Πολιτικές παρεμβάσεις καταγγέλει ο Κ. Σπυρόπουλος / Συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

avecnews media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Πολιτικες παρεμβάσεις καταγγέλει ο Κ. Σπυρόπουλος

Τι λέει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας

Σωρεία πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο του καταγγέλλει ο πρώην γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ κ. Κ. Σπυρόπουλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη οι λόγοι που προτάσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την απομάκρυνσή του δεν είναι παρά προφάσεις και ότι οι πραγματικές αιτίες έχουν να κάνουν με τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Σπυρόπουλος κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της 4μηνης θητείας του στη δημόσια τηλεόραση δέχτηκε συχνά τηλεφωνήματα – εντολές από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Ν. Σίμο για να προβεί σε διακοπές εκπομπών ενόσω αυτές ήσαν ενταγμένες στο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα αφορούν στο αφιέρωμα που προέβαλε η δημόσια τηλεόραση στη δεκαετία του ’40. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο ο κ. Σίμος του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια πολιτικού προσώπου για την φιλοαριστερή τοποθέτηση του αφιερώματος. Ο κ. Σπυρόπουλος δεν ονόμασε το πολιτικό πρόσωπο, αλλά όλοι συμπεραίνουν ότι πρόκειται για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Κεδίκογλου. Πάντως ο κ. Σπυρόπουλος συμπλήρωσε ότι δεν είναι βέβαιος ότι πράγματι ο κ. Κεδίκογλου είχε κάνει αυτά τα παράπονα και ότι δεν ήταν απλά μια επίκληση του ονόματός του από τον κ. Σίμο. Το δεύτερο περιστατικό αποτελεί το αφιέρωμα Why Poverty που σύμφωνα με τον κ. Σίμο, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο κ. Σπυρόπουλος, έπεφτε πολύ καταθλιπτικό στο «πολιτικό πρόσωπο».

Στην ερώτηση γιατί αφού δεχόταν αυτές τις κατάφωρες παραβάσεις δεν αποφάσιζε να παραιτηθεί και να τις καταγγείλει ο κ. Σπυρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει μάθει να τα παρατάει στη ζωή του και ότι επέλεγε να αγνοεί τις εντολές, παρά να παραιτηθεί.

«Λάθος μου η λογοκρισία στον Πύργο του Ντάουντον»

Ο κ. Σπυρόπουλος ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η απόφασή του να κόψει από τη βρετανική σειρά Ο Πύργος του Ντάουντον το γκέι φιλί ήταν λάθος του.

Αν τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει ο κ. Σπυρόπουλος αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κυβερνητικός έλεγχος στην ΕΡΤ καλά κρατεί και ότι οι εξαγγελίες των αρμοδίων για ανεξαρτησία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα δεν είναι παρά παραπετάσματα καπνού και φούμαρα. Πάντως κάποιος θα έπρεπε να είχε πληροφορήσει τον κ. Σπυρόπουλο ότι όταν η πρόσληψη έχει πολιτικά κριτήρια θα υπάρχουν και πολιτικές παρεμβάσεις και η απόλυση θα έχει και αυτή πολιτικά κριτήρια.

Τι λέει το Δ.Σ. της ΕΡΤ

Από την πλευρά του το ΔΣ της ΕΡΤ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ανακάλεσε με ψήφους έξι (6) υπέρ και μία (1) κατά, τον κ. Κ. Σπυρόπουλο από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, ευχαριστώντας τον για την έως τώρα συνεργασία. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δ.Σ., ύστερα από ενδελεχή εξέταση αναφορών, ακρόαση του ίδιου του κ. Σπυρόπουλου, άλλων διοικητικών στελεχών και του Νομικού Συμβούλου της εταιρίας, καθώς και την διεξαγωγή πολύωρων συζητήσεων, επειδή από όλη αυτή τη διαδικασία προέκυψε αφενός ότι δεν τηρήθηκαν από την οικεία Γενική Διεύθυνση οι νόμιμες διαδικασίες για την κατ’ εξαίρεση δέσμευση της ΕΡΤ να συμμετάσχει σε διεθνή συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «ΚΙΣΜΕΤ», για την οποία είχε εκπροθέσμως υποβληθεί σχετική πρόταση στην εταιρία και

