Βιβλιοπαρουσίαση: “Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ: Το Πρώτο Χμ που είδα!” στον IANO

to_hm_pou_eida_katerina_kris1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:00

Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ,
εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Κατερίνα Κρις

IANOS
ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ

Η Κατερίνα Κρις, αρχιβοηθός του Έγκμοντ Κλαβιέ, του ερευνητή του ανήκουστου και ανύπαρκτου, μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της πιο σημαντικής του ανακάλυψης: πώς όταν ήταν μικρός, γνώρισε για πρώτη φορά στη ζωή του ένα Χμ.

To Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ.

Ένας τυχερός θα κερδίσει το πρώτο βιβλίο στον κόσμο που μιλάει για την ύπαρξη των Χμ!

Σειρά: Οι περιπέτειες του Έγκμοντ Κλαβιέ, της Κατερίνας Κρις, εκδόσεις Κέδρος

Για παιδιά από 5 ετών

Είσοδος ελεύθερη

Τι είναι ένα Χμ;
Είναι ένα μικροσκοπικό πλάσμα που ζει στις σελίδες των βιβλίων και των τετραδίων. Είναι ένα πλάσμα που χαίρεται κάθε φορά που κάποιος διαβάζει τις σελίδες των βιβλίων ή γράφει στις σελίδες των τετραδίων. 

Πώς είναι ένα Χμ;
Έχει κεφάλι μυτερό, σαν μύτη μολυβιού. Φοράει πάντα παπούτσια σαν σκι (δηλαδή, παπουτσοσκί), για να κινείται πολύ γρήγορα. Και κρατάει πάντα μια ομπρέλα, που: α. το βοηθάει να στηρίζεται όταν κινείται πάνω στις σελίδες, β. το βοηθάει να κινείται γρήγορα στις σελίδες που έχουν γραμμές και γ. το προστατεύει από τις βροχές. Για σκεφτείτε καλά… Εσείς έχετε συναντήσει ποτέ ένα τέτοιο πλασματάκι;

Οι ιστορίες των Χμ, όπως τις κατέγραψε ο ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου Έγκμοντ Κλαβιέ (με τη βοήθεια της αρχιβοηθού του, Κατερίνας Κρις), γράφτηκαν για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα. Γιατί τα βιβλία έχουν πολλές λέξεις, και οι λέξεις αρέσουν πολύ στα Χμ κι έτσι οι πιθανότητες ένα παιδί να συναντήσει τα Χμ αυξάνονται μόλις ανοίξει ένα βιβλίο κι αρχίσει να το διαβάζει. Οι ιστορίες των Χμ γράφτηκαν και για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το γράψιμο. Γιατί όταν κάποιος γράφει, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί στη σελίδα του τετραδίου του ένα Χμ, για να τον βοηθήσει να γράψει ακόμη καλύτερα! Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Έγκμοντ!

Χορηγοί επικοινωνίας: περιοδικό ”Τaλκ”, www.talcmag.gr, www.infokids.gr, www.elamazi.gr, www.paidorama.com, www.goneisonline.gr, περιοδικό ”Γονείς και δράση” , www.in.gr, www.daysart.gr, www.pamebolta.gr, www.flowmagazine.gr , www.go‑out.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.