Οριστικό λουκέτο στην “4π” / Ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΧΑΑ ο ΔΟΛ

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Οριστικό λουκέτο στην “4π”

Οριστικό λουκέτο μπαίνει στην εταιρεία των Θ.Σπίνουλα-Τ.Χατζή «4 π». Η εταιρεία που είχε υπενοικιάσει τους τίτλους περιοδικών του ΔΟΛ από το 2008, προσπάθησε να ενταχθεί στο άρθρο 99 αλλά δεν τα κατάφερε. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα καθώς από το 2010 ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις μισθών.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΧΑΑ ο ΔΟΛ

Με 83,7% ο Σταύρος Ψυχάρης και με 5,9% ο Βίκτωρας Ρέστης στο ΔΟΛ! Ένα βήμα προς την έξοδο από το Χρηματιστήριο έκανε ο ΔΟΛ την Παρασκευή. Η γενική συνέλευση ενέκρινε ξανά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7,5% και υπάρχουν πλέον δύο ενδεχόμενα για τη διαγραφή του από το χρηματιστήριο. Αν ο Σ. Ψυχάρης αυξήσει το ποσοστό στο 90% τότε με νέα δημόσια προσφορά αγοράς μετοχών ο ΔΟΛ θα βγει στο χρηματιστήριο, ενώ αν φτάσει στο 95% τότε μπορεί να υλοποιήσει το σχέδιο του με απόφαση από τη γενική του συνέλευση. Αν ο Β. Ρέστης δεν συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 7,5 εκατ. ευρώ τότε ο Σ. Ψυχάρης θα αποκτήσει τον έλεγχο του ΔΟΛ και θα τον οδηγήσει εκτός του χρηματιστηρίου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24547#more-24547

Ρίζος και εργαζόμενοι σε σύγκρουση

Η πρόταση του Δημήτρη Ρίζου στους απλήρωτους του «Αδέσμευτου Τύπου» να παραιτηθούν χωρίς αξίωση για αποζημίωση προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους εξόργισε τους δημοσιογράφους που αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Στην πρόταση των σωματείων να πληρώσει ένα μισθό και να δοθεί χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, ο εκδότης της εφημερίδας με δημόσια ανακοίνωση του, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι θέλουν να κλείσουν την εφημερίδα και εξυπηρετούν ύποπτα σχέδια. Τα σωματεία από τη δική τους πλευρά κάνουν λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία, με δεδομένο ότι στον «Αδέσμευτο Τύπου» δεν τηρούνταν η συλλογική σύμβαση εργασίας από το 2006, είχαν επιβληθεί μειώσεις μισθών και δεν αμείβονταν η εργασία της Κυριακής.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24545#more-24545

Ο Ηλίας Μαμαλάκης! έκλεισε στην ΕΡΤ!

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του Ηλία Μαμαλάκη με την κρατική τηλεόραση και έτσι σύντομα θα τον ξαναδούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Αρχικά, υπήρχε μια διαφωνία σε ότι αφορά τα οικονομικά, αλλά τελικά οι δύο πλευρές κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφορές.

Σύμφωνα με το περιοδικό HELLO, ο αγαπημένος σεφ θα εμφανίζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα, στο απογευματινό μαγκαζίνο ποικίλης ύλης το οποίο θα παρουσιάσει η Ανθή Σαλαγκούδη με τον Γιάννη Δάρρα.

Πηγή: http://newpost.gr/post/172720/ekleise-stin-ert-o-ilias-mamalakis/

Πράσινο φως για το «Μένουμε Ελλάδα»

Tο πράσινο φως δόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στην παραγωγή της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» για να γυριστούν 86 ακόμα επεισόδια.

