Ξεπούλημα της Κατεχάκη με fast track / Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ξεπούλημα της Κατεχάκη με fast track

Αναδημοσίευση από Ποντίκι- MEDIA

Με εντολή Αντώνη Σαμαρά, οδεύει προς ξεπούλημα το χρυσοφόρο οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΡΤ ότι το θέμα παγώνει προσωρινά, παραδόθηκε με την υπογραφή του Σίμου Κεδίκογλου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, την περασμένη Δευτέρα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κρατική τηλεόραση. Ήδη ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος είχε λάβει αρμοδίως διαβεβαιώσεις πως το οικόπεδο της Κατεχάκη δεν θα παραδοθεί για τη δημιουργία κέντρων ασύλου. Η διοίκηση της ΕΡΤ ανησυχούσε για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης καθώς η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προειδοποιήσει με κατάθεση αγωγής και μήνυσης σε αναζήτηση ποινικών ευθυνών της διοίκησης στο ξεπούλημα ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ. Με τον αρμόδιο υπουργό ΜΜΕ επίσης συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για την άρση αδιεξόδων στο θέμα της λήξης των συμβάσεων εργασίας. Και ενώ είχε γίνει υποστολή της σημαίας των κινητοποιήσεων, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το ζήτημα επανήλθε και με διαδικασίες fast track υπογράφτηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση μεταφοράς του οικοπέδου της Κατεχάκη από την ΕΡΤ στον Ν. Δένδια.

Για να γίνει κατανοητή η υπόθεση, πρέπει να σημειωθεί πως το οικόπεδο δεν μπορεί να πουληθεί με νόμιμες διαδικασίες, καθώς στη σύμβαση παραχώρησης προς την ΕΡΤ απαγορεύεται ρητά η μεταβίβασή του ενώ απαιτείται για οποιαδήποτε οικοδομική παρέμβαση αλλαγή Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Για τα στελέχη της Ν.Δ. στην κυβέρνηση όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα. Τα σχέδια για κατασκευή τείχους που θα κόβει στα δυο το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η κρατική τηλεόραση χάνει το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου. Της αφήνουν μόνο το ψηφιακό στούντιο Δ’ και το κεντρικό κτήριο, στο οποίο έχει εγκατασταθεί το οπτικοακουστικό αρχείο με λεφτά του ΕΣΠΑ. Στο υπουργείο του Ν. Δένδια εκχωρούνται τρία κτήρια, όπου βρίσκονται εγκατεστημένα δυο τηλεοπτικά στούντιο, το Α’ και το Β’, το κτήριο κινηματογραφίας, το συνεργείο οχημάτων, ακόμη και το master control. Αποτέλεσμα είναι η άμεση διακοπή της παραγωγής όλων των μονάδων της ΕΡΤ ακόμα και του στούντιο Δ’. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ως πρώτο βήμα αντίδρασης έκοψε τη χορήγηση pool προς τα ιδιωτικά κανάλια και καταγγέλλει άγνωστα συμφέροντα πίσω από την αιφνιδιαστική Υπουργική Απόφαση, τα οποία ευνοούνται από την κατάργηση της εσωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής.

Η έκρηξη απειλεί και τη συνοχή της διοίκησης της ΕΡΤ. Ο Νίκος Σίμος δηλώνει απογοητευμένος από τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του αρμόδιου υπουργού και έτοιμος να μη συναινέσει στην εκχώρηση της Κατεχάκη.

Πηγή: greektv

Εταιρεία τηλεόρασης από το Δήμο Ασπροπύργου

Στη δημιουργία δημοτικής εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV προχώρησε ο Δήμος Ασπροπύργου. Με απόφαση του γενικού γραμματέα περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνίσταται “Δημοτική επιχείρηση τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου- Attica TV” με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού περιφερειακής εμβέλειας. Η επιχείρηση θα διοικείται από 9μελές συμβούλιο και το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 188.100 ευρώ. Ο σταθμός έχει δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής από τη θέση 54
στην Αίγινα.

