Αναστολή της απεργίας ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ζητούν κινητοποίηση ολόκληρου του κλάδου των ΜΜΕ

Την αναστολή της απεργίας ζητούν από την Ένωση Συντακτών με ομόωνο ψήφισμά τους εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητούν από την Ένωση να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κλάδο των ΜΜΕ προς την κατεύθυνση απεργίας προκειμένου να υπάρξει συλλογική διεκδίκηση των συμβάσεων, διαφορετικά, θα αναστείλουν την απεργία τους.

Το ψήφισμα των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Έπειτα από εφτά ημέρες απεργίας ενάντια στο περιεχόμενο της ΚΥΑ και υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας και της υπεράσπισης των συμβασιούχων, η κυβέρνηση επιμένει στην ανάλγητη πολιτική και δεν κάνει καμία απολύτως παραχώρηση στα δίκαια και νόμιμα αιτήματά μας»

Επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης, επειδή θέλουμε προσωπική, επαγγελματική και οικονομική αξιοπρέπεια, αλλά και επειδή θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί απρόσκοπτα το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων που είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, προτείνουμε τα εξής στην Ένωση:

1. Επειδή ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στην Ελλάδα, θεωρούμε προϋπόθεση για να υπάρξει αποτέλεσμα να κινητοποιήσουν οι Ενώσεις μας και τα ιδιωτικά ΜΜΕ, χωρίς τους δημοσιογράφους των οποίων δεν νοείται διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ τασσόμαστε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της αναστολής των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Τασσόμαστε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της κάθε μορφής απεργιακών κινητοποιήσεων υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η Ένωση θα συμπεριλάβει σε αυτές ολόκληρο τον κλάδο δηλ. τα ιδιωτικά ΜΜΕ με στόχο τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ. Ζητάμε δε από την ΠΟΕΣΥ να συνεννοηθεί με τις υπόλοιπες ενώσεις για συνολική διεκδίκηση της ΣΣΕ σε όλη την Ελλάδα.

2. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ να ζητήσουμε από το ΔΣ της Ένωσης να αναστείλει πλήρως τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

3. Ζητάμε ακόμη να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση της «αποΔΕΚΟποίησης» του ΑΠΕ – ΜΠΕ και της ΕΡΤ.

4. Ζητάμε επίσης παρουσία μελών του ΔΣ στις συγκεντρώσεις-άτυπες συνελεύσεις μας.

5. Ζητάμε πρωτοβουλίες της ΕΣΗΕΑ και των άλλων ενώσεων για διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ ενόψει της απόπειρας κατάργησης του αγγελιόσημου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.