Εθελούσια έξοδο στην “Καθημερινή” / Στο ΤΑΙΠΕΔ περνάνε οι συχνότητες

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Εθελούσια έξοδο στην “Καθημερινή”

Εθελουσία έξοδος και στην “Καθημερινή”. Η διοίκηση της εφημερίδας ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο περιλαμβάνει, την καταβολή επίπλεον 6 μισθών και αποζημιώση χωρίς τις πρόσφατες μειώσεις. Η επιχείριση διατηρεί το δικαιώμα πάντως να μην συναινέσει στην αποχώρηση εργαζομένου, αν θεωρεί πως είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνάνε οι συχνότητες

Ως μέρος της δημόσιας περιουσίας οι συχνότητες, το πολύτιμο “οικόπεδο” των UHF το οποίο χρησιμοποιούν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, ο στρατός και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, περνάει στο Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας.

Περισσότερα στο http://www.thepressproject.gr/article/32886/Oi-suxnotites-sto-TIPED

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies / www.themediaproject.gr

Ο Χρ. Μαχαίρας ως ειδικός σύμβουλος στην ΕΡΤ

Και άλλη πρόσληψη στην ΕΡΤ. Ως ειδικός σύμβουλος επιστρέφει στην στην ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, με ειδικότητα το συντονισμό κυριακάτικης εκπομπής. Η αμοιβή του ορίστηκε σε 2.500 ευρώ μικτά.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Με τα “γαλάζια” sites τι γίνεται;

Ή έχουν χάσει τη μπάλα τα νεοδημοκρατικά ενημερωτικά sites και “παίζουν” Χρυσή Αυγή, ακόμη και σε βίντεο, ή κάτι άλλο “παίζει”. Στο Μαξίμου συμφωνούν

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στην ΕΡΤ πληθαίνουν οι ανταποκριτές

Στις Βρυξέλλες μετακινείται ως ανταποκριτής ο διευθυντής της «Ραδιοτηλεόρασης» , Γιώργος Σύριοπουλος με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος, είχε αναλάβει τη σύνταξη του πορίσματος μαζί με δύο ακόμη άτομα για τη μετάδοση του ευρωπαϊκού καναλιού στην Ελλάδα, μετά από εντολή που έλαβε από τη διοίκηση.. Επίσης ως ανταποκρίτρια μετακινείται, με απόφαση του ΔΣ, η παρουσιάστρια Λένα Αργύρη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Διαβουλεύσεις για το Euronews Greece

Σε ανώτατο επίπεδο με την ελληνική κυβέρνηση διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό Euronews, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κυπριακής κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού τηλεοπτικού σταθμού. Το Euronews προετοιμάζεται για την εκπομπή του στην ελληνική γλώσσα η οποία θα ξεκίνησε την βδομάδα της 17ης Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο, αφού έλαβε και τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν. Αν η Ελλάδα απαντήσει αρνητικά για την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος, το Euronews Greece θα εκπέμψει δορυφορικά ελεύθερα και μέσα από τις πλατφόρμες της nova και του ΟΤΕ TV.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=3

Ερώτηση του Γ. Μιχελάκη για τον επικεφαλής του Euronews και τον ρόλο του

Σοβαρά ζητήματα εγείρονται, σύμφωνα με το βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, αναφορικά με τη λειτουργία του ελληνόφωνου Euronews.

Ερώτηση αναφορικά με την επικείμενη λειτουργία του ελληνόφωνου Euronews κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ, Σίμο Κεδίκογλου, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Μιχελάκης επικαλείται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο επικεφαλής του Euronews Μάικλ Πίτερς διατείνεται ότι λειτουργεί με θεσμικό ρόλο ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τις συναντήσεις, που όπως ισχυρίζεται, είχε με υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ωστόσο όπως σημειώνει ο βουλευτής, μετά από επικοινωνία του με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε ότι δεν υφίσταται καμία σχέση μεταξύ του κ. Πίτερς και της Κομισιόν αλλά είναι CEO (Chief executive officer) ιδιωτικής εταιρείας, η οποία απλώς λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. μέσω ενός ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος.

Κατόπιν τούτων ο κ. Μιχελάκης ζητεί να μάθει ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και τι προτίθενται να πράξουν τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες για το αίτημα του Euronews να εκπέμψει ελληνόφωνα στη χώρα μας.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2254029

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρενέβει για τη διανομή Τύπου

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη διανομή του Τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Πέμπτη έκανε έφοδο στα δύο πρακτορεία Τύπου, Άργος και Ευρώπη και στα γραφεία της ένωσης εφημεριδοπωλών και συγκέντρωσε έγγραφα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=3

