Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζερβουλάκος

Zervoulakos thanatos876 new 1024x412
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Γιώργος Ζερβουλάκος.Γεννήθηκε το 1933, στο Γεράκι της Λακωνίας  .

Σκηνοθέτης   παραγωγός  μας άφησε  παρακαταθήκη  πάνω απο 200 ντοκιμαντέρ και ταινίες «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Λυσιστράτη», «Γυμνοί στο χιόνι»  «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο».

Στις δεκαετίες του 1960 και 1970 ήταν σκηνοθέτης κυρίως ταινιών του λεγόμενου εμπορικού κινηματογράφου. Ανάμεσα στις ταινίες που σκηνοθέτησε και έγιναν επιτυχίες ήταν  το «Υποβρύχιον Παπανικολής», αλλά και οι ταινίες «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Το σπίτι της ηδονής», «Το σπίτι στους βράχους», «Γυμνοί στο χιόνι», «Κεντρί».

Mv5bmtuxy2e1ngityjexys00mdvhltk3m2etmdcwy2fhmdewnmqxxkeyxkfqcgdeqxvynde5mtu2mde@ v1

Ο Ζερβουλάκος είχε κάνει  τις παραγωγές στις ταινίες «Άρης Βελουχιώτης» σε σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού, «Κόντρα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη, «Ρεμπέτικο» και «Oh Babylon» σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη. Έκανε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία σε περισσότερα από 200 πολιτικά, ιστορικά, κοινωνικά και τουριστικά ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση. ενώ έγραψε τα βιβλία: Η βασίλισσα των τζιτζικιών» και «Εν Τριπόλει 1949»

Η κηδεία του Γ. Ζερβουλάκου θα γίνει τη Μ. Δευτέρα στις 4:30 μ.μ. στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.