αφετέρου ότι ο κ. Σπυρόπουλος ουδεμία διάθεση επέδειξε για αναγνώριση του λάθους του και μεταμέλεια, κάτι, που σε συνδυασμό και με άλλα προηγούμενα –μικρότερης σημασίας- ατυχή περιστατικά, οδήγησε το ΔΣ στο να άρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπό του .Τέλος, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ύπαρξης σαφών ενδείξεων ότι έπαψε να υπάρχει στην οικεία Γενική Διεύθυνση το αναγκαίο καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στα στελέχη της εταιρίας, χωρίς η εξέλιξη αυτή να είναι άσχετη με την όλη συμπεριφορά του κ. Σπυρόπουλου».

Πηγή: Το Βήμα

Συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Με ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας – Δεκάδες λογαριασμοί, πολύ μεγάλο χρηματικό ποσόν σε μετρητά και αμύθητης αξίας κοσμήματα βρέθηκαν σε έρευνα στο σπίτι του

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ύστερα από εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια Αθηνών.

Ο κ. Λαυρεντιάδης συνελήφθη ως ύποπτος φυγής, καθώς – σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές – η οικονομική επιφάνεια του ενισχύει τις πιθανότητες φυγής του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαυρεντιάδης, θα επικαλεστεί τα χρόνια προβλήματα της υγείας του, αλλά ταυτόχρονα θα επιδιώξει να απολογηθεί το συντομότερο.

Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή και τον εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ βασίζεται στο κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο έχει συντελεστεί υπεξαίρεση από την τράπεζα PROTON, ποσού 701 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι 4 κακουργηματικές διώξεις – υπεξαίρεσης, απάτης, ξεπλύματος και εγκληματικής οργάνωσης – είχαν ασκηθεί από τον Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση, με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν δεκάδες λογαριασμοί, πολύ μεγάλο χρηματικό ποσόν σε μετρητά και αμύθητης αξίας κοσμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαβρεντιάδης μετά τη σύλληψή του αιστάνθηκε άσκημα και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Χθες, Τετάρτη, το Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) είχε διατάξει τη συντηρητική κατάσχεση κάθε στοιχείου κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 29 προσώπων, κατηγορουμένων για σειρά αδικημάτων που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της τράπεζας.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε με την απόφαση του τους μετόχους της τράπεζας PROTON που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και οδήγησε την τράπεζα αρχικά σε επιτροπεία και στη συνέχεια στην “αγκαλιά” του Ταμείου Χρηματοσπιτωτικής Σταθερότητας.

Στην συνέχεια με τη διάσπαση της τράπεζες σε «καλή» και «κακή» οι μέτοχοι της τράπεζας εν μια νυκτί απώλεσαν τις περιουσία τους.

Η κατάσχεση αφορά κάθε περιουσιακό τους στοιχείο είτε αυτό βρίσκεται εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων.

Η δικηγόρος Ζωή Αποστολοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τους μετόχους, επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της υπόθεσης.

Πηγή: Το Βήμα

Οι λόγοι της ανάκλησης του Κ. Σπυρόπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την υπ’ αριθμ. 1065 συνεδρίασή του (Τετάρτη, 12/12/2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Με αφορμή την πρόσφατη εμφάνιση εκπροσώπου του κόμματος της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από ορισμένα μέλη του αναφορικά με τον τρόπο διεύθυνσης της συγκεκριμένης εκπομπής, το ΔΣ εξέφρασε ομόφωνα την άποψη ότι, επί της αρχής, το να παρέχει η δημόσια τηλεόραση βήμα διαλόγου και επικοινωνίας στους εκπροσώπους όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων που λειτουργούν νόμιμα, αφενός αποτελεί υποχρέωσή της βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αφετέρου δε αποτελεί την καλύτερη επιλογή, με βάση επικοινωνιακά και πολιτικά κριτήρια.