Η παραίτηση Τ. Καμπύλη δεν έγινε αποδεκτή

Παράνομη έκρινε ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος την πρώτη πράξη πρόληψης του Τάκη καμπύλη στη θέση του γενικού διευθυντή του Αθήνα 9,84. Το θέμα είχε ανακινίσει η παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη με επιστολή της στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ.Ρακιντζή με το ερώτημα της παράνομης πρόσληψης επειδή δεν διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου, ο οποίος και παρέπεμψε το ζήτημα στην αποκεντρωμένη περιφέρεια. Μετά από αυτή την απόφαση ο Τάκης Καμπύλης υπέβαλλε την παραίτηση του στο ΔΣ της ΔΕΡΑ η οποία όμως δεν την έκανε αποδεκτή.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=3

Ο Flash “παίζει” ξανά

Νεότερα από το μέτωπο του Flash. Η ιδιοκτησία του σταθμού πλήρωσε μέρος των οφειλών στους 8 εργαζόμενους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και προχώρησαν στις κατασχέσεις των μηχανημάτων και ο σταθμός άρχισε να μεταδίδει εκ νέου μουσική, στο πλαίσιο της απεργίας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σκάι και Καθημερινή αποφεύγουν να πληρώσουν δημοτικά τέλη

Περί τα 175.000 ευρώ δημοτικά τέλη για το ακίνητο του Σκάι και της “Καθημερινής” στο Ν. Φάληρο, κατέβαλε στον Δήμο Πειραιά η οικογένεια Αλαφούζου, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η αποκάλυψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα ότι το κτήριο του Σκάι δεν καταβάλλει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν όλη η κοινωνία ενώ πλήρωνε τον ΤΑΠ, συζητούσε πώς θα καταφέρει να πληρώσει επιπλέον τα χαράτσια της ΔΕΗ, και είχε έρθει στο φως η εξοργιστική ρύθμιση Βενιζέλου για έκπτωση 30%-60% στο χαράτσι στα ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ.

Όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσε ο Β. Μιχαλολιάκος, ένα πρώτο ποσό, περί τις 35.000 είχε καταβληθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν χρειάστηκε να μεταβιβαστεί μέρος του κτηρίου, οπότε και δηλώθηκε εμβαδό 1.080 τ.μ. Όμως όπως έχει αποκαλύψει το ενημερωτικό site thepressproject με σειρά ντοκουμέντων, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ του κτιρίου για το ΤΑΠ, αναγράφονταν 0 (μηδέν) τετραγωνικά μέτρα. Οπότε, μηδέν από μηδέν, μηδέν το έδοδο για τον Δήμο, επί σειρά ετών. Θέμα προς διερεύνηση εάν το κτίριο στο Φάληρο είναι πράγματι 1.084 τ.μ. ή μετράται… μόνο ο ένας όροφος.

Το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ενημερώθηκε επίσης ότι 15 μέρες μετά την αποκάλυψη Σακοράφα, καταβλήθηκαν άλλα 140.000 ευρώ για το ίδιο κτήριο. Ο δήμαρχος μίλησε για επιφάνεια 1.084 τ.μ., ενώ για το “χαράτσι” παρέπεμψε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα, όπως επισημαίνει στην “Αυγή” ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία στον Πειραιά Γιάννης Καρδαράς: επί πόσα χρόνια το κτίριο Σκάι – “Καθημερινής” δεν καταβάλλει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στον Δήμο Πειραιά, οπότε και υπέπεσε το χρέος στην πενταετή παραγραφή; Για πόσα χρόνια και πόσα τ.μ. πλήρωσε ο Σκάι; Πόσο είναι το πραγματικό εμβαδόν του κτιρίου; Μηδέν; 1.048; 4.398; ή 6.000 τ.μ.; Ποιοι ευθύνονται από την περίοδο δημαρχίας Αγραπίδη και Φασούλα για τη μη είσπραξη τελών υπέρ του Δήμου Πειραιά;

A. Νταρζάνου / Αυγή

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7487.html

Τα ελληνικά infographics κέρδισαν 7 βραβεία

Η “Καθημερινή της Κυριακής” και ο “Ελεύθερος Τύπος” τιμήθηκαν στον 14ο Διαγωνισμό καλύτερης σχεδιασμένης εφημερίδας στις κατηγορίες «γραφήματα». Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος για την “Καθημερινή” απέσπασε τέσσερα βραβεία για γραφήματα:

•30 Ιουνίου 2012 με θέμα την συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

•15 Απριλίου 2012 με θέμα τα 100 χρόνια από την βύθιση του Τιτανικού

•29 Ιουνίου 2012 με θέμα την ιστορία της KODAK

•12 Nοεμβρίου 2011 με θέμα τους κινδύνους της ηχορύπανσης

H Zωή Κατσιγιάννη για τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ απέσπασε τρια βραβεία

•22 Ιανουαρίου 2012 με θέμα την βύθιση του COSTA CONCORDIA

•19 Απριλίου 2012 με θέμα Ελληνες και περιβάλλον

•8 Σεπτεμβρίου 2012 με θέμα το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Η σημασία της βράβευσης στον καταξιωμένο θεσμό των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Εφημερίδων» αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν μεταξύ των εφημερίδων που απέσπασαν βραβεία συγκαταλέγονται τίτλοι όπως η πορτογαλικη Espresso, οι γερμανικές Die Zeit, Bold και Berliner Zeitung, η El Correo, η Libération, The Independent on Sunday, η Financial Times Deutschland. Στην φετινή διοργάνωση των European Newspapers Awards έλαβαν μέρος συνολικά 232 εφημερίδες από 25 χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24192#more-24192

Α. Λυμπέρης: Τα έδωσα όλα για τους εργαζόμενους”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αντώνη Λυμπέρη

Διαβάζοντας την από 16-10-2012 ανακοίνωση των «200» εργαζομένων στις Εκδόσεις Λυμπέρη, την οποία θεωρώ άδικη, γεμάτη ανακρίβειες, έως και παραπλανητική, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω τόσο στο σύνολο της, όσο και στα σημεία.

Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας δηλώσω για μια ακόμη φορά ότι έκανα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όπως εξήγησα αναλυτικά στην από 7-11-2012 επιστολή μου, προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι και την τελευταία ημέρα, για να μπορέσει να σωθεί η εταιρία, που έχτισα απ’ το μηδέν και διηύθυνα με αγάπη, πάθος, όραμα και αφοσίωση για 32 χρόνια. Τις προσπάθειες αυτές τις γνωρίζουν καλά τόσο οι συγκεκριμένες 4 πιστώτριες τράπεζες, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ και ΚΥΠΡΟΥ, τις οποίες πιέζαμε για λύση μέχρι και την τελευταία στιγμή, όσο και η πολιτική ηγεσία, σε μια ύστατη προσπάθεια, που έκανα για να σωθούν οι 500 θέσεις εργασίας στον Όμιλο, αλλά και η σωρεία επενδυτών, στους οποίους απευθύνθηκα προσωπικά.

Ότι είπα σε σας τους εργαζόμενους τα τελευταία δυόμιση χρόνια ήταν η αλήθεια και μόνον η ΑΛΗΘΕΙΑ! Έδωσα τα πάντα! Τα έδωσα ΟΛΑ για σας τους εργαζόμενους και οι πολλοί το γνωρίζουν καλά! Όλοι γνωρίζετε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο εκποιήσαμε τον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΝ ΛΕΥΚΩ προκειμένου να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο τον μισθό και το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και το μισθό σας για τους αμέσως επόμενους μήνες!

Αντίθετα και με μεγάλη μου λύπη, διάβασα μια ανακοίνωση με πολλές ανακρίβειες και ψεύδη, τα οποία αρνούμαι να πιστέψω ότι ισχυρίζονται και έχουν υπογράψει 200 εργαζόμενοι! Σε ότι αφορά στις μειώσεις:

1) Όλες οι μειώσεις μισθών που έγιναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια αφορούσαν τους υψηλόμισθους εργαζόμενους ανάμεσα σας και μόνον αυτούς!

2) Ουδέποτε έγινε μείωση μισθού σε εργαζόμενο με μισθό κάτω των 1.200€!

3) Οι περικοπές , οι οποίες έγιναν πάντα μετά από διαβουλεύσεις μαζί σας και πάντα με τη δική σας σύμφωνη γνώμη ήταν:

1η μείωση: Ιούνιος 2010: εργαζόμενοι με αποδοχές έως 2.600€: Ουδεμία μείωση! « με αποδοχές από 2.600 έως 4.000€: -5%

« « από 4.000 έως 6.000€: – 10%

« « από 6.000 έως 8.000€: -15%

« « από 8.000€ και πάνω: -20%.

Ναι! Δυστυχώς έδινα μισθούς άνω των 8.000€ σε αρκετούς εργαζόμενους και όχι μόνο σε περιορισμένα διευθυντικά στελέχη. Αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι η γαλαντομία μου στους μισθούς υπήρξε καταλυτική για την πορεία της εταιρίας, κάτι για το οποίο σήμερα κατηγορούμαι! Έφτασα να δίνω και μισθούς έως και 19.000€ μηνιαίως (ναι, δεκαεννέα χιλιάδες ευρώ!), σε συνεργάτες, οι οποίοι σήμερα διαμαρτύρονται ανάμεσα σας.

2η μείωση: Απρίλιος 2011: -10% σε όλους τους εργαζόμενους άνω των 1.260€, πάντα μετά από διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους και μετά από τη σύμφωνη γνώμη τους.

Εφαρμόσαμε επί πλέον, μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους, το μέτρο της 4-ήμερης εργασίας, για 5 μήνες (Αύγουστος –Δεκέμβριος 2012), αφού η δουλειά μας είχε μειωθεί σημαντικά και προκειμένου να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας. Αυτό πίστευα τότε ότι θα ήταν και το τελευταίο επώδυνο μέτρο.