Σύμφωνα με το περιοδικό SUPER TV, παρ’ όλο που μειώθηκε το κόστος της αγαπημένης, στο τηλεοπτικό κοινό, εκπομπής, ο Γιώργος Αμυράς και η Ρένια Τσιτσιμπίκου θα παρουσιάζουν τις ομορφιές της πατρίδας μας, προσκαλώντας τους τηλεθεατές σε ένα τηλεοπτικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πηγή: http://newpost.gr/post/172795/dothike-to-prasino-fos-sto-menoyme-ellada-/

Οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων

Ανοδική η πορεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για ακόμη μία Κυριακή. 

Η εφημερίδα πούλησε 161.000 φύλλα ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε το «Έθνος» με 134.000 φύλλα. Ακολουθεί το «Βήμα» με 107.000, η «Real news» με 86.000, ο «Ελεύθερος Τύπος» με 29.000 και η «Δημοκρατία» με 24.000 φύλλα.

Πηγή:
http://newpost.gr/post/172855/Kyklofories-kyriakatikon-efimeridon-proto-me-diafora-to-thema/

Ο πρώτος γύρος των εκλογών για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ

Με καθυστέρηση μερικών ημερών, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ. Την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων. Τα αποτελέσματα των εκλογών για επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αν και η καταμέτρηση έχει γίνει.

ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι,

Οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 28 Νοεμβρίου 2012 για την εκλογή Εκπροσώπου Εργαζομένων μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ-Α.Ε. σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σύνολο εγγεγραμμένων ……. 3.183

Ψήφισαν……………………… 1.868

Έγκυρα……………………….. 1.765

Άκυρα………………………… 58

Λευκά……………………….. 45

1.Οι υποψήφιοι, κατά αλφαβητική σειρά έλαβαν :

1.ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ Σταυροί 62

2.ΓΑΖΙΔΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σταυροί 139

3.IΑΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σταυροί 38

4.ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σταυροί 478

5.ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Σταυροί 165

6.ΚΟΤΣΙΩΝΗ ΜΗΛΙΑ Σταυροί 234

7. ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ Σταυροί 121

8.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΗ ΑΝΝΑ Σταυροί 124

9. ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Σταυροί 133

10.ΣΑΖΑΚΛΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) Σταυροί 219

11 ΦΩΤΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ Σταυροί 57

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στον 6ο χρόνο ύφεσης το 2013

Η εξέλιξη της διαφημιστικής δαπάνης στους
τηλεοπτικούς σταθμούς 2000-2012
Της Αγγέλας Νταρζάνου

(αναδημοσίευση από Αυγή της Κυριακής

Σε δραματικά χαμηλά επίπεδα βρίσκονται τα έσοδα των τηλεοπτικών καναλιών από διαφήμιση, τον βασικό πόρο χρηματοδότησής τους. Ήδη, το 2012 αναμένεται συνολική διαφημιστική απορρόφηση μειωμένη κατά 60% σε σχέση με το “χρυσό” 2007, που φέρνει την τηλεοπτική αγορά πίσω, σε επίπεδα της δεκαετίας του ’90.

Ήδη σήμερα η τηλεοπτική αγορά μετράει 5 χρόνια ύφεσης, εκ των οποίων τα δύο τελευταία με δραματικές επιπτώσεις στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Η βουτιά της διαφημιστικής τους απορρόφησης έχει επιπτώσεις στο πρόγραμμά τους, που είναι εμφανείς εδώ και δύο χρόνια: δραματικός περιορισμός της μυθοπλασίας, σχεδόν μηδενική ελληνική παραγωγή ψυχαγωγικού προγράμματος, ταινίες β’ διαλογής ή αρχαίες, κόψιμο των δημοσιογραφικών εκπομπών έρευνας, περιορισμός των ανταποκριτών στους απολύτως απαραίτητους, ερασιτεχνικές συνδέσεις μέσω skype.