Πηγή: typologies

Χωρίς άδεια πρακτορεία διανομής Τύπου

**Ο καθένας θα μπορεί να ιδρύει και να λειτουργεί πρακτορείο διανομής Τύπου, χωρίς να χρειάζεται άδεια.. Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση του υφυπουργού, Σίμου Κεδίκογλου, για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την αναγγελία ίδρυσης τους. Κοινώς πλέον ακόμη μια εταιρεία κούριερ μπορεί να διανέμει εφημερίδες. Κενό πάντως υπάρχει με την πιστοποίηση των κυκλοφοριών, αν αρχίσουν να λειτουργούν κι άλλοι φορείς στη διανομή των εφημερίδων με επιπτώσεις στη διαφήμιση.

Πηγή: typologies

Βλέπει τους συντάκτες στην «Ελευθεροτυπία» ο Οικονομόπουλος

Ο δικηγόρος Χαρίλαος Οικονομόπουλος, ως φαίνεται, έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τη νέα του δουλειά, σαν εκδότης (ή επενδυτής) της Ελευθεροτυπίας.

Για το λόγο αυτό, τη Δευτέρα, όλη μέρα σχεδόν, θα κάνει συναντήσεις γνωριμίας με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Όπως μου είπαν, οι συναντήσεις θα αρχίσουν το πρωί με το οικονομικό ρεπορτάζ και θα ολοκληρωθούν νωρίς το απόγευμα με σύσκεψη όλων των συντακτών. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς θα ζητήσει ο Χ. Οικονομόπουλος.

Προεξοφλώ όμως ότι θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλη του την ρητορική δεινότητα προκειμένου να πείσει.

Είναι πολλά τα λεφτά (που χρωστάει στους εργαζόμενους το μαγαζί) Χάρη- για να θυμηθούμε και τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο…

ΧΡΑΝ

Πηγή: newpost.gr

ΔΡΩΜΕΝΑ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση

Απονομή των Δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση πραγματοποιήθηκε εχθές στην Γενική Γραμματεία Τύπου, παρουσία του εκπρόσωπου της κυβέρνησης Σίμου Κεδίκογλου, του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των μελών του ΔΣ του Ιδρύματος, του προέδρου της ΠΟΕΣΥ και εκπροσώπων όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων. Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης εξήγησαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί ενώ διάβασαν χαιρετισμό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος απένειμε τιμητική διάκριση στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO «για το πολύπλευρο κοινωνικό-ανθρωπιστικό έργο της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Η ίδια παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα δήλωσε ότι την τιμά η διάκριση αλλά δεν αισθάνεται ότι η προσφορά της αποτελεί λόγο ειδικής βράβευσης. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «Τα τελευταία 10 με 15 χρόνια είχαμε μία φούσκα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κάποιοι λαθρόβιοι χάρη στη διαπλοκή επιβίωσαν και στέρησαν από τα υγιή μέσα μαζικής ενημέρωσης τις συνθήκες να μπορούν να αναπνέουν. Όλοι έχουμε ευθύνες». Επισήμανε τη σημασία της δημοσιογραφίας, λέγοντας ότι όταν ο ίδιος ξεκίνησε να δημοσιογραφεί, η δεοντολογία είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και οι ειδήσεις διασταυρώνονταν από όλες τις πλευρές.

Να σημειωθεί ότι η απονομή είναι η 29η στη σειρά ενώ ο θεσμός κλείνει φέτος 30 χρόνια. Πέρσι λόγω της οικονομικής κρίσης τα βραβεία δεν απονεμήθηκαν. Στη φετινές διακρίσεις η γνωμοδοτική επιτροπή των βραβείων αποφάσισε να συμπεριλάβει και έναν άνεργο δημοσιογράφο (τον Πέτρο Κρυσταλάκο).

