Επιτροπή λογοκρισίας στην ΕΡΤ! / Σε αργία και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media

Επιτροπή λογοκρισίας στην ΕΡΤ!

ert_logokrisia_eggrafo_insider1Το Insider αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης. (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Η πρωτοφανής απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου ελήφθη και κοινοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πενταμελής επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αιμίλιος Λιάτσος θα περνάει από κόσκινο τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, την αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και την…διαφύλαξη της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας!

Είναι προφανές ότι η απόφαση της ΕΡΤ στοχεύει στην λογοκρισία των εξωτερικών παραγωγών. Το τελευταίο διάστημα η δοιίκηση της κρατικής τηλεόρασης ψάχνει ευκαιρία για να διακόψει τη προβολή δημοφιλών εκπομπών που ασχολούνται και αναδεικνύουν ζητήματα που είτε “ενοχλούν”, είτε βρίσκονται εκτός κυβερνητικής ατζέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ “περιμένει στη γωνία” τις εκπομπές “Εξάντας” και “Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα” των δημοσιογράφων Γιάννη Αυγερόπουλου και Στέλιου Κούλογλου αντίστοιχα. Λέγεται μάλιστα, ότι η εκπομπή του “Εξάντα” για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλικιδική την περασμένη Κυριακή δεν ήταν σίγουρο ότι θα μεταδοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά τελικά δόθηκε το πράσινο φως αφού “είχε και την άλλη άποψη”.

Πηγή: theinsider.gr

Σε αργία και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Σε καθεστώς αργίας και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Το ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε πως είναι εκείνο που θα λάβει τις αποφάσεις για το ποιοι εργαζόμενοι θα τεθούν σε αργία, παράλληλα με τις περικοπές που θα γίνουν στις αποδοχές των εργαζομένων που θα μείνουν.

Την ίδια ώρα στην ΕΡΤ έχουν γίνει από τη στιγμή που προέκυψε η τρικομματική συνεργασία τουλάχιστον 28 προσλήψεις συμβούλων, αποτυχημένων πολιτικών, πολιτικών φίλων και άλλων με μέσο όρο αποδοχών τα 3.000 ευρώ, Επίσης προετοιμάζονται προσλήψεις δημοσιογράφων με τη μέθοδο των μικτών παραγωγών και στις ενημερωτικές εκπομπές παρά το γεγονός πως η ΕΡΤ έχει ήδη αρκετό προσωπικό σε αυτούς τους τομείς.

Πηγή: media-industry

Αναστάτωση στην ΕΡΤ για την απαλλοτρίωση της Κατεχάκη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να παραχωρήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραχώρηση των εγκαταστάσεων της κρατικής τηλεόρασης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκαλεί πλήθος αντιδράσεων στους εργαζομένους καθώς αναγκάζονται να αποχωρήσουν από το κτίριο στο οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει εξοπλισμός αλλά και στούντιο στα οποία πραγματοποιούνται γυρίσματα εκπομπών.

Για το λόγο αυτό, έχει ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή με σκοπό να παραδώσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό ψήφισμα διαμαρτυρίας προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα.

Πηγή: newspost.gr

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

**Αντί ποσού 143.860 ευρώ μεταβιβάστηκε το 4,74% (2.800 μετοχές) του μετοχικού κεφαλαίου του Καναλιού «0-6» από τον Δ. Βυθούλκα στον Α.Βαλεσιώτη.

** Mega, Star, Alpha, Σκάι, FX, CNBC, VH1, Discovery HD και τυπικά, μετά την έγκριση του ΕΣΡ στην πλατφόρμα του ΟΤΕ TV. Σύντομα και ο ΑΝΤ1 Από τις 15 Δεκεμβρίου ως και τις 6 Ιανουαρίου η nova θα μεταδίδει το κανάλι nova Christmas.

**Ταυτόχρονα διαφημίζει προσφορά για τηλέφωνο, γρήγορο Internet και θέαμα από τη nova προς 29,90 ευρώ από τη Forthnet. Στο γραφείο Τύπου MTV Hellas ο Γιώργος Γεωργατζής (πρώην nova) ακολουθώντας τον Ανδρέα Μπέκιο. O Γιώργος Μπίνιος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη νεοσύστατη Alpha Editions.