Η συρρίκνωση της παραγωγής έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διάλυση των ανεξάρτητων παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, ενός ολόκληρου επαγγελματικού χώρου που περιλαμβάνει από ηθοποιούς σκηνοθέτες, σεναριογράφους, μέχρι κάμεραμαν και μοντάζ. Έχει ως αποτέλεσμα επίσης την προβολή τηλεοπτικών σκουπιδιών πάσης φύσεως, με το σκεπτικό ότι κοστίζουν φθηνά (από τα τούρκια σήριαλ μέχρι εκπομπές για τη ζωή των εγχώριων μπατιρο-σελέμπριτις), αλλά και την άνθιση τηλεπαιχνιδιών τζόγου τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Ότι ο Όμιλος Κυριακού συνεχίζει να προβάλλει παράνομα τηλεπαιχνίδια από τον ΑΝΤ-1 και το Μακεδονία TV, παρά την καμπάνα των 700.000 ευρώ που του επέβαλλε το ΕΣΡ προ ημερών, δείχνει ότι (α) για κάποιο λόγο έχει τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να πληρώσει και (β) έχει πραγματικά υψηλότατα έσοδα από το τηλεπαιχνίδι, που συμπληρώνουν στα πενιχρά διαφημιστικά του έσοδα.

Σύμφωνα με τον πίνακα Διαφημιστικής Απορρόφησης των καναλιών που δημοσίευσε ο Δ.Κορδεράς στο περιοδικό Marketing Week, τα έσοδα των καναλιών αναμένονται στα 265 εκ. ευρώ το 2012, μειωμένα κατά 370 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2007 που ήταν η πιο κερδοφόρα χρονιά. Την ίδια ώρα τα χρέη στις τράπεζες και σε προμηθευτές συσσωρεύονται, ενώ και τα ετήσια ελλείμματα δύσκολα περιορίζονται όσο ο κύκλος εργασιών βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Γίνεται έτσι εξαιρετικά αμφίβολο εάν το τηλεοπτικό τοπίο θα παραμείνει το ίδιο το 2013. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν και με ποιους όρους οι τηλεοπτικοί σταθμοί; Οι επιλογές που έχουν δεν είναι πολλές: είτε θα ενισχυθούν από τους ιδιοκτήτες τους, είτε θα συγχωνευθούν, όπoυ υπάρχουν οι προϋποθέσεις, είτε θα αναγκαστούν πάρουν το δρόμο του ALTER.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/12/6-2013.html#more

Καταργούν τους τεχνικούς οι δημοσιογράφοι “πολύ-εργαλεία”

Όταν το διαδίκτυο αποτελεί “άλλοθι” για το “φάγωμα” των Τεχνικών Τηλεόρασης

Του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου
Συνδικαλιστή – Μέλους ΔΣ ΓΣΕΕ

(αναδημοσίευση από το ergasianews)

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί αναπαράγουν ειδήσεις από το διαδίκτυο και μεταφέρουν βίντεο στην τηλεοπτική οθόνη, δήθεν τραβηγμένα από (φιλικά) ενημερωτικάsites, ενώ στην ουσία πρόκειται για υλικό τραβηγμένο από δημοσιογράφους-πολυεργαλεία- που, μ’ ένα κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας, υποκαθιστούν τους συνάδελφούς τους εικονολήπτες και λοιπούς τεχνικούς τηλεόρασης.

Μάλιστα μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί (τύπου ΣΚΑΙ), αντί για συνδέσεις με link, άρχισαν να χρησιμοποιούν τοSKYPE, όπου μεταφέροντας την εικόνα στο κεντρικόmaster, εν συνεχεία την ανεβάζουν στον αέρα του κεντρικού καναλιού.

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Είναι τα διαδικτυακά βίντεο και το skype μέσα μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας τηλεοπτικών προγραμμάτων; Νομίζω ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ. Το διαδίκτυο είναι διαδίκτυο και η τηλεόραση είναι τηλεόραση.