Τιμητικές διακρίσεις πήραν ο Αντώνης Κούρτης, για την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά του στη δημοσιογραφία. Ο Γιάννης Θειακός (φωτο) δημοσιογράφος του MEGA CHANNEL και του Sport FM , για την επιτυχημένη πολυετή πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ.

Τιμητικές διακρίσεις πήραν επίσης ο Δημήτρης Ζαννίδης, ο Λάμπρος Καλαρρύτης, ο Βασίλης Νικολόπουλος, η Έλενα Ριζεάκου και ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

Τα τέσσερα βραβεία του Ιδρύματος πήραν:

Οι δημοσιογράφοι, οι συντελεστές και η διοίκηση της ΕΡΤ3, για την άρτια και πολύπλευρη κάλυψη των εκδηλώσεων της εκατοστής επετείου από την απελευθέρωση τα Θεσσαλονίκης και την παρουσία της σειράς «Ο αγώνας της Θεσσαλονίκης».

Η Ελίζα Παπαδάκη, για την αρθρογραφία και ανάλυση οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων.

Ο Γιώργος Ντουδεσκέας, για τις δημοσιογραφικές έρευνες και αποκαλύψεις του ελεύθερου ρεπορτάζ, στο οποίο προΐσταται, στην εφημερίδα Real News και

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, για το ρεπορτάζ, την παρουσίαση και την ευθύνη της τηλεοπτικής εκπομπής- έρευνας «Μηχανή του Χρόνου».

Το βραβείο ξένου Τύπου «Κώστας Τσατσαρώνης» απενεμήθη στις Έλενα Σμιθ για την επί 22 χρόνια κάλυψη ελληνικών και βαλκανικών θεμάτων, ως ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Guardian/Observer», στην Ελλάδα.

Από τα ειδικά βραβεία:

Τα βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ, με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων, δόθηκαν στην Κατερίνα Γκίκα το βραβείο «Γιάννης Φάτσης» και στον Γιώργο Μπουρδάρα το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης».

Τα βραβεία Οικονομικού Ρεπορτάζ, με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στους Πέτρο Κρυσταλάκο και Κώστα Στούπα.

Το βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χορηγό τον δήμο Αθηναίων, στον Γιώργο Κιούση, και τα

Το βραβείο «Απόστολος Μαγγανάρης» στην Ένωση Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Πηγή: enimerosi24

Το Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974 από το Αρχείο της ΕΡΤ

Δελτίο Τύπου

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο από το Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, που καθόρισε το πολιτειακό καθεστώς της χώρας, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο.

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από ταινία επικαίρων της εποχής, στο οποίο περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την τηλεοπτική μετάδοση του μηνύματος Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό.

Ειδικότερα, στα πλάνα διακρίνεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που προσέρχεται σε εκλογικό τμήμα της οδού Σόλωνος για να ψηφίσει, μαζί με τον δημοσιογράφο και στενό του συνεργάτη Δημήτρη Ρίζο. Στην ταινία περιλαμβάνεται η τηλεοπτική αναμετάδοση των αποτελεσμάτων από τον ηθοποιό Αλέξανδρο Αντωνόπουλο. Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος – βουλευτής της ΝΔ Βασίλειος Βασιλείου, παρακολουθούν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο κέντρο Τύπου που έχει δημιουργηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Ο Κ. Καραμανλής απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο τονίζει ότι το πολιτειακό ζήτημα λύθηκε οριστικά μέσω του δημοψηφίσματος. Η κάμερα καταγράφει του πανηγυρισμούς των υποστηρικτών της αβασίλευτης δημοκρατίας στους δρόμους της Αθήνας.

Γελοιογραφίες του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από στελέχη της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα. Η δολοφονία προκάλεσε τότε επεισόδια στην Αθήνα με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες το κατάστημα Ενδυμάτων «Κ.Μαρούσης» και να χάσουν τη ζωή του τέσσερα άτομα.

