5%, Play FM που πέρασε στον έλεγχο της οικογένειας Δασκαλοπούλου, από τον όμιλο Σκάι στο 2,8%, ο Alpha 2,4% όπως και ο Energy, ο Orange 1,3% και ο Αθήνα 984 στο 1%.

Πηγή: h ttp://media-industry.blogspot.gr/2012/10/real-fm.html#more

Μειωμένο το φετινό μπάτζετ για τον Εξάντα

Θύμα των περικοπών της ΕΡΤ έπεσε και η σειρά ντοκυμαντέρ «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, που ναι μεν θα προβάλλεται από τη νέα σεζόν, αλλά με μειωμένο προϋπολογισμό.

Φαίνεται ότι για τη δημόσια τηλεόρασ η 31 διεθνή βραβεία και διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι αρκετά για να συνεχίσει την προβολή της η σειρά.

Ο Εξάντας ξεκίνησε να προβάλλεται στη ΝΕΤ από το 2003.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ελαχιστοποιούνται τα επεισόδια που θα προβληθούν, ενώ θα γίνει και μεγάλη περικοπή στο μπάτζετ της εκπομπής.

Πηγή: http://newpost.gr/post/162309/me-meiomeno-mpatzet-fetos-o-eksantas-/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.