Ξεχωριστή ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ / Ο Μάκης ξανά στην TV

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ξεχωριστή ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Αντικείμενο ξεχωριστής ρύθμισης ο ΕΔΟΕΑΠ στο άμεσο μέλλον προκειµένου να εξορθολογιστεί ο τρόπος χρηµατοδότησής του, ιδίως µέσω της κατάργησης τυχόν προβλεπόµενων κοινωνικών πόρων (λέγε με αγγελιόσημο)

Αντικείμενο ξεχωριστής ρύθμισης θα τύχουν τα Ταµεία που λειτουργούν µε τη µορφή ν.π.ι.δ. και είναι πιθανό να στηρίζονται οικονοµικά µε τη θέσπιση υπέρ αυτών κοινωνικών πόρων (π.χ. Ε∆ΟΕΑΠ).

Αυτό προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγες ώρες στη Βουλή σχετικά με την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ταμείων που είχαν εξαιρεθεί όπως ο ΕΟΔΕΑΠ. Ιδού τι αναφέρει το Κεφάλαιο ΙΒ (Ρυθμίσεις υπουργείου Υγείας) υποπαράγραφος ΙΒ.1 της αιτιολογικής έκθεσης:

«Με τις διατάξεις του ν.3918/2011 (Α’ 31) συστήθηκε Εθνικός Οργανισµός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) µε σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος ενιαία σε όλους τους εν ενεργεία ασφαλισµένους, συνταξιούχους και τα προστατευόµενα µέλη των οικογενειών τους, µε τη θέσπιση ενιαίου κανονισµού παροχών. Με την έναρξη λειτουργίας του εντάχθηκαν οι κλάδοι υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΟΠΑ∆ και ΟΠΑ∆/ΤΥ∆ΚΥ. Στη συνέχεια από 1.4.2012 εντάχθηκε ο Οίκος Ναύτου και από 1.5.2012 ο Κλάδος Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ εκτός των Τοµέων των Κλάδων Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών ΕΤΒΑ, Εµπορικής και Πίστεως, Γενικής και Αµέρικαν Εξπρές. Όµως µε δεδοµένο.

ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να ενταχθούν στον ενιαίο φορέα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων τους κρίνεται σκόπιµη η θέσπιση της διάταξης αυτής ώστε και οι εν λόγω φορείς να ενταχθούν από 1.11.2012 στον ΕΟΠΥΥ.

Σηµειώνεται ότι η προτεινόµενη ρύθµιση δεν καταλαµβάνει τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών Ταµείων που λειτουργούν µε τη µορφή ν.π.ι.δ. και είναι πιθανό να στηρίζονται οικονοµικά µε τη θέσπιση υπέρ αυτών κοινωνικών πόρων (π.χ.Ε∆ΟΕΑΠ). Τα εν λόγω Ταµεία θα τύχουν αντικείµενο ξεχωριστής ρύθµισης στο άµεσο µέλλον προκειµένου να εξορθολογιστεί ο τρόπος χρηµατοδότησής τους,ιδίως µέσω της κατάργησης τυχόν προβλεπόµενων κοινωνικών πόρων.»

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6.html#more

Ο Μάκης ξανα στην TV

Στην τηλεόραση ξανά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με δικό του κανάλι. Ο Δημοσιογράφος εδώ και αρκετές ημέρες εμφανίζεται σποραδικά στο τοπικό κανάλι της Αττικής, Body jn Balance που όλοι το ανακαλύψαμε όταν βάλαμε τους αποκωδικοποιητές στην τηλεόρασή μας.

Μαζί με τους «πιστούς» συνεργάτες του Νίκο Γεωργιάδη και Πέτρο Κουσουλό, ο Δημοσιογράφος εμφανίζεται στο ΒiΒ τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες (ακόμη και τις ημέρες που όλοι απεργούν) σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Τις υπόλοιπες ώρες το κανάλι παρουσιάζει γιόγκα, fitness, pilates και γενικά ό,τι μπορεί να φέρει το σώμα σε ισορροπία. Ισορροπία που χαλάει άμα τη εμφανίσει του Τριανταφυλλόπουλου και των συνεργατών του, που κουτσομπολεύουν κι επικρίνουν τους απεργούς έχοντας μπροστά τους ένα λαπ-τοπ με το λογότυπο Zouglatv που δίνει το στίγμα τους.