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ βρισκόταν τότε στην αντιπολίτευση και ο σκιτσογράφος της Δημήτρης Χαντζόπουλος κατακεραύνωνε το «παρακράτος» της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι ασπρόμαυρες γελοιογραφίες δημοσιεύτηκαν τον ιανουάριο του 1991. Η τελευταία στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 – τώρα που ΤΑ ΝΕΑ ανήκουν πλέον στη συμπολίτευση.

Δείτε τις γελοιογραφίες στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:

http://info-war.gr/2012/12/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-1-000-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/

Πηγή: info-war.gr

Ιντερνετικό ραδιόφωνο από το www.novasports.gr

To Novasports.gr για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και προχωράει σε μια σημαντική καινοτομία. Συγκεκριμένα, δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του, να ακούσουν από το Σαββατοκύριακο 8-9/12, τη νέα Web Radio ζώνη που έχει επιμεληθεί το ανθρώπινο
δυναμικό της Nova.

Αγώνες από την Superleague, την Premier League, την Volleyleague, περιλαμβάνει το… ελκυστικό μενού, το οποίο θα εμπλουτιστεί με συνεντεύξεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο των εκπομπών, που θα επιμεληθούν οι δημοσιογράφοι της Nova, ενώ την αθλητική δράση του διημέρου θα σχολιάζουν οι Γιάννης Καραλής, Φίλιππος Συρίγος, Αντώνης Πανούτσος, Αντώνης Καρπετόπουλος.

Το Σάββατο 8/12 το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 16.00-20.00 και την επιμέλεια θα έχουν οι Άγγελος Στυλιάδης και Τάκης Κουλουμπής, ενώ την σκυτάλη παίρνουν από τις 20.00-24.00 οι Γιάννης Φουρνάρος και Γιαννίκος Δούσκας.

Κατά την διάρκεια των εκπομπών θα μεταδοθούν live οι τρεις αγώνες της Superleague, ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός, Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάνινα και Ατρόμητος – ΟΦΗ, δύο ματς από την Premier League (Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ και Σάντερλαντ – Τσέλσι), καθώς και τα έξι παιχνίδια της Volleyleague, με έμφαση στα ματς Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Ηρακλής, Μίλων – Ολυμπιακός.

Την Κυριακή 9/12 το πρόγραμμα εκπομπών ξεκινάει από τις 14.30-18.00 με τους Γιαννίκο Δούσκα και Γιάννη Φουρνάρο, για να ακολουθήσουν από τις 18.00-22.30 Γιώργος Λιώρης και Λάμπρος Γκαραγκάνης.

Οι αγώνες που θα καλυφθούν απευθείας είναι και οι τέσσερις της Superleague, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (σε σπικάζ Γιώργου Λυκουρόπουλου και Γιάννη Πάγκου), Αστέρας Τρίπολης – Άρης, Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος και Πλατανιάς – Βέροια.

Για την Premier League θα μεταδοθεί το ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γ., αλλά και το παιχνίδι Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ, ενώ θα υπάρχει και ενημέρωση για τους δύο αγώνες της Basket League, Ρέθυμνο – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Πανιώνιος.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα μεταδοθούν συνεντεύξεις με τον πρόεδρο της Superleague Γιάννη Μώραλη, τον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης Σάκη Τσιώλη και τον άσο της Φούλαμ, Γιώργο Καραγκούνη, καθώς και με άλλες προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα θα ακουστούν δηλώσεις πριν και μετά τους αγώνες των ομάδων τους από τους προπονητές Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Ρομπέρτο Μαντσίνι, Αρσέν Βενγκέρ, Ράφα Μπενίτεθ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

“Ο Α. Λυμπέρης αποφεύγει συστηματικά να δεσμευτεί για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας”

Εργαζόμενοι στις Εκδόσεις Λυμπέρη

Έναν μήνα μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της εταιρείας στην οποία εργαζόμαστε φιλότιμα και αφοσιωμένα επί χρόνια, και μάλιστα αμειβόμενοι με «έναντι» από τον Απρίλιο του 2012 και με τεράστιες περικοπές τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δεδουλευμένα μας και τις αποζημιώσεις μας, αλλά και για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και προοπτική.