Όμως στη συνέχεια διαψευστήκαμε και η κρίση το 2012 συνεχίστηκε εντονότερη με νέα δραματική πτώση στα διαφημιστικά έσοδα (επιπλέον -50% σε σύγκριση με το 2011). Έτσι αναγκαστικά και στην προσπάθεια να επιβιώσουμε προχωρήσαμε στις τελευταίες παρακάτω περικοπές:

3η μείωση: Ιανουάριος 2012: -10 % περίπου σε όλους τους εργαζόμενους με μισθό άνω των 1.200€

Επίσης εφαρμόσαμε και πάλι μετά από διαβουλεύσεις, 4-ήμερη εργασία από 10 Μαρτίου έως και σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία μείωση δεν αγγίξαμε τις συλλογικές συμβάσεις, παρ’ όλο που δεν είμαστε μέλη στον ΣΕΠΤ, κάτι το οποίο προσωπικά θεωρώ άδικο αφού έχει ως αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων.

Αρκεί να αναφέρω 2-3 τρανταχτά παραδείγματα.

1) Διορθώτρια κειμένων είχε μισθό 3.033€ για 6-ωρη εργασία ! Στην προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας και προσβλέποντας πάντα μακροπρόθεσμα της καταγγέλθηκε με προειδοποίηση η σύμβαση με αποζημίωση 84.000€! (με το προηγούμενο καθεστώς ήταν αδύνατο να βρεθούν τα χρήματα για την αποζημίωση)

2) Διορθώτρια, που εργάζεται μέχρι και σήμερα και δεν δέχτηκε να μειωθεί ο μισθός της, ο οποίος ακόμη και σήμερα είναι 2.675€!

3) Διορθώτρια, που επίσης δεν δέχτηκε τη μείωση μέχρι και την τελευταία ημέρα εργασίας της είχε μισθό 2.219€!

4) Εργαζόμενη στην επεξεργασία εικόνας, η οποία επίσης δεν δέχτηκε οποιαδήποτε μείωση: 1.947€ μέχρι και σήμερα.

Ναι, πράγματι, όπως πρώτος ομολόγησα και στην από 7-11-2012 επιστολή μου, τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους με κόπο καταβάλαμε μόλις τον μισό μισθό κάθε μήνα, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι έπαιρναν τους τελευταίους μήνες μόλις 400€. Υπήρχαν όμως εξ ίσου πολλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι ακόμη και με τον μισό μισθό που καταβάλαμε, έπαιρναν περισσότερα χρήματα από έναν κανονικό μισθό σε άλλη εκδοτική εταιρία σήμερα.

Σας προσέφερα άψογες συνθήκες εργασίας σε σχέση με άλλες εταιρίες και ακόμη και το μεταφορικό σας κόστος είχα φροντίσει να είναι μηδενικό, εάν το επιλέγατε, αφού υπήρχε καθημερινά στη διάθεση σας δωρεάν μεταφορικό μέσο, πούλμαν, για τις μεταφορές όλων των εργαζομένων προς και από την εταιρία.

Τέλος, αλλά σε καμία περίπτωση τελευταίο, όπως υποσχέθηκα και στην από 7-11-2012 επιστολή μου, η βαθιά μου επιθυμία και η φροντίδα μου είναι να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι τα χρήματα τους! Σε μια ύστατη προσπάθεια να σας απεμπλέξω από οποιαδήποτε δικαστική ταλαιπωρία ετών, πιθανότατα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, πρότεινα τα εξής:

1) Άμεση καταγγελία των συμβάσεων εργασίας σας, προκειμένου να ενταχτείτε ΑΜΕΣΑ στο ταμείο ανεργίας.

2) Την έγγραφη αναγνώριση των οφειλομένων για τα δεδουλευμένα και την αποζημίωση που αναλογεί στον καθένα από τους εργαζόμενους.

3) Την παροχή, έστω την ύστατη ώρα, πρόσθετων εξασφαλίσεων για την ικανοποίηση μεγάλου μέρους των οφειλομένων και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

4) Την εκχώρηση στους εργαζόμενους του συνόλου των απαιτήσεων, που η εταιρία έχει να εισπράξει από πελάτες της και που ανέρχονται σε €600.000 περίπου.

Ενώ με κάθε καλή πρόθεση και διάθεση έχουν προταθεί από πλευράς των πληρεξούσιων δικηγόρων μου όλα τα ανωτέρω εδώ και 10 ημέρες, καμία απάντηση δεν υπάρχει και το μόνο που βλέπει κανείς είναι ανυπόγραφες ανακοινώσεις κάποιων εργαζομένων.

Σας καλώ ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, να αποδεχτείτε την πρόταση μας, ώστε να πάρετε όσο δυνατόν περισσότερα από τα οφειλόμενα το συντομότερο δυνατόν.

