Τα παιχνίδια εξουσίας και τα δελτία ειδήσεων / Υπέρ των 8 εργαζομένων και η νέα απόφαση στο Flash

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Τα παιχνίδια εξουσίας και τα δελτία ειδήσεων

Μάχη για την πολιτική εκπροσώπηση στα δελτία ειδήσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΣΡ, με την επιφύλαξη του τρόπου καταγραφής που ακολουθεί η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή, υπάρχει άνιση κατανομή στο χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ. Υπάρχει και ζήτημα όμως με τα ίδια τα στοιχεία καθώς στο Mega επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη μη αποστολή των στοιχείων που ζητήθηκαν .

Ευνοημένοι στο σύνολο της τηλεόρασης είναι η ΝΔ, και η ΔΗΜΑΡ, τα δύο από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ είναι για την περίοδο Ιουλίου- Οκτωβρίου 2012. Η ΝΔ έχει τον πρώτο λόγο στο Mega με σχεδόν 44% και στη ΝΕΤ σχεδόν με 41%, 34,2% στον ΑΝΤ1 και 30,6% στο Σκάι. Η ΔΗΜΑΡ , έχει περισσότερο χρόνο στα δελτία ειδήσεων του Star με 9,4%, στο Σκάι με 8,1% και με 7,3% στη ΝΕΤ. Το τρίτο κόμμα της συνεργασίας φτάνει στο 16,9% στο Σκάι , στο 13,8% στο Mega και 13,1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσία μικρότερη από την εκλογική του δύναμη, με το υψηλότερο του ποσοστό να είναι στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με 27,2% , και χαμηλότερα κατά σειρά, στη ΝΕΤ(19,8%), στο Σκάι (19,6% ) και στο Mega με 16,8%. Αισθητά μειωμένη είναι η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχοντας το 5% και του ΚΚΕ που στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πέφτει στο 2,9% . Η Χρυσή Αυγή, δεν είναι αποκλεισμένη από τα δελτία ειδήσεων όπως υποστηρίζει. Το υψηλότερο της ποσοστό είναι στον Alpha με 7,8% και ακολουθεί το δελτίο του Star με 7,1% , ενώ το μικρότερο είναι στο Mega με 2,5% .

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3316.html#more

Υπέρ των 8 εργαζομένων και η νέα απόφαση στο Flash

Δικαιώθηκαν και πάλι οι 8 δημοσιογράφοι του Flash, οι οποίοι διεκδικούν δικαστικά την καταβολή των δεδουλευμένων τους για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Η εταιρεία, μολονότι υπήρχε προσωρινή διαταγή για την άμεση καταβολή των μισθών των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου- τελικώς εξόφλησε αυτούς τους δύο μήνες μόνο αφότου έγινε ορατός ο κίνδυνος της κατάσχεσης. Παράλληλα οι πληρεξούσιες δικηγόροι (Διονυσία Πετράκου και Ευαγγελία Σαλτού ) κέρδισαν σήμερα υπέρ των εργαζομένων νέα προσωρινή διαταγή για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του Σεπτεμβρίου, την οποία εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στην ΕΡΤ είναι τεμπέληδες…

email αναγνώστη

Η δόση δεν ήρθε τα λεφτά τελειώνουν και στην ΕΡΤ μόλις άρχισε το μεγάλο πάρτι των μεικτών παραγωγών! Ήδη η εκπομπή της Σαλαγκούδη και του Δάρα στην οποία συμμετέχει και ο Μαμαλάκης έχει δοθεί σε εξωτερική εταιρία παραγωγής η οποία θα πληρώνει τον Μαμαλάκη και τους υπόλοιπους συνεργάτες (δημοσιογράφους κλπ).Το όνομα της εταιρίας δεν το γνωρίζουμε γιατί το et.diavgeia.gov.gr όπου αναρτώνται οι αποφάσεις εδώ και μέρες είναι «πεσμένο».

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…Η επίσημη γραμμή της ΕΡΤ για το νέο φρούτο των μεικτών παραγωγών είναι ότι δεν γίνεται αλλιώς γιατί οι μόνιμοι τεχνικοί και δημοσιογράφοι είναι τεμπέληδες.

Στην υγειά τους!

storm

Πηγή: enimerosi24.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στο Χρόνη Μίσσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του συγγραφέα Χρόνη Μίσσιου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» με την Έλενα Κατρίτση, παραγωγής 2010.

Στην εκπομπή, ο συγγραφέας μιλάει για τη ζωή και το έργο του, τις περιπέτειες και τους αγώνες του, τον έρωτα και την επανάσταση, αλλά και για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας. Εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να μη γίνει πολιτικός και καταθέτει την άποψή του για τους πολιτικούς και τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα σήμερα. Εκφράζει την απαισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας και της ανθρωπότητας, ενώ εξηγεί τι σημαίνει για εκείνον επανάσταση, υπογραμμίζοντας τη διαφορά της γενιάς του με τη νέα γενιά και την αδυναμία του να προβλέψει την έκβαση ενός – μάλλον – δυσοίωνου μέλλοντος.