Ο Δημοσιογράφος έχει συνεργαστεί με τον Φίλιππο Βρυώνη του Εxtra3, για την αγορά του περιφερειακού καναλιού Body in Balance και την προβολή 10ωρου ενημερωτικού..προγράμματος. Η πρόβλεψη είναι το συγκεκριμένο κανάλι να μετεξελιχθεί σε zouglatv ενώ στόχος του Τριανταφυλλόπουλου είναι σταδιακά να επεκτείνει την δραστηριότητά του πουλώντας το πρόγραμμα του καναλιού σε κανάλια που εκπέμπουν στην περιφέρεια. Επειδή όμως έχουμε κρίση και τα μεγάλα πρότζεκτ χρειάζονται και χρήματα, στα άμεσα σχέδια του Τριανταφυλλόπουλου είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου shoptv για την προώθηση των νανογιλέκων του και άλλων προϊόντων βιοτεχνολογίας που και πεθαμένους ανασταίνουν…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5.html

Δεν «έχει γούστο» πια… η Μπίλιω Τσουκαλά!

Κάθε Κυριακή η εκπομπή της στη ΝΕΤ

Μετά από εννέα χρόνια επιτυχίας η εκπομπή της Μπίλιως Τσουκαλά «Έχει γούστο» επέστρεψε στη ΝΕΤ, πλέον όχι καθημερινά, αλλά κάθε Κυριακή.

Σύμφωνα με το «TV Έθνος», η τηλεοπτική της παρουσία, παρότι όχι αψεγάδιαστη, καθώς είναι πολλές οι φορές που δεν είναι καλά διαβασμένη και κάνει τα… σαρδαμάκια της, αποτελεί μία σχεδόν οικογενειακή παρουσία στην ελληνική τηλεόραση.

Αξιοσημείωτη είναι η δήλωσή της ότι «δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τα προσωπικά κάποιου, δεν θα εκμεταλλευόμουν τον ανθρώπινο πόνο ή την ευκολία του φτηνού συναισθήματος». Ωστόσο, αναφέρθηκε σε «οδυνηρές στιγμές» οικογενειακού προσώπου της Δήμητρας Ματσούκα η οποία της έδωσε αφοπλιστική απάντηση: «Φαίνεται πως κι εσύ παρακολουθείς μεσημεριανά και ειδήσεις του Star»…

Στο «παιχνίδι» το Channel 9 απο τον Κοντομηνά

** H πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευα Καϋλή έχει αναλάβει λέει και διαχειρίζεται το πρότζεκτ του Channel 9. Η 34χρονη δημοσιογράφος μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων Κοντομηνά – Mαρινάκη, προορίζεται για επιτελική θέση στον σταθμό. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς θέλει να ξαναβάλει δυναμικά το Channel 9 στο τηλεοπτικό παιχνίδι κι αν μη τι άλλο επιλέγει σοφά τα στελέχη του… Αλήθεια ο Σεραφείμ Φυντανίδης που βρίσκεται;

** Ειρήσθω εν παρόδω το αφεντικό του Alpha συναντήθηκε στο γραφείο του με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και συζήτησαν για πιθανή συνεργασία στον τομέα των media. Ο Ρέστης μετά την αποχώρησή του από τον ΔΟΛ έχει ζητήσει τη..συνδρομή του εκδότη Αντώνη Πίκουλα και του Ανδρέα Μπέκιου (προέρχεται από τον Όμιλο Forthnet) αναθέτοντάς τους την διαχείριση και εκπροσώπηση των επιχειρήσεων ΜΜΕ που διαθέτει…

** Φουντώνει ξανά η φημολογία για την έκδοση ημερήσιας εφημερίδας από τον ιδιοκτήτη του Ομιλου DPG, Δημήτρη Γιαννακόπουλο -τον γιο του Παύλου. Ο Γιαννακόπουλος θέλει να κρεμάσει στα περίπτερα μια εφημερίδα στο στιλ της Espresso και μάλιστα έχει ήδη βρει τους συντελεστές της εκδοτικής προσπάθειας μέσα από τα «κουτσομπολίστικα» σάϊτ του Ομιλου (gossip tv κλπ). Ανεβαίνουν οι «μετοχές» του Νάσου Γουμενίδη…