Ανακάλεσε, με ψήφους έξι (6) υπέρ και μία (1) κατά, τον κ. Κ. Σπυρόπουλο από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, ευχαριστώντας τον για την έως τώρα συνεργασία. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δ.Σ., ύστερα από ενδελεχή εξέταση αναφορών, ακρόαση του ίδιου του κ. Σπυρόπουλου, άλλων διοικητικών στελεχών και του Νομικού Συμβούλου της εταιρίας, καθώς και την διεξαγωγή πολύωρων συζητήσεων, επειδή από όλη αυτή τη διαδικασία προέκυψε

– αφενός ότι δεν τηρήθηκαν από την οικεία Γενική Διεύθυνση οι νόμιμες διαδικασίες για την κατ’ εξαίρεση δέσμευση της ΕΡΤ να συμμετάσχει σε διεθνή συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «ΚΙΣΜΕΤ», για την οποία είχε εκπροθέσμως υποβληθεί σχετική πρόταση στην εταιρία, ενώ

– αφετέρου ότι ο κ. Σπυρόπουλος ουδεμία διάθεση επέδειξε για αναγνώριση του λάθους του και μεταμέλεια,

κάτι, που σε συνδυασμό και με άλλα προηγούμενα –μικρότερης σημασίας- ατυχή περιστατικά, οδήγησε το ΔΣ στο να άρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπό του .

Τέλος, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ύπαρξης σαφών ενδείξεων ότι έπαψε να υπάρχει στην οικεία Γενική Διεύθυνση το αναγκαίο καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στα στελέχη της εταιρίας, χωρίς η εξέλιξη αυτή να είναι άσχετη με την όλη συμπεριφορά του κ. Σπυρόπουλου.

Εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στην επιδιωκόμενη αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας επί της οδού Κατεχάκη προς όφελος των υπηρεσιών ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη,
– αφενός λόγω της υπέρμετρης βλάβης που το μέτρο αυτό θα προκαλούσε στην περιουσία και τη λειτουργική ικανότητα της ΕΡΤ, ενώ

– αφετέρου διότι ουδεμία τεκμηριωμένη μελέτη τέθηκε υπόψη της εταιρίας, από την οποία να προκύπτει ότι δεν υφίστανται άλλες εναλλακτικές λύσεις, ικανές να καλύψουν τις ως άνω ανάγκες του Δημοσίου, χωρίς να προκαλούν –τόσο σημαντικό- κοινωνικό και οικονομικό κόστος,

όπως αναλυτικά εκτίθεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ειδικά για το εν λόγω θέμα.

Ενέκρινε την εκτέλεση παραγωγής εξήντα (60) επεισοδίων διάρκειας 165’ έκαστο, του μαγκαζίνο με τίτλο «136». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 3.027 € (πλέον ΦΠΑ).

Η ΕΡΤ για την παραχώρηση της Κατεχάκη

“Υπέρμετρη και πολλαπλή βλάβη στα συμφέροντα της ΕΡΤ” η παραχώρηση της Κατεχάκη

“Συμπλέουμε με τους εργαζόμενους στην υπόθεση αυτή”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ κατά τη συνεδρίασή του με αριθμό 1065/12 Δεκεμβρίου 2012, ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας επί της οδού Κατεχάκη για τη στέγαση των Υπηρεσιών Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, αφού έλαβε υπόψη του και στάθμισε τα εξής δεδομένα:

1) Η εν λόγω παραχώρηση θα προξενούσε υπέρμετρη και πολλαπλή βλάβη στα συμφέροντα της ΕΡΤ, τόσο άμεσα, με την καταστροφή, μεταξύ των άλλων, δύο μεγάλης αξίας studios, τη δαπανηρή και χρονοβόρα μετεγκατάσταση του κεντρικού ελέγχου (master control) και των τεσσάρων (4) studios, του βλαβοληπτικού κέντρου σημάτων από τα 157 Κέντρα Εκπομπής σε όλη την Ελλάδα και την πιθανολογούμενη βλάβη πολύτιμου ευαίσθητου αρχειακού και αποθηκευτικού υλικού κατά τη μεταφορά του, όσο και εμμέσως, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΡΤ που θα προκαλείτο από το γεγονός ότι η ΕΡΤ θα αναγκαζόταν στο μέλλον όλες τις εσωτερικές και μεικτές παραγωγές που σήμερα πραγματοποιούνται στα τέσσερα (4) studios της Κατεχάκη, είτε να τις αντικαταστήσει με πολύ πιο δαπανηρές εξωτερικές παραγωγές, είτε να τις πραγματοποιεί σε studios που θα μισθώνει έναντι υπέρογκων ποσών (η ενοικίαση ενός και μόνο studio σήμερα κοστίζει ετησίως περί το 1 εκατομμύριο euro).

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αδύνατη η μεταστέγαση ή μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων που εκτελούνται στα υπό παραχώρηση κτιριακά συγκροτήματα για δύο λόγους:

α. η εταιρεία, στο εν λόγω συγκρότημα, βρίσκεται σε διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών της (Ν.4014/2011). Άρα, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας των υφισταμένων αυθαιρέτων, δεν μπορεί να υποβληθεί ούτε αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας νέου κτιρίου.

β. η συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση αποτελεί τη βάση σχεδιασμού του Ο.Α. για το Πάρκο Γουδή, υπόκειται στο καθεστώς του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) περί «Καθορισμού μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή – Ιλισσίων» (ΦΕΚ 187/τ.Δ/16.06.2011) και εντάσσεται στο «Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή» σύμφωνα με την παράγραφο 7α του άρθρου 4 του Π.Δ.. Μέχρι την έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (Σ.Γ.Δ.) απαγορεύεται κάθε κατάτμηση της έκτασης με σκοπό την παραχώρηση τμήματος σε νέα χρήση ή επέκταση υφιστάμενης.

2) Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν αδιαφορεί για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Πλην όμως, η επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος, για να είναι πειστική και να μπορεί να δικαιολογήσει την επιβολή περιοριστικών ή βλαπτικών μέτρων, πρέπει να είναι αρκούντως τεκμηριωμένη και εξειδικευμένη, ώστε η λήψη του επαχθούς, κάθε φορά, μέτρου να μπορεί να αντέξει σε έναν έλεγχο αναλογικότητας. Στην περίπτωσή μας, ειδικότερα, θα έπρεπε να προκύπτει ότι η αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ είναι όχι μόνο πρόσφορο, αλλά και ΑΝΑΓΚΑΙΟ μέτρο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Πολιτείας στον τομέα της παροχής ασύλου, με την έννοια ότι θα έπρεπε να μην υφίστανται άλλοι πιο ήπιοι –από άποψη δυσμενών συνεπειών και κόστους– τρόποι και μέτρα, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι εν λόγω ανάγκες του δημοσίου. Στην περίπτωση της Κατεχάκη, όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει: τα συναρμόδια υπουργεία έλαβαν την απόφαση (ΚΥΑ) για παραχώρηση –και σε μεγάλο βαθμό απαξίωση– των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, χωρίς να παραγγείλουν προηγουμένως οποιαδήποτε μελέτη και χωρίς να εξετάσουν άλλους εναλλακτικούς τρόπους κάλυψης των ως άνω αναγκών του Δημοσίου, που θα δημιουργούσαν ενδεχομένως μικρότερο ή μηδαμινό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως θα ήταν, για παράδειγμα, η ενδεχόμενη στέγαση των υπηρεσιών ασύλου σε λυόμενες εγκαταστάσεις επί ενός από τα γειτονικά στρατόπεδα που παραμένουν αναξιοποίητα.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΕΡΤ, συμπλέοντας στο θέμα αυτό με τους εργαζομένους της εταιρίας, παραμένει ανοιχτό στον διάλογο με την Πολιτεία και πρόθυμο να συμβάλει –εφόσον του ζητηθεί– στην εξεύρεση μιας καλά σταθμισμένης εναλλακτικής λύσης, που θα ανταποκρίνεται στην αρχή της εύλογης σχέσης (κοινωνικού) κόστους και ωφέλειας (του Δημοσίου).

