Τα ΜΜΕ με τη θηλιά στο λαιμό / Η νέα «Ελευθεροτυπία» με δημοσιογραφικό κώδικα αρχών

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Τα ΜΜΕ με τη θηλιά στο λαιμό

Της Αγγέλας Νταρζάνου
(Αναδημοσίευση από τον Επενδυτή)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΜΕ- 6ΜΗΝΟ 2012 (εκατ. ευρώ)

ΕΤΑΙΡΕΙΑ // ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ // ΖΗΜΙΕΣ // ΧΡΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΠΗΓΑΣΟΣ // 49,4 // 10,9 // 133

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ // 47,8 // 8,7 // 118

Δ.Ο.Λ. // 29,9 // 6,9 // 132

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ // 25,0 // 13,9 // 74

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ // 28,8 // 0,1 // 20,8

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ // 6,53 // 0,3 // 2,7

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ // 1,71 // 0,1 // 0,9

Με τη θηλειά στο λαιμό βρίσκονται οι μεγάλοι Όμιλοι ΜΜΕ, που κινδυνεύουν πλέον εμφανώς να οδηγηθούν σε χρεωκοπία, μετά από δεκαετίες υψηλών αποδόσεων και πολιτικής επιρροής: εάν πράγματι ενεργοποιηθεί το προαπαιτούμενο του μεσοπρόθεσμου και τελικώς τοποθετηθούν Επίτροποι στις Τράπεζες -όπως διαφαίνεται- εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες να λάβουν νέα δάνεια -το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα αξιοποιηθεί για να τονώσει τη ρευστότητά τους και να καλύψει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, κυρίως μισθοδοσία και υποχρεώσεις προς τρίτους.

Οι Επίτροποι, σύμφωνα με τα όσα προδιαγράφονται, θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων, θα ελέγχουν δηλαδή πού κατευθύνεται ο δανεισμός, εάν μπορεί να εξυπηρετηθεί ή εάν είναι επισφαλής.

Σε μία τέτοια προοπτική δηλαδή με αντικειμενικούς όρους, οι εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών δεν έχουν και πολλές ελπίδες για δανεισμό. Το MEGA διεκδικεί ομολογιακό δάνειο 10-12 εκ. ευρώ, όμως δεν φαίνεται να εκταμιεύεται άμεσα. Δάνειο διεκδικεί και ο ΔΟΛ για άμεσες υποχρεώσεις. Όμως, πώς μπορεί να εγκριθεί δανεισμός, όταν όλα τα στοιχεία φωνάζουν το αντίθετο; Όταν ας πούμε τα χρέη είναι δυσθεώρητα ενώ συγχρόνως τρέχουν και ετήσια ελλείμματα; Και όταν τα ελλείμματα αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν από τον τζίρο, ο οποίος βαίνει συνεχώς μειούμενος;

Το τσουνάμι που έρχεται, επιχειρεί να διαχειριστεί η “Καθημερινή”, με ελκυστικό πρόγραμμα “εθελουσίας εξόδου” εργαζομένων- όπως ακούγεται του 10% του προσωπικού, δηλ. περίπου 40 ατόμων. Προσφέρει ολόκληρη αποζημίωση, του παλαιού καθεστώτος, συν μπόνους 6 μηνών. Παρόμοιο πρόγραμμα αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ο ΔΟΛ, παρότι είναι στις προθέσεις των επικεφαλής. Στα “Νέα” έχει εκδηλωθεί διαθεσιμότητα από τουλάχιστον 50 εργαζόμενους με ώριμα εργασιακά δικαιώματα, που προσφέρονται να αποχωρήσουν με την αποζημίωσή τους, όμως αυτό είναι αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες έλλειψης ρευστότητας. Την ίδια ώρα αναζητούνται τρόποι να περιοριστούν οι ετήσιες ζημιές, έστω στο ήμισυ, όμως φαίνεται δύσκολο χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση.

Σε αυτό το τοπίο, εμφανίζονται βιώσιμα νέα ή και παλαιότερα ΜΜΕ, τα οποία μπορεί μεν να έχουν χαμηλότερους τζίρους (από πωλήσεις ή διαφήμιση), όμως έχουν λιγότερα ή καθόλου βάρη από δανεισμό και περιορισμένες λειτουργικές δαπάνες.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_26.html#more

Η νέα «Ελευθεροτυπία» με δημοσιογραφικό κώδικα αρχών

Με ένα κώδικα αρχών της δημοσιογραφίας υπογεγραμμένο από την ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει ξανά στα περίπτερα η νέα «Ελευθεροτυπία». Πιο συγκεκριμένα, όσοι συμμετάσχουν στο εγχείρημα θα κληθούν να υπογράψουν ένα νέο κώδικα δεοντολογίας ο οποίος από τη μία θα απαγορεύει για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους την παράλληλη τους απασχόληση σε γραφεία Τύπου, σε κυβερνητικές θέσεις, τράπεζες και εταιρείες. Από την άλλη πλευρά, η ιδιοκτησία θα δεσμεύεται πως δεν θα παρεμβαίνει στα ρεπορτάζ και τα άρθρα των εφημερίδων.