** Την ίδια ώρα η Espresso του Φιλιππάκη συνεχίζει να εκδίδεται με το μισό προσωπικό της παλιάς εφημερίδας του Κυριακίδη. Η μεταβίβαση – ενοικίαση του τίτλου της εφημερίδας ως γνωστόν έγινε αιφνιδιαστικά και οι εργαζόμενοι που «επελέγησαν», υπέγραψαν (νύχτα) νέα σύμβαση με την εταιρεία του εκδότη της «δημοκρατίας». Οσο για εκείνους που αποκλείσθηκαν από τη «νέα» Espresso, περιμένουν να πάρουν τα χρωστούμενα από τον καλοπληρωτή Κυριακίδη…

** Εφημερίδα σχεδιάζει να βγάλει και ο Νίκος Φελέκης. Ο πρώην διευθυντής του «Επενδυτή» έχει, λέει, στο μυαλό του την έκδοση εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού φύλλου. Προς το παρόν ο Φελέκης έχει δώσει όλο το βάρος στο matrix24 και ασχολείται με τις αλλαγές στο layout του σάιτ. Βέβαια δεν παραλείπει να δηλώνει «παρών» και στην κρατική τηλεόραση συμπληρώνοντας τα πάνελ των καλεσμένων της ΝΕΤ…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/channel-9.html#more

Ο Αλαφούζος απαγόρευσε να δημοσιεύεται η κυκλοφορία της “Καθημερινής”

Εδώ και δύο εβδομάδες, ξαφνικά και χωρίς καμιά εξήγηση, η διοίκηση της Καθημερινής απαγόρευσε στα πρακτορεία να ανακοινώνουν την κυκλοφορία της εφημερίδας. Αυτό φυσικά επιτρέπει στον καθένα να υποθέτει ότι υπάρχει υποχώρηση στις κυκλοφορίες.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική κίνηση του Αλαφούζου που προβλημάτισε τους υπόλοιπους εκδότες κι όχι μόνο. Για άγνωστο λόγο ανέθεσε την κυκλοφορία της «Καθημερινής» στη Θεσσαλονίκη, στο τοπικό πρακτορείο του Μηνά Σαμαρτζίδη που το αγόρασε από τη «Μακεδονία».

Το πρόβλημα είναι ότι ο όμιλος Αλαφούζου αποτελεί έναν από τους βασικούς μετόχους του πρακτορείου διανομής Τύπου, «Ευρώπη» και το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτήματα στους άλλους εκδότες – μετόχους του πρακτορείου. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιποι θεωρούν ότι η κίνηση Αλαφούζου είναι ευθέως ανταγωνιστική προς το πρακτορείο τους, το οποίο πλέον θα χάνει σημαντικά έσοδα… Δεν είναι επίσης καθόλου αμελητέα τα ζητήματα της απώλειας των χρημάτων που αναλογούν στα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα γίνεται η πιστοποίηση των πωλήσεων.

Οι κινήσεις αυτές του Θ. Αλαφούζου κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι και προφανώς εντάσσονται σε κάποιους γενικότερους σχεδιασμούς. Ετσι δεν αποκλείεται να μεθοδεύει την αποχώρησή του από το πρακτορείο «Ευρώπη».
– από την εφημερίδα Το Παρόν /4-11-2012

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8418.html

Τα «ιμάτια» του Λυμπέρη μοιράζουν Φιλιππόπουλος και Κυριακού

Μετά την δραματική πτώση του «βασιλιά -εκδότη του life style», Πέτρου Κωστόπουλου ήρθε η ώρα και για τον έτερο πρωταγωνιστή της ιστορίας: τον Αντώνη Λυμπέρη. Η Liberis Publications εδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα ρευστότητας με τους Θεοχάρη Φιλιππόπουλο των «Αττικών Εκδόσεων» και τον Θοδωρή Κυριακού της «Δάφνης» να παραμονεύουν στη γωνία…

Ετσι σήμερα η άλλοτε κραταιά εταιρεία περιοδικών εκδόσεων αναγκάζεται να πουλήσει κοψοχρονιάς(;) τους σημαντικότερους τίτλους της στον Φιλιππόπουλο και στον Κυριακού. Ο μεν πρώτος ενδιαφέρεται για τα περιοδικά «7 ημέρες ΤV», Hello! και «ΕΓΩ» ενώ στον δεύτερο φαίνεται να περνούν τα «Glamour», «Vogue», «Lucky» και «Men΄s Health». Πρόβλημα υπάρχει με τους τίτλους διεθνών οίκων και συζητείται η λύση της υπενοικίασής τους.

