Όλα μύλος στο μυαλό μας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Οι λέξεις στέρεψαν. Όπως και τα συναισθήματα. Κενό στο μυαλό και τις ψυχές μας. Αποστολή εξετελέσθη ή απλά ηρεμία πριν από την τρικυμία;

Τα τεκταινόμενα στη χώρα μας προκαλούν και αναισθητοποιούν. Από τη μία νιώθεις την απόλυτη οργή κι από την άλλη κάθεσαι αμέτοχος στη γωνιά σου, για να προφυλάξεις το τελευταίο κεκτημένο που σου απόμεινε. Ή μήπως πάλι μένεις αμέτοχος σ’ ένα σενάριο που δεν μπορείς  να επεξεργαστείς για ν’ αντιδράσεις;

Τα ερωτήματα που γεννήθηκαν από την κρίση παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Εκεί που νομίζεις ότι ξετύλιξες το μίτο της Αριάδνης, να σου μια καινούργια ανατροπή κι εκεί που όλα σβήνουν στο κενό, κάποια νέα θεωρία σε βάζει πάλι στο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αποκρυσταλλώσει ακόμα, αν αυτή η κρίση ήρθε για να διαλύσει την Ελλάδα, ή το σάπιο πολιτικό σύστημα που την κυβερνάει τα τελευταία 40 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει ήδη στο παρελθόν η ΝΔ μετά το μνημόνιο… 4 θα γίνει «απόκομμα» και αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι αν θα δούμε τους παλιούς δεινόσαυρους βαφτισμένους τσιτάχ, η θα θαφτούν για πάντα στη λήθη της ιστορίας.

 Είναι σίγουρο πως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει. Και με τη λογική να το βάλεις, σαράντα χρόνια εγγύηση δεν δίνει κανένας. Όσες «αναβαθμίσεις» και να τους κάνανε το σύστημα λειτουργούσε με τη νοοτροπία την παλιά και τώρα που ο κόσμος το πήρε χαμπάρι, ήρθε η ώρα για αντικατάσταση με νέα… εξελιγμένα μοντέλα.

Ο Γιώργος δίνει ανά τον κόσμο διαλέξεις με θέμα «πώς να καταστρέψεις μία χώρα» και κερδίζει ένα εκατομμύριο ευρώ από τη συμφορά μας. Ο Άκης σε… ξενοδοχείο high class, o Γιάννος βρίσκεται στριμωγμένος στα σκοινιά, ο «Μπένυ» αρχηγός του τίποτα κι ο πρωτομάστορας Σημίτης ως άλλη «μωρή παρθένα» πετροβόλα σα να μην ήτανε ποτέ μέσα στα κόλπα. Και κάποιοι δικαίως φτάνουν να εξυμνούν τον επίτιμο τον έναν για την πολιτική που ήθελε να εφαρμόσει, πριν τον ρίξει ο Αντωνάκης που μας σφίγγει σήμερα τη θηλιά.

Γι ‘ αυτό σας λέω όλα μύλος στο μυαλό μας. Κι αν κάποιοι ανακουφιστήκατε με την εκλογή Ομπάμα κρατήστε λίγο τα λουριά, γιατί το 86% των ελλήνων δεν τα βγάζει πλέον πέρα και οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις δίνουν στη Χρυσή Αυγή διψήφια νούμερα.            

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.