Η κολχικίνη χτυπάει τον κορωναϊό -.Σήμερα Κυριακή οι ανακοινώσεις απο τον ΕΟΔΥ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το βράδυ του Σαββάτου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας έδωσε το πράσινο φως ώστε η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, να μπει στο πρωτόκολλο των θεραπειών από του στόματος, σε ασθενείς με κορωνοϊό. Αφορμή για να δώσει το κρίσιμο «ΟΚ» η επιτροπή ήταν τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα. Τι δείχνει αυτή η μελέτη;

Η καναδική μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Εθνικός Συντονιστής της μελέτης -που ξεκίνησε ήδη από τον Μάρτιο- στην Ελλάδα, καθηγητής καρδιολογίας Σπύρος Δευτεραίος.

Σήμερα,  Κυριακή οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

Μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της μεγάλης πολυκεντρικής τυχαιοποιημένης μελέτης Colcorona που ολοκληρώθηκε στον Καναδά σε περίπου 5000 ασθενείς COVID 19 από την οποία «προέκυψε το σημαντικό όφελος από τη χορήγηση της κολχικίνης ως φάρμακο που χορηγείται όταν κάποιος νοσεί από  κορωναιό» όπως αναφέρει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Π. Γαργαλιάνος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.