ΕΣΗΕΑ: Οι όροι χορήγησης επιδόματος προς τους ανέργους / Χάθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ μέσα σε 3 χρόνια

avecnews media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

ΕΣΗΕΑ: Οι όροι χορήγησης επιδόματος προς τους ανέργους

Τη χορήγηση του βοηθήματος Χριστουγέννων στα άνεργα μέλη της αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ. Το βοήθημα ανέρχεται στα 400 ευρώ, ενώ επιπλέον 100 ευρώ θα δοθούν για κάθε ανήλικο παιδί του δικαιούχου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, το βοήθημα θα δοθεί με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που ίσχυσαν το 2011.

Δικαιούχοι είναι όσοι δημοσιογράφοι:

– είναι άνεργοι από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετέπειτα, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

– είναι άνεργοι από 1/1/2008 (5ετία) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, πλέον 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

– λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι οποίοι και θα λάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο βοήθημα της ΕΣΗΕΑ και το επίδομα.

– βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Το επίδομα της ΕΣΗΕΑ δεν δικαιούνται όσοι έμειναν άνεργοι το τελευταίο χρονικό διάστημα και έλαβαν τις αποζημιώσεις τους και το επίδομα Χριστουγέννων, καθώς και όσοι έχουν λάβει από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας περισσότερα από 15.000 ευρώ.

Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012, το Ε9 και μίαυπεύθυνη δήλωση, ενώ η κατάθεσή τους γίνεται έως και την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ, τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Χάθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ μέσα σε 3 χρόνια

Σαν να έπεσε βόμβα στα media. Μέσα σε τρία χρόνια χάθηκαν 2.441 θέσεις εργασίας στις εταιρείες που συνεχίζουν να λειτουργούν.

Στις άλλες τέσσερις εταιρείες που έκλεισαν, Alter, Χ.Κ. Τεγόπουλος, Λυμπέρης και ΙΜΑΚΟ, το προσωπικό που έχασε τη δουλειά του υπολογίζεται σε περίπου 3.000 άτομα.

Πρόκειται περί πραγματικής σφαγής, καθώς περίπου 5.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μέσα σε 3 χρόνια -από τότε που άρχισε το Μνημόνιο (Μάιος 2010). Τα στοιχεία που συγκρίνουμε είναι από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012. Το προσωπικό στους ομίλους των εισηγμένων ΜΜΕ μειώθηκε σε 3.468 θέσεις εργασίας από 5.909 το εννιάμηνο του 2009, ενώ υπάρχουν και άλλα 3.000 άτομα που κατά μέσον όρο εργάζονταν την ίδια περίπου εποχή σε Alter, Χ.Κ. Τεγόπουλο, ΙΜΑΚΟ και Λυμπέρη.

Σημειώνουμε ότι οι απώλειες αυτές δεν αφορούν το σύνολο του κλάδου, αφού υπάρχουν εταιρείες ΜΜΕ που δεν είναι στο χρηματιστήριο (π.χ., ΑΝΤ1, Star), ενώ ούτε τα στοιχεία των ανέργων της ΕΣΗΕΑ περιγράφουν με ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος, καθώς αναφέρονται μόνο σε δημοσιογράφους.

-από το Παρόν (9/12)
Πηγή: zoornalistas

Ομιλος Αλαφούζου: Η εθελουσία και η παραίτηση Δημάδη

** Περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων του Ομίλου της «Καθημερινής» κατέθεσαν αίτηση για εθελούσια έξοδο. Στον ΣΚΑΪ η κατάσταση είναι θολή. Η στοχευμένη εθελούσια, όπως γράφει το Ποντίκι, αφορά κυρίως τεχνικούς, εργαζόμενους 15 ή 20 και πλέον χρόνων στον σταθμό, από τους οποίους η εταιρεία θέλει να απαλλαγεί. Στο Φάληρο στοχεύουν στην οριστική κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των τεχνικών αφού ο σταθμός καλύπτει ήδη τις ανάγκες του, ειδικά στην τηλεόραση, με… ενοικιαζόμενους ή με απευθείας συνδέσεις μέσω Skype…

