Η “Ελευθεροτυπία” επιστρέφει στις 10 Ιανουαρίου / REUTERS «Δεν εκπροσωπούμε συμφέροντα…»

avecnews media1 thumb medium500 368
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η “Ελευθεροτυπία” επιστρέφει στις 10 Ιανουαρίου

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου φιλοδοξεί να επιστρέψει στα περίπτερα η “Ελευθεροτυπία”. Αυτός είναι ο στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκηση της εφημερίδας, η οποία κάνει αγώνα δρόμου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Από την επόμενη βδομάδα η εφημερίδα μπαίνει στη δουλειά με την ολοκλήρωση των συμφωνιών με τους δημοσιογράφους και το υπόλοιπο προσωπικό που θα εργαστούν. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από την παλιά “”Ελευθεροτυπία” , ενώ θα γίνουν και κάποιες προσλήψεις εργαζομένων εκτός εφημερίδας. Θα γίνουν ορισμένες ανακατατάξεις στα ρεπορτάζ , μετά από αίτημα των ίδιων των συντακτών και στόχος είναι να κυκλοφορήσει μια νέα εφημερίδα, που θα είναι ανεξάρτητη από συμφέροντα και μετόχους.

Πηγή: typologies

REUTERS «Δεν εκπροσωπούμε συμφέροντα…»

Του Σωτήρη Μανιάτη

«To Reuters δεν εκπροσωπεί συμφέροντα και στηρίζει τις έρευνες που πραγματοποιεί για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος στην Ελλάδα». Αυτό απάντησε στην «Εφ.Συν.» εκπρόσωπος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων μετά την κόντρα που ξέσπασε ουσιαστικά με τον όμιλο συμφερόντων Μπόμπολα μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Έθνος».

Ο εκπρόσωπος του Reuters δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την έρευνα που πραγματοποιείται σχετικά με τα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, το σύστημα διαπλοκής και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και το διεθνές πρακτορείο έχει απευθυνθεί σε μια σειρά από ομίλους ΜΜΕ με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο. Η έρευνα βρίσκεται υπό εξέλιξη και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, καθώς έχει δοθεί ένα διάστημα στους ερωτηθέντες να απαντήσουν επί συγκεκριμένων θεμάτων που έχει εντοπίσει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Στις ερωτήσεις του Reuters αντέδρασε έντονα ο όμιλος Μπόμπολα με δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η επιχειρηματικότητα στο στόχαστρο», ανυπόγραφο, κάτι που σημαίνει ότι την ευθύνη ανέλαβε η διεύθυνση της εφημερίδας «Εθνος», εκπροσωπώντας προφανώς την ιδιοκτησία του ομίλου.

Σε αυτό σημειωνόταν ότι, «υπό τον μανδύα δημοσιογραφικής έρευνας για το “ούτως αποκαλούμενο σύστημα διαπλοκής”», το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έστειλε ερωτηματολόγιο στο οποίο υπήρχαν ερωτήματα για το αν οι εφημερίδες προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, αν η πολιτική εξουσία επηρεάζεται από ιδιοτελείς στόχους που εξυπηρετούνται από ΜΜΕ κ.ά.

Ο όμιλος λοιπόν απάντησε ότι το πρακτορείο, που είναι πάντα καλά πληροφορημένο, θα έπρεπε να γνωρίζει το περιεχόμενο των εντύπων του ομίλου και «μια απλή ανάγνωση των διαδικτυακών καταχωρίσεων των εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιρειών, στις οποίες αναφέρεστε και στις οποίες αντίστοιχα συμμετέχουν μέλη της οικογενείας (στη μία μάλιστα, ιδιαίτερα, μειοψηφικά) και μια απλή αναζήτηση της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και νομολογίας εξασφαλίζουν πλήρη, σαφή και λεπτομερή απάντηση σε όλες τις απορίες (;) σας.

Αλλωστε, το ερωτηματολόγιό σας προδίδει αποκαλυπτικά τόσο το σκεπτικό της “δημοσιογραφικής” σας καμπάνιας, που επίκειται όσο και το προαποφασισμένο περιεχόμενό της. Υποδύεστε τον ερωτώντα, ίσως για να τηρήσετε προσχηματικά τη δεοντολογία, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε, και όπως μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί από πρόσφατες καταχωρίσεις σας για σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου της χώρας».

Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα, από την έντονη αντίδραση του ομίλου στις ερωτήσεις του Reuters δεν είναι αναμενόμενο να προκύψει μια σειρά άλλων ερωτημάτων; Για παράδειγμα, γιατί, αντί να απαντηθούν τα ερωτήματα, μια δημοσιογραφική έρευνα καταγγέλλεται ότι βάζει στο στόχαστρο την επιχειρηματικότητα;

Γιατί δεν περίμεναν να δημοσιοποιηθεί η εργασία του Reuters κι έπειτα, αν θεωρούνταν μεροληπτική, στοχευμένη, ατεκμηρίωτη ή οτιδήποτε άλλο να αντιδράσουν, να καταγγείλουν το πρακτορείο, αποδεικνύοντας ότι, αντί για δημοσιογραφική έρευνα, προχώρησε σε προαποφασισμένα αποτελέσματα;

Πηγή: efsyn.gr

Σ. Ψυχάρης -Φ. Μπόμπολας σε καθημερινή επικοινωνία

Σχεδόν καθημερινή είναι η συνεργασία και η παρουσία του Φώτη Μπόμπολα στο ΔΟΛ και το Σ. Ψυχάρη. Η οικογένεια του Γ. Μπόμπολα το επόμενο διάστημα θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τον τομέα των κατασκευών μετά την αποχώρηση της οικογένειας Καλλιτσάντζη, ανακοινώνοντας κατασκευαστικά έργα. Απομένει το κρίσιμο ζήτημα των επιχειρήσεων τους στα ΜΜΕ. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν το ΔΟΛ, τον Πήγασο και το Mega.

Πηγή: typologies

Σοβαρό ζήτημα η «μετακόμιση» της Κατεχάκη για την ΕΡΤ και την λειτουργία της

Η αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να πάρει το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη για το υπουργείο δημόσιας Τάξης έβαλε φωτιά στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και οδηγεί την κόντρα ανάμεσα σε Ν.Δ και συνδικαλιστές στα άκρα. Η διοίκηση της ΕΡΤ μετά και την αποστολή εξώδικων από την ΠΟΣΠΕΡΤ είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον Σίμο Κεδίκογλου πως η Κατεχάκη θα παραμείνει στη δικαιοδοσία της κρατικής τηλεόρασης και έτσι γίνονταν και τα σχέδια για τη μετεγκατάσταση του οπτικοακουστικού αρχείου στο κτίριο της Κατεχάκη στο στούντιο Γ-αμφιθέατρο, όπως και η δημιουργία Μουσείου του αρχείου με εγκριμένα κονδύλια από το ΕΣΠΑ ύψους 10 εκατ ευρώ. Η υπουργική απόφαση με εντολή, όπως λέγεται του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά, έφερε την έκρηξη. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ξεκίνησε απεργιακές κινητοποιήσεις και έκοψε το pool της ομιλίας Σαμαρά στα ιδιωτικά κανάλια προκαλώντας την οργή του Γ. Μουρούτη που δήλωσε πως θα κυνηγήσει τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΕΡΤ Π.Καλφαγιάννη.

Τι όμως περιλαμβάνει το οικόπεδο της Κατεχάκη που εκχωρούν στο υπουργείο δημόσιας τάξης; Τα σχέδια που έγιναν προβλέπουν την κατασκευή τείχους που θα διαχωρίζει το οικόπεδο στα δυο. Στην πλευρά της ΕΡΤ παραμένει το κεντρικό παλιό κτίριο και το στούντιο Δ’ μόνο. Στο υπουργείο δημόσιας τάξης εκχωρούνται τα κτίρια στα οποία στεγάζονταν τα στούντιο Α’, το Β’ και το Γ’ με το αμφιθέατρο καθώς και το master control της παραγωγής. Αποτέλεσμα είναι πως από την Κατεχάκη παρά το γεγονός ότι διατηρείται το στούντιο Δ’ δεν θα υπάρχει master control για ροή τηλεοπτικής παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι από εκεί βγαίνουν οι εκπομπές της ERT World.

