Το “Χειρόγραφο” με τη Χάρις Αλεξίου ξεκινά το ταξίδι του

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Ας αδιαφορήσουμε για τα ευτελή και την άθλια καθημερινότητα μας κι ας αναπνεύσουμε τα χρώματα του φθινοπώρου με τα σονέτα που έχει γράψει η Χάρις Αλεξίου.

Μ αυτή τη σκέψη πήγα σήμερα στην συνέντευξη τύπου, που έδωσε στο νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, η αγαπημένη σε όλους….

 

Το «Χειρόγραφο» – που για δεύτερη χρονιά θα δούμε φέτος είναι ο καμβάς που πάνω σε αυτόν  έγραψε και άφησε το αποτύπωμα  της δικής της ζωής, που θα μπορούσε να είναι και το ταξίδι κάθε γυναίκας.  Γιατί όπως υποστηρίζει η ίδια η ερμηνεύτρια, «Το κοινό συγκινήθηκε και έκανε την παράσταση δική του, γιατί βλέπουμε ότι οι ζωές μας,  ταιριάζουν πάρα πολύ. Ζούμε όλοι στην ίδια χώρα, οι περισσότεροι από μας είμαστε από επαρχιακή πόλη, μεγαλώσαμε και γεννηθήκαμε με ίδιες συνθήκες.. κοινά ήθη και έθιμα. Ο τρόπος που μεγάλωνε μια γυναίκα. Οι σχέσεις μας με τους γονείς μας, με τα παιδιά μας, οι έρωτες μας,  είναι λίγο πολύ γνωστό το τοπίο,  ο χάρτης συναισθημάτων και ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει.{…} πέρα από το καλλιτεχνικό δρώμενο  που οφείλεται στον Γιώργο, η ιστορία θέλουμε δεν θέλουμε, για κάποιους από μας είναι κοινή.»

{youtube}HgfHd1oVJ30{/youtube}

Το μεγαλύτερο ταξίδι όμως η Χάρις Αλεξίου θα το κάνει εφέτος, ξεκινώντας με 12 μόνο παραστάσεις  στο Νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου(12/10), ενώ το Νοέμβριο, θα  παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για να

ταξιδέψει μετά στο Ισραήλ,(28,29,30/11) όπου εκεί η αγάπη του κοινού αποδεδειγμένα είναι απεριόριστη.  Η Χαρούλα επιστρέφοντας στην Ελλάδα, θα εμφανιστεί  στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών(7,8/12). Με την καινούργια χρονιά το «Χειρόγραφο» θα συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δίπλα στη Χάρις, ο σκηνοθέτης της καρδιάς της Γιώργος Νανούρης, που «σύρραψε» το χάος των κειμένων της, όπως μας είπε, επισημαίνοντας, ότι από την αρχή  δεν υπήρχε η πρόθεση να γίνει η παράσταση αυτοβιογραφική. Δεν γνώριζε τι ακριβώς ήταν αυτό που θα έβγαινε και επειδή  η Χάρις ήθελε  να κάνει κάτι στο θέατρο, σκέφτηκε ότι έπρεπε  να γράψει κάποια κείμενα. Αφού  συγκεντρώθηκε αρκετό  υλικό, άρχισε η συναρμολόγηση, και σιγά – σιγά,    άρχισε να εκτυλίσσετε  η ιστορία μιας γυναίκας … ενός  κοριτσιού  που γεννήθηκε στη  Θήβα που αργότερα  έμελλε να γίνει  η μεγαλύτερη φωνή της χώρας.

Η συνέντευξη τύπου, άρχισε όπως ακριβώς αρχίζει το ταξίδι της Χάρις Αλεξίου στη σκηνή του θεάτρου. Με μουσική και κείμενο. Που όπως είπε, «Έχω το τραγούδι παρέα σε αυτό το ταξίδι. Είναι  κείμενα και τραγούδια.  Τα τραγούδια  επιλέχτηκαν  για να συνεχίσουν το κείμενο, και το κείμενο να συνεχίζει   το τραγούδι. Δεν διάλεξα επί τούτου τις μεγάλες μου επιτυχίες – Τα γνωστά των συναυλιών.  Ήθελα να βάλουμε τραγούδια, που να φαίνεται πώς έχουν γραφτεί – μέσα από ποια ζωή έχουν γεννηθεί και αυτό είναι που συνθέτει το έργο μας και το κάνει ένα σώμα.»

Χάρις Αλεξίου λοιπόν, από 12 Οκτωβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο-Ερμηνεία: Χάρις Αλεξίου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Σύνθεση κειμένων- επιλογή τραγουδιών: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νανούρης


Μουσικοί:

Παναγιώτης Τσεβάς: ακορντεόν-πιάνο

Γιώργος Λιμάκης: Κιθάρα

Αρης Ζέρβας : Βιολοντσέλο


Σκηνικά: Δήμητρα Σπυρίδωνος

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Ήχος: Μανώλης Ολλανδέζος

Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζηανδρέου,Bάσια Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Πρίφτης.Φωτογραφία Αφίσας: Δημήτρης Βλάικος

Παραγωγή: Lykos Productions- Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Βουλής 38, Αθήνα, 21 03314088-9, info@lykosproductions.gr

Επικοινωνία: Όλγα Παυλάτου

τηλ: 6947709194, e-mail: olga.pavlatou@gmail.com



ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός

Τηλ: 21 1013 2002-5


Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

12- 30 Οκτωβρίου

Πέμπτη: 21.00

Παρασκευή: 21.00

Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

Και Τετάρτη 12 Οκτωβρίου:21:00


Εισιτήρια:

Πέμπτη, Παρασκευή: 18€, 14€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

Σάββατο, Κυριακή: 20€, 14€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων,ΑΜΕΑ)

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Η προπώληση ξεκίνησε:

Ταμείο Θεάτρου: Τηλ: 21 1013 2002-5

Online: www.ticketservices.gr  | Πανεπιστημίου 39, 210 7234567

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.