Αντώνης Λυμπέρης

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κανόνισαν για τις συχνότητες media και τρόϊκα

Μη φοβού τους τροϊκανούς και δώρα …δόθηκαν

Της Ματίνας Παπαχριστούδη
Από το Δρόμο της Αριστεράς

Στο χώρο των media συμπυκνώνεται σε υπερθετικό βαθμό η ουσία της πολιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και τρόϊκας. Τόσο ξεκάθαρα όπως σε εποχές καθαρής χούντας. Να εξηγούμαστε. Τα ΜΜΕ στη χώρα μας, στην πλειονότητα τους είναι από τις πλέον κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στον εκδοτικό χώρο είχαν τα προνόμια, κρατική διαφήμιση, θέσεις εργασίας σε γραφεία Τύπου, ατέλειες χαρτού και διακίνησης, δάνεια και ασυλία σε όσους δεν τηρούσαν νόμους και θεσμούς. Στα ηλεκτρονικά Μέσα, εξ’ αρχής ήταν όλα δικά τους. Είκοσι δύο χρόνια λειτουργίας ιδιωτικών καναλιών χωρίς άδειες, σε καθεστώς προσωρινής νομιμότητας, με όρους αλληλοομηρίας πολιτικών και ιδιοκτητών σε σφιχτή πολυπλεκόμενη σχέση διαπλοκής. Για τις συχνότητες που κατέχουν οι σταθμοί δεν πληρώνουν, άδειες δεν υπάρχουν ώστε να υπόκεινται στους ισχύοντες κανόνες για όλες τις επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους στη μεγένθυση της φούσκας των ΜΜΕ στηρίχθηκε και γιγαντώθηκε με τη συμμετοχή του τραπεζικού κεφαλαίου.

Με το που τελείωσαν όλα τα παραπάνω, με το που έσκασε η φούσκα οι επιχειρήσεις media τηρώντας σχεδόν απαρέγκλιτα την ίδια συμπεριφορά εξουσίας και αλαζονείας, περιμένουν τις ενισχύσεις. Την κρατική στήριξη μέσω των αποφάσεων των πολιτικών από τις τράπεζες που θα πάρουν τα λεφτά. Αφού προηγουμένως πρόσφεραν το εμπόρευμα τους, την ενημέρωση, στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Περιμένουν τα νέα δάνεια ή το σβήσιμο των παλαιών τους χρεών-ζημιών. Στη χειρότερη περίπτωση θα αναδανειοδοτήσουν ή αναχρηματοδοτήσουν τα χρέη των εταιρειών τους με κουρεμένο επιτόκιο. ‘Η περιμένουν του νέους μετόχους οι οποίοι επίσης θα λάβουν δάνεια για να βάλουν λεφτά στα media.

Στο τηλεοπτικό τοπίο η εικόνα δεν είναι τόσο θολή. Κυρίως επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε την επιλογή της. Η «Digital agenda» με δική της Επίτροπο πιέζει και σπρώχνει την ψηφιακή οικονομία που σε επίπεδο TV οδηγεί στη ψηφιακή πια τηλεόραση, στην απελευθέρωση επίγειων συχνοτήτων ώστε να επενδύσουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε νέες, εμπορικές, συνδρομητικές υπηρεσίες. Πλατφόρμες βασισμένες στο κινητό τηλέφωνο. Για αυτό και στο μνημόνιο 1 και το μνημόνιο 2, εντάχθηκε ως δέσμευση της Ελλάδας η τηλεοπτική αδειοδότηση, τα βήματα της ψηφιακής μετάβασης, η δημοπράτηση των συχνοτήτων που θα απελευθερωθούν από την ελεύθερη τηλεόραση στα UHF για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, το ποσό που θα εισέπραττε το δημόσιο (300 εκατ.) για αυτές εντάχθηκε στον προϋπολογισμό για το 2012.

Και ενώ όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν με πίεση της τρόϊκας στο μνημόνιο 3, αφού άλλαξαν ημερομηνίες μετά από διαπραγμάτευση με τους αρμόδιους υπουργούς, αφού έγιναν οι γνωστές επαφές και διαβουλεύσεις, η απελευθέρωση των συχνοτήτων εξαφανίστηκε από το πολυνομοσχέδιο! Δεν ψηφίστηκε καμία από τις απαιτήσεις της Ε.Ε και της τρόϊκας. Το γιατί δεν συνέβη αναζητείται στα συμφέροντα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και της κινητής τηλεφωνίας. Δεν θέλουν τώρα να τους δοθούν συχνότητες. Δεν θέλουν να πληρώσουν για αυτές. Δεν είναι έτοιμοι να πληρώσουν για ανάπτυξη των δικτύων που απαιτούνται. Κυρίως δεν θέλουν να τους πάρουν όλα αυτά άλλοι επενδυτές, πολυεθνικοί για παράδειγμα. Σαν αυτούς στους οποίους μέσω των media που κατέχουν, σπρώχνουν όλους τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας. Και η αυστηρή τρόϊκα, η σκληρή Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν αποδέχεται και δεν συζητά, κατάπιε τις απαιτήσεις της για την ψηφιακή τηλεόραση και την ψηφιακή οικονομία.

Χωρίς να βγάλει κιχ. Οι εκδότες και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ κράτησαν ακέραια την οικονομική ισχύ τους. Τα ψηφιακά χρυσοφόρα οικόπεδα των συχνοτήτων και των δικτύων τους ανήκουν και θα συνεχίσουν την κατοχή μέχρι να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους και κανόνες στη μοιρασιά.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/media_19.html#more

Οι καναλάρχες νίκησαν την τρόϊκα!

