ΜΩΡΟ 34 ΗΜΕΡΩΝ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχόλιο του Νίκου Φιλιόπουλου

Όλοι οι άνθρωποι, οι φυσιολογικοί, έχουν το ίδιο όνειρο και την ίδια επιθυμία, να μπορέσουν να έχουν μία σταθερή εργασία, ένα σταθερό εισόδημα, να δημιουργήσουν οικογένεια, να έχουν μία ήσυχη ζωή και να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά που θα αποκτήσουν από το γάμο τους.

Έτσι νομίζω ότι ξεκίνησε και η οικογένεια από την Λέρο, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες και τα αίτια του θανάτου του βρέφους που έσβησε όπως λένε οι γιατροί από ασιτία, αλλά όταν ακούς την λέξη ασιτία, αμέσως σου έρχεται στο νου, το πόσες οικογένειες

έχουν έρθει σε σημείο να μην έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να ταϊσουν τα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σχολείο νηστικά και λιποθυμούν επειδή οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα απαραίτητα, λόγω ανεργίας συνήθως.

Αυτό το μωράκι που ήρθε στην ζωή λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν και δυστυχώς δεν είναι πια στην ζωή, θέλω να πιστεύω ότι δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία παιδιών που δεν είχαν τα αναγκαία μέσα για να ζήσουν.

Τι σημασία έχει όμως πιο παιδί είναι αυτό που δεν έχει τα αναγκαία μέσα για να ζήσει;

Είναι το παιδί του γείτονα, το παιδί του φίλου αλλά μπορεί να είναι και το παιδί του αδελφού μας η το ίδιο μας το παιδί. Θα μου πείτε γιατί τα λέω όλα αυτά αφού είναι όλα γνωστά. Τα λέω διότι κάποιος κύριος από το ΔΝΤ πριν μια δυο μέρες έκανε δηλώσεις και είπε ότι κάναμε λάθος με την λιτότητα που επιβάλαμε στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα. Σαν να πήγε σε μια καφετέρια, παρήγγειλε καφέ καπουτσίνο και έκανε λάθος γιατί τελικά ήθελε Ελληνικό.

Τι λέτε κύριε; Έχετε καταλάβει ότι έχετε καταστρέψει τους λαούς δύο χωρών; Τους έχετε φέρει σε απελπισία και πολύ συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους; Αλλά εσάς κύριοι του μηχανισμού διάσωσης(εδώ γελάμε), σας καταλαβαίνω γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι τα χρήματά σας, χωρίς να σας ενδιαφέρει το ανθρώπινο σε ζωές κόστος.

Οι κύριοι, συγγνώμη για το κύριοι, της Ελληνικής πολιτείας, έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει και τι κάνουν στην χώρα τους; Νομίζω ναι, ξέρουν αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Είναι τόσο αφοσιωμένοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, που δεν δίνουν σημασία για το τι γίνεται στο λαό που λένε ότι εξυπηρετούν. Έχουν δώσει όρκους πίστεως στο Σύνταγμα της χώρας, αλλά φαίνεται ότι οι όρκοι είναι μόνο για την τηλεόραση και για το θέαμα. Να θυμούνται όμως ότι υπάρχει θεία δίκη και δεν θα αργήσει να έρθει.

ΥΓ: Μια ερώτηση στους κυρίους κυρίους πολιτικούς. Το 2009 είχαμε έλλειμμα 120% και μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης για να σωθούμε.

Το 2020 που θα βγούμε από την κρίση και θα έχουμε έλλειμμα πάλι 120%, θα μας ξαναβάλετε στον μηχανισμό στήριξης για να ξαναβγούμε από την κρίση το 2040;

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.