Νέα επίθεση κατά δημοσιογράφου / Μισθοδοσία με δόσεις από το ΚΕΡΔΟΣ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Νέα επίθεση κατά δημοσιογράφου

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για τη νέα επίθεση αυτή τη φορά κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», Μιχάλη Τεζάρη.

Ο συνάδελφος βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όταν δέχθηκε την επίθεση τραμπούκων και εθνικιστικών ομάδων, ενώπιον και αστυνομικών.

Το γεγονός αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Μισθοδοσία με δόσεις από το ΚΕΡΔΟΣ

Κλιμακώνεται η ανησυχία των εργαζομένων στο ΚΕΡΔΟΣ μετά την αιφνίδια παραίτηση της μέχρι σήμερα διευθύνουσας συμβούλου κυρίας Ρίτας Αλαμάνου.

Ως είθισται οι εργαζόμενοι ήταν οι τελευταίοι που το έμαθαν και μάλιστα από σπόντα, από την απλή εξαφάνιση του ονόματος της από την ταυτότητα της εφημερίδας την περασμένη Παρασκευή.

Η οικονομική εφημερίδα κυκλοφόρησε Παρασκευή και Σάββατο μόνο με το όνομα του διευθυντή και των δύο αρχισυντακτριών στην ταυτότητα, χωρίς την αναγκαία αναφορά στο πρόσωπο που είναι ο υπεύθυνος για την έκδοση βάσει του νόμου.

Η διεύθυνση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μία αλλαγή ρουτίνας, όμως οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν καθώς οι καιροί είναι πονηροί και το ΚΕΡΔΟΣ δεν έχει ακόμα απαντήσει στην απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας που έκρινε παράνομη την μονομερή μείωση μισθών στα μέσα Ιουνίου. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Υ.Γ. Η μισθοδοσία στο ΚΕΡΔΟΣ γίνεται με δόσεις, κάτι σαν της Τρόικα

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα

Εφτασε η μεγάλη μέρα για την Εφημερίδα των Συντακτών. Οπως πολλοί άλλοι, ανυπομονούμε κι εμείς να δούμε το φύλλο να κρέμεται στα περίπτερα.

Η ημέρα κυκλοφορίας, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, του πρώτου φύλλου της εφημερίδας συμπίπτει με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και κάποιοι το θεωρούν σημαδιακό. Το κακό βέβαια είναι οτι η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη αλλά όπως λένε οι συντελεστές της «οι αναγνώστες θα μπορέσουν να δουν και να μελετήσουν καλύτερα το πρώτο φύλλο και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

«Η Εφημερίδα των Συντακτών θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη ανεξαρτησία, πολυφωνία και αυτονομία» είπε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της, Νικόλας Βουλέλης που επεσήμανε: «Η πολυφωνία κατοχυρώνεται και εξασφαλίζεται μέσα από τη συνεργατική, συνεταιριστική μορφή οργάνωσης της εφημερίδας, που ανήκει και ελέγχεται από το σώμα των εργαζομένων σε αυτήν. Άλλωστε, αυτοί, δηλαδή τα μέλη του συνεταιρισμού, συνεισέφεραν το κεφάλαιο, στο οποίο στηρίζεται στο εγχείρημα και η γενική συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού είναι εκείνη που εκλέγει τα μέλη της διευθυντικής ομάδας της εφημερίδας».

Ο διευθυντής σύνταξης Σταμάτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της Εφημερίδας των Συντακτών, τόνισε ότι αυτή στηρίζεται στα χρήματα όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα και στις προκαταβολές από διαφημίσεις. «Αυτό που θα βγει τη Δευτέρα, είναι η πρώτη δοκιμή μιας μεγάλης προσπάθειας. Η εφημερίδα κάθε μέρα θα βελτιώνεται και θα γίνεται πιο συμμετοχική. Εύχομαι να πετύχει για να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους συναδέλφους» είπε χαρακτηριστικά ο Νικολόπουλος δίνοντας το στίγμα της νέας εκδοτικής προσπάθειας.

Θυμίζουμε ότι η νέα εφημερίδα εκδίδεται από τον «συνεταιρισμό εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτεί ομάδα από πρώην εργαζόμενους (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς) της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» αλλά και από άλλους άνεργους του χώρου.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/5-5.html

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του UNFOLLOW

Κυκλοφόρησε το τεύχος 11 του περιοδικού UNFOLLOW. Μεταξύ των (άκρως ενδιαφερόντων) θεμάτων του ξεχωρίσαμε:

– Τα ΜΜΕ της νέας εποχής: Το ποντίκι που τρυπώνει, άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.

