Nocturnes Frédéric Chopin στο ξενοδοχείο Sofitel

sofitel_wojciech__antosik1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μαγικές βραδιές Σοπέν, αφιερωμένες σε νότες και γεύσεις από την Πολωνία.

To 2010 συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη Φρεντερίκ Σοπέν.

Το 2010, ονομάστηκε χρονιά Σοπέν και γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο με συναυλίες, ρεσιτάλ και παράλληλες εκδηλώσεις. 

Σε συνέχεια των εορτασμών αυτών, το ξενοδοχείο Sofitel, οργανώνει μια μοναδική μουσική και γευστική εβδομάδα με τίτλο Nocturnes Frédéric Chopin. Κάθε βράδυ, από τις 24 έως τις 30 Νοεμβρίου, στο γαστρονομικό εστιατόριο «Καράβι», δύο βραβευμένοι Chefs από τη Βαρσοβία, θα μας μυήσουν στα μυστικά των λεπτών πολωνικών γεύσεων, ενώ ο διάσημος Πολωνός Πιανίστας WOJCIECH ANTOSIK θα ερμηνεύει Σοπέν.

Ακούγοντας ζωντανά Βαλς, Μαζούρκες και Πολωνέζ, οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν υπέροχες σπεσιαλιτέ όπως τη διάσημη παραδοσιακή σούπα Żurek, την ψητή πάπια με καραμελωμένα μήλα και ως επιδόρπιο την crème brulée με ginger, η την πολωνέζικη εκδοχή του cheese cake.

Η γαστρονομική και μουσική αυτή πανδαισία οργανώνεται από το ξενοδοχείο SOFITEL, με την συμμετοχή της Ubifrance (Εμπορικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας), του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου και του γραφείου μας.

Δύο Πρεσβείες, η γαλλική και η πολωνική έχουν θέσει την οργάνωση υπό την αιγίδα τους.

Ο WOJCIECH ANTOSIK

Γεννήθηκε το 1971. Έχει σπουδάσει στην Μουσική Ακαδημία Φρεντερίκ Σοπέν της Βαρσοβίας και έχει παρακολουθήσει ανώτερα μουσικά μαθήματα στο Παρίσι . Θεωρείται από τους καλύτερους ερμηνευτές Σοπέν, μπορεί να αποδώσει με μεγάλη ευαισθησία
την ρομαντική ατμόσφαιρα του Σοπέν. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Λιθουανία, Φινλανδία, Τσεχία κ.α.

Εκτός από πιανίστας είναι και καλλιτεχνικός σύμβουλος μουσικών παραγωγών, όπως η πολύ επιτυχημένη σειρά της αγγλικής τηλεόρασης «Άννα Καρένινα» η το περίφημο Φάντασμα της Όπερας όταν παρουσιάστηκε στη Βαρσοβία. Γράφει επίσης μουσική κριτική και φυσικά διδάσκει.

Θα ερμηνεύσει έργα όπως η Polonaise in A-flat major, Op. 53, Scherzo in b-flat minor, Op. 31, η Mazurka in g-sharp minor, Op. 33, No. 1, το Waltz in A-flat major, Op. 69, No. 1 η το Grande Valse Brillante in E-flat major, Op. 18.

Πληροφορίες/κρατήσεις
210 35 44 920
H3167-cg2@sofitel.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.