EBOOK: Μυθιστόρημα του Ιταλού Νικολό Αμανίτι «Εγώ κι εσύ»

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ’ OΛO TON KOΣMO

Μετάφραση: Ανταίος Χρυσοστομίδης

Στο εξώφυλλο: Joaquin Villaverde Photography.

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Περίληψη

Μια αποθήκη. Ένας εσωστρεφής και κάπως νευρωτικός έφηβος. Ένα αθώο ψέμα. Η ψευδαίσθηση ότι μπορεί κανείς να ζήσει μόνος, μακριά από τον κόσμο, μακριά από κάθε ενοχλητικό στοιχείο.  Και η αναπάντεχη άφιξη μιας άγνωστης που θα ανατρέψει τα πάντα. Με αυτά τα ελάχιστα στοιχεία, ο Νικολό Αμανίτι, ο σημαντικότερος και δημοφιλέστερος Ιταλός συγγραφέας της γενιάς του, διηγείται μια αξέχαστη ιστορία για το πιο απλό αλλά και το πιο αξεδιάλυτο από τα μυστήρια της ζωής: το πώς κανείς γίνεται από παιδί άντρας. Ένα μικρό αριστούργημα.

«Το βιβλίο μιλάει για έναν έφηβο που καλείται να αναμετρηθεί με τους συνομήλικούς του. Είναι μια τρομερή δοκιμασία στην οποία σπανίως αναφερόμαστε. Ο Λορέντσο, ο πρωταγωνιστής, είναι ένα βασανισμένο αγόρι, κλεισμένο στον εαυτό του, εξόριστο στον κόσμο του. Δεν έχει φίλους. Βιώνει την οικογένεια και το σχολείο ως στοιχεία ξένα σε αυτόν. Νιώθει όμως την παρόρμηση να αλλάξει: διότι διαισθάνεται ότι δεν υπάρχει μέλλον για όποιον διαφοροποιείται από τους άλλους. Και τότε αποφασίζει να ακολουθήσει μια στρατηγική που θα τον κάνει να μοιάζει με τους άλλους…»

ΝΙΚΟΛΟ ΑΜΑΝΙΤΙ

                         ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΔΩ μόνο με 4,90ευρώ                  

Βιογραφικά στοιχεία

nikolo_amanitiΝικολό Αμανίτι

O Νικολό Αμανίτι γεννήθηκε το 1966 στη Ρώμη. Θεωρείται ο σημαντικότερος Ιταλός συγγραφέας της γενιάς του και το μυθιστόρημά του Εγώ δεν φοβάμαι μια από τις εμπορικότερες επιτυχίες της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας (πούλησε μόνο στην Iταλία πάνω από 800.000 αντίτυπα). Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία του Λάσπη (μτφρ. Κωνσταντίνα Δεληκωστοπούλου, 2000), Θα σε πάρω να φύγουμε (μτφρ. Χρίστος Ρομποτής, 2002), Εγώ δεν φοβάμαι (μτφρ. Χρίστος Ρομποτής, 2003). Έχει λάβει επίσης μέρος στο συλλογικό μυθιστόρημα Global Novel (2003), ενώ διήγημά του περιλαμβάνεται στη συλλογή Εγκλήματα (μτφρ. Ανταίος Χρυσοστομίδης, 2006). Το μυθιστόρημά του Με τις ευλογίες του Θεού τιμήθηκε το 2007 με την εγκυρότερη λογοτεχνική διάκριση της πατρίδας του, το Βραβείο Στρέγκα.

Βιβλιογραφία

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

Εγώ κι εσύ, 2011

Με τις ευλογίες του Θεού, 2008

Εγκλήματα, 2006

Global Novel, 2003

Εγώ δεν φοβάμαι, 2003

Θα σε πάρω να φύγουμε, 2002

Λάσπη, 2000

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.