Καταγγέλλουμε ενώπιον της κοινής γνώμης και του αναγνωστικού κοινού ότι ο επικεφαλής του ομίλου, Α. Λυμπέρης:

α) Αποφεύγει συστηματικά να δεσμευτεί για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και επιδιώκει ουσιαστικά να μας «ξεφορτωθεί» με κάποια ψίχουλα από υποχρεώσεις τρίτων προς την εταιρεία, που είναι εντελώς αμφίβολο κατά πόσον θα εισπραχθούν.

β) Μας συκοφαντεί εμμέσως πλην σαφώς σε επιστολές του ως «αχάριστους» και «προνομιούχους», προβάλλοντας επιλεκτικά περιπτώσεις δήθεν υψηλόμισθων υπαλλήλων, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν παίρναμε τίποτε περισσότερο απ’ όσα όριζαν οι οικείες συμβάσεις.

γ) Δεν λέει κουβέντα για την υπόγεια και δόλια μετακίνηση τίτλων της εταιρείας και διαφόρων περιουσιακών στοιχείων σε άλλα εταιρικά σχήματα εδώ και πολλούς μήνες, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η εγκατάλειψη του «σκάφους» ήταν προμελετημένη και προσεκτικά σχεδιασμένη από καιρό.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη: δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις νόμιμες και αυτονόητες διεκδικήσεις μας, καλούμε κάθε εμπλεκόμενο να καταδικάσει εμπράκτως την απαράδεκτη στάση του Α. Λυμπέρη και ζητάμε από τα σωματεία μας, αλλά και από όλους τους εργαζόμενους του Τύπου και των ΜΜΕ, να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, όπως το κάνουν μέχρι σήμερα.

Επίσης, ζητάμε από τους λίγους πρώην συναδέλφους μας οι οποίοι, πιεζόμενοι από την ανάγκη της επιβίωσης, δέχθηκαν να εργαστούν στο νέο εταιρικό «σχήμα» το οποίο εκδίδει τέσσερις από τους τίτλους που ανήκαν στις Εκδόσεις Λυμπέρη, και οι οποίοι εργάζονται τώρα κάτω από τους χειρότερους όρους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία μας, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού όσα μας οφείλονται από την εργοδοσία Λυμπέρη.

Πήρε πίσω τις απολύσεις ο Ψυχάρης – Απάντηση στις καταγγελίες Κανέλλη περί προπηλακισμού του

Μετά την άμεση αντίδραση και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΔΟΛ αποφασίστηκε η ανάκληση της απόλυσης των διοικητικών υπαλλήλων μελών της ΕΠΗΕΑ καθώς και η ανάκληση της απόλυσης του Παναγιώτη Βενέτα οδηγού στον Όμιλο. Ολα αυτά βέβαια πέτυχαν χάρις στην στήριξη της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ και την άμεση μαζική αντίδραση του σωματείου ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων οδηγών δικύκλου).

Μετά την τριήμερη κινητοποίηση της ΣΒΕΟΔ, με τη συμπαράσταση της Εργασιακής Επιτροπής, μετά από συνάντηση του σωματείου η εταιρεία του ΔΟΛ πρότεινε, με προσωπική δέσμευση του Σταύρου Ψυχάρη, να μετακινηθεί ο Π. Βενέτας από την 1η Ιανουαρίου του 2013, σε αντίστοιχη θέση στη θυγατρική εταιρεία Άργος με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα. Στη συνάντηση της ΣΒΕΟΔ με τη διοίκηση του ΔΟΛ (Σταύρος Ψυχάρης, Αντώνης Καρακούσης) παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ, αποτελούμενη από τους..Τάσο Αναστασιάδη (ΕΣΗΕΑ, εκπρόσωπος Βήματος), Γιάννα Σακελλαρίου (ΕΠΗΕΑ, εκπρόσωπος διοικητικών), Παναγιώτη Σκουτέρη (Διοίκηση ΕΠΗΕΑ).