** Δωρεάν εφαρμογή από τον Alpha για iPhone, iPad, smartphones και tablets Android που επιτρέπει τη δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος του Alpha, live ή on demand, καθώς και σταθερή ροή ειδήσεων μέσα από το newsdesk των Alpha News.

Πηγή: typologies

Αγοράζει SuperLeague η ΕΡΤ

**Αγοράζει SuperLeague η ΕΡΤ, αλλά όχι όλες τις ομάδες! Το ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε, για λογαριασμό της ΕΡΤ World την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ομάδων, Ολυμπιακός, Skoda Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Βέροια, και Ατρόμητος Αθηνών, δαπανώντας το ποσό των 550.000 ευρώ εκ των οποίων τα 150.000 ευρώ θα δοθούν σε διαφημιστικό χρόνο. Επίσης, το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε τις δαπάνες μεταδόσεων της Α1 μπάσκετ, με μέσο κόστος 4.397,83 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ανά αγώνα.

Πηγή: media-industry

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή στον Θ.Αναστασιάδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη για την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο εκδότης διώκεται για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.

Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

Τζ.Βινιεράτου

Πηγή: typologies

” Αβάσιμο και εξοντωτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ εις βάρος μου”

ΔΗΛΩΣΗ Θέμου Αναστασιάδη

«Αντί δικαιολογιών και ισχυρών νομικών επιχειρημάτων που έχω και είμαι σίγουρος ότι στο…τέλος θα λάβει υπόψη της η Δικαιοσύνη θα πω μόνο τα εξής ολίγα που είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κατανοήσουν οι πάντες.

Α) Οι ίδιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα στελέχη τους που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ έβγαλαν το αβάσιμο και εξοντωτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ εις βάρος μου. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος ο τέως υπουργός ο κύριος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς.

Β) Ανεξάρτητα από τον 5ετή πόλεμο εξόντωσης που υφίσταμαι, ανεξάρτητα κι από το πώς «το αδικαιολόγητο» 1,5 εκατ. ευρώ -δήθεν μη δηλωθέντος εισοδήματος- που μαγείρεψαν έφτασε σε 3,5 εκατ. ευρώ με παράνομες προσαυξήσεις, δηλώνω πως θα εξοφλήσω μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια, έστω κι αν δεν τους χρωστούσα τίποτα εξ αρχής. Γιατί σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής, και όπως εξηγώ στη συνέχεια είναι εντελώς κωμικοτραγική ειδικά στην περίπτωση μου.

Γ) Επειδή πρωτίστως με ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου και του κάθε πολίτη, είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ φόρου που καταβάλλουμε από τις εταιρίες που δημιουργήσαμε ως δημοσιογράφοι και απασχολούν 300 εργαζομένους.

Βρείτε μου άλλον έναν φορολογούμενο που να πληρώνει τόσα στο κράτος κάθε χρόνο. Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι «φοροφυγάδες» σίγουρα δεν θα ‘χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα. Και αναφέρω μόνο τα εισοδήματά μου τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα τριάντα συνολικά που εργάζομαι και φορολογούμαι, γιατί αυθαιρέτως το ΣΔΟΕ του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν μου ‘χει αναγνωρίσει όλα τα προηγούμενα έτη πριν το 1992, επειδή όπως μου είπαν είχαν καταστραφεί τα αρχεία τους! Τόσο σοβαρό ήταν το πόρισμα που έβγαλαν.

Τέλος, ας είναι βέβαιοι πως ό,τι κι αν μου κάνουν το «Πρώτο Θέμα» θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει πώς τόσα χρόνια προστατεύουν τις ισχυρές οικογένειες του τόπου και «σφάζουν» κάθε Έλληνα όπου τον πετύχουν ή τον έχουν βάλει σκοπίμως στόχο.

