Έφυγε και ο Γιώργος Ράλλης ο «Φίνος» της ελληνικής τηλεόρασης

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Γιώργος Ράλλης ένας από τους μεγάλους  παραγωγούς που η  πορεία της ζωής του ταυτίστηκε απόλυτα με την πορεία της ελληνικής τηλεόρασης ή μάλλον δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο ίδιος ήταν η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

 

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που για το σημαντικό του έργο τον χαρακτήριζαν «Φίνο» της ελληνικής τηλεόρασης… Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν χαρακτηριστικά πως ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να φέρει το… χρώμα στα μέχρι τότε ασπρόμαυρα τηλεοπτικά βράδια μας.

Ο λόγος για τον παραγωγό Γιώργο Ράλλη, για τον ιδρυτή του στούντιο ΑΤΑ, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών. Η Ελβίρα και ο Γιώργος Ράλλης συνέδεσαν το όνομά τους με το στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών ΑΤΑ, του οποίου η ίδρυση και η λειτουργία ξεκινά το 1971. Αρχικά λειτουργούσε μόνο ως στούντιο για τα γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών. Το 1983 το στούντιο αναβαθμίστηκε σε εταιρεία παραγωγής και το 1987 εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Το στούντιο ΑΤΑ φιλοξένησε περισσότερα από 5.000 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών. Ανάμεσα τους είναι: «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Γιούγκερμαν»,«Οι Πανθέοι», «Μαντάμ Σουσού», «Απαράδεκτοι», «Τρεις χάριτες» αλλά και «Παρά πέντε», «Χαρά αγνοείται»…

Η κηδεία του Γ. Ράλλη θα τελεστεί σήμερα στις 2.00 μ.μ. στο Κοιμητήριο της Βαρυμπόμπης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.