Στα κτίρια που υφαρπάζει η κυβέρνηση υπάρχει ακόμη το μοναδικό κινηματογραφικό αρχείο εκατομμυρίων μέτρων φιλμ, τα εμφανιστήρια, εκτυπωτές, τρικέζες που αποτελούν ένα λειτουργικό εκτός και από το μουσειακό κομμάτι. Η πιθανότητα μεταφοράς τους σε άλλο χώρο θα επιφέρει και την καταστροφή τους. Μόνο η μεταφορά του master control απαιτεί 6μηνη διακοπή λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη, εκτός από το μεγάλο κόστος μετακίνησης (οπτικές ίνες κλπ).

Στο πίσω μέρος του οικοπέδου βρίσκεται το συνεργείο επισκευής και συντήρησης του συνόλου των οχημάτων της ΕΡΤ Α.Ε. καθώς και το πλυντήριο-λιπαντήριο, ο χώρος στάθμευσης και φύλαξης των υπηρεσιακών οχημάτων όπως οι κινητές μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων ΕΡΤ καθώς και οι αποθήκες των υλικών από τα κέντρα εκπομπής όλης της Ελλάδας.

Μετά την εκχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του οικοπέδου στο υπουργείο δημόσιας Τάξης είναι απορίας άξιον που θα μεταφέρει όλα τα αυτά τα αντικείμενα και τις υπηρεσίες η ΕΡΤ και πόσο θα είναι το κόστος. Όλα αυτά τα γνώριζε ο αρμόδιος υπουργός και όπως σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ αποδεικνύεται πως υπάρχει σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΡΤ ώστε σε λίγο καιρό να μπει λουκέτο είτε σε τηλεοπτικό κανάλι είτε σε άλλες δραστηριότητες της κρατικής τηλεόρασης.

Πηγή: typologies

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεργασία της ΕΡΤ με το CCTV για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Μια σημαντική σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Glamorous Greece» και θέμα την πολιτιστική και τουριστική προβολή της Ελλάδας, υλοποιεί η κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της με την ΕΡΤ.

Μέσα από αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, δίνεται ένα βήμα για την ενίσχυση του τουρισμού και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή της χώρας μας σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η CCTV, εκτός από την εκπομπή προγράμματος εντός της κινεζικής επικράτειας, μεταδίδει το αγγλόφωνο πρόγραμμά της στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Ήδη βρίσκεται στη χώρα μας τηλεοπτικό συνεργείο της CCTV για τα γυρίσματα της σειράς «Glamorous Greece». Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται τελετή καλωσορίσματος στο χώρο του εστιατορίου του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 21:00. Στην τελετή θα παρευρεθούν ο Κινέζος Πρέσβης κ. Du Qiwen, εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, στελέχη της ΕΡΤ και μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Απλήρωτοι και απολυμένοι στο Κανάλι 1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού ΚΑΝΑΛΙ 1 είναι αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία ενώ είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο και απεργούν για το δικαίωμα της αμειβόμενης εργασίας. Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» λοιπόν απολύει συναδέλφους μας τεχνικούς χωρίς αποζημίωση και εν μέσω απεργιακής κινητοποίησης.

Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» βρήκε τον τρόπο έτσι να πετάξει χριστουγεννιάτικα στον δρόμο τους συναδέλφους μας που απεργούν.

Εντελώς τυχαία μόνο τους απεργούς.

Βρήκαν την ώρα οι συνεχιστές της προηγούμενης διοίκησης να λύσουν τους λογαριασμούς τους με κάθε έναν που στέκεται όρθιος, που αντιδρά και απεργεί, όταν δεν πληρώνεται για την εργασία του.

Η δυναμική και σοβαρή στάση της ΕΤΕΡ και του Προέδρου της Δημήτρη Καμαρινόπουλου, ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική του δράση, μας θυμίζουν άλλες εποχές. Πρωτόγνωρα και τραγελαφικά με την ανεύθυνη στάση τους οι ιδιοκτήτες να οδηγούν τους εργαζόμενους ενάντια σε άλλους εργαζόμενους φτιάχνοντας απεργοσπάστες και μεταχειριζόμενοι κάθε μέσον ώστε να σπάσουν την απεργία.

Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, είναι η πραγματική περιουσία του και όχι τα κτίρια και τα μηχανήματα.

Κάτω τα χέρια λοιπόν από τους εργαζόμενους στο σταθμό ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά και την ΕΤΕΡ.

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων απ’ τους ιδιοκτήτες και ν’ αφήσουν τις πρακτικές στον κοινωνικό αυτοματισμό γιατί στο τέλος εργαζόμενοι και κοινωνία είναι εναντίον της όποιας μορφής δουλείας και εναντίον της εργασίας χωρίς πληρωμή.

Απαιτούμε την αθώωση του αγωνιστή Προέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλου, Πρακτικές άλλων εποχών δεν πτοούν τους εργαζόμενους και πόσο μάλλον τους ηγέτες τους. Στη δικαιοσύνη πρέπει να πάνε αυτοί που δεν τηρούν τους νόμους και το σύνταγμα κι όχι αυτοί που αγωνίζονται για το δίκιο τους και το ψωμί τους.

Να “πεθάνουν” οι εργαζόμενοι για να “σωθεί” το National Geographic

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ 4π

Η 4π ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ είναι η εταιρεία που εξέδιδε τα μηνιαία περιοδικά RAM, HiTECH και National Geographic, καθώς και σειρά εβδομαδιαίων εκδόσεων (Κ.Παπαρρηγόπουλου-Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Κλασική Λογοτεχνία, Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς, Το Ανθρώπινο Σώμα, Jazz Masters, Λαϊκό Τραγούδι κ.ά.), οι περισσότερες από τις οποίες είχαν την μπράντα της National Geographic Society. Η εταιρεία σήμερα έχει σταματήσει όλες τις προαναφερόμενες εκδόσεις, ενώ ήδη από το καλοκαίρι του 2012 είχε προβλήματα και η τακτική κυκλοφορία του National Geographic.

Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012 οι εργαζόμενοι υπέστησαν δύο μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία (τετραήμερο, ή τριήμερο), με την απειλή ότι θα απολύονταν, ή ότι θα έκλεινε η επιχείρηση και θα έμεναν άνεργοι, εάν δεν συμμορφώνονταν. Από τα μέσα του 2011 άρχισε η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, πάντα με τη δικαιολογία ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Τον Ιούνιο του 2012 η μισθοδοσία διακόπηκε. Αντί για μισθό, δινόταν ένα «έναντι» της τάξεως των 100-200 ευρώ κάθε 15ήθερο, ή ορισμένες βδομάδες.

Σήμερα, εμείς οι εργαζόμενοι της 4π είμαστε απλήρωτοι πάνω από 8 μήνες και οι περισσότεροι από εμάς έχουν ασκήσει το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας από τα τέλη του Νοεμβρίου.

Η εταιρεία, η οποία στο μεταξύ έχει κάνει αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, μας καλεί τώρα να υπογράψουμε συμφωνητικό, με το οποίο θα πάρουμε μέρος των δεδουλευμένων και σε αντάλλαγμα θα παραιτηθούμε από κάθε άλλη απαίτηση (υπόλοιπα δεδουλευμένα και αποζημίωση), λύνοντας έτσι τη σύμβαση εργασίας. Παράλληλα, γίνονται κινήσεις ώστε το National Geographic και οι εκδόσεις κάτω από αυτή την μπράντα να “μετακομίσουν” σε άλλον εκδότη, έτσι ώστε ο τίτλος να είναι απαλλαγμένος από οφειλές και οι εργαζόμενοι της 4π να μείνουν απλήρωτοι. Μια τέτοια κίνηση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της National Geographic Society, η οποία ίσως αγνοεί το τι συμβαίνει.

Εμείς, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με την πολύτιμη στήριξη της ΕΣΠΗΤ, έχουμε κινηθεί δικαστικά κατά της 4π και έχουμε πετύχει:

– Να εξαιρεθούμε ρητά από τους δανειστές, από τους οποίους η 4π προστατεύεται όσο εκκρεμεί η συζήτηση της αίτησης για το άρθρο 99.