ΥΓ. Πριν από λίγες Κυριακές σας είχαμε εξηγήσει για το νέο πόλεμο που ξεκίνησαν τα γνωστά διεφθαρμένα (μα απολύτως φθαρμένα) εκδοτικά συγκροτήματα με αφορμή το νέο κυκλοφοριακό άλμα του «Πρώτου Θέματος». Τώρα η εκστρατεία αυτή κορυφώνεται. Λεπτομέρειες την ερχόμενη Κυριακή».

Πηγή: typologies

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Κυκλοφορεί το UNFOLLOW 12

Διαβάστε:

«Η χώρα (ξε)πωλείται. Ποιοι την αγοράζουν;»,
ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου

Νίκος Δένδιας: «Πού να ξέρω; Δεν είμαι αστυνομικός», συνέντευξη στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο
«Ο δικομματισμός είναι εδώ, ανανεωμένος, δυνατός», άρθρο του Μιχάλη Σπουρδαλάκη

«Η Χρυσή Αυγή στην υπηρεσία των τραπεζιτών»,
ρεπορτάζ του Αυγουστίνου Ζενάκου

«”Ευρωπαϊκό κόμμα”: Κουτσοί, στραβοί, μνημονιακοί, όλοι στην κεντροδεξιά», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

«Από τα βασανιστήρια (που έγιναν) στο πραξικόπημα (που δεν έγινε): Το σύστημα της καταστολής – Μέρος Β’», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου

«Επίτροποι στις τράπεζες. Άντε και καλή τύχη μάγκες», ρεπορτάζ του Άρη Χατζηστεφάνου

«Μονιμοποίηση του ειδικού καθεστώτος χρεοκοπίας», άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη

«Ερμηνεύοντας Μιχελογιαννάκη», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου

«ΣΥΡΙΖΑ: Προοπτική διακυβέρνησης μεταξύ “κινηματικών” και “μεταρρυθμιστών”», άρθρο του Χρήστου Ηλιάδη

«Βία και αυταρχισμός στον ιδιωτικό τομέα – Μέρος Β’», ρεπορτάζ του Αδάμ Γιαννίκου

«Κρίση και “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση”: το πολιτικό διακύβευμα της ευρωπαϊκής “κρίσης”», άρθρο της Νέλλης Ψαρρού

John Holloway: «Nα καταστρέψουμε το χρήμα», συνέντευξη στον Τάσο Σαγρή

«Οι συγγραφείς ως οργανικοί διανοούμενοι: Από την ηθογραφία στην ηθικολογία», άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου και του Θεόφιλου Τραμπούλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΣΥ για τα αποθεματικά των Ταμείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγράφει και δεσμεύει με τις διαβεβαιώσεις τους τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ότι δεν θα εμπλακούν τα ασφαλιστικά Ταμεία στη διαδικασία εξαγοράς των ομολόγων, ούτε και η Τράπεζα της Ελλάδος, που διαχειρίζεται το κοινό κεφάλαιο των ασφαλιστικών Ταμείων και τα ΝΠΔΔ.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την απόφασή της ότι τυχόν απόπειρα να υφαρπαγούν πάλι τα αποθεματικά, αλλά και οι πόροι των Ταμείων μας, θα συναντήσει με όλα τα μέσα την καθολική, πανελλαδική και μαχητική αντίσταση όλων των εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία διατρανώνει την πάγια θέση της σύμφωνα με την οποία αντιτίθεται στην υπαγωγή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, επιμένοντας στο αυτονόητο αίτημά της για επέκταση της ασφάλισης σ’ όλους τους εργαζομένους στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις να διατηρήσουν αμείωτη την αγωνιστική επαγρύπνηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ και να διεκδικήσουν αποφασιστικά και μαχητικά την επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των Ταμείων μας.

Τέλος, με πάνω από 1.100 άνεργους δημοσιογράφους και με λεηλατημένους όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, μαζί με την ανασφάλεια των εργαζομένων από το νέο κύμα απολύσεων, η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο νέο φορολογικό πογκρόμ, που απειλεί με βάρβαρο αφανισμό όλες τις ελληνικές οικογένειες.