Δεν είναι δυνατόν να μας “παραμυθιάζουν” οι καναλάρχες, επί δύο και πλέον έτη, ότι μεταβαίνουμε στη νέα τηλεοπτική DIGEA εποχή με “τέλεια εικόνα και super ήχο χωρίς χιόνια”, κι απ’ την άλλη να χρησιμοποιούν χαμηλής ποιότητας μέσα (κατηγορίας “σκουπιδιού”), παράγοντας τηλεοπτικά προγράμματα μη Υψηλής Ευκρίνειας (HD). Και το λέω αυτό διότι το προηγούμενο διάστημα η συμμορία των καναλαρχών μας εξανάγκασε, με “τσαμπουκά”, ν’ αγοράσουμε εκατομμύρια αποκωδικοποιητές για να μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε την ….”ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ”!

Απ’ την άλλη, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι, σε αρκετές περιπτώσεις, χρήσιμα εργαλεία για την αμεσότητα μετάδοσης ειδήσεων. Όμως είναι άλλο πράγμα η μετάδοση ενός τηλεοπτικού προγράμματος (με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ποιότητας) και άλλο η διαδικτυακή ενημέρωση μέσω των νέων πολυεργαλείων της τεχνολογίας.

Δεν πρέπει να καταργήσουμε την κάμερα, το τρίποδο, το link και να τ’ αντικαταστήσουμε μ’ ένα laptop, όπως δεν πρέπει να καταργήσουμε τον εικονολήπτη, τον ηχολήπτη, τον τεχνικό ραδιοζεύξεων και το δημοσιογράφο και να τον αντικαταστήσουμε μ’ ένα laptop. Σε διαφορετική περίπτωση η τηλεόραση δεν είναι τηλεόραση και δεν εξυπηρετείται ο σκοπός για τον οποίο παραχωρήθηκε η συχνότητα μετάδοσης ενός εκάστου τηλεοπτικού σταθμού. Και στο θέμα αυτό θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα κανάλια θα έχουν βρει το τέλειο “άλλοθι” για το “φάγωμα” των συναδέλφων τεχνικών τηλεόρασης.

Κι αν κάποιοι δημοσιογράφοι “πολυεργαλεία” θεωρούν ότι βγάζοντας το κινητό από την τσέπη για να “αποθανατίσουν τη στιγμή”, προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον κλάδο, οφείλω να τους πληροφορήσω ότι δεν είναι μακριά η ώρα που και οι ίδιοι θα υποκατασταθούν από αναγνώστες και τηλεθεατές των sites και των καναλιών, οι οποίοι ήδη λειτουργούν ως επίδοξοι δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και σκηνοθέτες, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο το δικό τους καθημερινό “ρεπορτάζ”!

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2108.html#more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

“Δεν ανοίγει το Alter αν δεν πληρωθούν οι υποχρεώσεις”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταδικάζει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η ιδιοκτησία του «ALTER» επιχειρεί να ανοίξει τον σταθμό, χωρίς να έχει εκπληρώσει τη βασική της υποχρέωση, την καταβολή δηλαδή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν σε μερίδα εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων –συντάκτες, τεχνικούς και διοικητικούς- είναι έκδηλο ότι αποσκοπούν στη διάσπαση της συνοχής και της ενότητας των εργαζομένων, που επί μήνες μάχονται για τα δεδουλευμένα τους αντιμετωπίζοντας την απαξιωτική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Επισημαίνουμε την δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας κ. Γκότση στην τριμερή συνάντηση της παρασκευής ενώπιον του υφυπουργού εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου ότι “ ..καμία από αυτές τις υποσχέσεις δεν πρόκειται να υλοποιήθεί αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία του άρθρου 99 και πάντα με την προϋπόθεση ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή, αφού από μόνος του ο μεγαλομέτοχος κ. Κουρής αδυνατεί να καλύψει το όποιο κόστος της εξυγίανσης της εταιρείας.