** Την ίδια ώρα στον ΣΚΑΪ έχει αποφασιστεί, όπως όλα δείχνουν, να μπουν τίτλοι τέλους στη σατιρική εκπομπή «Συντέλεια» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό. Αιτία τα νούμερα..
τηλεθεασης που δεν είναι τα αναμενόμενα. Όπως ακούγεται η διοίκηση του καναλιού έχει ήδη ενημερώσει τους συντελεστές της εκπομπής, οι οποίοι προετοιμάζονται για την τελευταία «Συντέλεια» που θα μεταδοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

** Κάτι μου «μυρίζει» με την παραίτηση του Θάνου Δημάδη. Ο δημοσιογράφος, αρχικά ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Ουάσινγκτον και κατόπιν στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε χθες την διακοπή της συνεργασίας του με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Αλαφούζου. Όπως αναφέρει ο ίδιος παραιτήθηκε γιατί θα ήταν λάθος του λέει, να τροφοδοτεί, παραμένοντας στην θέση του, νοοτροπίες και αντιλήψεις που οδήγησαν τον χώρο της ενημερωσης στη σημερινή κρίση. Από τον ΣΚΑΪ βέβαια διαρρέουν ότι ο Δημάδης δεν παραιτήθηκε αλλά τον «παραίτησαν».

Πηγή: zoornalistas

Με τη Μάνια για άλλο 40% της Ελευθεροτυπίας δηλώνει ότι συμφώνησε ο Οικονομόπουλος

Νέα συμφωνία με τη Μάνια και την Ελένη Τεγοπούλου, για την αγορά δεύτερου πακέτου μετοχών που θα φτάνουν σε ποσοστό το 40% των μετοχών της Ελευθεροτυπίας, επικαλείται στις επαφές που έχει με δημοσιογράφους της εφημερίδας, ο δικηγόρος- εκδότης Χαρίλαος (Χάρης) Οικονομόπουλος.

Αν λέει αλήθεια, η Μάνια θα απομείνει με ποσοστό 5,18% και η Ελένη με 5,17%- με δυο λόγια από αφεντικά θα γίνουν… μικρομέτοχοι.

Στις επαφές του, ο Χ. Οικονομόπουλος δηλώνει ότι η εφημερίδα θα κρεμαστεί στα περίπτερα στις 9 ή 10 Ιανουαρίου- γιατί μεσοβδόμαδα, αυτός μόνον γνωρίζει.

Στόχος του- λέει, είναι τα 20.000 φύλλα τις καθημερινές, τα 30.000 το Σάββατο και οι 50.000 την Κυριακή. Προσθέτει επίσης ότι θα ήθελε να μπορέσει να βγάλει δελτίο ειδήσεων WEB TV.

Για τους μισθούς όμως, δεν τα λέει και πολύ καλά. Τους υπολογίζει- όπως ενημερώνει τους συνομιλητές του, μειωμένους κατά 40% από τις συλλογικές συμβάσεις. Ανάλογα με την περίπτωση, βεβαίως, βεβαίως…

ΧΡΑΝ

Πηγή: newpost.gr

Το ΕΣΡ και η «αριθμητική» του

Πόσα είναι τα μέλη του ΕΣΡ που πρέπει να αντικατασταθούν; Με το χάλι της ελληνικής νομοθεσίας για τα ΜΜΕ, δεν είναι εύκολη απάντηση, αν και η λειτουργία της Ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής είναι στον αέρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Η ενημέρωση που έχει φτάσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής από το ΕΣΡ είναι για τρία μέλη, αν και υπάρχει η ισχυρή άποψη νομικών που αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για τεσσάρων. Η θητεία των τριών που σίγουρα έχει λήξει μέσα από τις διαρκείς παρατάσεις από τις 28 Φεβρουαρίου 2012, είναι του προέδρου Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών, Εύης Δεμίρη και Γιάννη Παπακώστα.