 

 

Mundial και Euro! εκτός συνδρομητικής TV

 

Ελεύθερα πρέπει να μεταδίδονται Mundial και Euro! Ο γενικός εισαγγελέας Ν. Jääskinen προτείνει στο Γενικό Δικαστήριο να απορρίψει τις αιτήσεις αναιρέσεως τις οποίες άσκησαν η FIFA και η UEFA κατά των αποφάσεών του σχετικά με την τηλεοπτική μετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

 

Η άποψη του γενικού εισαγγελέα είναι πως τόσο το Mundial όσο και το Euro καθώς θεωρούνται εκδηλώσεις μείζονος σημασίας για την κοινωνία. Με αυτή την αρχή τα ευρωπαϊκά κράτη μπορούν να απαιτούν να πραγματοποιείται η μετάδοσή τους από τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης προσβάσεως προκειμένου να διασφαλίζεται η παροχή προσβάσεως στο ευρύ κοινό, κάτι που προβλέπεται από την τελευταία ευρωπαϊκή οδηγία.

 

Το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο κατήρτισαν, αντιστοίχως, έναν κατάλογο με τα γεγονότα μείζονος αθλητικής σημασίας Το Βέλγιο ενέταξε όλους τους αγώνες της τελικής φάσεως του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το Ηνωμένο Βασίλειο, το σύνολο των αγώνων της τελικής φάσεως του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Και οι δύο κατάλογοι απεστάλησαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αποφάσισε ότι οι εν λόγω κατάλογοι ήσαν συμβατοί με το δίκαιο της Ένωσης.

 

Η FIFA και η UEFA από τη μεριά τους δηλώνουν πως η πώληση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μεταδόσεως των διοργανώσεων αυτών αποτελεί σημαντική πηγή των εσόδων τους και στράφηκαν εναντίον του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου θέτοντας υπό αμφισβήτηση το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι αγώνες μπορούν να αποτελούν εκδηλώσεις μείζονος σημασίας για το κοινό των κρατών αυτών. Το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές της FIFA και της UEFA, και οι δύο οργανώσεις άσκησαν αιτήσεις αναιρέσεως ενώπιον του Δικαστηρίου τις οποίες απορρίπτει ο γενικός εισαγγελέας.

 

Πηγή: medιa-industry

Κυκλοφορεί το νέο HOT DOC

 

Στο HOTDOC που κυκλοφορεί: Ο άνθρωπος πίσω από τα 550 εκατ $ της λίστας Λαγκάρντ

 

Στο HOTDOC που κυκλοφορεί: Ο άνθρωπος πίσω από τα 550 εκατ $ της λίστας ΛαγκάρντΔιαβάστε στο τεύχος που κυκλοφορεί, αποκλειστική συνέντευξη του «ανθρώπου πίσω από τα 550 εκατομμύρια δολάρια» της λίστας Λαγκάρντ.