Στη συζήτηση, ο Χρόνης Μίσσιος αναφέρεται στα αγαπημένα του θέματα: την αγάπη, τον έρωτα, τον πολιτισμό, τις αξίες της ζωής και την επανάσταση. Υποστηρίζει ότι το υπάρχον σύστημα θα διαλυθεί, αν οι άνθρωποι επανέλθουν σε κοινότητες, εφαρμόσουν την άμεση δημοκρατία και ζήσουν αλληλέγγυοι μόνο με τα αναγκαία. Στην εκπομπή ακούγονται αποσπάσματα από βιβλία του συγγραφέα, τα οποία διαβάζει ο ίδιος.

Η εκπομπή θα προβληθεί από τη ΝΕΤ αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 17.00, στο πλαίσιο του αφιερώματος του σταθμού στον Χρόνη Μίσσιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΕΣΥ υπέρ την προάσπισης των ασφαλιστικών ταμείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ με τα Διοικητικά Συμβούλια των πέντε Ενώσεων μελών της, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και σε πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Εκτός των Προέδρων των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ο οποίος ενημέρωσε για τις ζοφερές προοπτικές που διαγράφονται για τα Ταμεία και κατ’ επέκταση για τους ασφαλισμένους, με όσα θεσπίζει το Γ’ Μνημόνιο.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με έγκριση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται:

Η πλήρης αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην υποβάθμιση της ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ και στην καταλήστευση των αποθεματικών και των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Απ’ όλους τους ομιλητές τονίστηκε και περιελήφθη στο ψήφισμα ότι, κάθε σκέψη για αφαίρεση πόρων από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οδηγεί σε κατάρρευση των Ταμείων τη στιγμή που η εργοδοσία στον κλάδο μας απολαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση, πληρώνοντας ελάχιστες ή και καθόλου εργοδοτικές εισφορές.

Ζητήθηκε να μη θιχτούν οι πόροι και τα αποθεματικά των Ταμείων και να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά.

Υπογραμμίστηκε η πάγια θέση για ενιαία ασφάλιση όλων των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Επισημαίνεται ότι, κανένας κλάδος ή ομάδα εργαζομένων δεν μπορεί να ανακόψει την εξαθλίωση που μας οδηγούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της Τρόικας, ζητώντας να εξαιρεθεί από τα γενικευμένα αυτά μέτρα, αφού η επίθεση έχει ενιαίο χαρακτήρα και σκοπό.

Τέλος, κλήθηκε η διοίκηση του Ταμείου, να μη συμπράξει στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ στη βάση του ψηφίσματος και του προβληματισμού της σύσκεψης, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Απεργία στον Αθήνα 984

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2012 κατά της λογοκριτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» και την επαπειλούμενη απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, εάν δεν καταθέσει «δήλωση μετανοίας».

Παρόλη την προσπάθεια μεσολάβησης που κατέβαλε η ΕΣΗΕΑ, η Διοίκηση του σταθμού εξακολουθεί να μεταθέτει το πρόβλημα, προβάλλοντάς το ως προσωπική διένεξη του κ. Καμπύλη με τη συνάδελφο και αποκρύβοντας τελείως την πραγματική της αιτία.

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όταν κατά τη διάρκεια γενικής απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα ΜΜΕ που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για τις 17 Οκτωβρίου, ο κ. Καμπύλης αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά ενεργώντας επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».

Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου αρχικά με κατάργηση της εκπομπής της και στη συνέχεια με ανακοίνωση απόλυσής της. Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία επιμελώς αποκρύβεται από τη Διεύθυνση του Ρ/Σ.

Ό,τι επακολούθησε στη συνέχεια ήταν αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης. Η εμμονή δε της Διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της συναδέλφου, η οποία έγινε μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, και η επιμονή της στην κατάθεση
«δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί και η ευθύνη του Δημάρχου Αθηναίων και Προέδρου της ΔΕΡΑ κ. Καμίνη, ο οποίος δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος και να μην παίρνει θέση. Εγκρίνει τις λογοκριτικές παρεμβάσεις των οργάνων του; Συμφωνεί στη δίωξη της συναδέλφου γιατί λειτούργησε σύμφωνα με όσα ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας επιτάσσει;

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει την άμεση αποκατάσταση της συναδέλφου και τούτο δεν είναι απλώς προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία ενός δημοσιογράφου, αλλά η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου, καθώς και η καταδίκη κάθε λογοκρισίας.

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην ΕΡΤ ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 18.00 την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ., προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.