Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου – τι λέει στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το πρωί της Παρασκευής, ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Λίγο μετά την παραίτηση του ο κ Οικονόμου, μίλησε στον Alpha 989 και στην Γιάννα Παπαδάκου τονίζοντας:

Αυτό που προέχει συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράτασης. Δεν είναι ώρα για κομματικές ισορροπίες.

Δεν είμαι οπαδός του κάθε τρεις  και λίγο εκλογές, πρέπει να υπάρχει ένας κύκλος που  να ολοκληρώνεται

Δεν θέλω να συμμετάσχω σε κανένα κυβερνητικό σχήμα. Με ενδιαφέρει η συγκρότηση του χώρου. Σημασία για μένα έχει η ενωμένη κεντροαριστερά να μην είναι παρακολούθημα κανενός. Δεν έχω κάτι άλλο να τονίσω, τα λέω όλα στην επιστολή μου.

ΗΧΗΤΙΚΌ ΕΔΩ

Διαβάστε τι αναφέρει ο κ. Οικονόμου στην επιστολή του:

«Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως, δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011, όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με τη Δημοκρατική Αριστερά, με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και τη συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου, ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο Πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη, καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου τη δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δηλώνω τη στράτευσή μου σε αυτή την προσπάθεια που μπορεί να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματα του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δίκαιες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ρεαλιστικές μόνο με τη στροφή στην ανάπτυξη, η οποία θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, διαθέτοντας ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή μου σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε ό,τι με αφορά. Η απάντηση στην κρίση μπορεί να προκύψει μέσα από την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.