– Να μην μεταβληθεί η περιουσία και η νομική υπόσταση της 4π, έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε καταθέσει.

Ζητάμε είτε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αμοιβόμενοι κανονικά, είτε να δοθεί ένα τέλος στην ιδιόμορφη αυτή «ομηρεία», με τη λύση της σχέσης εργασίας μας όπως προβλέπει ο νόμος, δηλαδή με την καταβολή των δεδουλευμένων και την αποζημίωση.

Ανοικτή επιστολή παραίτησης του Θ. Δημάδη από το Σκάι

Από σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου του 2012, θα ήθελα να σας ανακοινώσω την διακοπή της συνεργασίας μας και την παραίτησή μου από τα καθήκοντά του ανταποκριτή στις Βρυξέλλες για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Θεωρώ ότι θα ήταν λάθος μου να τροφοδοτώ, παραμενοντας στην θέση μου, νοοτροπίες και αντιλήψεις που οδήγησαν τον χώρο της ενημερωσης στη σημερινή κρίση, την οποία πληρώνει ολοκληρωτικα η δική μου γενιά.

Πιστεύω ότι άσκησα τα καθηκοντα μου με συνέπεια, εντιμότητα και πάθος σε μία περίοδο που ο σταθμός είχε το «στοίχημα ποιότητας» σε πρώτη προτεραιότητα. Αυτη την προτεραιοτητα της ποιοτητας στην ενημέρωση, που διεκδικούμε όσοι από τη νεα γενια των συναδέλφων μου επιλέξαμε συνειδητά με σπουδές και εξειδικεύσεις να υπηρετήσουμε την δημοσιογραφία, θα συνεχισω να πρεσβεύω με οποιοδήποτε κόστος. Γνωρίζω ότι στις μέρες μας η ανεργία περισσεύει στον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Αλίμονο όμως, αν μπροστά στον φόβο της ανεργίας, ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι φθάσουμε στο σημείο να ξεπουλήσουμε την προσωπική υπερηφάνεια και την επαγγελματική αξιοπρέπειά μας.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου στον ΣΚΑΪ για τις καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, που περάσαμε μαζί. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους Γιώργο Λαμπράκο και Ανδρέα Μπούσιο για όσο διάστημα υπηρέτησαν στην διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού και είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους. Καθώς επίσης ευχαριστώ και την διοίκηση του σταθμού που μου εμπιστεύτηκε την θέση του ανταποκριτή από την Ουάσινγκτον, για το ρεπορτάζ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία
για την Ελλάδα.

Φιλικά,

Θάνος Δημάδης
Δημοσιογράφος- Μέλος ΕΣΗΕΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ σε πεντάωρη στάση εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας στην ΕΡΤ την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

– Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

– Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.

– Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.

Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, κατά την ημέρα της στάσης εργασίας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, επί της οδού Κατεχάκη.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τους συναδέλφους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) των εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης διακηρύσσουμε γι άλλη μια φορά ότι θα μας βρει αγωνιστικά αντίθετους κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μετατροπής του σε βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας.

Απεργιακές εκπομπές στο Επικοινωνία 94

Ξεκίνησαν σήμερα στον δημοτικό ρ/σ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία 94” οι απεργιακές εκπομπές από τους απλήρωτους επί 9,5(!) μήνες εργαζόμενους του ραδιοφώνου. Οι εργαζόμενοι έχουν καταρτίσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο κινητοποιήσεων οι οποίες θα έχουν μορφή διαρκείας και φυσικά δεν πρόκειται να ανασταλούν την περίοδο των εορτών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται εκτός των απεργιακών εκπομπών, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και στο γραφείο δημάρχου οι οποίες θα καλυφθούν και ρεπορταζιακά και θα γίνει διανομή του υλικού σε κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ, διανομή υλικού και χρήση μεγαφωνικής σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου (σταθμός ΗΣΑΠ – κεντρική πλατεία), διανομή υλικού και πικετοφορία σε λαϊκές αγορές κ.α

Πηγή: typologies

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.