Μετά την επαναπρόσληψη και των δύο διοικητικών υπαλλήλων της ΕΠΗΕΑ, αυτή είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο αγώνας, αν δίνεται, πάντα δικαιώνεται, ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, αναφέρει η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων
στον Οργανισμό.

——————

Tι κατήγγειλεο Ηλίας Κανέλλης

Ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Πριν από λίγο, με προπηλάκισαν άσχημα διαμαρτυρόμενοι για μια απόλυση ενός εργαζόμενου (στον οποίον συμπαραστέκομαι), την ώρα που πήγαινα αμέριμνος να μπω στη δουλειά μου. Ο λόγος; Διότι ένα κίνημα συμπαράστασης, με κόκκινες σημαίες,
απροειδοποίητα, απαγόρευε την πρόσβαση σε έναν εργασιακό χώρο. Ήταν ένας εφιάλτης. Κατέρρευσα. Αλλά κατάλαβα ότι δεν έχω δυνάμεις να υπερασπιστώ ούτε το αυτονόητο. Και επίσης ένιωσα ότι η βία και η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων
και η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης είναι ίδια, είτε γίνεται από χρυσαυγίτες, είτε από αριστεριστές, είτε από κεντρώους, είτε από αναρχικούς. Η κοινωνία μας θα πληρώσει μεγάλο και ακριβό τίμημα στη βία».

——————-

Η απάντηση του απολυμένου Παναγιώτη Βενέτα στον Ηλία Κανέλλη

«Πριν από λίγο, με προπηλάκισαν άσχημα διαμαρτυρόμενοι για μια απόλυση ενός εργαζόμενου (στον οποίον συμπαραστέκομαι), την ώρα που πήγαινα αμέριμνος να μπω στη δουλειά μου», υποστηρίζει με ανάρτηση στο facebook ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα Ηλίας Κανέλλης.

Και η απάντηση του Παναγιώτη Βενέτα και πάλι μέσω facebook…

‎”Είμαι ο απολυμένος Παναγιώτης Βενέτας και στέλνω αυτό το μήνυμα από το προφίλ φίλου μου!

1) Ο Ηλίας Κανέλης λέει ψέματα ότι είναι αλληλέγγυος σε εμένα!!!

2) Σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στον ΔΟΛ πάντα προσπαθούσε να δημιουργήσει πρόβλημα βρίζοντας τραμπουκίζοντας και απειλώντας!!!

3) Σήμερα έκανε ακριβώς το ίδιο! Το σωματείο μου για συμβολικούς λόγους και μόνο έκλεισε (πιαστήκαμε αλυσίδες που λέμε) την κεντρική είσοδο του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80), ενώ ενημερώναμε για το μικρό αυτό διάστημα της μιας ώρας που συμβολικά όπως προείπα τους εργαζόμενους οτι μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο απο την διπλανή πόρτα στην γωνία επι της οδού Παπαδιαμαντοπούλου η οποία απέχει μόλις 20 ή 30 μέτρα το πολύ!

Ο κύριος Κανέλλης έβριζε και έσπρωχνε τα μέλη του σωματείου και αλληλέγγυους και απειλούσε! Στην είσοδο του ΔΟΛ υπήρχε αστυνομική δύναμη με την οποία δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα καθ’ όλη την διάρκεια της παρέμβασης!

Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης (τον οποίο μπορούμε ανα πάσα στιγμή να καλέσουμε ως μάρτυρα για το συμβάν, αν τελικά προβούν σε μηνύσεις μέλη του σωματείου και μέλη της εργασιακής επιτροπής ΔΟΛ αλλά και αλληλέγγυοι) όταν είδε τον κύριο Κανέλλη να βρίζει να σπρώχνει να απειλεί και να τραμπουκίζει τον κόσμο, βγήκε έξω και είπε με αυστηρό ύφος στον κύριο Κανέλλη ότι θα έπρεπε να ντρέπεται και να σταματήσει τις βιαιοπραγίες!