Το κενό της πολιτικής στήριξης της ανερχόμενης Αριστεράς σχεδιάζουν να καλύψουν όχι μία αλλά δύο νέες εφημερίδες. Την ίδια στιγμή, το επόμενο βήμα στα ΜΜΕ –όταν δεν θα είναι πια κυβέρνηση– αναζητεί και η Δεξιά. Το μνημόνιο, κοντά στα άλλα, αλλάζει και τον χάρτη των ΜΜΕ.

– Γη και ύδωρ στους τραπεζίτες, ρεπορτάζ του Αυγουστίνου Ζενάκου.

Σε βαρέλι δίχως πάτο έχει αναδειχθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, στο οποίο έχουν δοθεί ήδη χρήματα ισοδύναμα με τα 2/3 του χρέους της Ελλάδας. Στη συνέχεια, μέσα από αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις, το σχέδιο κυβέρνησης-τρόικας είναι να προκύψουν τρεις ή τέσσερις ιδιωτικές υπερ-τράπεζες. Ποιοι κερδίζουν; Οι γνωστοί: Λάτσης, Σάλλας, Κωστόπουλος…

– Τα θολά νερά των επιχειρήσεων Αλαφούζου – Μέρος Γ’, ρεπορτάζ του SPY – Jungle Report. Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στη Ρουμανία, ο Γιάννης Αλαφούζος κινδύνεψε όχι μόνο με μεγάλο οικονομικό πλήγμα αλλά και με ποινική δίωξη για απάτη. Η σωτηρία βρέθηκε στο πρόσωπο..του στρατηγού Γρυλλάκη, κατηγορουμένου τότε για το σκάνδαλο των υποκλοπών…

– Το κοινό σύνδρομο Ομπάμα-Ρόμνεϊ, προεκλογική ανάλυση του Άρη Χατζηστεφάνου.

Οι αμερικανικές εκλογές θυμίζουν το ανέκδοτο με το άσπρο και το μαύρο πρόβατο: Ο Ρόμνεϊ θα τσακίσει τους φτωχούς, θα διαλύσει τα τελευταία ψήγματα κράτους πρόνοιας και θα κλιμακώσει τις αμερικανικές επιθέσεις στο εξωτερικό. Και ο Ομπάμα τι θα κάνει; Ακριβώς τα ίδια.

– Από τα βασανιστήρια (που έγιναν) στο πραξικόπημα (που δεν έγινε): Το σύστημα της καταστολής – Μέρος Α’, ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου.

Από την ακραία αστυνομική βία ως τις διαρκείς απειλές για «εκτροπή», η αυταρχική καταστολή του κράτους δεν είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς τυχαίων περιστατικών αλλά η απάντηση στην κοινωνική αναταραχή, η σκληρή έκφραση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9667.html#more

Οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων των κυριακάτικων φύλλων ήταν το «Πρώτο Θέμα» με 165.000 αντίτυπα.

Ακολοθησαν «Βήμα» με 116.000 φύλλα, το «Έθνος» με 107.000 φύλλα, η «Real news» με 82.000 φύλλα, ο «Ελεύθερος Τύπος» με 29.000 και η «Δημοκρατία» με 24.000.

Σημειώνεται ότι τα «Παραπολιτικά» πούλησαν 29.000 φύλλα.

Πηγή: http://newpost.gr/post/165885/oi-kyklofories-ton-kyriakatikon-efimeridon/

Συγκέντρωση στην ΕΤ3 και πορεία προς Αγγελάκη

Οι απεργοί δημοσιογράφοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους τεχνικούς και διοικητικούς του Παραρτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ και καλούν σε κοινή απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της ΕΤ3 τη Δευτέρα 5/11/12 στις 11.00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το κτίριο της διοίκησης της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη 2 όπου στις 12.00 καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση η ΕΣΗΕΜΘ. Καλούνται οι εργαζόμενοι απ’ όλα τα ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων να αγωνιστούν αλληλέγγυοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τον εκφασισμό της δημόσιας ενημέρωσης.

Πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.