 

-Ποιος είναι και τι λέει για το λογαριασμό με τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια;

 

-Σε ποιόν ανήκουν τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ;

 

-Ποιες εταιρείες και ποια ισχυρά ονόματα της αγοράς κρύβονται πίσω από τον υπέρογκο λογαριασμό της HSBC;

 

-Ποια είναι η γυναίκα μυστήριο πίσω από το λογαριασμό και ποιος ο ρόλος του συμβούλου του πρωθυπουργού;

 

Υψηλή επισκεψιμότητα για το Αρχείο της ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η επισκεψιμότητα στο αρχειακό υλικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διατίθεται προς θέαση από το Αρχείο της ΕΡΤ, μέσα από τις ιστοσελίδες www.ert-archives.gr και www.ert.gr.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια χρήστες (2.524.158 άτομα) του διαδικτύου επισκέφθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Νοεμβρίου την ιστοσελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ, παρακολουθώντας για πάνω από 30 λεπτά αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό.

Αναλυτικότερα η επισκεψιμότητα έχει ως εξής:

ΜΗΝΑΣ // ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΟΣ // ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ

Ιανουάριος //  343.130  // 12.517
Φεβρουάριος //  290.318  // 13.002
Μάρτιος //  287.878  //  12.737
Απρίλιος //  242.632  // 10.242
Μάιος //  220.908  //  10.187
Ιούνιος //  160.267  //  7.083
Ιούλιος //  200.192  // 18.131
Αύγουστος //  175.654  //  6.741
Σεπτέμβριος //  179.566  //  7.061
Οκτώβριος //  231.631  //  10.796
Νοέμβριος //  191.982  //  8.914

Ενδεικτικό της απήχησης που έχει ο ιστότοπος του Αρχείου της ΕΡΤ στη διαδικτυακή κοινότητα, είναι το γεγονός ότι το 68 % των χρηστών τον επισκέπτονται μέσω άλλων sites, τα οποία αναρτούν links με αρχειακό υλικό προς θέαση από το www.ert-archives.gr. Βάσει της έρευνας ένας στους πέντε χρήστες είναι νέος χρήστης.

Στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας βρίσκονται ιστορικά ντοκιμαντέρ, όπως «Βίοι παράλληλοι του εμφυλίου», «Μπλόκο της Κοκκινιάς», «Επιστροφή της εξόριστης κυβέρνησης στην Ελλάδα, 1944», «Το χρονικό της Εθνικής Αντίστασης», βιογραφικά πορτρέτα όπως των Αλέξανδρου Παναγούλη, Σπύρου Μουστακλή, Νικηφόρου Βρεττάκου, Θόδωρου Αγγελόπουλου, Νίκου Καββαδία, Δημήτρη Μητροπάνου, Ίωνα Δραγούμη, οι σειρές μυθοπλασίας «Μαντάμ Σουσου», «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», «Μυρτώ», «Αστροφεγγιά», «Ακυβέρνητες Πολιτείες», καθώς και αφιερώματα σε επετειακά ιστορικά γεγονότα όπως για το Πολυτεχνείο, την 28η Οκτωβρίου 1940, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα τεκμήρια «Το πολιτιστικό έγκλημα της χούντας», «Εδώ Αθήναι» κ.α.

Βραβείο στα effie awards 2012 για την επικοινωνία του hol video club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H hellas online διακρίθηκε για την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας επικοινωνίας του hol video club με το bronze effie στα effie awards 2012, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας. Η καμπάνια λανσαρίσματος του hol video club διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία» ανάμεσα σε 14 υποψηφιότητες.

Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική διάκριση για την hellas online, μετά το Marketing Excellence Grand Award 2011 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της ΕΕΔΕ για το πρόγραμμα «Οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι και το διαδίδουν», που επιβραβεύει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής επικοινωνίας της εταιρείας.