Αναγνωρίζουμε τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού “ALTER”, που παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2011 και τους συμπαραστεκόμαστε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ζητώντας κατηγορηματικά και απαρέγκλιτα να καταβάλει η εργοδοσία άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους, ως βασική προϋπόθεση της επαναλειτουργίας του σταθμού.

Επιμένουμε στην ανάγκη κοινής δράσης όλων των ειδικοτήτων, του σταθμού και ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, προασπίζοντας την ενότητα του κλάδου για να καταστεί εφικτή η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Πρωτοβουλίες διαπραγμάτευσης ερήμην των ενώσεων όπως οι πρόσφατες είναι προφανές ότι δεν τυγχάνουν της έγκρισης του Δ.Σ. και ούτε συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορούν να σκιάσουν την μαχητικότητα των συναδέρφων που επί ένα και πλέον χρόνο κρατούν ψηλά την σημαία του αγώνα προκειμένου όταν επανέλθει το κανάλι σε κανονική λειτουργία να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις όλων των συναδέρφων.

Ο δίκαιος αγώνας σας που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όχι μόνο των συναδέλφων σας στα ΜΜΕ, αλλά και της πλειονότητας των συνανθρώπων της κοινωνίας μας, θα κερδηθεί, αν πρωτίστως εσείς οι εργαζόμενοι του ΑLTER παραμείνετε αδιάσπαστοι και αγωνιστείτε ενωμένοι μέχρι την τελική δικαίωση σας.

22ημερη απεργία των τεχνικών στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1»

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

22ημερη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1»

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την άρνηση της διοίκησης του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά να παραστεί στον δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ ως ορίζει ο Νόμος, προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 22ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Δευτέρας 3ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ης Δεκεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» με αιτήματα:

Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου 2012, Αυγούστου2012, Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012 και Νοεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του Καναλιού 1.

Την αποχή από κάθε ενέργεια, ή απειλή, ή ανακοίνωση για απόλυση των συναδέλφων μας από τον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά, όπου εργάζονται για πολλά έτη.

Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ” εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Δεκέμβριο 2011 μέχρι και Οκτώβριο 2012 (11 μήνες), 924 ευρώ.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι:

Καλούμε τον δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει κάθε προσπάθεια εργασιακού εξανδραποδισμού των επί πολλά έτη εργαζομένων στο Κανάλι 1.

Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 να αποπληρώσει αμέσως τα χρωστούμενα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων στον πολύπαθο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά και να προσπαθήσει για την οικοδόμησή του και όχι για την αποδόμησή του.

Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 να σταματήσει να διαχειρίζεται και να κατακρατεί παρανόμως τις συνδρομές των μελών μας προς την ΕΤΕΡ για πάρα πολλούς μήνες.

Απεργία στο περιοδικό «4 Τροχοί»

Η ΕΣΠΗΤ ανακοίνωσε απεργία στο πιο παλιό και ιστορικό περιοδικό Ειδικού Τύπου στην Ελλάδα, τους 4 Τροχούς που κυκλοφορούν ανελλιπώς από το 1970. Το περιοδικό ανήκει στην εισηγμένη «Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ» της οποίας το 33% ανήκει στον Όμιλο Λυμπέρη.

Αναμένεται η Γενική Συνέλευση στις 15 Δεκεμβρίου, όμως δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες…

Πρακτικά, οι εργαζόμενοι έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα και ελπίζουν στην κατάσχεση των τίτλων ώστε να μπορέσουν οι ίδιοι να τους εκμεταλλευτούν.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., της Ε.Π.Η.Τ. και της Ε.Φ.Ε. αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς τύπου, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φωτορεπόρτερς που εργάζονται στο περιοδικό «4 τροχοί» και στην ιστοσελίδα «4troxoi.gr» που εκδίδει η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, από τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων :

• διαμαρτύρονται έντονα για την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του περιοδικού «4 τροχοί» ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων τεσσάρων μηνών.

• ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πηγή: http://www.enimerosi24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.