Υπάρχει και το ζήτημα της θητείας του Κωνσταντίνου Αποστολά για το οποίο είναι ήδη ενήμερη η διάσκεψη των Προέδρων, υπό το Β. Μεϊμαράκη. Η 4ετής θητεία του έληξε στις 28-2-2012 και σύμφωνα με τον Ν.4055/2012 δεν μπορεί να γίνει ανανέωση αφού συνολικά είναι στο ΕΣΡ ως μέλος 6 χρόνια και 10 μήνες. Κατά τον πρόεδρο της Αρχής, Ι. Λασκαρίδη, ο οποίος και πρότεινε και τον Κ. Αποστολά πως τον καλύπτει η διάταξη του συγκεκριμένου νόμου. Αν πάντως η Διάσκεψη καταλήξει σε ένα νέο σχήμα που δεν θα έχει νόμιμη σύνθεση είναι πολύ πιθανό να εκπέσουν οι αποφάσεις στο ΣτΕ και μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών να βρεθούν στο κενό.

Πηγή: media-industry

«Καμπάνα» στον Alpha 300.000 ευρώ από το ΕΣΡ

Tο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 300.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» για παράνομη προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Boing» χωρίς την απαιτούμενη σχετική άδεια της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων.

Τα τρία επιμέρους πρόστιμα, ύψους 100.000 ευρώ, αφορούν τις προβολές κατά τις ημερομηνίες 26 και 28/9, 14/10 και 15/10.

Παράλληλα, πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στο «Achaia Channel» για υπέρβαση νομίμου ορίου χρόνου διαφημίσεων στις 2/4.

Επί μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «ΠΑΤΡΑ TV»

Οι ιδιοκτήτες μετατρέπουν το κανάλι σε μουσικό –Εν αναμονή παρέμβασης του ΕΣΡ

Μια απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού «ΠΑΤΡΑ TV», που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες (σε κάποιους οφείλονται μισθοί 12 μηνών!). Η ιδιοκτησία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την συνέχιση της πορείας του σταθμού, υποβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα του προγράμματός του, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για αναβάθμισή του.

Κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι και τεχνικοί συνέχιζαν μέχρι προ δύο εβδομάδων να προσφέρουν αόκνως τις υπηρεσίες τους, θέλοντας να στηρίξουν το ΜΜΕ που συνέβαλε στην πλουραλιστική ενημέρωση των τηλεθεατών. Ωστόσο οι παλινωδίες της ιδιοκτησίας και οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις για την καταβολή δεδουλευμένων τους ανάγκασαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας προσφεύγοντας..
έτσι στο ύστατο μέσο για την διεκδίκηση των μισθών.

Εδώ και 15 ημέρες το «ΠΑΤΡΑ TV» έχει σταματήσει το ενημερωτικό του πρόγραμμα, μετατρέποντας τον σταθμό σε μουσικό, γεγονός που παραβιάζει κατάφορα την άδεια λειτουργίας.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καλεί τους ιδιοκτήτες στην άμεση καταβολή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους και την απρόσκοπτη συνέχιση της ενημέρωσης με δελτία ειδήσεων, όπως ορίζει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Σε διαφορετική περίπτωση η προσφυγή στο ΕΣΡ για την παράνομη αλλοίωση του χαρακτήρα του σταθμού, αλλά και στην Δικαιοσύνη για την δικαίωση των εργαζόμενων είναι δεδομένη. Πρέπει να αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες του «ΠΑΤΡΑ ΤV» πως η συχνότητα ανήκει στην Πολιτεία και δεν μπορούν να την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Ούτε μπορεί να αφήνουν επί μήνες οικογενειάρχες εργαζομένους απλήρωτους, εκμεταλλευόμενοι την γιγάντωση της ανεργίας στο χώρο των ΜΜΕ.

