63Η ΜΠΕΡΛΙΝΑΛΕ: Ελληνική «εισβολή» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πολυπληθής θα είναι η ελληνική παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 17 του ίδιου μήνα.
Είναι κατ’ αρχάς η σκηνοθέτιδα και παραγωγός Αθηνά Τσαγγάρη («Attenberg») που συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος δίπλα σε προσωπικότητες όπως ο Γουόνγκ Καρ Γουάι (πρόεδρος της επιτροπής), ο Τιμ Ρόμπινς, η οσκαρική σκηνοθέτιδα Σουζάνε Μπίερ, ο Αντρέας Ντρέζεν, η Ιρανή σκηνοθέτιδα Σιρίν Νεσάτ και η διευθύντρια φωτογραφίας και σκηνοθέτιδα Ελεν Κούρας.
Η Τσαγγάρη είναι επίσης παραγωγός της ελληνοαμερικανικής συμπαραγωγής «Before midnight» του Λινκλέιτερ με τους Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, που γυρίστηκε το καλοκαίρι στη Μεσσηνία και τώρα θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού προγράμματος στην Μπερλινάλε. Παράλληλα, όπως έχουμε ήδη γράψει, η μεγάλη γερμανική διοργάνωση ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πέντε Ελληνες σκηνοθέτες στο τμήμα Forum: τους Ελ. Ψύκου («Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»), Θ. Αναστόπουλο («Η κόρη»), Χρ. Κουτσοσπύρου («Στον λύκο»), Χ. Πατραμάνη («Fynbos») και Αθ. Καρανικόλα («Echolot»).
Η 63η Μπερλινάλε ανοίγει με το φιλμ «The grandmaster» του Γουόνγκ Καρ Γουάι και διαθέτει 19 ταινίες από τις 24 του επίσημου προγράμματός της που θα διαγωνιστούν για τη Χρυσή Αρκτο («The promised land» του Γκας Βαν Σαντ με τον Ματ Ντέιμον και «Side effects» του Σόντερμπεργκ με τους Τζουντ Λο-Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς).
Αντα Δαλιάκα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.