Ο Λυμπέρης φαίνεται να κρατάει τις ηλεκτρονικές εκδόσεις και.., όπως γράφει το Παρόν, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Best και VFM καθώς και το μερίδιο (33,33%) στην εταιρεία Τεχνικές Εκδόσεις, τα περιοδικά της οποίας («4 Τροχοί», « Ηχος Εικόνα» κ.α.) θα μετακομίσουν σε άλλο κτιριο στο Κορωπί.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3141.html#more

Η Εφημερίδα των Συντακτών στα περίπτερα

Με 56 σελίδες και πρωτοσέλιδο τίτλο «Τα τρία συνεταιράκια» κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών. Η ημέρα κυκλοφορίας συνέπεσε με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης κι έτσι η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη δίνοντας στους αναγνώστες την ευκαιρία να την μελετήσουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η εφημερίδα αν και θυμίζει πολύ την παλιά Ελευθεροτυπία και στο πρωτοσέλιδό της (λογότυπο, γραμματοσειρές κλπ) και στις εσωτερικές σελίδες, εν τούτοις έχει αρκετές διαφορές που δίνουν το στίγμα ενός νέου, πιο «μοντέρνου» φύλλου.

Οι διαφημίσεις ήταν πολλές, μετρήσαμε 7 ολοσέλιδες καταχωρήσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι λεγόμενες «ανταποδοτικές». Ανάμεσά τους και αυτές του ραδιοσταθμού Αθήνα 9,84 και..των εφημερίδων του Σκαναβή και Μπενέκου (Ελ. Τύπος και Επενδυτής).

Η Εφημερίδα των Συντακτών είναι μία πλήρης – από όλες τις απόψεις- εφημερίδα που στο πρώτο της φύλλο άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις. Ισως χρειάζεται λίγο «νεύρο» παραπάνω που σίγουρα θέλει το χρόνο του για να βγει.

Από εμάς καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια.

Υ.Γ: Εξαιρετικός ο ΚΑΙΡΟΣ με τον «Μετέωρο» να ανατρέπει την τυπική μετεωρολογία

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9647.html

Η εργασιακή επιτροπή της Μίνωος αντιδρα για την «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Η Ελευθεροτυπία δεν αντιγράφεται»

H Εργασιακή Επιτροπή της Ελευθεροτυπίας στη Μίνωος με αφορμή την έκδοση και κυκλοφορία της Εφημερίδας των Συντακτών εξέδωσε ανακοίνωση «προς αποφυγή διάφορων, σκόπιμων ή μη παρερμηνειών και συγχύσεων» όπως λέει.

Η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της από την αρχή προτάσσοντας το ότι «η εφημερίδα με τον τίτλο Εφημερίδα των συντακτών, που κυκλοφορεί, δεν είναι, ούτε έχει κάποια άλλους είδους σχέση με την Ελευθεροτυπία. Το γεγονός ότι μετέχει σ΄αυτήν ένα μικρό ποσοστό από το σύνολο των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία δεν την υποκαθιστά σε καμία περίπτωση».

Σε έναν καθαρά εμφυλιοπολεμικό τόνο η εργασιακή επιτροπή αναφέρει πως «όσοι χρησιμοποιούν σύμβολα του παρελθόντος ή προχωρούν σε πιστές απομιμήσεις τους, πλήττουν ευθέως τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία καθώς και όσων έχουν ήδη αποχωρήσει»…

Η εργασιακή επιτροπή αφού “προειδοποιεί” ότι «η Ελευθεροτυπία δεν αντιγράφεται» επισημαίνει: «Καμία επιμέρους μικρή ομάδα συντακτών-εργαζομένων δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να υφαρπάξει ή να εκμεταλλευθεί την ιστορία της»…