Τα βραβεία Effie αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις στο χώρο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας και έχουν παγκοσμίως αναγνωριστεί, τόσο από τις εταιρίες επικοινωνίας και τους διαφημιζόμενους, όσο και από όσους συμβάλλουν σε μια εκστρατεία επικοινωνίας, ως τα μοναδικά βραβεία αποτίμησης της αποτελεσματικότητας μιας καμπάνιας, βραβεύοντας τη στρατηγική σκέψη, τη δημιουργική της έκφραση και τα αποτελέσματα σε σχέση με σχέση με τους προκαθορισμένους κάθε φορά, στόχους μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Στην Ελλάδα επίσημος εκπρόσωπος για τα βραβεία Effie Hellas είναι η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), ύστερα από υπογραφή σύμβασης με την Αμερικανική Ένωση Marketing (AMA). H διοργάνωση των Effie γίνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ) και τον Σύλλογο Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) κάθε δύο χρόνια.

Η ΕΣΗΕΑ για την εθελούσια έξοδο

“Να σταματήσουν οι πιέσεις για την εθελούσια έξοδο”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εκβιασμούς μέσω της «εθελούσιας εξόδου», που υφίστανται οι συνάδελφοι στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3» ένα μόλις χρόνο μετά την –επίσης– αυθαίρετη και καταχρηστική περικοπή των μηνιαίων αποδοχών τους.

Στόχος της επιχείρησης, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις και κάθε είδους διαρροές από εκπρόσωπους της ιδιοκτησίας του ομίλου Αλαφούζου καθώς και από «καλοθελητές», δεν είναι «ένα ελκυστικό πακέτο αποζημίωσης» αλλά το τελικό ξεκαθάρισμα όσων ακόμη ασκούν το επάγγελμα με βάση τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Παράλληλα, επιθυμούν τη δημιουργία μιας νέας τάξης εργαζομένων στα ΜΜΕ με πολύ χαμηλούς μισθούς και χωρίς ασφάλιση.

Η ευθεία άλλωστε ομολογία τους για «μια προσαρμογή στα νέα δεδομένα», δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης αναφορικά με τα όσα σχεδιάζονται στο συγκρότημα του Νέου Φαλήρου «πατώντας» πάνω στην κρίση, η οποία μαστίζει (και) τον κλάδο μας συνάμα με τους νέους αντεργατικούς νόμους, που δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απολύουν με προειδοποίηση και (στην καλύτερη περίπτωση) με μισή αποζημίωση. Ακόμα, να θυμίσουμε, πως το συγκρότημα του Γιάννη Αλαφούζου ήταν το πρώτο, που επέβαλε ατομικές συμβάσεις στους εργαζόμενους.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ιδιοκτησία του ομίλου Αλαφούζου:

Να σταματήσουν τώρα οι πιέσεις προς τους συναδέλφους, που δεν έχουν αποδεχτεί το «πρόγραμμα της εθελούσιας».
Να δεσμευτεί, ότι οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3», που παραμένουν στις θέσεις τους, δεν θα υποστούν νέες μειώσεις και δεν θα απολυθούν, επειδή δεν δέχτηκαν την εθελούσια έξοδο ή μια πιθανή νέα μείωση αποδοχών.

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του ραδιοφώνου (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων, παρουσία αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ενώσεως.

“SportDay” και novaΣπορ FM νέες ατομικές συμβάσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα της εργοδοσίας της εφημερίδας «SPORTDAY», καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού «NOVA ΣΠΟΡ FM», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους να δεχθούν νέα μείωση μισθών. Για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση τους ζητεί να υπογράψουν εκ νέου ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Με τις ενέργειες αυτές η εργοδοσία επιχειρεί να δυναμιτίσει τις όποιες προοπτικές για υπογραφή νέας ΣΣΕ και κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και σωματείων. Καλούμε τους συναδέλφους της «SPORTDAY» και του «NOVA ΣΠΟΡ FM» να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, επικαλούμενοι τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την εργατική νομοθεσία.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις εργοδοτικές πρακτικές στην «SPORTDAY» και στον «NOVA ΣΠΟΡ FM», προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΤηνΠαρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 17.00 στα Γραφεία της εφημερίδας (Δαβάκη 58, Καλλιθέα) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «SPORTDAY» και του Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM», με παρουσία αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ενώσεως.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.