Με αυτό το χαρτί, της ανεξαρτησίας θα επιχειρήσει η «Ελευθεροτυπία» όσο πιο σύντομα γίνεται να επανέλθει στα περίπτερα και να απευθυνθεί στηριχθεί στους ίδιους τους αναγνώστες, χωρίς την υποστήριξη τραπεζικού δανείου.

Δεν είναι γνωστό πότε η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει ξανά γίνονται προσπάθειες για το συντομότερο δυνατό. Ο τίτλος που θα χρησιμοποιηθεί εινα αυτός της «Ελευθεροτυπίας» αφού οι δικαστικές αποφάσεις απαγορεύουν τη νομική ή πραγματική μεταβολή του. Ο τίτλος θα ενοικιαστεί σε εταιρεία για προσδιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι πάντως είναι στους ανθρώπους. Υπάρχουν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι που κυριολεκτικά πεινάνε και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία λύση στον ορίζοντα από την πλευρά της Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Ταυτόχρονα το κτίριο της εφημερίδας στην οδό Μίνωος είναι λεηλατημένο και παρατημένο. Έχουν κλαπεί πολλά αρχεία, γραμματοσειρές και άλλα πράγματα από την εφημερίδα, γεγονός που καθυστερεί την επανέκδοσή της.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24379#more-24379

Η Μάχη για τους 25.000 αναγνώστες

Η μάχη του περιπτέρου για τα δύο νέα φύλλα, την “Εφημερίδα των Συντακτών” και την “6 Μέρες” συνεχίζεται. φαίνεται πως υπάρχει ένα αγοραστικό κοινό κοντά στους 25.000 αναγνώστες που επιλέγουν καθημερινά να αγοράσουν μια κεντροαριστερή εφημερίδα, στη θέση της “Ελευθεροτυπίας”, η οποία προς το παρόν δεν κυκλοφορεί. Δυστυχώς οι νέες προσπάθειες δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών σε καθημερινό επίπεδο, καθώς φαίνεται πως ένα μέρος του κοινού ενημερώνεται από το Internet και από blog με αμφιλεγόμενη πληροφόρηση, ενώ η ύφεση είναι ανασταλτικός παράγοντας για να διαθέσουν οι αναγνώστες το ποσό του 1,30 ευρώ για την αγορά μιας καθημερινής εφημερίδας. Αναλυτικά:

Μέσο όρο κυκλοφορίας 15.079 φύλλα για την “Εφημερίδα των Συντακτών” για το διάστημα από 5 Νοεμβρίου, οπότε και κυκλοφόρησε ως και τη Δεύτερα 19 Νοεμβρίου. Η εφημερίδα ξεκίνησε με πωλήσεις 26.010 φύλλων σε όλη την Ελλάδα, ενώ όπως φαίνεται από τον πίνακα στη συνέχεια, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, υποχώρησε στα 10.020.

Κυκλοφορία «Εφημερίδας Συντακτών»

Ημερομηνία // Πωλήσεις

5.11  //  26.010
7.11  //  15.880
8.11  //  15.900
9.11  //  14.260
10.11 //  25.810
12.11 //  11.480
13.11 //  11.010
14.11 //  10.820
15.11 //  10.440
16.11 //  10.580
17.11 //  18.560
19.11 //  10.020

Με 9.065 φύλλα κατά μέσο όρο πορεύεται η «6 Μέρες» του Αντώνη Δελλατόλα τις πρώτες 7 μέρες κυκλοφορίας της, από 12 Νοεμβρίου ως 19 Νοεμβρίου. Η εφημερίδα ξεκίνησε με 14.100 φύλλα και την περασμένη Δεύτερα υποχώρησε στα 5.100.