(αναδημοσίευση από το mediaproject)

Χωρίς τις δεσμεύσεις που απαιτούσε η τρόϊκα και η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τηλεοπτικές συχνότητες, τις άδειες και το ψηφιακό μέρισμα, ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο αφού η σχετική «δέσμευση» του οδικού χάρτη που είχε συμφωνηθεί μετά από τροποποιήσεις στο μνημόνιο 3, δεν κατατέθηκε στη Βουλή!

Δείγμα της ισχύος που έχει έναντι της τρόϊκας και των τοποτηρητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το εκδοτικό διαπλεκόμενο κατεστημένο της χώρας. Κατά πληροφορίες η διαπραγμάτευση γίνεται για το πότε θα είναι έτοιμα τα τηλεοπτικά κανάλια να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, πόσο θα είναι το κόστος της ψηφιακής μετάβασης και φυσικά πως και πόσες τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η Επίτροπος της Κομισιόν Νόϊλ Κρόις πριν μόλις μερικούς μήνες είχε συμπεριλάβει την Ελλάδα στις χώρες που καθυστερούν την ψηφιακή μετάβαση και είχε απαιτήσει προς χάριν ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να δοθούν οι συχνότητες στα UHF στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Στο προσχέδιο του μνημονίου 3 που κατατέθηκε στα αρμόδια υπουργείο για τις τηλεοπτικές συχνότητες, αναφέρονταν συγκεκριμένα βήματα που θα έπρεπε να γίνουν. Λαμβανόταν δε υπόψη ή τα στελέχη της τρόϊκας είχαν υπόψη τους πως στον προϋπολογισμού του 2012 υπήρχε στόχος για έσοδα 300 εκατ. ευρώ από την πώληση του «ψηφιακού μερίσματος» στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ο στόχος αυτός περιλαμβανόταν ως «δέσμευση» της Ελλάδας στο μνημόνιο 2. Στο προσχέδιο του μνημονίου 3 έγιναν σημαντικές αλλαγές τόσο στις ημερομηνίες που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα για την απελευθέρωση των συχνοτήτων όσο και για τις τηλεοπτικές άδειες. Είχε μάλιστα μπει αστερίσκος πως μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αλλάξει τις ημερομηνίες για τη δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος κατόπιν αιτήσεως της χώρας!

Η ψήφιση του νόμου δείχνει πως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχεται τις απαιτήσεις των καναλαρχών. Και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας βεβαίως που είχαν αρμοδίως ενημερώσει πως δεν τους ενδιαφέρουν οι επενδύσεις στο ψηφιακό μέρισμα(τις τηλεοπτικές συχνότητες που θα απελευθερωθούν για την περίφημη ψηφιακή οικονομία της Ε.Ε) και ούτε έχουν να πληρώσουν χρήματα για αυτές.

Έτσι το κεφάλαιο «6.2» του μνημονίου στις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης πετάχτηκε στα παρασκήνια για περαιτέρω επαφές και διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχει καμία θεσμική δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει την ψηφιακή μετάβαση, ούτε να ανακοινώσει δημόσια διαβούλευση για το ψηφιακό μέρισμα τον Δεκέμβριο του 2012 και φυσικά ούτε να καταθέσει νόμο για την ψηφιακή τηλεόραση και τους όρους τηλεοπτικής αδειοδότησης το β΄3μηνο του 2013, όπως προέβλεπε ο περίφημος «Οδικός χάρτης». Αντιθέτως το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται ήδη να καταθέσει αίτημα στην Κομισιόν για να πάρει η χώρα παράταση στη δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος για τις κινητές εμπορικές υπηρεσίες. Αίτημα για το οποίο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα αναπνεύσουν με ανακούφιση.

Όσο για την τηλεοπτική αδειοδότηση, αυτή παραμένει πεισματικά ένα κλειστό κεφάλαιο συζήτησης ανάμεσα στο ελληνικό πολιτικό και εκδοτικό σύστημα.

Ματίνα Παπ.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3706.html#more

Γίνε και εσύ εκδότης …Μπορείς!

Επιβεβαιώνεται ο Στουρνάρας: Έρχονται οι επενδύσεις!

Της Αγγέλας Νταρζάνου
(Από την Αυγή της Κυριακής)

Με τέτοιες …τιμές; Κι εγώ γίνομαι εκδότης! Και μια και δυό και τρεις και πέντε νέες εφημερίδες μέσα σε ένα μήνα, εν μέσω πλήρους οικονομικής ύφεσης και σε πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών όρων. Ο Τύπος ζει τη δική του Άνοιξη. Ήδη σήμερα:

* Δύο νέες ημερήσιες εφημερίδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα περίπτερα με συμπαθητικές επιδόσεις προς το παρόν, η “Εφημερίδα των Συντακτών” και η “6 Μέρες”,

* Η “Ελευθεροτυπία” έχει ανακοινώσει επισήμως την επανέκδοσή της. Από Δευτέρα εκδίδεται η νέα αθλητική εφημερίδα «Match Reports», με 80 σελίδες και εκδότες τους Λ.Μποσινάκη και Β.Μπαλίκο (του στοιχηματικού «Match Money»)