Πηγή: zoornalistas

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο από το Αρχείο της ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του ποιητή και στιχουργού ΑΛΚΗ ΑΛΚΑΙΟΥ , ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της σειράς «Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ», σε σκηνοθεσία Αντώνη Κόκκινου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου παραγωγής 1990.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς, είναι αφιερωμένο στον ποιητή και στιχουργό ΑΛΚΗ ΑΛΚΑΙΟ (πραγματικό όνομα ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΑΡΟΣ), παρουσιάζει μέρος από την πορεία του στο χώρο της δισκογραφίας, που αφορά στη συνεργασία του με τον συνθέτη ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ και ειδικότερα στον δίσκο «Εμπάργκο» (1982). Ο ποιητής ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ μιλάει για τη γνωριμία του με τον συνθέτη στα τέλη της δεκαετίας του ’70, που σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας μακράς και γόνιμης μεταξύ τους συνεργασίας.

Οι δυο δημιουργοί συνομιλούν και αναφέρονται στο κλίμα και στις συνθήκες της εποχής μέσα από την οποία προέκυψε το 1982, η δισκογραφική δουλειά «Εμπάργκο», έργο σταθμός στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, βασισμένο σε ποιήματα του Α. ΑΛΚΑΙΟΥ.

Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ σχολιάζει μεταξύ άλλων, τη σχέση ποίησης-τραγουδιού και την αποδοχή του εν λόγω δίσκου από το κοινό στο πέρασμα των χρόνων. Στη διάρκεια της εκπομπής ερμηνεύουν τραγούδια από τον δίσκο «Εμπάργκο» οι: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ και ΒΛΑΣΗΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ, όπως τα: «Κακοήθες Μελάνωμα» «Ερωτικό (Με μια πιρόγα)», «Πρωινή ή Βραδινή Σερενάτα», και «Σκάντζα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αποσύρεταιο Jonathan Procter από τον ΑΝΤ1 για προσωπικούς λόγους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤ1

Μετά από 12 χρόνια στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο JonathanProcter αποφάσισε να αποσυρθεί για προσωπικούς λόγους.

Στη διάρκεια αυτών των ετών, η συνεισφορά του στην ανάπτυξη και επέκταση του Ομίλου ANTENNA ήταν σημαντική. Ο JonathanProcterέπαιξε ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση, εξέλιξη καθώς και την εδραίωση του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στο διεθνές περιβάλλον όπου δραστηριοποιείται σήμερα.

Mε αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Θοδωρής Κυριακού Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑδήλωσε: «Οι εξαιρετικές ικανότητες, η στρατηγική του σκέψη, η ευρεία γνώση και διορατικότητα καθώς και η αφοσίωσή που έδειξε ο Jonathan όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη μεγέθυνση των δραστηριοτήτων μας.Ο Jonathan παραμένει ένας πολύ στενός φίλος και σημαντικός συνεργάτης.Τον ευχαριστούμε όλοι για την ανεκτίμητη συνεισφορά του και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον».

Κάλυψη θέσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τον ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΕΑΠ

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ (22/10/12) σχετικά με τις ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, με πρωτοβουλία και δημόσια δέσμευση της Διοίκησης, σχεδιάστηκαν και αναπτύσσονται δραστηριότητες κοινωνικής και οικονομικής βοήθειας ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και αλληλεγγύης για όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού μας άμεσα μέλη και τις οικογένειες τους.

Παράλληλα έχουν, ήδη, ληφθεί Μέτρα Οικονομικής Ενίσχυσης για τις Κοινωνικές Ομάδες Ασφαλισμένων μας που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης και βοήθειας.