Κυκλοφορία εφημερίδας “6 Μέρες”

Ημερομηνία // Πωλήσεις

12.11 //  14.100
13.11  //  8.510
14.11  //  8.200
15.11  //  7.800
16.11  //  7.650
17.11  //  12.100
19.11  //  5.100

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24382

«Έφυγε» ο διακεκριμένος ανταποκριτής Μάριο Μοντιάνο

Η κοινότητα των ξένων ανταποκριτών αποχαιρετά σήμερα έναν από τους διακεκριμένους- ιστορικούς εκπροσώπους του επαγγέλματος, τον Μάριο Mοντιάνο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Ανταποκριτής των TIMES του Λονδίνου για 38 χρόνια στην Αθήνα, συνεργάτης της ελληνικής υπηρεσίας του BBC την κρίσιμη περίοδο της μεταπολίτευσης, ο Μάριο Μοντιάνο είναι ταυτισμένος με κρίσιμες αλλαγές της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάρρευση της δικτατορίας, η εγκατάσταση της δημοκρατίας, η διαχείριση του κυπριακού, οι ελληνοτουρκικές κρίσεις, έχουν καταγραφεί στις ανταποκρίσεις του.

Προέρχεται από δημοσιογραφική οικογένεια της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, την οικογένεια Μοδιάνο που κατάγεται από την Ιταλία (16ος αιώνας) και έχει προσφέρει στην κοινότητα τη Θεσσαλονίκης σειρά σημαντικών ραβίνων.

Ο πατέρας του Μάριο, Σάμ Μοντιάνο, εκδότης διευθυντής και αργότερα ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Le Progres» (Η πρόοδος), εργάσθηκε μετά τον πόλεμο ως ανταποκριτής και επικεφαλής του γραφείου του REUTERS για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η οικογένεια Μοντιάνο και ο Μάριο κατάφεραν να επιβιώσoυν των γερμανικών διώξεων που εξολόθρευσαν την εβραϊκή κοινότητα χάρη στην προστασία των ιταλικών αρχών, που μετέφεραν όσους από του Εβραίους της Θεσσαλονίκης μπορούσαν, στην Αθήνα.

«Ακούγοντας τον, ακούγοντας τις ιστορίες του για το πως επιβίωσε από τις απίστευτες περιπέτειες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, αποκτάς ελπίδα και διάθεση για ζωή», λέει η Milena Molho που κατέγραψε το 2005 μια εκτεταμένη αυτοβιογραφική συνέντευξη του Μάριο Μοντιάνο.

«Δεν ξέρω σε ποια γλώσσα μιλούσαν ο παππούς και η γιαγιά μου ο ένας στον άλλον. Μιλούσαν ωστόσο Ladino (ισπανικά σε εβραϊκή εκδοχή) στους γονείς μου. Οι γονείς μου μιλούσαν γαλλικά ο ένας στον άλλον και σε μένα, αλλά μιλούσαν Ladino στον αδελφό μου, ενώ ο αδελφός μου και εγώ μιλούσαμε με ελληνικά», λέει στην συνέντευξη αυτή ο Μάριο Μοντιάνο, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό το στίγμα της Θεσσαλονίκης στην οποία μεγάλωσε.

Για να συνεχίσει την παράδοση αυτή ο Μάριο παντρεύτηκε το 1963 την αγαπημένη του Ιντζι, κόρη διακεκριμένης τουρκικής οικογένειας της Κωνσταντινούπολης, που γνώρισε και ερωτεύτηκε στη Ρόδο και με την οποία έζησε στην Αθήνα τις περιπετειώδης δεκαετίες του κυπριακού και των ελληνοτουρκικών συγκρούσεων!

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1926, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τον ξένο τύπο, ο βοηθός του διάσημου Frank McCaskey, το οποίο γνώρισε στην Αθήνα μετά την απελευθέρωση, από τον πατέρα του.

Ο Μάριο Μοντιάνο προς το τέλος της σταδιοδρομίας του παρασημοφορήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ με το OBE.

Πηγή: http://newpost.gr/post/171198/efyge-o-diakekrimenos-antapokritis-mario-montiano/

ΕΚΠΟΜΠΕΣ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα του Αρχείου ΕΡΤ στην εκτέλεση 118 Ελλήνων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στο Μονοδέντρι Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης 118 Ελλήνων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στο Μονοδέντρι Λακωνίας 26 Νοεμβρίου 1943) σε αντίποινα για την επίθεση ανταρτών του ΕΛΑΣ σε γερμανική φάλαγγα, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Γιώργου Πετρίτση «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ», παραγωγής 1992.

