Νέα 24ωρη απεργία των ΜΜΕ τη Δευτέρα / ΠΟΣΠΕΡΤ: “Η απεργία στην ΕΡΤ συνεχίζεται”

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Νέα 24ωρη απεργία των ΜΜΕ τη Δευτέρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

Σημαντική ήττα υπέστησαν σήμερα στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Η τροπολογία Στουρνάρα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η περιουσία του, αλλά και των Ταμείων των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, τραπεζοϋπαλλήλων, οδηγούνταν βιαίως στον ΕΟΠΥΥ, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή και απορρίφθηκε.

Η άμεση και δυναμική κινητοποίηση του κλάδου μας στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό είχε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα.

Η αδηφάγα λογική της τρόικας και των κυβερνητικών εταίρων ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και παροχή, δεν έχει τελειώσει. Μέσα στη Βουλή έγινε καθαρό ότι η προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας των ασφαλιστικών μας Ταμείων, αλλά και της χρηματοδότησής τους –του πόρου που στο χώρο των ΜΜΕ υποκαθιστά τη μηδενική συνεισφορά του κράτους και τις ελάχιστες έως μηδενικές εργοδοτικές εισφορές- θα συνεχιστεί.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τον κλάδο σε επαγρύπνηση για την αποτροπή κάθε προσπάθειας επαναφοράς της τροπολογίας. Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ανασύνταξη δυνάμεων και προετοιμασία για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται από τις 6πμ της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου, έως 6πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών.

Παράλληλα καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν στην προβολή των αγώνων των εργαζομένων και στην ενημέρωση όλης της κοινωνίας για τις συνέπειες της βάρβαρης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με την πλημμυρίδα των μέτρων που νομοθετούνται.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλες Ομοσπονδίες και συνδικάτα την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και του νέου καταστροφικού μνημονίου.

Διαδηλώνουμε την ομόθυμη απόφασή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.

«Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε
χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Aνησυχία στον ΔΟΛ

“Μούδιασμα” κι ανησυχία, σήμερα 1η Νοεμβρίου, στη Μιχαλακοπούλου. Εντολές πληρωμών για τα “μπλοκάκια” δεν έχουν δοθεί ακόμη και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για νέο κύμα περικοπών και απολύσεων έχουν αναστατώσει τους εργαζόμενους – μισθωτούς και εξωτερικούς συνεργάτες των Μέσων του ΔΟΛ…

– mediablog

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/a.html#more

Ελλάδα: Η δίκη δημοσιογράφου πλήγμα στην ελευθερία του λόγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διεθνούς Αμνηστείας

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να προστατεύσουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, δήλωσε σήμερα η ∆ιεθνής Αμνηστία, έπειτα από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του έλληνα δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη.

Οι παρατηρήσεις της οργάνωσης διατυπώθηκαν την Πέμπτη, ενόσω ο Βαξεβάνης δικαζόταν στην Αθήνα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αφότου δημοσίευσε τα ονόματα περίπου 2.000 Ελλήνων που φέρονται να έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, καλώντας ταυτόχρονα να διεξαχθούν έρευνες για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, μετά τη δημοσίευση της λίστας στο περιοδικό του, η οποία περιελάμβανε ονόματα ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι ο Βαξεβάνης αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, και ενδεχομένως φυλάκιση, για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε ο Marek Marczyński, Αναπληρωτής ∆ιευθυντής του προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία της ∆ιεθνούς Αμνηστίας.

«Αυτή η ενέργεια αυξάνει τον κίνδυνο άλλοι δημοσιογράφοι να αυτολογοκρίνονται και να απέχουν από τη θεμιτή κριτική προς την κυβέρνηση για να αποφύγουν δίωξη. Ένα τέτοιο ‘πάγωμα’ θα υπονόμευε σοβαρά την ελευθερία της έκφρασης -κεντρικός σκοπός της οποίας είναι να προωθεί την ενημέρωση και τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης».

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποδείξουν ξεκάθαρα σε αυτή την περίπτωση γιατί αυτή η σοβαρή κύρωση είναι αναγκαία και αναλογική. Το δικαίωμα των προσωπικών δεδομένων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να φιμώνεται η κριτική προς την κυβέρνηση».

Πιστεύεται ότι τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν από τον Βαξεβάνη είναι αυτά που περιέχονταν στη λεγόμενη «Λίστα Λαγκάρντ», που δόθηκε το 2010 στον έλληνα Υπουργό Οικονομικών από τη σημερινή επικεφαλής του ∆ΝΤ και τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η λίστα, η οποία φέρεται να περιέχει ονόματα επιφανών Ελλήνων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν χρησιμοποιήσει τους λογαριασμούς για φοροδιαφυγή, έχει προκαλέσει έντονη πολιτική συζήτηση στη χώρα, καθώς αυτή αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της επιβολής αυστηρών μέτρων λιτότητας.

Ο Βαξεβάνης έχει κατηγορηθεί με πλημμέλημα για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, και, εάν κριθεί ένοχος, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών, καθώς και πρόστιμο.