Οι Κοινωνικές Δράσεις της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ για τις ευπαθείς ομάδες ασφαλισμένων αποτελούν δίκτυο προστασίας και στήριξης των ασφαλισμένων του Οργανισμού μας, άμεσων μελών και των οικογενειών τους, εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων που αποδεδειγμένα βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση και υλοποιούνται στο μέτρο του δυνατού παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αγγίζουν και τον ΕΔΟΕΑΠ, ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Διοίκηση επεξεργάστηκε ολοκληρωμένο σχέδιο επιδιώκοντας να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τη συνοχή και τον κοινωνικό ιστό στον Κλάδο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει για κάθε μέλος και τα μέλη της οικογένειάς του που πλήττονται , μια αξιοπρεπή διαβίωση με έστω ένα ελάχιστο όριο βασικών αγαθών .

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχει στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει σε χώρο κοντά στα κτιρια του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα.

Πρόκειται για δράση Αλληλεγγύης στη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Ν.4019/2011), με διακριτικό τίτλο «I ΄M 4U, KOIN.Σ.ΕΠ.» που θα διαθέτει προϊόντα κάλυψης βασικών αναγκών και θα παρέχει ειδικές εκπτώσεις σε κατηγορίες ασφαλισμένων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και ειδικές τιμές σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και τις οικογένειές τους.

Πρωταρχικός σκοπός της Συνεταιριστικής Επιχείρησης -όπως ορίζεται και στο Καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε, ήδη, από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας- είναι να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, όσο γίνεται περισσότερο οριζόντιο, που θα αναδεικνύει την ανθρώπινη εργασία μέσα από τη συλλογικότητα, την αξιοπρέπεια και την ισοτιμία, πέρα από κάθε εκμετάλλευση.

Στόχος μας τα προϊόντα διατροφής να φτάνουν σε τιμές αξιοπρεπείς και συμφέρουσες, χωρίς κριτήρια κέρδους ή κερδοσκοπίας για τους ασφαλισμένους, τους εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και για τους χρήστες καταναλωτές της περιοχής στην οποία βρίσκεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΕΔΟΕΑΠ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 4 νέες θέσεις εργασίας

Αυτή η Κοινωνική Δράση, θα καλύψει αρχικά 4 και στη συνέχεια άλλες 2 θέσεις εργασίας (σύνολο 6).

Για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μας (σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ στην υπ αριθμ. 49/20-11-2012 συνεδρίασή του), θα γίνει επιλογή μεταξύ των ανέργων συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΗΕΑ, που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο καθημερινά σε πλήρες 8ωρο, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής καθημερινά από τις 08.00-16.00 στη Γραμματεία Πρωτοκόλλου ( 5ος όροφος –Σισίνη 38 και Ηριδανού) προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Ø Βιογραφικό Σημείωμα

Ø Εκκαθαριστικό Σημείωμα έτους 2012

Ø Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Ø Απόφαση ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για επιδοτούμενη ανεργία

Ø Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι άνεργοι

Ø Διαζευκτήριο ή πιστοποιητικό θανάτου συζύγου( για τις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών )

Συγκεκριμένα, όσοι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση, θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη και όσοι επιλεγούν, θα ενταχθούν στην κλήρωση που θα γίνει παρουσία της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού και εκπροσώπων των ΔΣ του Οργανισμού αλλά και των ανωτέρω δύο Ενώσεων.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με κριτήριο τις δεξιότητες του κάθε συναδέλφου, τα ουσιαστικά του προσόντα (γνώσεις λογιστικής, ταμειακών πωλήσεων, αποθήκης θα συνεκτιμηθούν) αλλά και βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες προϋποθέσεις για να υποβληθούν αιτήσεις από τους ανέργους, είναι οι ακόλουθες:

– Άνεργοι πολύτεκνοι

– Άνεργοι σε μονογονεϊκή οικογένεια

– Άνεργοι χωρίς κανένα ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα

– Ηλικία έως 50 ετών

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 31/ 12 /2012.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (τηλέφωνο επικοινωνίας:210-72.64.700, επιλογή 3). Υπεύθυνη κα Κωνσταντίνα Δαούση.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι γνωρίζουν άνεργους συναδέλφους χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε κινητό τηλέφωνο ή Η/Υ, να τους ενημερώσουν για την ανακοίνωσή μας αυτή.