Την Εργασιακή Επιτροπή της Μίονωος αποτελούν:

Aργυρώ Μώρου (enet.gr), Χρήστος Ζέρβας (συντάκτης “Κ.Ε.”), Ευγενία Κανέλη (φωτοσύνθεση), (“Κ.Ε.”), Σπύρος Κατσάνος (οδηγός), Γιώργος Κιοπεκτσόγλου (πιεστήριο), Γιάννης Μπογιόπουλος (συντάκτης “Ε”), Γεωργία Μυλωνάκη (συντάκτης “Εψιλον”), Σωτήρης Νικολόπουλος (εκπρόσωπος Διοικητικών), Κώστας Περδικέας (πιεστής), Σωτήρης Στογιάννης (συντάκτης “Ε”), Πάνος Σώκος (εκπρόσωπος Συντακτών), Σίλια Τζανετάκη (φωτοσύνθεση), Σπύρος Τσακίρης (φωτογράφος).

Υ.Γ: Ο Πάνος Σώκος δεν θα είναι στην ομάδα του Δελλατόλα για τη νέα εφημερίδα «6 ημέρες»;

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8524.html

Ποιοί απεργουν από τα ΜΜΕ

Mε 48ωρη κινούνται η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ, με πεδίο εφαρμογής την ΕΡΤ και με στάσεις εργασίας η ΕΣΗΕΑ. Δείτε και τις προηγούμενες αναρτήσεις, αλλά και τις ιστοσελίδες των συνδικάτων των ΜΜΕ. Με βάση αυτές, η στάση εργασίας ισχύει και για ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

48ωρη από την ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή, 05-11-2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στη 48ωρη Γενική Απεργία, Τρίτη 6/11 και Τετάρτη 7/11/2012 της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για εξαθλίωση των πολιτών και τη μονιμοποίηση της φτώχειας και της υποταγής των Ελλήνων, δεν θα περάσει.

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για άλλη μια φορά καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο».

Μετά από όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις εις βάρος της δημόσιας τηλεόρασης θέλουν να βάλουν και την ταφόπλακα.

Στον προϋπολογισμό που κατατίθεται σήμερα, προβλέπεται η μείωση της δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού της ΕΡΤ από 111,5 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 77,35 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό προϋποθέτει ή νέες μειώσεις του μισθού μας κατά 40% περίπου στους ήδη μειωμένους μισθούς μας μεσοσταθμικά κατά 35% ή πογκρόμ απολύσεων και κλείσιμο λειτουργικών μονάδων της ΕΡΤ.

Από τη μάχη αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Τεχνικοί, διοικητικοί, μουσικοί, καλλιτεχνικές ειδικότητες, δημοσιογράφοι κλπ.

Δίνουμε τον αγώνα δυναμικά και ενωτικά, να αποτρέψουμε τα νέα δεινά που έρχονται για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και γενικότερα για την κοινωνία.

Δίνουμε το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις :

Τρίτη 6-11-2012, ώρα 11:00 στο Πεδίον του Άρεως (ΜΜΕ : στο Μουσείο)

Τετάρτη 7-11-2012, ώρα 17:00 στο Σύνταγμα.

Στάσεις εργασίας από την ΕΣΗΕΑ για την Τρίτη και την Τετάρτη

Στάσεις εργασίας για την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου προκύρηξε την Δευτέρα η ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που απεργούν για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι για αύριο Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και από τις 16.00 έως τις 19.00 την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό, και τους τεχνικούς ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, Δημόσια και Ιδιωτικά. Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που απεργούν για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν:

-Να μην επανέλθει υπό οιαδήποτε μορφή η τροπολογία Στουρνάρα για την υπαγωγή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς και να μην υπάρξει οποιαδήποτε μεθόδευση υφαρπαγής του κοινωνικού πόρου του Ταμείου, ο οποίος αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά.

-Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.

-Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

-Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

-Να σταματήσουν οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.

-Να σταματήσει κάθε λογοκριτική παρέμβαση στο έργο των δημοσιογράφων

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα καλύψουν δημοσιογραφικά και θα προβάλουν τις απεργιακές εκδηλώσεις των Συνδικάτων και τα αιτήματα της απεργίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.