Συγγενείς εκτελεσθέντων και επιζώντων, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Γιατράκος, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης Γεώργιος Σαϊνόπουλος και ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Κοκκομέλης, μεταφέρουν μνήμες από το χρονικό της σφαγής, αναφέρονται στον ρόλο των δωσιλόγων της περιοχής που συμμετείχαν στην κατάδοση των θυμάτων, στις προσπάθειες αποφυλάκισης των συλληφθέντων και στην αντίδραση του ΕΛΑΣ. Η κόρη του εκτελεσθέντος Χρήστου Καρβούνη, Άννυ Καρβούνη- Ρηγοπούλου καταθέτει τη δική της μαρτυρία για τα γεγονότα που συνδέονται με τον πατέρα της.

Η κάμερα καταγράφει τα κτήρια-σύμβολα της τοπικής κοινωνίας που συνδέονται με τις μνήμες του παρελθόντος, όπως την κλινική του εκτελεσθέντος γιατρού Χρ. Καρβουνη και την οικία της οικογένειας Τζιβανοπούλου, από την οποία εκτελέστηκαν τέσσερα αδέλφια.

«Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» από τον “Εξάντα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, 23:30 – ΝΕΤ

H αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προβάλλεται ως η ενδεδειγμένη απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Β. Χαλκιδική, πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold. Όμως, κάτοικοι της περιοχής που χρόνια αντιστέκονται στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

«Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» είναι μια ακτινογραφία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Αφήγηση: Γιώργος Αυγερόπουλος / Επιτόπια Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Γεωργία Ανάγνου / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Θεόφιλος Δαδής / Μοντάζ: Βασίλης Μάγκος, Άννα Πρόκου / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Τραγούδι: Σαβίνα Γιαννάτου / Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ © 2011 – 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία έξω από τον Αθήνα 984, σήμερα (27/11/2012)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λογοκρισία και την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά, προγραμματίζει αύριο, έξω από τις εγκαταστάσεις του Αθήνα 984, η ΕΣΗΕΑ.

Να γυρίσει στη δουλειά της χωρίς «δήλωση μετανοίας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την καταχρηστική, προκλητική και δια θυροκόλλησης απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά από τον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», επειδή αρνήθηκε να υπογράψει «δήλωση μετανοίας». Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία καταγγέλλει την αυταρχική, εκφοβιστική και λογοκριτική συμπεριφορά της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη απέναντι στη δημοσιογράφο και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την επιστροφή στην εργασία της.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της 17ης Οκτωβρίου σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».

Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου, αρχικά με την κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε τιμωρητικό ωράριο, στη συνέχεια με ανακοίνωση περί απόλυσης και τελικά με την προκλητική, δια της θυροκόλλησης, απόλυσή της.

Η εμμονή δε της Διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της συναδέλφου, και η επιμονή της στην κατάθεση «δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί και η ευθύνη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος εξακολουθεί να μην παίρνει θέση απέναντι στις λογοκριτικές παρεμβάσεις των οργάνων του.

Η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή της με τις Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου οι οποίες:

· υπογραμμίζουν ότι το νέο αυτό περιστατικό λογοκρισίας, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας της εργοδοσίας έρχεται να προστεθεί στην ανησυχητικά αυξανόμενη αλυσίδα των καθημερινών πλέον λογοκριτικών παρεμβάσεων στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, που αποβλέπουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης σκέψης και φωνής των δημοσιογράφων με τελικό στόχο τη φίμωση και χειραγώγησή τους

· εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη τους στις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε απόπειρα τρομοκράτησης της δημοσιογραφίας αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και του πολίτη να πληροφορείται ελεύθερα, να κρίνει και ν’ αξιολογεί.

· ζητούν την άμεση αποκατάσταση της συναδέλφου όχι μόνο προασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία ενός δημοσιογράφου, αλλά κυρίως υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην πολυφωνία, την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου και καταδικάζοντας παρόμοιες ενέργειες λογοκρισίας που προσβάλλει, αμαυρώνει και ακυρώνει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, πολιτισμού και δημοκρατίας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας κατά της αστυνομικής βίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Η Διεθνής Αμνηστία (Ελληνικό Τμήμα) προγραμματίζει την παράδοση δέκα χιλιάδων περίπου υπογραφών μαζί με το κείμενο έκκλησης του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου για την απόδοση δικαιοσύνης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της δράσης της για την αστυνομική βία.

Την ίδια ημέρα ακτιβιστές της οργάνωσης θα πραγματοποιήσουν δρώμενο και θα διανείμουν σχετικό ενημερωτικό υλικό στο σταθμό Μετρό «Κατεχάκη» από τις 15.00 έως τις 17.00.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μαζικά, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και να έχει επιτυχία η δράση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.