ΠΟΣΠΕΡΤ: “Η απεργία στην ΕΡΤ συνεχίζεται”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου ανοιχτή διαδήλωση – συγκέντρωση πολιτών και εργαζομένων στην ΕΡΤ για τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με κυρίαρχα την ελευθεροτυπία, την παραχώρηση της περιουσίας της ΕΡΤ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, (εγκαταστάσεις ΕΤ1 Κατεχάκη), την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση μέσω των χρυσοφόρων εξωτερικών παραγωγών και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η συμμετοχή του πολιτών – τηλεθεατών, των προέδρων και εκπροσώπων ομοσπονδιών, των εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν πρωτοφανής. Στην συγκέντρωση την οποία διοργάνωσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ παρέστησαν και τοποθετήθηκαν και πολλοί βουλευτές αντιπρόσωποι κομμάτων. Επίσης παρέστη και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα. Ηχηρή ήταν η απουσία της Διοίκησης της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Τέλης, ο οποίος και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων και με βουλευτές.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης , ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλητών επεσήμανε ότι ο «η δημόσια Ραδιοτηλέοραση είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας . Οι εργαζόμενοι θα την στηρίξουν με κάθε κόστος σε αντίθεση με τις πρακτικές της κυβέρνησης και της Διοίκησης που καθημερινά την υπονομεύουν, την απαξιώνουν και χαρίζουν την περιουσία τους.

Ο αγώνας μας τώρα ξεκινά».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα σχέδια συρρίκνωσης και απαξίωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης γιατί θα βρεί μπροστά της τα σωματεία και τους εργαζομένους.

Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του Δημήτρη Κατσαρή, δικηγόρου των 15 αντιφασιστών διαδηλωτών, οι οποίοι κατήγγειλαν βασανισμό στη ΓΑΔΑ (Σχετικό δημοσίευμα Guardian). Να υπενθυμίσουμε ότι η αναφορά των δύο παρουσιαστών (Αρβανίτη – Κατσίμη) στα ιατροδικαστικά πορίσματα του βασανισμού τους αποτέλεσε την αφορμή για την καρατόμησή της «ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ».

Η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία ήταν το βασικό αίτημα όλων των ομιλητών, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους όπως αρχικά είχαν εξαγγελθεί για 24ωρες επαναλαμβανόμενες.

Ελπίζουμε Διοίκηση και Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Παρέστησαν στην συγκέντρωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΓΣΕΕ «Αυτόνομη Παρέμβαση» Γιώργος Γαβρίλης

ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος, Σταύρος Κουτσοδήμος (ΠΑΜΕ Τύπου)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Θάνος Βασιλόπουλος

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος

ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος

ΠΟΕ ΟΤΑ Αντιπροσωπεία

ΕΙΝΑΠ Πάνος Παπανικολάου

ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ 10μελής αντιπροσωπεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ (Μέλος του Σωματείου και ένας απολυμένος)

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ – ΙΚΑ, Κώστας Τάτσης, Δήμος Κουμπούρης

ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, ΟΚΑΝΑ Αντιπροσωπείες

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Αντιπροσωπείες

Κίνημα Δεν Πληρώνω, Βασίλης Παπαδόπουλος

ΜΚΟ Κλίμακα Άντα Αλαμάνου

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Χρήστος Κορτζίδης Δήμαρχος Ελληνικού

Πέτρος Φιλίππου Δήμαρχος Σαρωνικού

Ελευθερία Παπαδοπούλου Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Αντιπροσωπεία δήμου Ν. Ιωνίας

Πέτρος Κωνσταντίνου (μέλος ΚΕΡΦΑ)

Τζάβετ Ασλάμ ( εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας)

Κατερίνα Πούτου (Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας)

Εκπρόσωποι των ΑΜΕΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ

Ανταποκριτές Ξένου Τύπου και διεθνών ΜΜΕ (ΒΒC, REUTERS, AL JAZEERA)

Μανώλης Κυπραίος (ο συνάδελφος που έμεινε ανάπηρος από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης)

Αριστείδης Μανωλάκος Πρώην Πρ. ΕΣΗΕΑ

Θανάσης Σκαμνάκης

Θανάσης Καρτερός

Γιώργος Δελαστίκ

Παύλος Αλέπης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

Αλκης Ρήγος (Πάντειο)

Δημήτρης Σωτηρέλης Συνταγματολόγος

ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κωστής Παπαϊωάννου Επιτροπή Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Σταμάτης Κραουνάκης

Μάνια Παπαδημητρίου

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Γιαννακάκη

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μανώλης Γλέζος, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Βούτσης, Σοφία Σακοράφα, Μαρία Μπόλαρη, Τάσος Κουράκης, Κυριακάκης, Νάσος Αθανασίου

ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, Παναγιώτης Μεντρέκας

Επίσης παρέστησαν

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος

Αντιπροσωπία των «Οικολόγων- Πράσινων»

Αντιπροσωπία της«Κοινωνικής Συμμαχίας»

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελένη Δημοπούλου

Και αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ

Ψήφισμα εργαζομένων της ΕΡΤ3 και συγκέντρωση την Παρασκευή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, υιοθετεί και προσυπογράφει το ακόλουθο ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα η συνέλευσή τους:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 01/11/2012

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης που κήρυξαν ΕΣΗΕΜΘ – ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τα εξής:

Ζητάμε από την διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 την μετάδοση απεργιακής εκπομπής κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης, χειραγώγησης και ελέγχου δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών

Ενώνουμε την φωνή μας στην προσπάθεια για αυτόνομη και απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ3 στον βαθμό που καθορίζεται από την ύπαρξη της διοικούσας επιτροπής και διαρκούς χρηματοδότησης. Επίσης διεκδικούμε την διατήρηση του καθεστώτος ανεξαρτησίας και δεοντολογικής επάρκειας στον δημόσιο λόγο που εκφράζεται από τους συντελεστές του προγράμματος της ΕΡΤ3

Διαρκής επιδίωξή μας θα είναι η ΕΡΤ3 να αποτελεί ζωντανό κύτταρο επικοινωνίας και αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών με προσήλωση και σεβασμό στους κανόνες, αλλά και ταυτόχρονα και στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας.Συνέλευση εργαζομένων ΕΡΤ3

Πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.