Επαναλαμβάνω ότι δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους και την αστυνομική δύναμη!

4) Όσοι τον γνωρίζουν τον κύριο Κανέλλη μπορούν να καταλάβουν! Όσοι δεν τον γνωρίζουν καλό θα ήταν να μην πιστεύουν τόσο εύκολα ό,τι ακούνε και να ρωτάνε πριν βγάλουν ατυχή λανθασμένα και προσβλητικά συμπεράσματα για τα σωματεία εργαζόμενους και άνεργους που ήταν εκεί!

5) Τώρα λοιπόν είστε όλοι όσοι βιαστήκατε να καταδικάσετε τα θύματα ως θύτες ενήμεροι για το τι συνέβη εκεί! Είμαι καλόπιστος και θα υποθέσω ότι δεν γνωρίζετε τον κύριο Κανέλλη και το ποιόν του! Ρωτήστε και θα μάθετε!
Βενέτας Παναγιώτης.

ΥΓ-1. Τα σωματεία και οι δράσεις τους δεν είναι παράνομα όπως θα ήθελε ο κύριος Κανέλλης και οι όμοιοί του να είναι!

ΥΓ-2. Περιμένω απο όλους και όλες που πήρατε θέση υπέρ του κυρίου Κανέλλη (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ ΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), αφού το ψάξετε το ζήτημα και σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι είναι όπως τα λέω, να ζητήσετε συγνώμη και να καταδικάσετε τον τραμπούκο κύριο Κανέλλη εδώ στο ίδιο μέρος που πήρατε θέση υπέρ του!

6) Είναι εντυπωσιακό πάντως το πόσο εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε κύριος Κανέλλης να παραπληροφορήσει και να βρει κοινό το οποίο ως καλά εκπαιδευμένος δημαγωγός και ψεύτης το οποίο θα τον υποστηρίξει!

7) ΝΡΟΠΗ ΣΑΣ, κυριε Κανέλλη, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ!!!

—————————-

Ανακοίνωση της παράταξης Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση

Οι προπηλακισμοί δεν μας φοβίζουν! Ο τραμπουκισμός του όχλου έδειξε για μια ακόμη φορά το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά θύμα ο συνάδελφος μας Ηλίας Κανέλλης, ο οποίος σήμερα δέχθηκε άνανδρη επίθεση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου εργάζεται.

Ποιο ήταν το «σφάλμα» του Ηλία; Ότι θέλησε να μπει στα γραφεία της εφημερίδας χωρίς να πάρει… «άδεια» από τους «ερυθροφρουρούς» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Οι εν λόγω «επαναστάτες» όχι μόνο δεν επέτρεψαν στον Ηλία Κανέλλη την είσοδο στο κτίριο, αλλά προχώρησαν σε προπηλακισμούς, με κτυπήματα και ύβρεις.

Οι δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας απέδειξαν ότι για όσους διαφωνούν μαζί τους η «απάντηση» είναι η βία, η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων, η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και φυσικά η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.

Ε λοιπόν δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Θα αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό ότι χρώμα και να έχει. Και δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε. Γιατί δεν δεχόμαστε ότι η μοίρα της κοινωνίας μας είναι να συμβιβαστεί με τη βία και τους τραμπουκισμούς.

Υ.Γ. Για την ιστορία. Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε εκφράσει την συμπαράσταση της στον απολυμένο οδηγό του ΔΟΛ Παναγιώτη Βενέτα και είχε ζητήσει την επαναπρόσληψη του θεωρώντας την απόλυση του άδικη και αντισυναδελφική. Τι ειρωνεία! Αυτοί που υποτίθεται αγωνίζονται για τον απολυμένο προπηλάκισαν έναν εργαζόμενο του οποίου η παράταξη στηρίζει τον Παν. Βενέτα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Πηγή: zoornalistas

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.