ΕΡΤ: “Ο Κ. Σπυρόπουλος δεν έχει καμιά εταιρία παραγωγής”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του γραφείου Γενικού Διεθυντή Τηλεόρασης ΕΡΤ

Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν καταγγελιών «ότι ο Γ.Δ. Τηλεόρασης προωθεί τηλεοπτικό πρόγραμμα της εταιρίας του» από το γραφείο του Γ.Δ. Τηλεόρασης της ΕΡΤ επισημαίνονται τα εξής :

1. Ο Κ. Σπυρόπουλος δεν έχει καμιά εταιρία παραγωγής. Ήταν ιδρυτής και διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Ιστορικό Ντοκιμαντέρ», (το οποίο δεν είναι εταιρία παραγωγής) από το οποίο αποχώρησε τον Ιούλιο του 2012.

2. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι άγνωστες ζωές των Άλλων» είναι μια παραγωγή της γερμανικής πολιτιστικής εταιρίας Krea η οποία χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού της Άνω Ρηνανίας- Βεστφαλίας και υποστηρίχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε ζήτησε από τον Κ. Σπυρόπουλο το 2011 να επιλέξει, σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, τους 12 Έλληνες νέους, οι οποίοι μαζί με 12 Γερμανούς, έκαναν 6 ταινίες για τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας την εποχή της κρίσης.

Ο Κ. Σπυρόπουλος δεν είναι παραγωγός ούτε διανομέας των ταινιών. Αποκλειστικός παραγωγός και διανομέας είναι η πολιτιστική εταιρία Krea η οποία παραχώρησε στην ΕΡΤ τα δικαιώματα μετάδοσης τεσσάρων ταινιών έναντι του ποσού των 200 € για κάθε ταινία.

Οι Έλληνες νέοι με τις ταινίες τους έδειξαν στη Γερμανική κοινή γνώμη την αληθινή εικόνα της Ελλάδας, ανατρέποντας τα λαϊκίστικα στερεότυπα τα οποία καλλιεργούνται από Media και πολιτικούς.

3. Την οργάνωση στην Αθήνα (διαμονή των Γερμανών νέων σε ελληνικές οικογένειες, επαφές με πρωταγωνιστές των ταινιών) έκανε το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, χωρίς η συνεργασία να καταλείπει κανένα δικαίωμα εκμετάλλευσης των ταινιών ούτε στον Κ. Σπυρόπουλο ούτε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο.

Κάθε οικονομικός ή εταιρικός συσχετισμός του Κ. Σπυρόπουλου με την εκμισθώτρια εταιρία είναι και ανυπόστατος και συκοφαντικός.

Το ίδιο ανυπόστατες είναι και οι δήθεν πληροφορίες ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ «πάγωσε τον προϋπολογισμό της Γ.Δ. Τηλεόρασης».

Βράβευση της ΕΡΤ3 από το Ίδρυμα Μπότση

Δελτίο Τύπου

Οι δημοσιογράφοι, οι συντελεστές και η διοίκηση της ΕΡΤ3 θα βραβευτούν από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση για την άρτια και πολύπλευρη κάλυψη των εκδηλώσεων της 100ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης και την παρουσίαση της σειράς «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης».

Το Ίδρυμα απονέμει κάθε χρόνο και επί 29 συνεχή χρόνια, Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις σε δημοσιογράφους για τις επιτυχίες τους και το ήθος τους και σε ανθρώπους και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διακρίθηκαν στο έργο τους στους τομείς της Ενημέρωσης και της Κοινωνικής Προσφοράς.

Τη βράβευση της ΕΡΤ3 εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μπότση, Γνωμοδοτική Επιτροπή την οποία αποτελούν: ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, η Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη, ο Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ και π. Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ Γιάννης Χρυσάφης, ο Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Θανάσης Παπανδρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και επ. καθ. Πανεπιστημίου Γιώτα Αντωνοπούλου.

Η τελετή της απονομής θα γίνει την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Το βραβείο θα παραλάβει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.