* Στα σκαριά, σύμφωνα με πληροφορίες: η επανέκδοση της “Απογευματινής”, με ενδιαφέρον, λέγεται , από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Άλλη, πρωτοβουλία, λέγεται ότι ετοιμάζεται, υπό τον Κ.Σφαέλο, πρώην διευθυντή του ALTER, πιθανόν με νέο τίτλο. Ο Τ. Δούσης ετοιμάζει εφημερίδα στα πρότυπα της βρετανικής “Sun”, ενώ εβδομαδιαίο φύλλο ετοιμάζουν, λέγεται οι Χ. Φιλιππόπουλος (Αττικές Εκδόσεις) με τον Δ. Κοντομηνά, με την κοινή εταιρεία Alpha editions (με την οποία πήραν τίτλους του υπό πτώχευση Λυμπέρη).

Είναι σαφές ότι η αγορά παρουσιάζει ρευστότητα. Εκτός των άλλων, δεν είναι καθόλου βέβαιη ούτε η βιωσιμότητα των παλαιών, εδραιωμένων εφημερίδων. Επιπλέον, η ρευστότητα του πολιτικού συστήματος εντείνει τις προσδοκίες και τα τολμηρά βήματα.

Όμως το “επιχειρηματικό ρίσκο” ενθαρρύνεται και από τον οικονομικό παράγοντα. Με κόστος εργασίας μειωμένο κατά 60% σε σχέση με δύο χρόνια πριν, γιατί να μην τολμήσουν οι όποιοι επίδοξοι εκδότες; Με μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και εργαζόμενους- πολυεργαλεία, έρχεται ο “τζάμπας”. Και όπως λέει “δεν είναι και χθεσινός”…

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html#more

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Nέα απεργία στον “επικοινωνία 94 FM”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 20 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 21 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Flash

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕ, ΕΠΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 20 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας.

Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία.

Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων
μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Flash 96 και προσπάθεια για κατάσχεση μηχανημάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Σήμερα (19/11/2012) για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού Flash 96 έζησαν την εργοδοτική επιχειρηματική μεθόδευση στο μεγαλείο της.

Την ώρα που εξελισσόταν η απεργιακή εκπομπή των απλήρωτων από 4 έως 2 μήνες απεργών δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών του πολύπαθου ραδιοσταθμού, δικαστικός επιμελητής συνοδεία αστυνομικών οργάνων επιχείρησε κατάσχεση των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού, προκειμένου να αποπληρωθούν δεδουλευμένα των δημοσιογράφων που είχαν προσωρινή διαταγή για αποπληρωμή δύο εκ των τεσσάρων χρωστούμενων μισθών, όπως έχουν και οι τεχνικοί για έναν από τους δύο χρωστούμενους μισθούς.

Ακολούθησαν τραγελαφικές καταστάσεις. Οι «ιθύνοντες» εξαφανίστηκαν από τον χώρο του ραδιοσταθμού, ενώ οι εργαζόμενοι κράτησαν όλη την αντίσταση, ώστε να αποφευχθεί η κατάσχεση των μηχανημάτων, έπεσε τόνος στην συχνότητα, αφού επιχειρήθηκε η αποξήλωση του studio συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού, πράγμα που απεφεύχθη κάτω από την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα απουσίαζε διαπραγματευτικά αλλά και στην ουσία η εργοδοτική πλευρά η οποία μέσω των δικηγόρων έδωσε τηλεφωνικό παρόν.

Η εξεύρεση 6.000 ευρώ από την εργοδοσία του Flash έναντι του σαφώς πολλαπλάσιου χρωστούμενου ποσού και η υπόσχεσή της προς τον δικαστικό επιμελητή ότι αύριο Τρίτη 20/11 θα αποπληρωθούν τα ποσά των δικαστικών προσωρινών διαταγών των δημοσιογράφων και τεχνικών δεν ικανοποίησε τους κατασχέτες και επιχειρήθηκε εκ νέου κατάσχεση στα μηχανήματα του ραδιοσταθμού η οποία σταμάτησε μετά την σύλληψη του προέδρου μας που αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν υπεβλήθη μήνυση.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί τώρα, προς το παρόν φαίνεται να συνεχίζεται κανονικά το απεργιακό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού. Μέχρι νεωτέρας βεβαίως.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να παρέχει την κάλυψη στους εργοδότες ώστε να αφήνουν το προσωπικό απλήρωτο επί μήνες. Η ιδιότυπη ομηρία των εργαζομένων από κυβέρνηση και εργοδότες είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει και από την πλευρά των εργαζομένων δικαιολογημένες καταστάσεις σαν την σημερινή που έζησαν οι εργαζόμενοι στον Flash.

Επαναληπτικός διεθνής διαγωνισμός για το Αρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ

Η ΕΡΤ αξιοποιεί κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ, για τη διάσωση και ανάδειξη του πολύτιμου Αρχείου της.Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί την Πράξη «Δημιουργία και Διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του Αρχείου της EPT Α.Ε.», η οποία έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.