Συλλογή τροφίμων και ρούχων από το Mega

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νοιάζομαι │ Μοιράζομαι» λένε από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο κοινό αγαπημένοι ηθοποιοί και παρουσιαστές του MEGA. Συμμετέχοντας σε μια ειδική καμπάνια, οι άνθρωποι του MEGA προτρέπουν το κοινό να συμμετάσχει στην ενέργεια του καναλιού και του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων για συλλογή ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών, μικροσυσκευών, ειδών προσωπικής υγιεινής, βρεφικών τροφών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος για άπορες οικογένειες.

Εκτός από τα σποτς, έως τις 23 Δεκεμβρίου το MEGA θα ενημερώνει το κοινό για τις ανάγκες των συμπολιτών μας μέσα από τις εκπομπές του με ρεπορτάζ και θέματα στα στούντιο, αλλά και online τόσο από το επίσημο site στο www.megatv.com όσο και από όλες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του MEGA.

Στις 23 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, τα αγαπημένα πρόσωπα του MEGA θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 09.00 το πρωί έως τις 09.00 το βράδυ για να υποδεχτούν τις προσφορές του κόσμου και να στηρίξουν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το MEGA θα διακόπτει το πρόγραμμά του και με ζωντανές συνδέσεις αλλά και μέσω του διαδικτύου θα μεταφέρει τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων, μετατρέποντας μια πράξη αλληλεγγύης σε χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Ωφελημένοι από την ενέργεια αυτή θα είναι χιλιάδες άπορες οικογένειες της Αθήνας που περιμένουν τη συνδρομή των συμπολιτών τους για να περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα.

Νοιάζομαι │ Μοιράζομαι στο Σύνταγμα στις 23 Δεκεμβρίου…
Θα είμαι κι εγώ εκεί…

Νέο μαγκαζίνο από την ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Ένα νέο, καθημερινό μαγκαζίνο με τον τίτλο «136» θα παρουσιάζουν κάθε απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 18.15 έως και τις 21.00 μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ ο Γιάννης Δάρρας και η Ανθή Σαλαγκούδη. Μαζί τους θα βρίσκεται καθημερινά στο στούντιο και ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής Ηλίας Μαμαλάκης.

Στην εκπομπή – η οποία είναι μια παραγωγή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ – οι παρουσιαστές μαζί με τους καλεσμένους τους, θα μας πληροφορούν για ό,τι απασχολεί την καθημερινότητά μας σε πρακτικό – χρηστικό επίπεδο, ενώ δημοσιογράφοι της εκπομπής θα τροφοδοτούν τη συζήτηση με βίντεο στα οποία θα παρουσιάζουν ρεπορτάζ. Ο Ηλίας Μαμαλάκης θα προμηθεύεται τα καλύτερα προϊόντα και θα μαγειρεύει τα πιο νόστιμα πιάτα, συχνά μαζί με κάποιον προσκεκλημένο σεφ.

Στη διάρκεια της ημέρας, θα κάνει on camera τις προμήθειές του για την κουζίνα.

Το τηλεοπτικό «σπίτι» της εκπομπής, είναι αυτό που δίνει και τον τίτλο της: το στούντιο της ΕΡΤ στη Μεσογείων 136. Το σκηνικό θα παραπέμπει σε ένα οικείο περιβάλλον, που θα κάνει τον τηλεθεατή να αισθάνεται … σαν στο σπίτι του: μία μεγάλη κουζίνα, το σαλόνι με τους καναπέδες και το τραπέζι, στο οποίο θα κινούνται οι παρουσιαστές με τους καλεσμένους τους.