Ήδη, προκηρύχθηκε ο επαναληπτικός ανοικτός διεθνής Διαγωνισμός υπ’ αριθμ. 1505/12 για την «Προμήθεια εξοπλισμού για την επέκταση του κέντρου διάσωσης και αποκατάστασης αρχειακού υλικού και προμήθεια λογισμικού», που αφορά στο υποέργο 3 της πράξης «Δημιουργία και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του αρχείου της ΕΡΤ», με προϋπολογισμό 552.560,00 € (πλέον ΦΠΑ, ήτοι 679.648,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), ενώ περίληψη της διακήρυξης απεστάλη προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ελληνικό Τύπο.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και λογισμικού, για την επέκταση του κέντρου διάσωσης και αποκατάστασης του κέντρου ψηφιακής τεκμηρίωσης Αρχείου της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, αφορά στην αγορά εξοπλισμού – όπως σουίτες αποκατάστασης αρχειακού υλικού, μηχανήματα μεταγραφών από παλαιούς μορφότυπους (format), συμπλήρωμα ρομποτικού εξοπλισμού και λοιπό συνοδευτικό εξοπλισμό – καθώς και στην προμήθεια υπηρεσιών προσαρμογής και υποστήριξης ανοικτού λογισμικού, συστήματος διαχείρισης δικαιωμάτων και αδειών συστήματος ψηφιοποίησης – τεκμηρίωσης.

Τα τεύχη της διακήρυξης έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ Α.Ε., στη διεύθυνση www.ert.gr/ertespa.

Προκλητική δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Προκλητική και υποκριτική θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να μειώσει τη δημοσιογραφική έρευνα, με τη νέα δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από την πανηγυρική αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Αν η Εισαγγελία άσκησε έφεση γι’ αυτή την απόφαση «υπέρ του νόμου», η ΠΟΕΣΥ αντιτάσσει την αντίθεσή της στην εισαγγελική ενέργεια, υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της δεοντολογικής υποχρέωσης των δημοσιογράφων, να δημοσιεύουν ελεύθερα στοιχεία, που απασχολούν το λαό και έχουν κλονίσει το «περί δικαίου αίσθημά του».

Το ακαταδίωκτο –και πολύ σωστά– εφημερίδας που δημοσίευσε την ίδια «λίστα Λαγκάρντ», για την οποία διώκεται και πάλι ο Κ. Βαξεβάνης, προσδίδει χαρακτηριστικά εκδικητικής δίωξης. Σε συνδυασμό και με τη μέχρι τώρα αναποτελεσματικότητα των ερευνητικών αρχών να βρουν και να αξιοποιήσουν τη «χαμένη από υπουργικά χέρια λίστα Λαγκάρντ» και το «κουκούλωμα» από όσους τρέμουν από τη δημοσίευση και αξιοποίησή της, συμβάλλουν στην απαξίωση του νομικού πολιτισμού της χώρας μας.

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει και πάλι τη συμπαράστασή της στον Κ. Βαξεβάνη και θα απευθυνθεί, όπως οφείλει, γι’ αυτή τη δίωξη στην παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Νέα καταγγελία για τον Γιώργο Κουρή στο ΣΕΠΕ

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για τον κ. Γιώργο Κουρή:

«Κύριοι,

Κατ’ επανάληψη σας έχουμε καταγγείλει την αντεργατική, αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά του Γιώργου Κουρή, πραγματικού ιδιοκτήτη των εφημερίδων «ΑΥΡΙΑΝΗ» και «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» και των τηλεοπτικών σταθμών « ALTER » και « KONTRA CHANNEL ».

Ειδικότερα, στους δημοσιογράφους στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», αλλά και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, εξακολουθεί να οφείλει τις αποδοχές είκοσι και πλέον μηνών και τελεί σε υπερημερία καταβολής των αποδοχών από έτος και πλέον για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΦΙΛΑΘΛΟΣ».

Στον Τ/Σ « ALTER » οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τουλάχιστον από τον Ιανουάριο 2011. Παρ’ ότι έχουν εκδοθεί πέντε τουλάχιστον αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων και έχει κατατεθεί σωρεία αγωγών ο κ. Κουρής εξακολουθεί να αρνείται την εξόφληση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών. Για τον Τ/Σ « ALTER » ο Γιώργος Κουρής κατέφυγε στη διαδικασία του άρθρου 99, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρεί να επαναλειτουργήσει το σταθμό δίνοντας «ψίχουλα» έναντι των οφειλομένων στους τεχνικούς και σε ορισμένους δημοσιογράφους επιλεκτικά.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τις παράνομες πράξεις του κ. Κουρή και ζητάμε τις νόμιμες ενέργειές σας. Ο κ. Κουρής δεν μπορεί να παραμένει υπεράνω των νόμων και ατιμώρητος τη στιγμή που περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι βρίσκονται στα όρια της φτώχιας και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.