Η εκπομπή θα περιλαμβάνει αρκετές θεματικές ενότητες, όπως:

§ Τεχνολογία – καινοτομία: Η εκπομπή θα παρουσιάζει Έλληνες, οι οποίοι με τις καινοτόμες ιδέες τους στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατάφεραν να ανοίξουν νέους δρόμους σε διάφορους τομείς και να σκορπίσουν αισιοδοξία. Ακόμη, θα παρουσιάζονται οικογένειες που εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα, πήγαν στην επαρχία και άλλαξαν τρόπο ζωής. Η ενότητα αυτή θα περιλαμβάνει επίσης και νέες τεχνολογίες που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη.

§ Ιατρικά θέματα: Κάθε μέρα ένας γιατρός θα βρίσκεται στο στούντιο και θα μιλά για θέματα υγείας, ενώ κάθε Παρασκευή, ένας διατροφολόγος θα δίνει συμβουλές για τη … «δίαιτα από Δευτέρα».

§ Χρηστικές συμβουλές -«Μην πετάτε τίποτα»: Στυλίστες, διακοσμητές, αισθητικοί και άλλοι ειδικοί θα παρουσιάζουν μέσα στο στούντιο τρόπους για να αξιοποιούμε αντικείμενα που είχαμε για πέταμα και θα κατασκευάζουν διακοσμητικά από παλιά ξύλα, άδεια πλαστικά μπουκάλια κ.α.

§ Πολιτιστικά: Η εκπομπή θα παρουσιάζει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικές σκηνές, ταινίες κ.α. Επίσης, θα παρουσιάζει συνεντεύξεις στα παρασκήνια, το τι συμβαίνει την ώρα της παράστασης, την προετοιμασία των πρωταγωνιστών, την αγωνία της κουΐντας κ.α.

§ Με ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα μέσω skype και links, ανταποκριτές της ΕΡΤ από διάφορες πόλεις της χώρας, θα μας δίνουν τον παλμό των πόλεών τους, μέσα από περίεργες, χαρούμενες και πικάντικες ειδήσεις. Ακόμη, πολίτες από απομακρυσμένες περιοχές και νησιά θα μας μεταφέρουν μέσω skype τις χαρές, τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

§ Μέσα από καθημερινή απευθείας σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, η εκπομπή θα παρουσιάζει τα γεγονότα που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της.

§ Στην αθλητική ενότητα, οι παρουσιαστές μαζί με τον Αντώνη Κατσαρό θα συζητούν και θα παρουσιάζουν με βίντεο και φωτογραφίες όλα τα αθλητικά γεγονότα της επικαιρότητας.

Κάθε Παρασκευή, η εκπομπή θα κάνει προτάσεις για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, για εκδρομές, αλλά και για ψυχαγωγία και διασκέδαση, ενώ προσκεκλημένος θα είναι και ένας σεφ ζαχαροπλαστικής.

Αρχισυνταξία: Τάσος Ζορμπάς

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νταούλης, Έλενα Λαλοπούλου

Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο novasports

Το Novasports.gr συνεχίζει τις υψηλές «πτήσεις» στο διαδίκτυο, σπάζοντας και το… φράγμα ύψους 1 εκατομμυρίου μοναδικών επισκεπτών. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργαλείου Google analytics για το μήνα Νοέμβριο, το site κατέγραψε ρεκόρ μοναδικών επισκεπτών, καθώς ο αριθμός των χρηστών που το επισκέφθηκαν έφτασε τους 1.081.464!

Το Νovasports.gr προσφέρει σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, τη δυνατότητα να παρακολουθούν στην οθόνη του υπολογιστή τους, κορυφαίο αθλητικό περιεχόμενο από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που καθηλώνουν όλη την υφήλιο. Αξίζει να τονιστεί ότι για τον μήνα Νοέμβριο το site κατέγραψε πάνω από 1.600.000 video views!

Η συνεχής 24ωρη ενημέρωση από το δημοσιογραφικό επιτελείο του site, τα μοναδικά αθλητικά αφιερώματα, οι αποκλειστικές συνεντεύξεις παικτών και προπονητών της Superleague, τα επίσημα στιγμιότυπα του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης, της Premier League καθώς και των κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων όπως UEFA Champions League, Europa League και Euroleague είναι στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και ιδιαίτερα αγαπητό στο φίλαθλο κοινό.

Το Novasports.gr φέρνει πλούσιο αθλητικό… μενού σε κάθε τύπο συσκευής

(PC, smartphones, Smart TVs) για ενημέρωση κάθε στιγμή, σε κάθε χρήστη.

Το Novasports.gr, παίζει μπάλα παντού!

Η ΕΣΗΕΑ για την εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη καταγγέλλοντας τις πρακτικές, που ακολουθεί η ιδιοκτησία της εφημ. «Ο ΛΟΓΟΣ»:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θέλει να σας επισημάνει ότι στις εφημερίδες (πολιτικές, οικονομικές, ημερήσιες, εβδομαδιαίες κ.λπ.) που κατά την απόφασή σας δικαιούνται της δημοσίευσης ισολογισμών Α.Ε. και Ε.Π.Ε., κρατικών διακηρύξεων κ.λπ., έχουν περιληφθεί και εφημερίδες, οι οποίες δεν διαθέτουν το απαραίτητο συντακτικό προσωπικό για την έκδοσή τους. Επιπλέον, παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και δεν καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τρανταχτό παράδειγμα τέτοιας εργοδοτικής συμπεριφοράς είναι η εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ», η οποία δεν απασχολεί δημοσιογράφους.

Πιστεύουμε ότι για την παραχώρηση από την πλευρά σας, σε κάθε εφημερίδα του δικαιώματος δημοσίευσης ισολογισμών και άλλων διακηρύξεων, οφείλετε να λαμβάνετε υπόψη ως κριτήριο και τη ρήτρα μισθωτής εργασίας για τους συντάκτες και την απασχόληση αριθμού προσωπικού απαραίτητου για την έκδοση εφημερίδας (π.χ. υποχρεωτική κάλυψη ρεπορτάζ πολιτικής, οικονομικής επικαιρότητας κλπ), ως και μια βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Είναι, τουλάχιστον, παράδοξο και δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης η ύπαρξη ΜΜΕ χωρίς συντάκτες και επιπλέον η επιβράβευση με τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης –με τη δημοσίευση των ισολογισμών και των κρατικών διαφημίσεων– της αντεργατικής και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων εκδοτών. Θα συμφωνείτε και εσείς ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν και να ενισχύονται οικονομικά εφημερίδες «φαντάσματα», οι οποίες δεν τηρούν καμία από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΡΤ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ΣΣΕ, συμβασιούχους και Κατεχάκη

Με γενική συμμετοχή στην 5ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ, που έχουν κηρύξει οι τρεις Ομοσπονδίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) θα απαντήσουν, στις όποιες διαλυτικές προθέσεις για το δημόσιο φορέα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

Για την καθυστέρηση υπογραφής ΣΣΕ με ουσιαστικό διάλογο, όπως έχει δεσμευτεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, μετά τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων κατά 35%.

Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.

Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.

Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, κατά την ημέρα της στάσης εργασίας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, επί της οδού Κατεχάκη.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τους συναδέλφους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) των εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης διακηρύσσουμε γι άλλη μια φορά ότι θα μας βρει αγωνιστικά αντίθετους κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μετατροπής του σε βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Νέα Απεργία στον “Αδέσμευτο Τύπο”

** Νέα απεργία στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος καθώς ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους με υποσχέσεις ότι θα τους ξοφλήσει κάποια από τα χρεωστούμενα που έχουν φτάσει τα τέσσερα μηνιάτικα. Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους και προχώρησαν σε 24ωρη απεργία από τις 17.00 σήμερα Τρίτη, έως τις 17.00 αύριο, Τετάρτη, για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας του Δ. Ρίζου.

Πηγή: zoornalistas

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.